Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @tampagv, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    Herkese selamlar,

    FL'de bu hafta CDL Permit'i aldım ve benim de merak ettiğim bazı sorular vardı, burada yanıtlayayım.

    Class A için 3 teste girdim ve diğer bütün testleri alabilmek için öncelikle General Knowledge testini tamamlamanız gerekiyor. Ardından istediğiniz bütün testleri aynı gün içinde üst üste alabiliyorsunuz ve bir gün içinde her bir testi sadece iki kere alma hakkınız var. Written test'leri istediğiniz kadar alabilirsiniz, bir sınırlama yok. Sadece her gün alabileceğiniz test sayısı 2.

    Biraz çalışmayla rahatlıkla geçilecek bir test ve B1 düzeyinde İngilizce yeterli olacaktır anlamanız için. Green Card gerekliliği Florida'da yok. Green Card'ı beklerken de CDL alabilirsiniz.

    J1 vizesi ile giden bir youtuber gittikten 8 ay sonra tir soforlugune baslamis. Demek ki insanlar ssn i varsa cdl i alip gc olmadan tira cikiyorlar.
    Enteresan


  • @Ping-PONG Uzun süreli çalışma izni varsa alınabiliyor CDL ama her state için durum böyle değil. FL oldukça rahat bir eyalet bu konuda.

  • Yasaklı

    @tampagv, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @Ping-PONG Uzun süreli çalışma izni varsa alınabiliyor CDL ama her state için durum böyle değil. FL oldukça rahat bir eyalet bu konuda.

    Anladim dostum tesekkur ederim.
    Ben ssn ve CDL i gecirdi eline diye calisanlarin gc veya vatandaslik konusunda sikinti yasayabileceklerini dusunuyorum ileriki surecte.
    O yuzden sasiriyorum GC olmadan cdl i ssn i elime gecirdim diye calismalarina.
    Belki de sorun yaratmaz bilmiyorum ama oyleymis gibi geliyor.


  • @Ping-PONG State düzeyinde problem yaratmayan bir şey federal olarak da sorun yaratmaz. Özellikle CDL için ekstra kontroller yapılıyor DMV’de statünüzle ilgili. Genellikle de GC bekleyenler başvurduğu için, çünkü uzun süreli çalışma izinleri var, herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Sadece Hazmat için hiçbir şey state’te GC olmaksızın başvuru mümkün değil ve bu da oldukça mantıklı.

  • Yasaklı

    @tampagv, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @Ping-PONG State düzeyinde problem yaratmayan bir şey federal olarak da sorun yaratmaz. Özellikle CDL için ekstra kontroller yapılıyor DMV’de statünüzle ilgili. Genellikle de GC bekleyenler başvurduğu için, çünkü uzun süreli çalışma izinleri var, herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Sadece Hazmat için hiçbir şey state’te GC olmaksızın başvuru mümkün değil ve bu da oldukça mantıklı.

    Ben bir youtuber gördüm. J1 vizesiyle geldim diye video çekmiş. 6 ay sonra CDL ile tıra çıkıp video çekmiş. GC yi eline nasıl geçirmiş olabilirki 6 ayda. Bence ssn i olduğu için bir şekilde cdl i almış.

    Bu şekilde olanlardan bahsediyorum.

    Şöyle söyleyeyim o zaman.
    Master yaptım. 2 sene çalışma izni aldım. Tıra çıkabilir miyim. Bildiğim kadarıyla sadece mezuniyetime yönelik işlerde çalışabilirim. Nasıl bir çalışma izni buna müsade edebilir GC dışında.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG ama bu arkadaşın haberi yok ki SSN ihlali yaptığı için evlilik haricinde Green Card alması neredeyse imkansız


  • Uber ve Lyft gibi isleri 3-4 senedir cok pompaladilar ve hemen hemen herkes uber-lyft soforu oldu. Yok su kadar para yapiyor yok boyle kazandiriyor diye. Simdi ise bu isler cok dususte oldugunu duyuyor ve goruyorum. Tircilikta ise; corona zamani cok kazandiklarini duyduk ve gorduk ve bu iside cok pompalamaya basladilar. Bu son zamanlarda da piyasada bir dusus oldugu goruluyor. Acaba tirciligin sonu Uber-Lyft soforlugune doner mi sizce? Evet tircilik zordur uber ve lyft isine benzemez CDL almak bile basli basina bir zahmet ve masraftir ama son zamanlarda cok tir soforu sayisi artti ozellikle Turk community sinde. Onumuzdeki yillarda bu isin nasil olacagini dusunuyorsunuz? Ihtiyac o kadar cok ki onumuzdeki 8-10 yil bu is kazancli olmaya devam eder diye dusunuyormusunuz? BIr ekonomi dergisinde okumustum `coronadan sonra petrol fiyatlarindaki artis, hammaddeye erisim zorlugu ve tedarik problemleri ve uretim lojistigin yerel ve local olmaya baslamasi sebebiyle lojistik ve tasimacilik sektoru onumuzdeki yillarda daralmaya baslayabilir diye bir sonuc cikiyordu,


  • Sizin tır sürerken uykunuz nasıl gelmiyor? Ben uyku apnesi hastası degilim, fakat normal araba sürerken bile 1 saat sonra uykum gelir. Herkez kahve iç diyor ama nafile. sizlerin bir önerisi var mıdır? mesela gündüz uykunun gelmemesi için ''güneş gözlüğü'' çok iyi bir önleyici deniyor. Tır ile uzun yollar giden arkadaşlar ''dalga' geçmeden öneride bulunabilirlermi? :))


  • @nihatkınacı Mumkun oldugu surece telefonla konusun. Uykunuz gelince muhabbetinizin iyi oldugu birini arayin hemen.


  • Elim da tır şoförlük yapmak istiyor. Normalde makina teknisyen. İngilizce da zayıf. Ama bakalım hayırlısı


  • Arkadaşlar merhaba, daha greencard çekilişi kazanmadım ancak kazanırsam ABD de tır şoförlüğü yapmak cazip geldi parasından ötürü. Sorum şu, benim 2 gözümde de doğuştan astigmat var. Bir de bunun üstüne miyop var. 2 gözümün numarası da 6 ya yakın bir şey. Sizce ABD de tır şoförlüğü için başvurursam sağlık muayenesinde bunu sorun ediyorlar mı? Tır şöforü olmaya göz bozukluğu engel midir? Miyop ve astigmattan başka göz sorunum yok. Teşekkürler.


  • @gcparticipant1, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    Arkadaşlar merhaba, daha greencard çekilişi kazanmadım ancak kazanırsam ABD de tır şoförlüğü yapmak cazip geldi parasından ötürü. Sorum şu, benim 2 gözümde de doğuştan astigmat var. Bir de bunun üstüne miyop var. 2 gözümün numarası da 6 ya yakın bir şey. Sizce ABD de tır şoförlüğü için başvurursam sağlık muayenesinde bunu sorun ediyorlar mı? Tır şöforü olmaya göz bozukluğu engel midir? Miyop ve astigmattan başka göz sorunum yok.

    Ehliyetinize gözlük veya kontak lens işlenir, o şekilde kullanırsınız. Geniş açıyla görmeniz önemli, yani kafanızı çevirmeden yana bakıp, 140 derece sanırım yanları görebiliyorsanız sorun olmaz. Henüz Green Card kazanmadıysanız, kazanana kadar başka bir mesleğe de odaklanmanızı tavsiye ederim. Tır işine aşık olarak gelip, başladığı gün ben bu işi yapamam diyen bile var. Zor meslek.


  • Arkadaşlar California’da prosedürler nedir? Nasıl alınır? Türklerin oluşturduğu bir kollektif var mıdır? Bu tür genel bilgiler için yardım edecek bir insan varsa cevaplarsanız sevinirim 🙂


  • @nihatkınacı Caffein Pills alin. Tuvalete gitmek zorunda da kalmazsiniz.


  • @nihatkınacı, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    Sizin tır sürerken uykunuz nasıl gelmiyor? Ben uyku apnesi hastası degilim, fakat normal araba sürerken bile 1 saat sonra uykum gelir. Herkez kahve iç diyor ama nafile. sizlerin bir önerisi var mıdır? mesela gündüz uykunun gelmemesi için ''güneş gözlüğü'' çok iyi bir önleyici deniyor. Tır ile uzun yollar giden arkadaşlar ''dalga' geçmeden öneride bulunabilirlermi? :))

    Bol muzik ve telefon konusmasi. Ben arada tir park yerinde durup 20 dk power nap yapiyordum. Belli bi sure calistiktan sonra uygun dinlenme lokasyonlarinizi belirliyorsunuz zaten.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar Amerikada tır ehliyetine başvuru yapmak istiyorum SSN var ama çalışma kartım yok bazı kişiler sorun olur bazıları ise sorun olmaz diyor sizce sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alii0 her eyalet için farklı işlemler yürütüyor ondan hangi eyalette iseniz oraya başvuru yapın. Eğer olmazsa son çare ohio bulunan can harmanşah ile irtibata geçersin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Tır şoförü olursun yada tır sahibi olsun bu kadar ayrıntılı bu kadar açık bir video hiç yoktu.


  • Merhabalar ben 18 yaşındayım liseyi bitirdim üniversite için hazırlanıyorum, babam sayesinde yeşil pasaport alma şansım mevcut ama hiç yurtdışına çıkmadım. Yeşil pasaportumun, vize işlemlerinin olumlu sonuçlanmasında büyük bir etkisinin olup olamayacağını merak ettim. Son zamanlarda amerikada geçici olarak çalışma meselesi aklıma takıldı. Orada 2 sene çalışıp para biriktirip Türkiyede maddi sıkıntı çekmeden üniversite okumak baya mantıklı geliyor açıkçası, 1 sene hazırlıkta ingilizce öğrenerek zaman harcayacağıma 2 sene amerikada hem ingilizce pratiğim olacak hem de para kazanmış olucam falan. Mesela Türkiyede bir ehliyet sahibi değilim ama araba kullanmayı ve kanunları biliyorum, ehliyet sınavına girsem tekte alırım. Amerikaya gidince ehliyet almam için Türk ehliyeti gerekiyor mu, süreç nasıl işliyor ehliyet masrafı ne kadar tutar ve ehliyetime kavuşmam kaç gün/hafta sürer bildiğiniz eyaletlerdeki süreçleri yüzeysel anlatırsanız sevinirim. Ayrıca cdl için ille de gc ya da vatandaş mı olmam gerekiyor yoksa çalışma izni ile de alabilir miyim. Ayrıca şöyle bişey duydum detayını anlatırsanız sevinirim; cdl okulu için yapılacak olan masrafı, bir şirket ile anlaşıp şirketin önceden ödemesini sağlayarak 2 yıllığına o şirkete bağlı kalman karşılığında sağlatabiliyorsun diyen kişiler vardı. Bi de cdl için normal ehliyet şart mı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum