GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
-
Merhaba bu konuyla ilgili benim de çok şüphelerim var muvafakat almadan yurtdışına çıkabilen velayet sahipleri de var ama bana thy velayeti bende olmasına rağmen babası muvafakatname vermeden çocuğu yurtdışı uçuşuna alamayacağını söylüyor. Aksini deneyimleyen oldu mu aranızda?
-
@selamibasaran hemen bakıyorum...
-
@lumos, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
Merhaba arkadaslar, ABD'ne gelirken yanimda getirdigim ilaclarla ilgili bir tecrube paylasmak isterim. Oncelikle receteli ilaclarinizin recetelerini yaninizda bulundurun, bana bugune kadar soran olmadi ama buradaki saglik kontrolleri icin hayatini kolaylasacaktir.
Ben tipik ilaclarin otesinde bir durumdan bahsedecegim. Yanimda surekli adrenalin otoenjektoru bulundurmam gerektigi icin, bir adet yanimda ve bir adet de bagaja verdigimiz valizde olmak uzere bu kalemlerle seyahat edebildim. Kimse bir sey sormadi, ve gorduklerine eminim malum 25 cm bir igneli kalem. Yine de elimin altinda enabizdaki recetem (bunlar raporlu oluyor) vardi, sorsalardi gosterebilirdim.
Bilginize,
Saglikli gunler,Benim 3parça ilacım var sadece, bilgi için teşekkürler
-
-
@pinkycsm bence işinizi garantiye alın şu konuyu inceleyin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi -
Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
-
@Alper-Çankaya 2 hafta önce Florida'ya yerleşen bir Türk aile 2.500$'a tüm ev eşyalarını getirttiler. Eşyaları onlar uçağa binmeden önce yola çıkmış. Onlar da 1 konteyner doldurmuşlar. Konunun uzmanı değilim ama; sanırım olay kullanılmış eşyaya ilişkin (6309 kodu) ticaret yapan firmalar listesine girmek. Bunun bir izni veya lisansı var mıdır bilmiyorum, detaylara siz benden daha çok vakıf olmalısınız.
-
@Yıldırım, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@knnrn Yalnız ben abd deyim öğrenmek istediğim Türkiye'ye ve america'ya seyahatlerde almanya lufthansa üzerinden Transit geçişlerde Transit vizeye ihtiyaç varmı sadece bunu öğrenmek istedim ayrıca cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Kural aynı. Gideceğiniz ülkenin vatandaşı iseniz veya geçerli bir vizeniz varsa transit vize gerekmiyor. Ben ABD'den Türkiye'ye ve Türkiye'den ABD'ye defalarca Lufthansa ile gelip gittim. Frankfurt ve Münih üzerinden aktarmalar yaptım. Hiçbir zaman transit vize gerekmedi.
-
Merhaba arkadaslar Amerikadan Ingiltere aktarmali self transfer ucusumdan bahsetmek istiyorum. Ben burada yazilanlari yanlis anlayarak self transfer ucus alip, sonrasinda ayni havayolu firmasi olmasi gerektigini fark ederek biraz korkmustum ozellikle ingiltere oldugu icin. Bileti iptal edemedigim icin ne olursa olsun ya deyip denemeye karar verdim ve sorunsuz ucusumu gerceklestirdim. Oncelikle benim ucusum Orlando - Ingiltere Gatwick Airport (Norse Atlantic) Ingiltere Gatwick Airport - Istanbul (Wizz Air) almistim en buyuk sansim ikisinin de South Terminalde bulunmasiydi ve Wizz Airin online check ini acik olmasi sayesinde ben 1 hafta oncesinden zaten Board Passimi hazirlamistim. Norse Atlantic ucusumdan indikten hemen sonra pasaport kontrolunden gecmem gerekiyordu gumruk gorevlisine Turk pasaportumu verip sonrasinda board passimi gosterdim ve sonrasinda da green cardimi verdim. Gorevli pasaportumu inceledikten sonra transit vizeniz yok sanirim dedi ben de hayir yok cunku united kingdom web sitesinde green card sayesinde gecisimin sorunsuz yapilabilecegi yaziyor dedim bununla ilgili bir PDF ciktisi almistim onu da gosterdim aa evet evet green card varsa sorun yok deyip o gun icinde ayrilacagima dair transit gecis damgasi basti. Transit gecis damgasini schengen vizemin ve daha once sorunsuz giris cikis yaptigim tarihleri iceren kisima basti bu sorunsuz gecisin ayrica onunla da ilgisi var mi bilmiyorum ama en buyuk etken diger ucusumun board passinin hazir olmasiydi eminim. Ingiltere her kosulda riskli bir ulke bir daha oradan bilet almam ama coktan almis olup kara kara ne yapacagini dusunen olursa diye anlatmak istedim. Ayrica bagaja valiz gondermenizi de tavsiye etmem cunku bizim valizimiz olsa onu beklerken ucusu kacirmamiz cok yuksek ihtimaldi. Orlando Ingiltere ucusu sirasinda 2 saatlik bir gecikme yasandi diger ucusua ucu ucuna yetistik
-
merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
-
@Henry-bloor, içinde söyledi: Kanada'dan Amerikaya Otobus ile Giderken Pasaport Kontrolu Nasil Oluyor ?
Değmez porter la git uçak şehrin göbeğine iniyor
Uvuz uçak kalkmıyor hocam olanlar da otobüsün 3 kati falan hocam maalesef
-
Merhaba arkadaslar,
Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ? -
-
@crazycells ben de istiyorum @crazycells 😹
-
@gufan @crazycells ben yeni Amerikan vatandasi oldum ve ilk kez gecen hafta 2 pasaport ile seyahat ettim, Amerika’dan Turkiye’ye geldim. Amerika’dan cikarken bilet gisesinde US passport uzattim, fakat Amerika’ya donus biletim 3 aydan uzun bir zamani kapsadigi icin Turk pasaportumla islem yapmayi uygun gorduler, aksi taktirde vize gerekiyormus. Turkiye’ye indigimde de polise sordum, cifte vatandas olarak hangi taraftan ne sekilde cikis yapmam uygun olur diye, TC vatandaslari kismindan TC pasaportumla cikmami onerdi ve ben de o sekilde ciktim. Onemli olan Amerika’ya donerken mutlaka US passport kullanmam gerektigini soyledi. Fakat simdi de aklima su takildi; Amerika’ya donerken acaba Amerikan polisi neden US passportumla ulkeden cikmadigimi sorgulayip sorun cikarir mi?🙄 sonucta suan US passportumda herhangi bir islem gorunmuyor ulkeyi terkettigime dair.
-
@Serapp teşekkürler 🙏
-
Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.
73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079.jpg
-
Yurtdisindan ABD deki uretim yapan firmalara pazarlama amacli hayvansal urun numunesi gelirken yanimda getirmek istiyorum. Gumruk bildiriminde kurallara uygun bir sekilde bunun bildirimini yapacagim. Ne gibi sorumluluklarim olur? gumrukte bana soracaklari sorular neler olur? Bu konuda deneyimi olan arkadaslar deneyimlerini paylasirlarsa sevinirim. Tesekkurler.
-

ABD yolculuğunda ilaç götürmek
-
Selamlar. Doktor bana 10 aylık ihtiyacım olan ilacı reçete etmişti. Reçete var nasılsa sorun olmaz diye düşünüp ilaçları almıştım ama şimdi baktığımda şöyle bir şey buldum;
"U.S. residents entering the United States at international land borders who are carrying a validly obtained controlled substance (other than narcotics such as marijuana, cocaine, heroin, or LSD), are subject to certain additional requirements. If a U.S. resident wants to bring in a controlled substance (other than narcotics such as marijuana, cocaine, heroin, or LSD) but does not have a prescription for the substance issued by a U.S.-licensed practitioner (e.g., physician, dentist, etc.) who is registered with, and authorized by the Drug Enforcement Administration (DEA) to prescribe the medication, the individual may not import more than 50 dosage units of the medication into the United States. If the U.S. resident has a prescription for the controlled substance issued by a DEA registrant, more than 50 dosage units may be imported by that person, provided all other legal requirements are met. "
Elimde 50 değil, 280 doz ilaç var. Reçete bile olsa götürmeyeyim mi bunları?
-
@DrOetker, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
Selamlar. Doktor bana 10 aylık ihtiyacım olan ilacı reçete etmişti. Reçete var nasılsa sorun olmaz diye düşünüp ilaçları almıştım ama şimdi baktığımda şöyle bir şey buldum;
"U.S. residents entering the United States at international land borders who are carrying a validly obtained controlled substance (other than narcotics such as marijuana, cocaine, heroin, or LSD), are subject to certain additional requirements. If a U.S. resident wants to bring in a controlled substance (other than narcotics such as marijuana, cocaine, heroin, or LSD) but does not have a prescription for the substance issued by a U.S.-licensed practitioner (e.g., physician, dentist, etc.) who is registered with, and authorized by the Drug Enforcement Administration (DEA) to prescribe the medication, the individual may not import more than 50 dosage units of the medication into the United States. If the U.S. resident has a prescription for the controlled substance issued by a DEA registrant, more than 50 dosage units may be imported by that person, provided all other legal requirements are met. "
50dozdan kastı ne acaba? mesela ben 4çeşit ilaç içiyorum yani tane olarak günde 12kapsül içiyorum ayrı ayrı..
-
@Lossantosdy, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
50dozdan kastı ne acaba? mesela ben 4çeşit ilaç içiyorum yani tane olarak günde 12kapsül içiyorum ayrı ayrı..
@DrOetker Burada kontrole tabi (narkotik) ilaçlardan bahsediyor. Bu tür ilaçlar için ilaç başına 50 doz sınırı var. Başka ilaçlar için böyle bir sınır yok.
-
@knnrn, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
@DrOetker Burada kontrole tabi (narkotik) ilaçlardan bahsediyor. Bu tür ilaçlar için ilaç başına 50 doz sınırı var. Başka ilaçlar için böyle bir sınır yok.
anladım teşekkür ederim , yalnız bu saglık sistemi falan canımı sıktı ya , gidersem ilaç alamamak korkutuyor beni, bi kaç kişi abd de doktora ulaşmak zor ilaç zor falan dedi
-
@Lossantosdy İlaç alamamak yada doktora ulaşamamak gibi bir sorunumuz yok burada. Yeni bir ülkeye gittiğinizde sistemi anlamak başta zor olabilir, bunda endişe edilecek bir şey yok.
-
@Lossantosdy İlaç alamamak yada doktora ulaşamamak gibi bir sorunumuz yok burada. Yeni bir ülkeye gittiğinizde sistemi anlamak başta zor olabilir, bunda endişe edilecek bir şey yok.
peki kısaca anlatır mısınız nasıl işliyor bu sistem
-
@Lossantosdy Bir aile hekimi veya uzman hekimden randevu alıp ilaçlarınızı gösteriyorsunuz, muayene oluyorsunuz. Muayeneye göre size kullanacağınız ilaçları reçete ediyor, veya gerekiyorsa tahliller istiyor. Muayene, tahlil ve ilaçlara ödeyeceğiniz tutarlar sigortanızın şartlarına göre değişebiliyor. Özetle, sağlık hizmetine ulaşmada herhangi bir sorun yok. Sigorta sistemi karışık olabilir sadece.
-
@knnrn anladım çok teşekkür ederim , ama bunu biilmeden oraya gitmek istemiyorum keşke grupta orada olupta benim gibi ilaç tedavisi olan birini bulabilsem
-
@Emre-Dilekçi Reçeteli dahi olsa ilaç gönderemezsiniz. Ciddi sıkıntılar çıkabilir. Hiç bir kargo da kabul etmez zaten.
-
@knnrn anladım çok teşekkür ederim , ama bunu biilmeden oraya gitmek istemiyorum keşke grupta orada olupta benim gibi ilaç tedavisi olan birini bulabilsem
Benim yakın bir arkadaşım Türkiye'de böbrek nakli olduktan sonra buraya taşındı, hala ilaçlarını kullanıyor. Altı yıldır burada yaşıyor. İsterseniz kendisiyle görüşebilirsiniz. Bana Telegram'dan yazarsanız bilgilerini paylaşırım. Kullanıcı adım gocmenhemsire
-
Benim yakın bir arkadaşım Türkiye'de böbrek nakli olduktan sonra buraya taşındı, hala ilaçlarını kullanıyor. Altı yıldır burada yaşıyor. İsterseniz kendisiyle görüşebilirsiniz. Bana Telegram'dan yazarsanız bilgilerini paylaşırım. Kullanıcı adım gocmenhemsire
çok teşekkür ederim hemen yazıyorum
-
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
-
Merhabalar yeşilkart forum kullanıcıları sizlere bir sorum var. Ben ITP hastası bir birey olarak REVOLADE adında reçeteli bir ilaç kullanıyorum bu ilacı kullanmadığım vakit kan pulcuğu (PLT ) değerim düşüyor, iç kanamalara veya yara durumunda kanımın pıhtılaşmasını zorlaştırıyor.
Ben seneye yazın j1 vizesi ile ABD ye gelmeyi düşünüyorum.
-
Sorum bu ilacı kaç kutu max getirebilirim? Çok pahalı (1 kutusu 300£) bir ilaç ondan dolayı sorun çıkarırlar mı?
-
Sorum j1 sonrası statü değişikliği düşünüyorum bu ilacı orda nasıl temin ederim? Sigorta yaptırsam bana ne kadara mal olur ve sigorta şirketi bunu karşılar mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
@knnrn abi bu konu hakkında bilgin var mı varsa paylaşır mısın teşekkürler.
-
-
Ilac getirebilirsiniz bavulda, recetesini yaninizda getirin
-
Ilaclari burada temin etmek zor olabiliyor, ben TR den getirttim, gidenler getiriyorlar, tabii ilacina gore degisir. Bu konuda bilgi alabileceginiz bir arkadasim var, isterseniz ona sorabiliriz, bana mesaj atin
-
@Emre-Cakmakci, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
@denizci10 teşekkür ederim. Sanırım diyabet raporumu sorarlarsa göstericem. Alabildiğim kadar çok fazla insülin almak istiyorum. Dünyanın binbir türlü hali var sonuçta
raporunuz yaninizdaysa sorun yasamamaniz lazim
-
@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
Merhabalar yeşilkart forum kullanıcıları sizlere bir sorum var. Ben ITP hastası bir birey olarak REVOLADE adında reçeteli bir ilaç kullanıyorum bu ilacı kullanmadığım vakit kan pulcuğu (PLT ) değerim düşüyor, iç kanamalara veya yara durumunda kanımın pıhtılaşmasını zorlaştırıyor.
Ben seneye yazın j1 vizesi ile ABD ye gelmeyi düşünüyorum.
-
Sorum bu ilacı kaç kutu max getirebilirim? Çok pahalı (1 kutusu 300£) bir ilaç ondan dolayı sorun çıkarırlar mı?
-
Sorum j1 sonrası statü değişikliği düşünüyorum bu ilacı orda nasıl temin ederim? Sigorta yaptırsam bana ne kadara mal olur ve sigorta şirketi bunu karşılar mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
@knnrn abi bu konu hakkında bilgin var mı varsa paylaşır mısın teşekkürler.
Gecmis olsun, ABD'de kaldiginiz sure ne kadar gerekiyorsa bunlari yaninizda getirebilirsiniz.
Yasadiginiz bolgedeki hastanalerin kabul ettigi sigortalara ve bu sigortalarin policelerine bakmalisiniz. Daha gercekci bir fikir edinebilirsiniz.
-
-
@crazycells yani şunu söylemeye çalışıyorum aslında ABD de sigortalar nasıl işliyor en ufak bilgim yok onun için aylık 500 dolar civarı ya da max 600 dolar civarı bir para ödesem sigortaya ilaçlarımı temin edebilir miyim? Ya da ilacım pahalı diye sigortanın beni kabul etmeme veya 1000 dolar gibi bir ücret gösterme gibi bir imkanı var mj?
-
@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@crazycells yani şunu söylemeye çalışıyorum aslında ABD de sigortalar nasıl işliyor en ufak bilgim yok onun için aylık 500 dolar civarı ya da max 600 dolar civarı bir para ödesem sigortaya ilaçlarımı temin edebilir miyim? Ya da ilacım pahalı diye sigortanın beni kabul etmeme veya 1000 dolar gibi bir ücret gösterme gibi bir imkanı var mj?
Evet, bu ilaclari karsilayacak bir sigorta bulmalisiniz, cunku oldukca pahali gorunuyor...
https://www.goodrx.com/promacta
J1 ogrencileri icin olan sigortalara baktiniz mi? Bunlar genelde ABD geneli geceli oluyor...
Ilk firsatta ben de policelere bakip bilgi verecegim. Prescription drug'larin ne kadarini karsiladiklarina bakmaniz lazim, sizin odeyeceginiz ucreti bu policeler belirleyecek.
Siz bu ilaclardan mumkun oldugu kadar fazla yaninizda getirmeye calisin ve recete, raporlariniz da yaninizda olsun. kan ile ilgili oldugunu ve hayati oldugunu soylerseniz miktar konusunda sorun cikarmayacaklardir.
Benzer Başlıklar
43
36.8k
Users
5.5k
Topics
399.1k