Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayseulu Ayşe hanım ben alalı baya oldu. Hatırladığım kadarıyla swift yapmıştım bankadan. Ödeme belgesini konsoloslukta ki gorevliye mail olarak yolladım. Daha sonra belgeyi bana express ile kargo etmişti. Express kargoyu özel olarak iletin. Biraz fazla veriin ama garanti olsun. Konsoloslukta türk görevli varmı diye özellikle sorun. Oluyor genelde. Green kart için isteğinizi belirtin. 1-2 haftada hallolur.


  • @mstf siz dogum belgesini nereden istediniz ?elinize nasil ulasti ? almanya da dogduysaniz dogum belgesini sadece dogdugunuz yerin nufus mudurlugu veriyormus. bu bilgiyi alman konsoloslugundan aldim. bu nedenle dogdugunuz yerin nufus mudurlugune dilekce yazmaniz gerekiyor dedi elcilik. nufus mudurlugu de postal adrese gonderiyor ancak. sizin de bu sekilde elde etmis olmaniz lazim.


  • Ben doğum belgemi şu linkten almıştım.

    Mail atıp iban verdiler ve oraya swift ile para göndermiştim. bir ay içinde gelmişti posta ile.

    2019'da aldığım bu belge sanıyorum halen geçerlidir değil mi? 🙂


  • Linkiniz doğru, sanırım Baden de doğdunuz. İnternational Birth Certificate her zaman geçerli tabi ki.


  • Konuyu hortlatmış olacağım ama aklıma takılan bir konu var.
    Ben Almanya Berlin doğumluyum. Eşim ise Türkiye. Şansıma ailem doğum dahil tüm evrakları saklamış. Saklamasa dahi Berlin'in online sitesinden 26 EUR ödeyip uluslararası doğum belgesi talip edebiliyoruz. Merak ettiğim konu şu. Anladığım kadarıyla başvuruda doğum ülkesi kontenjanına dahil oluyoruz. Almanya kontenjanından başvuru bir avantaj ya da dezavantaj mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caliskanpr kısmen evet, çünkü almanya'dan seçildiğiniz takdirde seçilen sayısı daha düşük olacak. tabi önemli olan bir de mülakata gireceğiniz yer.. onu da almaya yapabildiğiniz takdirde ciddi avantajı olacaktır.


  • @gucarslan işte öyle bir imkanım yok. Mülakat yeri malesef Ankara olacak 🙂 Yanıt için teşekkürler bu arada

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caliskanpr Almanya kazanan 530 Türkiye 2700 kişi fakat başvuru sayısına bakmak gerekiyor


  • Merhabalar arkadaşlar. Babam Suudi Arabistan’da öğrenci iken annemi de yanında götürmüş. Ben de Suudi Arabistan’da Medine şehrinde dünyaya geldim. Suudi Arabistan vatandaşlığımız yok, zaten vatandaşlıkta vermiyor türklere. Babam ve annem Türkiye doğumlu, sadece üniversite eğitimi için babam 1980-1987 yılları arasında orada bulunmuş, ben de 1985 yılında orada doğmuşum. 1986 yılından beri İstanbul’da yaşıyorum Türkiyeliyiz, Türk pasaportum var, sadece 2009-2015 yılları arasında üniversite eğitimi için Suudi Arabistan’da tekrar bulundum. DV Lottery başvurusu yaparken doğum yeri ülkesi Suudi Arabistan seçtim, uygunluk ülkesi olarak ülkemiz Türkiye’yi seçtim. Bu arada Suudi Arabistan da uygun ülkelerdenmiş ama oranın ne oturum izni var bende ne de vatandaşlığı yani DVlottery çıksada KCC isteyeceği oturum izni filan yok, o yüzden de Türkiye kotasından katıldım. Sormak istediğim soru, yapmış olduğum başvuru geçerli mi,? doğum belgesi olarak Türkiye’de e-devletten alacağım Aile nüfus kayıt örneği ve sabıka kaydı yeterli mi? Çünkü Anne ve babamın doğum yeri olan Türkiye üzerinden işlem yapacağım. Yoksa Suudi Arabistan’dan da mı doğum belgesi almam gerekiyor,? Ayrıca police certificate denilen sabıka kaydını ve doğum belgesini orada üniversite okuduğum için almam gerekiyor mu? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @ebuhubz Siz basvuru videosunu izlemediniz mi? Ya da basvuru yaparken aciklama da var orada. Uygunluk ulkesi dogdugunuz ulkedir diyor. Evet diyecektiniz.Kazanirsaniz Medine den dogum belgesini isteyeceklerdi sizden. O kadar. Orada oturumunuz oldugunu sormayacakalardi. Yani bu durum Medine de dogup Uygunluk ulkesi Turkiye yazmak direkt red sebebi maalesef.


  • @AYSY33 Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. YouTube da izlediğim birkaç detaylı video oldu, ama siz link bırakırsanız sizin dediğiniz videoyu da izleyeyim. Benim izlediğim detaylı videolarda şöyle söyleniyordu:
    “Örneğin aileniz diplomat olarak çalışıyorlardıysa ya da eğitim vb için bir ülkede bulunuyorlardıysa ve siz sadece orada doğduysanız ve o ülke DVlottery için uygun değilse, bu durumda doğum yerinizi o doğduğunuz uygun olmayan ülkeyi seçip, uygunluk ülkesi olarak anne babanızın doğum yeri olan Türkiye’yi işaretleyeceksiniz” deniliyordu.
    Ancak buradaki sorun Suudi Arabistan ülkesinin de uygun olması. Doğum yerinin uygun olan ülke olması durumunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Ben tam anlayamadım açıkçası bu konuyu. Türk vatandaşı olduğum için uygunluk ülkesini Türkiye seçtim, doğum yerimi de Suudi Arabistan.
    Peki şimdi çekilişten çıkma ihtimalim var mı yoksa bu durum çekilişte diskalifiye sebebi mi?


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

    @smartcells, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

    @sekendiz, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

    @Rhonster cevabın için çok teşekkür ediyorum. Türk pasaportuyla başvuru yaparken bilgileri aşağıdaki gibi mi girmem gerekiyor:

    DOĞDUĞUNUZ ŞEHİR: Dortmund
    DOĞDUĞUNUZ ÜLKE: Almanya
    DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE: Türkiye

    Türkiye kontejanından katılamazsınız. DV çekilişleri doğum yeri üzerinden yapılıyor. "DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE" doğduğunuz ülkedir! Bu yüzden bunu ALMANYA seçmek zorundasınız.

    Eğer kazanırsanız işlemleriniz ve mülakatınız ikamet adresinizi verdiğiniz ülkede yapılır.

    Kontenjanından katılıp kazandığınız ülkede doğduğunuzu doğum belgesi ile ispatlamak mecburiyetindesiniz.

    Vukuatlı nüfus belgesi Türkiye doğumlular için "Doğum Belgesi" yerine kullanılmaktadır. Siz Türkiye doğumlu olmadığınız için bu belgeyi kullanamazsınız. Doğduğunuz ülkeden doğum belgesi almak zorundasınız. Almanya'dan posta yoluyla başvurulup alınabiliyor doğum belgesi.

    Normalde dediginiz gibi, ama Ankara'daki ABD konsoloslugu bu konularda anlayisli. O nedenle uygun oldugunuz herhangi bir ulkeyi secmeniz durumunda sorun olmuyor.

    Ama bu cumleyi sadece Ankara icin kullaniyorum, diger ulkelerdeki konsolosluklar ayni toleransa sahip olmayabilirler. ( @sekendiz )

    @crazycells Merhabalar;
    Bu konuda emin misiniz? Ya da yaşanmış bir örnek biliyor musunuz? Şunun için soruyorum:
    Ben Suudi Arabistan’da doğdum, annem babam Türkiye’den. Suudi Arabistan uygun ülkeler arasında olmasına rağmen ben annemin ve babamın doğum yeri olan Türkiye’yi işaretledim uygunluk ülkesi olarak.
    @Rhonster arkadaşımız konuyla ilgili bu şekilde olmaz dediği için kafam karıştı. Çünkü 2024 başvurusunu yapmış bulunmaktayım. Çekilişten diskalifiye mi oldum yoksa çekilişten çıktıktan sonra Ankara Büyükelçiliğinde, mülakatta doğum belgemi ve diğer evrakları tamamlayarak gittiğimde olumlu yaklaşacaklar mı?


  • @ebuhubz Kazanırsınız.cekiliste cikabilirsiniz maalesef elenme olasılığınız yüzde 99 yinede son kararı konsolos verecek.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5810/ücretsiz-dv2024-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır?_=1667584353632

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ebuhubz konsolosluğa kalmış birşey


  • @ayvalik10 iyi aksamlar. Bu söylediğiniz ile ilgili dikkatimi çeken bir husus var ki o da şöyle, bizlerin edevletten aldığımız nüfus kayıt belgelerinde zaten doğum yerimiz neresi ise yaziyor (örnek avusturya-insburck) buna rağmen mi yurt dışından doğum belgesi almamiz gerekiyor? Şimdiden emeğinize sağlık.


  • @crazycells iyi akşamlar. Yurtdışı doğum belgesi alırken nasıl bir talepte bulunmamız gerekiyor? Uluslar arası dogum belgesi mi yoksa sadece doğum belgesi mi talep etmeliyiz? Bu arada yurt disindan bu belgeyi talep ederken green card için gerekli oldugunu söylemeye gerek var mi? Yoksa kişi talebi olarak mi isteyelim? Şimdiden emeğinize sağlık.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @levo Türkiye de doğanlar vukuatlı nüfus örneği evrağı alınıyor işte doğduğun ülke yurtdışı ise bu evrak yerine geçen evrak o ülkeden alacağın doğum belgesi oluyor. Eğer doğum belgesi almaz isen eksik evrak olarak işlem görürsün


  • @ayvalik10 Aldığımız doğum belgesinin bir son tarihi var mıdır? Ben 3 yıl önce almıştım uluslararası doğum belgesi.

    Telegram grubunda uluslararası doğum belgesinin 6 ay geçerli olduğunu söylediler, o yüzden sormak istedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum