Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Sizin için kritik öneme sahip bir cihaz, manevi değeri veya hatırası olan bir cihaz veya ABD'de bulamayacağınız, bulamayacağınızı düşündüğünüz bir cihaz değilse Türkiye'den ABD'ye elektrik/elektronik cihazları götürmeyi tavsiye etmem. Özellikle maddi açıdan tasarruf etmeyi düşünüyorsnız hiç tavsiye etmem.

    • Elektrikli ve elektronik eşyaların daha kaliteli ve ucuzlarını oradan temin edebilrisiniz. Buradakini satın ve orada daha ucuza yepyenisini alın
    • Doğrudan 110 V/60Hz ile çalışma özelliği de olan bir cihaz değilse götürmeyin zaten.

    Transformatör ve sonrasında elektrik için ödeyeceğniz para nedeniyle buradan cihaz götürmek oradan almaktan daha pahallıya gelecektir. Transformatörlerin hepsi kayıpla çalışır, Voltaj ve frekans dönüşümü için gelen elektriğin %20-30'unu ısı olarak kaybederler. Bu da daha fazla elektrik tüketimi demektir. Watt değeri yükseldikçe kullanmanız gereken daha büyük transformatörün fiyatı da yükselecektir kayıp elektrik miktarı da. Burada 10 dolarlık elektrik tüketen bir cihaz orada 13 dolarlk elektrik tüketecektir. Zaman içinde sürekli fazladan ödediğiniz elektrik masarafı cihazın fiyatını bile geçebilir. O aradaki fazla ödediğiniz elektrik farkı + transformatör parasına aynı cihazın yenisini alırsınız üste size para bile kalabilir.

    Maddi kaygılarla cihaz götürüyorsnız yapmayın, daha pahallıya mal olur size. Burada 2. elde satın, orada daha iyisini ve kalitelisini alın. Ve en önemlisi ordan aldığınız cihazda bir problem olduğunda garantisi olacak, iade veya değişim yapabileceğiniz bir ürün olacak elinizde. Buradan götürdüğünüz ise arızalndığında çöpe gidecek. Götürmek için havayaoluna ödemek zorunda kalabileceğiniz fazla bagaj parası olayına hiç girmedim bile 🙂


  • @smartcells Hocam her zaman ki gibi engin tecrübenizi konuşturmuşsunuz, verdiğiniz bilgiler için Teşekkürler. (Bilgisayarımı götürmeyi düşünüyordum, ama dediğiniz daha mantıklı, burada satıp oradan almak)

  • ⭐⭐⭐

    @melcem, içinde söyledi: Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak

    @smartcells Hocam her zaman ki gibi engin tecrübenizi konuşturmuşsunuz, verdiğiniz bilgiler için Teşekkürler. (Bilgisayarımı götürmeyi düşünüyordum, ama dediğiniz daha mantıklı, burada satıp oradan almak)

    Burada satın bilgisayarınızı, datalarınızı bir diskte götürün veya cloud'a yükleyin. Gidin orada mis gibi ihtiyacınıza kullanımıza göre yepyenisini alın. İnanın hem daha ucuz ve kolay olacak hem de aynı zamanda full garantili bir cihazınız olacak.


  • Dönüştürücü cihazın toplam gücü (Watt) önemli. Mesela tr den getirdiğiniz cihaz 1000W, ama Amerika’da aldığınız dönüştürücü 500W. Bu durumda yeterli gücü veremeyecektir ve tr den getirdiginiz cihaz bozulanilir. Özellikle içinde motor varsa. Bozulmasa bile yeterli verimde calismaz. O yüzden buraya uygun cihazlar almak daha mantıklı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bilgisayar kasasından bahsediyor. Dizüstü değil ya powersub satar amerika da yeni bir tane alır bu kadar basit neden bu kadar uzadı ki bu konu.


  • @smartcells Keşke PS5 için de geçerli olsa bu, hala stok sorunu var 🙂 Ama genel olarak katılıyorum. iPhone bile burada satılınca oraya gider gitmez yeni modeli alınabiliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @Stiff, içinde söyledi: Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak

    @smartcells Keşke PS5 için de geçerli olsa bu, hala stok sorunu var 🙂 Ama genel olarak katılıyorum. iPhone bile burada satılınca oraya gider gitmez yeni modeli alınabiliyor.

    Bu yüzden "ABD'de bulamayacağınız, bulamayacağınızı düşündüğünüz bir cihaz değilse" diye ibare koymuştum 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   december december 

  • @loki-boi, içinde söyledi: Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak

    Merhaba, Turkiye'den getirdigimiz bazi elektronik aletler, ornegin macbook, cep telefonu sarji gibi 110V-240V destekliyor. Onlar icin sadece linkteki gibi priz ucu degistirici (converter) alarak guvenle kullanmaya devam edebiliyoruz, bu kisimda bir problemimiz yok.

    https://www.amazon.com/Ckitze-Flat-European-American-Adapter/dp/B006599QW8/ref=sr_1_17?ie=UTF8&qid=1537732544&sr=8-17&keywords=power+adapter+europe+to+usa

    Ancak yanimizda getirdigimiz sac duzlestirici ve elektronik dis fircasi gibi bazi urunlerde 110V destekledigini gosteren herhangi bir ibare bulamadik. Sadece 240V ya da 250V yaziyor. Bu durumda voltaj dusurucu yukseltici kullanmamiz gerekiyor diye tahmin ediyorum, ancak US priz girisi olan urun bulmakta oldukca zorlaniyoruz, bulduklarimiz da minimum $50 civarinda. Bunun daha ucuz bir cozumu var midir? Siz hangi urunu kullaniyorsunuz?

    Voltaj dusurucu yukseltici kullanmamamiz durumunda herhangi bir problem yasar miyiz? Cihazlara dusuk voltaj gelecegi icin sarj olma suresi artar, ya da performans kaybi yasayabiliriz dogal olarak, ama en azindan bir kac aylik surecte idare etmelik mantikli bir cozum mudur?


  • abd deki fırınlar 220-240 da çalılşyıormuş. bunlar için ayrı bağlantı yapıyor olmalılar. Hiçbir değişiklik yapmadan sadece fiş dönüştürücü kullanarak Türkiyeden gelen aletleri fırın prizine takarak kullanabilirmiyiz. ?


  • Türkiyeden götürdüğümüz cihazları sadece priz dönüştürücü adaptör ile hiçbie işlem yapmadan ve kendimiz tehlikeye atmadan abd deki fırınların prizlerine taksak sorun çözülmezmi? bildiğim kadarıyla 110 w iken fırınlar 220 de çalıştırılıyormuş

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bilal-Kara, içinde söyledi: Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak

    Türkiyeden götürdüğümüz cihazları sadece priz dönüştürücü adaptör ile hiçbie işlem yapmadan ve kendimiz tehlikeye atmadan abd deki fırınların prizlerine taksak sorun çözülmezmi? bildiğim kadarıyla 110 w iken fırınlar 220 de çalıştırılıyormuş

    Evet, bu mümkün olabilir. Yüksek güç gerektiren cihazlar (fırın, kurutma makinesi gibi) için evlerde ayrı bir priz oluyor. Biz denemedik ama voltajın 240 olduğunu biliyorum.

    ABD'de maalesef düşük voltaj nedeniyle saç kurutma makineleri çok düşük performanslı oluyor. Başka bazı elektrikli aletler de aynı şekilde.


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 1051
  • 8
  • 35
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum