Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Senay-Sirin, içinde söyledi: Amerika'da diş hekimliği

    Dave Ramsey'nin videosundaki tabii ki de ortalamayi yansitmiyor. Asiri uc oldugu icin boyle bir videoya konu olmus. Videoda verilmek istenen mesaj daha onemli bence. Ogrenim kredisi ozellikle de yasi kucuk birisi icin, sanki sonsuz bir kaynaktan bedava para aliyormus gibi hissettirebilir. Heryil eklenen faizle birlikte borcunuz hizli bir sekilde artiyor. Ogrenim kredisi faizleri yillik yaklasik 5% ile 10% arasi diye dusunurseniz, bir de Amerikadaki cok dusuk enflasyonu da hesaba katarsaniz (2.5% civariydi bir ara), en azindan planlar ona gore yapilir. Videodaki adam yanlis hatirlamiyorsam, okul parasina ilaveten ailecek gecinme masraflarini da krediyle oduyordu, izleyeli cok oldu, yaniliyor olabilirim.
    Kendi cocugumdan ornek verecek olursam (computer science okuyor), ilk sene out-of-state olarak $35bin loan aldik, 2. sene in-state oldugu icin ve ufak burslarla $10bin civari loan aldi. 3. ve 4. sene de $10bin diye hesaplarsak, $65bin civari loan almis olacak, arti faiz eklenecek. Allah mezun olup odemesini kolaylastirsin. Kendi aldigina faiz, mezun olduktan 6 ay sonra islemeye baslayacak, ebeveynin aldigina faiz aninda islemeye basliyor. Allahtan lisans icin cekilen kredi faizi 4-5% civari. Yuksek lisans faizleri daha yuksek. Genel bir fikir verir diye paylasiyorum rakamlari (NC eyaleti).

    Pell Grant basvurmadiniz mi? Her yil FAFSA basvurusu yapilirken, eger eligible ise, Pell Grant alabilirdi.


  • Ama sanirim vatandaslik sarti vardi Pell Grant icin.

  • ⭐⭐

    abd diş hekimliği okumak istiyenler verdiğim linke baksın
    https://www.hotcourses-turkey.com/study-in-usa/subject-guides/amerikada-dis-hekimligi-egitimi/


  • @MySea Pell grant aliyor, $5500 civari sanirim. Yurtta kaldigi icin yetmiyor.


  • @Senay-Sirin Anladim, o zaman zaten yapacak baska birsey kalmiyor eger biryerden burs imkani yoksa.


  • @sChAdOw Abla bir daha girdiğinde sonucu burada paylaşır mısın bende diş hekimliği okuyorum , birde eşiniz 1.5 yıldır amerikada olduğu için mesleğini yapamıyor anladığım kadarıyla , bu sırada bilgileri ve el pratiğini unutmuyor mu birde bu sırada nasıl geçindiğinizi bilgi veririr misiniz teşekkürler , saygılarımla


  • @sChAdOw merhaba süreciniz nasıl gidiyor güncel bilgi verebilir misiniz ,nbde sınavı toefl ve okullara başvuru süreci için teşekkürler


  • @basaknaz valla bizim süreç biraz uzayacak görünüyor. İlk sınavı 1 puanla kaçırdıktan sonra morali düştü, babasının sağlık sorunları çıktı, şimdi de 2. Çocuğumuza hamile. Benim tahminim 6-7 ay sürece dahil olamaz.


  • çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun,benim de gözümü korkutan bir süreç eyalet olarak neredesiniz


  • Texas houston'dayız


  • Merhaba. Florida'da hijyenist olmak için alınacak eğitim şart mı? Direkt bir sınav ile geçiş olamaz mı?


  • @curuksavar merhaba Florida egitim almadan gireceginiz birkaç sınavla lisans hakkı taniyor,

    First you will need to have the national board forward your passing score report to this office. Contact the American Dental Association to have your score report sent to this office. If you have not taken the National Board Dental Hygiene Exam or the National Board Dental Exam (both parts) you will need to go ahead and take one or the other. The number for American Dental Association is 800-232-1694.

    You will then need to submit the "credential review application", found on our website and attached, along with your dental diploma & transcript and contact the ECE (Educational Credential Evaluators) at www.ece.org and have them do a "subject analysis evaluation". They can do also do a "course by course evaluation" if it shows all courses for 4 years. The diploma and transcript you send do not have to be translated. The ECE phone number is: 414-289-3400.

    Once your credentials have been approved, you will then be approved to take the ADEX and the Florida Laws & Rules Exam through The CDCA (The Commission on Dental Competency Assessments) formerly the NERB (North East Regional Board) and your name will be sent as being approved for the exams. You can contact them at 301-563-3300 or go to www.cdcaexams.org .

    For the laws & rules exam, you will be tested on Chapters 456 and 466, Florida Statutes and Rule Chapter 64B5, Florida Administrative Code.

    After you have taken and passed your exams, you will need to submit the application for licensure and the fee of $135.00 and a copy of your current CPR basic life support training card.

    Your CPR certification must be the basic life support for healthcare providers and cannot be taken online.

    Our address is: Florida Dept. of Health, Board of Dentistry


  • Herkesin hayali amerikada diş hekimliği. Greencard çıksada bende şu aşamalardan geçsem.


  • @curuksavar
    Hijyenislik icin en iyi eyalet florida gibi gorunuyor. Ama Cogu kisiyi hijyenislik kesmeyebilir.

    @ayseecan
    Umarim cikar ve sizde bu zorlu sureci yasarsiniz.

    Surecle ilgili birkac guncelleme yapmak istiyorum.

    2020 ve oncesinde NBDE 1-2 olarak 2 ayri sinav vardi, ilk sinav 1 gun, 2, sinav 1.5 gun suruyordu.

    2021 itibariyle sinav adi INBDE oldu, 2 sinav yerine artik tek sinav ve ucreti asagi yukari yari yariya daha ucuz. Bu sinav 2 sinavin birlestirilmis hali olup 1.5 gun surecek. ilk sinav sorularindan biraz kesmisler.

    Suan esim bir arkadasiyla sinava hazirlanmaya tekrar basladi. bir aksilik olmaz ise bu yil sonu sinava girmeyi planliyorlar.

    Hali hazirda TR'den bir diploma sahibi okul sarti olmadan sadece minnesota'da dis hekimligi yapabiliyor. Onda da inbde den gectikten sonra toefl dan 92 ustu not almak gerekiyor.
    Eger eyalet sinav ve prosedurlerini gecebilirseniz 3 yillik bir limited dentist lisansi aliyorsunuz. Bu lisansi 3 yil bir dis hekimine bagli olarak kullaniyorsunuz. 3 yilin sonunda minnesota eyaleti icin genel bir lisans hakkina sahip oluyorsunuz. Hava sartlari disinda TC'den gelen bir dis hekimi icin en iyi secenek minnesota gibi gorunuyor.


  • @sChAdOw merhaba esiniz İNBDE geçerse sonrasında okullara başvurma sureciyle ilgili de paylaşım yapabilir misiniz, ben floridada Hyigenist olarak şansını deneyeceğim öncelikle sonrasında diş hekimliği denkliği için ugrasabilirim eğer yetersiz kalırsa


  • @basaknaz Tabi ki.
    Biz soguk ile barisabilirsek minnesota yi ilk tercihe koyacagiz, Eger koyamazsak New york veya Virginia agir basiyor.


  • @sChAdOw Minnesota da donan yumurta videosundan dolayı ben şahsen vazgeçtim 😁 şaka bir yana youtubeda çalışıp hazırlanan insanların videoları var bu hesabı ben takip ediyorum siz de bakın isterseniz belki yardımcı olur


  • Merhabalar ben henüz Türkiye'de Diş Hekimliği 2. sınıf öğrencisiyim ve okulu bitirince Amerika'da DDS ve DMD programlarına başvurmak istiyorum fakat konuyla ilgili hiç bilgi sahibi değilim açıkçası okul sürecinde neler yaparsam kabul şansım artar ve kabul aldıktan sonra greencard gerekli mi greencard kazanmayı mı beklemeliyim? Greencard olmazsa okul daha pahallı mı olur buradaki konuşmalar biraz kafamı karıştırdı sizce nelere dikkat etmeliyim bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler.


  • @Sidem-Demir merhabalar , Amerika'da devam etmek istiyorsaniz yaz stajları ayarlamaya çalışın mutlaka size büyük avantaj saglayacaktir, TOEFL ve board sınavlarını vermeniz gerekiyor , sonrasında da okullara başvurular yapmanız gerekiyor, Türkiye'den de referans mektupları gerekiyor, okullardan kabul alırsanız da yüksek miktarda ödenmesi gereken yıllık ücretleri mevcut burs almak çok çok zor diye biliyorum , eğer vatandaş veya greencard sahibiyseniz öğrenim bursu verebiliyorlar sonradan ödemeli olarak, çok genel yazdım çünkü prosedür farklı olabiliyor eyaletlere göre bununla ilgili youtubeda sürecini anlatan bazı hekimler var izleyebilirsiniz


  • @basaknaz merhaba ben 4.sinif dis hekimligi ogrencisiyim mezun olduktan sonra ilerde amerikada calismayi dusunuyorum internette arastirma yaptigimda bu konu ile ilgili kisitli bilgilere ulastim ama hala tam olarak anlamis degilim ne yapmam lazim pek bir fikrim yok yardimci olursaniz sevinirim


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 23
  • 10
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum