Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Hasan-Burak-Öztürk söz konusu avukat ise mail yolu ile pasaport resimli sayfamı ve kimliğimi gönderdim ve birde mail yolu ile vekalet yazdım pawen Drago adına adlı sicil kaydımin Romanya makamlarından adıma temin etmesine izin veriyorum bunu yazdm avukat bunu vekalet olarak karşı tarafa sundu. Ve bu şekilde noter tasdikli İngilizce tercümeli yeminli tercümeli apostlli aldım hamdolsun
    Eğer bir arkadaşına vereceksen vekalet bunu konsolosluktan yapmam gerektiğini söylediler ama yine belirtiyorum ülkeden ülkeye şartlar değişiyor mesela İtalya online başvuru ile veriyor vs gibi tavsiyem Polonya konsoluguna ulaşıp sorman yönünde en sağlıkli bilgiyi onlar verir ben Romanya'nin ulusal polis merkezinden aldırdım bu belgeyi.

  • ⭐⭐

    @Hasan-Burak-Öztürk ben Türkiye'de olduğum için buradan mail yolu ile verdim tabi avukat olduğu için mail ile verdim normal bir bireye normal vekalet vermek gerekir şağet buradan polonya konsolosluğundan alamazsan Polonya Türkiye büyükelçisi ni ara onlarda resmi yazışma yolu ile istemezlerse ya bı arsasını bulup ona vekalet ver o alsin yada avukat tut çünkü kendin gidersen çok pahalıya maal olur ben kendim gitseydim vize evrak kürek uçak masrafı apostil tercüme derken 7 bini bulacakti ben avukata 200 Euro gönderdim belgem elime herşeyi tamamlanmış hazır geldi ilk önce bı Amerika büyük elçiligin sayfasından incele Polonya için gerekiyor mu gerekiyorsa orada nasıl alınacağını yazmışlardir ona göre hareket edersin


  • Selamlar herkese, hindistanda police clerance certificate icin istanbulda bulunan konsoloslugubaradim. Bir aset mail adresi verdiler. Durumu aciklayan mail atmami ve butun evraklari gondermemi soylediler. Dun aksam maili gonderdim. Bir gelisme olursa tekrardan buraya yazarim. Istanbul ve yakin cevreleri istanbuldaki konsolosluk bakiyor. Diger illere ankaradaki konsolosluk bakiyor. Bilgilerinize.

  • ⭐⭐

    İnşallah alırsın Allah'tan böyle hizmet var sende bende ya kendim gidecektim yada vekalet verecektim romanya için


  • Polis certificate, "farklı bir ülkede 1 yıl ve üzeri ikamet edilmişse ve ya an itibariyle ikamet edilen son ülkede 6 ay ve üzeri süredir bulunuluyorsa" durumlarında isteniyordu. Ancak mülakat deneyimlerinde okuduğumuz kadarıyla, konsolosluktaki görevliler direkt olarak "6 aydan fazla bir ülkede bulundun mu" sorusunu yöneltiyorlar.
    Garantiye almak adına 6-12 ay arası süre için evrak temin edilmesini tavsiye eder misiniz? (K.K.T.C'de 8 ay kalmıştım askerlik için)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hs35, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Polis certificate, "farklı bir ülkede 1 yıl ve üzeri ikamet edilmişse ve ya an itibariyle ikamet edilen son ülkede 6 ay ve üzeri süredir bulunuluyorsa" durumlarında isteniyordu. Ancak mülakat deneyimlerinde okuduğumuz kadarıyla, konsolosluktaki görevliler direkt olarak "6 aydan fazla bir ülkede bulundun mu" sorusunu yöneltiyorlar.
    Garantiye almak adına 6-12 ay arası süre için evrak temin edilmesini tavsiye eder misiniz? (K.K.T.C'de 8 ay kalmıştım askerlik için)

    Bazi ulkelerde 6 ay kalinca da isteniyor (misal Ingiltere), o nedenle direkt o sekilde soruyorlardir. Hangi ulkede bulunduysaniz o ulkeyi ilgilendiren sartlara suradan ulasabilirsiniz:

    Eger ABD'ye gidince baska bir nedenden dolayi ihtiyaciniz olabilecegini dusunuyorsaniz isterseniz alabilirsiniz, ama sadece gocmen vize sureci icin alacaksaniz bence gerek yok. Istenilme ihtimali oldukca dusuk. Sadece kisa kisa kalmis olsaniz ve toplamda 1 yili gecmis olsa o durumda garantiye almak icin almanizi tavsiye ederdim. Fakat icinde bulundugunuz durumda bence almaniza gerek yok. Eger iciniz daha rahat edecekse tabii ki alabilirsiniz 🙂


  • Arkadaşlar bu adli sicil kaydının gerektiği durumları açıklayan resmi bir yazı veya web site yok mu?

    Bu sitede sadece nasıl alınabilecek alınırsa nasıl değerlendirilebilecek bilgileri var.


  • Ben de Kanada'dan aldım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leonard, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Arkadaşlar bu adli sicil kaydının gerektiği durumları açıklayan resmi bir yazı veya web site yok mu?

    Bu sitede sadece nasıl alınabilecek alınırsa nasıl değerlendirilebilecek bilgileri var.

    Hangi basvuru icin adli sicil kaydi almaniz gerekiyor? Vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz!


  • @crazycells 2018 de Avustralya da 7 ay kalmıştım onun için. Daha önce siz gerekli değil diye cevap vermiştiniz. Ancak ben gerekli olmadığına dair resmi bir yazı aradım ama bulamadım. Bu yüzden tekrar sordum. (H-2B Vize görüşmesin icin)


  • @Hasan-Burak-Öztürk merhaba Polonya için konsolusluktan alman mümkün değil ABD konsolosluk sayfasında da nasıl tedarik edeceğin yazıyor Polonya için. Vize şirketleri ya da aracılara çok para kaptırma maliyeti kendin gönderirsen çok ucuz. Gerekli talimatlar sitede yazıyor formu gönderiyorsun imzalayıp kaşeleyio aynı belgeyi geri gönderiyorlar.


  • @Hasan-Burak-Öztürk alamazsın sadece posta yoluyla

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leonard, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells 2018 de Avustralya da 7 ay kalmıştım onun için. Daha önce siz gerekli değil diye cevap vermiştiniz. Ancak ben gerekli olmadığına dair resmi bir yazı aradım ama bulamadım. Bu yüzden tekrar sordum. (H-2B Vize görüşmesin icin)

    Gerekli olduguna dair resmi yaziyi nerede okudunuz?


  • @chemist merhaba. Ben Asan xidmetden polis belgemi aldim... Aldigim polis belgesini Turkiyede yeminli tercume ve apostil ettirtdim... Tercume ve Apostili Azerbaycanda mi yaptirtmam gerekliydi? yoksa fark etmez mi? Tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Akif-Oguz, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @chemist merhaba. Ben Asan xidmetden polis belgemi aldim... Aldigim polis belgesini Turkiyede yeminli tercume ve apostil ettirtdim... Tercume ve Apostili Azerbaycanda mi yaptirtmam gerekliydi? yoksa fark etmez mi? Tesekkur ederim

    Turkiye'den aldiginiz belgenin apostilini Turkiye'de yaptirmak daha dogru olur.

    Mulakata hangi ulkede gireceksiniz?

    Bir de bu belgeyi Azerbaycan'dan mi istediniz? yoksa Turkiye'deki kurumlardan mi aldiniz?


  • Turkiyede gireceyim... Her iki ulkeden de aldim... Azerbaycandan aldigim belgeyi Turkiyede yeminli tercume ettirdim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Akif-Oguz, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Turkiyede gireceyim... Her iki ulkeden de aldim... Azerbaycandan aldigim belgeyi Turkiyede yeminli tercume ettirdim...

    bu durumda sorun olmamasi lazim. Zaten Turkiye'deki konsolosluklar icin yeminli tercuman cevirisi yetiyor. Bol sanslar.


  • @crazycells cok tesekkurler


  • @pilot23 @crazycells Merhabalar polis sertifikası bulunduğunuz ülkede 6 aydan fazla yasamaya devam ediyorsanız veya 1 yıldan fazla yasadığımız yerler için alınıyor. Ben İngiltere de 11 ay kaldım grupta konuşulan İngiltere için 1 yıldan fazla süresi 6 ay dan fazla yaşamışsanız da almamız gerektiği yönünde . Bu durumda ne yamamız lazım?

  • ⭐⭐

    @Akif-Oguz genelde alınan ülkede apostil ve tercüme daha doğru olurdu ben Romanya'dan aldım oradan apostil ve İngilizce tercüme yaptırdim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum