Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • arkadaşlar merhaba Lutfansa ile abd los angeles uçuşum var greencard vizesi ile giriş yapacağım ve ilk girişim olacak. Yanıma çeşitli antibiyotik ve soğuk algınlığı ilaçları almak istiyorum. Bu ilaçlara havaalanında herhangi bir şey derler mi atmamı söylerler mi. Yoksa götürmemeli miyim.

  • ⭐⭐

    Ben atacaklarini zannetmiyorum. Ben de bir dolu ilac getirmistim. Antibiyotik harici ozel ihtiyaciniz olan ozel ilaclariniz yoksa abd de her turlu ilac mevcut ve ulasimi kolay. Cokta ilqc getirmenize gerek yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ateş düşürücü, ağrı kesici, grip veya alerji ilacı gibi şeyler reçetesiz olarak çok uygun fiyata her yerde satılıyor. Kronik bir hastalığınız varsa onun ilaçlarını reçetesi ile birlikte getirin. Antibiyotik de yararlı olabilir. Kişisel kullanım içinse, yani satacaksınız gibi görünmüyorsa sorun olmaz.


  • Ben de kucuk bir koliyi dolduracak kadar ilaci sorunsuz getirdim. Antibiyotik hem cocuk hem yetiskin icin mutlaka getirin. Agri kesici soguk alginligi vs var ama tr'ye gore biraz pahali gelebilir ilk basta. Kolay gelsin.


  • teşekkür ederim sanırım ana valizin içinde götürmemde bir sakınca yok. bende minimum bir şeyler götüreyim iki kişiyiz sonuçta fazla da abartmayayım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bagaja vereceginiz valizin icine koyabilirsiniz... Kimse kontrol etmeyecektir. Tabii ilk zamanlarda aliskin oldugunuz ilaclari kullanmaniz normal ama yavas yavas bu ilaclari ABD'deki muadilleriyle degistirmeniz daha rahat olur.

    ABD'de recetesiz satilan ilaclara, genel olarak "over-the-counter medicine" deniliyor. Agri kesici ve/veya ates dusuruculeri over the counter olarak alirken aktif maddelerine ve dozuna bakip turkiyedekilerle karsilastirmaniz yeterli.

    Sik kullanilan ilaclardan ornekler vereyim... Apranax'in aktif maddesi naproxen, majezik'in ise flurbiprofen (ibuprofen degil, ikisi birbirinden farkli). Genelde ABD'deki eczanelerde agri kesici/ates dusurucu olarak Aspirin (Bayer), Ibuprofen (Advil), Naproxen (Aleve) bulmak mumkun. Bu ilaclarin ozellikle mideye yan etkileri olabilir, bu nedenle yeni yeni ilaclar denemek yerine turkiyede denediginiz ve size zarari olmayacagini bildiginiz ilaclari kullanmanizi tavsiye ederim - tabii ilacin ayni isimde olmasi gerekmiyor, etken maddeleri ayni olsa yeterli.

    Bunlarin disinda, Turkiye'de parol ya da parasetamol olarak bilinen ilac ABD'de acetaminophen (Tylenol) olarak geciyor. Tamamen ayni madde, sadece isimlendirme farkli.

    Anti-alerjik olarak ise sadece antihistamin ilaclari biliyorum. Antihistamin ilaclardan en populerleri diphenhydramine (Benadryl) ve loratadine (Claritin).

    (Parantez icinde belirtilenler, o aktif maddeyi iceren ilaclarin marka isimleri)


  • @crazycells yeterince açıklamış ama ben de bir gözlemimden bahsedeyim ,istedim, OTC (over-the-counter) ilaç sınıfları US de ağrı kesiciler, anti-allerji ilaçları, mide asidini nötralize edici ilaçlar, suni gözyaşları, bazı anti-allerjik gözdamlaları gibi sınıflar ve otel resepsiyon standlarında, 7Eleven gibi marketlerde, AVM köşelerindeki eczanelerde ve semt eczanelerinde bolca bulunuyor ve reçetesiz alınabiliyor (OTC). Bebek-çocuk varsa kesinlikle ateş düşürücü, basit oral antibiyotikler, bazı krem ve pomatlar, anti-allerjik bir şurup ve bir losyon, kabızlık veya ishal için daha önce kullandığınız preparatlar varsa aynılarından yanınızda götürün (ben öyle yapacağım).
    Ayrıca yetişkinler için de yine ishal için kombine iki-3 tip ilacı, geniş spektrumlu ve az tablet içeren antibiyotiklerden, spesifik rutin ağrılarınız oluyorsa kullandığınız ağrıkesiciden, ve TR'de de reçeteli satılan (daha önce kullandığınız) grip ilacı diye bilinen ilaçlardan yanınızda götürmenizi tavsiye ederim.
    Seyahat ve piknik gibi etkinlikler için özelleştirilmiş ilk yardım kitleri var bunlardan da çocuk ve sizin için alabilirsiniz. Arı sokması gibi (anaflaksi hariç) durumlarda, kesi, yara bere gibi durumlarda kısa ve yeterli önlem almayı sağlıyorlar, ayrıca minicik kutuları var.
    Benim gibi paranoya eğiliminde iseniz 🙂 de
    Aşağıdaki cümleyi dikkate almayınız 🙂
    Bazı antihistaminiklerin iv-im formları ile bir ampul adrenalin belki bavulun ya da bel çantasının bir köşesine 5cc lik bir enjektörle eklenebilir 🙂


  • ben gecen sefer 10+10+20 kutu ilac goturdum bir sey olmadi. simdi 3 gun sonra ucusum var yine bir 40 kutu daha goturecegim.


  • Merhabalar, götüreceğim ilaçların recetesini valize ilaçların yanına koymamı mı yoksa yanımdaki el çantasına koymamı mı tavsiye edersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemist Abd yolcuğunda ilaç götürmek içinde söyledi:

    Merhabalar, götüreceğim ilaçların recetesini valize ilaçların yanına koymamı mı yoksa yanımdaki el çantasına koymamı mı tavsiye edersiniz.

    Sizinle beraber olsun kesinlikle. Isterseniz bir kopyasini cikarip ilaclarin yanina ekleyebilirsiniz.


  • @crazycells Tesekkürler


  • Yaa bizde ki ilaclarin recetesi yok. SORUN olur mu?


  • Daha önce olmayacağı yönünde tecrübeler bildirilmişti. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta sıkıntılı sayılabilecek (OTC dışı özellikle) ilaçlar ve ticari amaçlı görünecek sayıda kutu olmaması. TR'de renkli reçeteli satılan ilaçlar da aynı şekilde kontrole tabii ilaçlardır ve reçetesiz olmaları görülmeleri halinde sorun yaratabilir. (Psikotrop ve uyuşturucular ile bazı mor reçete ilaçları özellikle).


  • Alerji ilaçlarımı al dim 4-5 kutu ama onların raporu var ve son aldıklarımın recetesi olabilir onları koyarım.


  • Antiallerjik, Ağrıkesici, Antiasit (mide) vb. gibi OTC de satılan ilaçlarda sorun çıkacağını sanmıyorum.


  • Biz gelirken yanimizda acil durumda kullanilacak agri kesici, ates dusurucu, cesitli kremler, burun spreyi, goz damlasi ve antibiyotik getirdik. Antibiyotiklerin recetelerini yanimiza aldik ama kimse sormadi. Kisacasi sorunsuz getirdik.


  • peki benim rapor ile kullandığım kolit ilaçlarım var.Bittikçe raporu 1 yıllık yazdırıp alıyorum.Böyle bir dueumda ben amerikadan bu ilaçları nasıl temin edebilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakisalapaki Yanınızda sizi bir süre idare edecek kadar getirin. Daha sonra ABD'de sigorta yaptırıp bu sigorta ile alacaksınız.


  • teşekkürler


  • Biz Los Angeles'a geçen ay iniş yaptık. Yanımızda üç kutu antibiyotik , 4-5 krem, çocuklar için ateş düşürücüler, peditus, avil ve zrytec, kendimiz için ağrı kesici eşime özel birkaç ilaç yani rahat 20 kutu getirdik 🙂 yanımıza almadık bagajda idi yanımıza sadece avil ve ateş düşürücü aldık. Ne soran oldu ne bakan oldu olsaydı soran ama yanımızda reçete de vardı hepsi için ayrı ayrı reçete vardı 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum