DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

• @lumos aynı ss numarsını almak cok sacma degil mi bulan birisi benim ssnimi herhangi bi sekilde kullanabilir somucta

• @eray26 EVET

• ⭐⭐⭐

@diana-kate onun için Lumos hanım kimlik hırsızlığından şüpheleniyorsanı ilgili linkteki işlemleri takip edin diye belirtti zaten

• Merhaba.SSN numaram elime ulaştı fakat ne elektrik provider ne Telefon hattı alırken bu numaramı verdiğimde onay alamıyorum. Kredi skorum oluşmadığı için olabilir mi?

• ⭐⭐⭐

@Rizamrs onla bir alakası olmaması lazım kredi skorunuz yok diye elektrik açtıramamak saçma olur. Gelen SSN kartındaki kişisel bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun

• @Movistar74 benimde tam 11.gunde elime ulasti

• Amerika'ya gitmeden önce SSN başvurusu yapabiliyor muyuz acaba

• @mervey DS-260 formunda SSN istediginizi belirttiniz mi? Ulkeye ilk giris yaptiktan sonra LPR statusunu alacaginiz icin, o zaman SSN alabiliyorsunuz.

• @datanist Evet belirttim. Hızlı olması adına gitmeden önce başvurulma durumunu merak ettim

• @mervey SSN isteginizi belirttiyseniz, sizin adiniza hazirlanip kart gonderilecektir. Kart gelmeden numarayi ogrenmek istiyorum derseniz, giris yapiktan 3-4 is gunu sonrasinda SSA ofisine gidip numaranizi sorabilirsiniz. Ancak, bunu yapan bazi kisiler icin gorevli tekrar basvuru yapmis ve numaranin gelmesinde gecikme olmustu. Buna dikkat etmenizi oneririm.

• @datanist Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Peki kartın gelmesi ne kadar süre alıyor biliyor musunuz?

• @mervey Rica ederim. Paylasilan deneyimlere gore genelde 7-10 gun surdugu soylenebilir.

• @mervey Acele etmenize gerek yok. Giriş yaptıktan sonra maksimum 2 hafta içerisinde adresinize gelir. Kartınız da 45 gün içinde gelir.

• ⭐⭐

Merhabalar,

Nasipse 25 temmuz texas dan giriş yapacağız. Ds260 da ssn istediğimizi belirttik. Bu sebeble min 15 gün ülkeye giriş yaptıkdan sonra bekleyeceğiz. Bu SSN olmadan malesef ev tutma, iş konuları biraz zor. O kadar bekledik bu süreci biraz daha bekleriz. Benim sormak istediğim bu ssn gizli bir bilgi ve oyle herkesle paylaşılmaması lazım. Banka resmi kurumlar hariç bu bilgiyi nasıl paylaşmalıyız başvuru yaptığınız yer sizden o bilgiyi istiyorsa ve siz karşı tarafın güvenilir olup olmadığına nasıl karar vereceksiniz? Yıllar önce "TCNO" içinde gizli bilgi paylaşmayın diyorlardı ama gel görki kırtasiyeden kalem alırken bile bu bilgiyi istiyor. Ortalığa düştü demek için mecaz yapıyorum bu arada.

Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

AI dan bu konudaki fikirlerini sordum cevap olarak;

spoiler||
    Merhaba! Amerika Birleşik Devletleri'nde SSN (Social Security Number) numarası oldukça hassas bir bilgi olduğu için bu bilgiyi paylaşırken dikkatli olmanız gerekmektedir. İşte SSN numaranızı paylaşırken dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

1. Güvenilir Kurum ve Kişilerle Paylaşım:

• SSN numaranızı sadece güvenilir ve meşru kurumlar ya da kişilere vermelisiniz. Bankalar, devlet daireleri ve resmi işverenler gibi yerler genellikle SSN numarasını talep edebilirler.
    2. Fiziksel Koruma:

• SSN numaranızı fiziksel olarak güvenli bir yerde saklayın. Bu numarayı taşıyan belgeleri (örneğin, SSN kartınızı) yanınızda taşımaktan kaçının ve güvenli bir yerde saklayın.
    3. Elektronik Paylaşım:

• SSN numaranızı elektronik ortamda paylaşırken şifreli ve güvenli yöntemler kullanın. Örneğin, e-posta ile gönderirken şifreleme kullanabilir ya da güvenli web formlarını tercih edebilirsiniz.
    4. Telefon ve E-posta Dolandırıcılıklarına Karşı Dikkat:

• Telefon üzerinden ya da e-posta ile SSN numaranızı isteyen kişilere karşı dikkatli olun. Kimlik doğrulaması yapmadan ya da kurumun meşru olduğundan emin olmadan bu bilgiyi paylaşmayın.
    5. SSN Numarasını Talep Eden Kuruma Sorular Sorun:

• SSN numaranızı talep eden kuruma neden bu bilgiye ihtiyaç duyduklarını, nasıl koruyacaklarını ve kimlerle paylaşacaklarını sorabilirsiniz. Bu, talebin meşruluğunu anlamanızı sağlar.
    6. Alternatif Yöntemler:

• Eğer mümkünse, SSN numarası yerine başka bir kimlik doğrulama yöntemi sunmalarını isteyebilirsiniz.

Bu tedbirler, kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi risklerden korunmanıza yardımcı olacaktır.
    ||spoiler

• @yusufalak Abi selamlar 2022 yılında work and travel yaparken tuttuğumuz ev sahibiyle, iş verenlerimle ve bofa'da hesap açılışı yaparken banka ile paylaşmıştık onun dışında hiç ihtiyacım olmamıştı. Orada yaşayan tecrübeli büyüklerim daha detaylı anlatacaktır...

• Dostlar selam , uscis icin hesap olusturdum, esim ve cocugum icin boyle birsey yapmalimiyim ,

• ⭐⭐

@ametin-k
    Merhaba
    Hesap altına tüm katılımcıları ekleyerek ilerleyeceksiniz.

• @yusufalak merhaba, SSN’ininizi resmi islemler disinda kimseyle paylasmamalisiniz. Hatta, son 4 hanesini de isterler cogunlukla, bunu bile paylasmamalisiniz. SSN kopyalama ve sahtekarligi ABD’de cok yaygin. Sizden SSN isteyen olursa, vermeme hakkina sahipsiniz. Ornegin is basvurusunda vermeyin, ise girdikten sonra verin. Ozellikle telefonda bunu isteyen kimseye guvenmeyin. Sadece resmi islemler, sizin de soylediginiz gibi.

• ⭐⭐

@deebee
    Çok teşekkür ederim. Ev kiralamada istenebildiğini duşmuştum. Background check için bu durumda ne yapmalıyız?

• ⭐⭐⭐

@yusufalak vermeniz gerekicek bu gibi durumlar içinde kiralama yapacağınız evin scam olmadığına emin olmaya çalışın. İnternetten buluyorsanız evi öncelikle gezip görün evi aksi halde herhangi bir başvuru ücreti yada bilginizi vermeyin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84

47.0k
Users

4.7k
Topics

459.6k

| | | |