Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aguila, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Ispanyadan Adli Sicil Belgesi Almak

    Arkadaslar merhaba Ispanya/Madrid de kendiniz basvurarak adli sicil kaydi almak ile ilgili tecrubemi paylasmak isterim. DV vizesi icin almaniz gereken dokumaninin adi "Certificado de antecedentes penales".

    1 - Ilk olarak takip eden linkten "https://citaprevia.mjusticia.gob.es/" randevu almaniz gerekiyor, randevu basvurusunu tamamladiktan sonra email alacaksiniz. Emailde tarih, yer ve saat bilgileri ile birlikte randevu gunu yaninizda getirmeniz gereken dokumanlarin bilgisi yer almaktadir.

    2 - Randevu gunu asagidaki belgeleri yaninizda goturmeniz gerekmektedir.
    A. Gelen email in ciktisi.
    B- DNI veya NIE(Yabancilar icin)
    C- "Modelo 780" doldurulmus form ve odendi makbuzu . (Bos Modelo 780 formu(3 farkli doldurmaniz gerekiyor, kendiniz icin, banka icin ve basvuru icin) gelen emailden indirerek doldurunuz ve Modelo 780 odemesini kabul eden herhangi bir bankada odeme (3.82 Euro) yaptiktan sonra odendi makbuzunu aliniz. (Bazi bankalarda atm den de odeme yapiyorsunuz hatta musterisi olmasaniz bile.)
    3- Daha sonra Randevu gunu, belirtilen yerde belirtilen saatte olunuz. Gelen emailde ayni zamanda bir barkod olacak ve bu barkodu okutarak sira numarasini alacaksiniz, daha sonra siraniz geldiginde, NIE kartinizi, doldurulmus Modelo 780 formu(kuruma ibraz edilecek olan) ve odendi makbunuzu isteyecekler. Verdikten sonra ne icin gerekli oldugunu sorduktan sonra size belgeyi teslim edeceklerdir ve isleminiz tamamlanmis olacaktir.

    Belgeyi aldiktan sonra belge uzerindeki talimatlari izleyerek internetten electronic olarakta indirebilirsiniz.

    Umarim faydali olur !!

    elinize saglik, basvuru surecinizde bol sanslar.


  • Romanya'da 10 ay kaldım. Adli sicil kaydı talep ettim önce İzmir Romanya Konsolosluğu'ndan. Sonra aynı talebi Ankara Romanya Büyükelçiliği ile İstanbul Romanya Başkonsolosluğu'na yazdım. Ayrıca Romanya İçişleri Bakanlığı, Romanya Göçmen Ofisi, Romanya Polis Teşkilatı, Bükreş Türkiye Büyükelçiliği vs vs bir çok yere ulaştım. Netice olarak alamadım. Türkiye'deki Romanya konsoloslukları topu Bükreş TC Büyükelçiliğine attı. Orası biz veremiyoruz TR'de bulunan Romanya Konsoloslukları'ndan isteyin dedi vs derken bir türlü belgeyi alamadım. Sanırım vize görüşmelerinde ibraz edemeyeceğim. Var mı böyle sorun yaşayan ya da takribi 10 ay yurtdışında kaldığı halde "ben de ibraz etmeyeceğim" diyen? Bilemiyorum ne yapsam 🤔

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ghost merhaba. ilgili kurumlarla yazışmalarınız var değil mi?
    bu tür durumlarda görüşmede ilgili yazışmaları bulundurmanızı ve gerektiğinde bunları beyan etmenizi öneririm. sizin gibi bazı arkadaşlarımız özellikle covid yüzünden bu belgeleri almakta zorluk çektiler ve ilgili birimlerle iletişimi belgelemeye çalıştılar.

    temin edemeyeceğiniz belgeler için yapabilecek bi' şey ne yazık ki kalmıyor.


  • @gucarslan merhaba. Evet tüm yazışmalar elimde. Biraz daha zorlayacağım mülâkat gelene kadar. Bakarsınız alırım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ghost, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Romanya'da 10 ay kaldım. Adli sicil kaydı talep ettim önce İzmir Romanya Konsolosluğu'ndan. Sonra aynı talebi Ankara Romanya Büyükelçiliği ile İstanbul Romanya Başkonsolosluğu'na yazdım. Ayrıca Romanya İçişleri Bakanlığı, Romanya Göçmen Ofisi, Romanya Polis Teşkilatı, Bükreş Türkiye Büyükelçiliği vs vs bir çok yere ulaştım. Netice olarak alamadım. Türkiye'deki Romanya konsoloslukları topu Bükreş TC Büyükelçiliğine attı. Orası biz veremiyoruz TR'de bulunan Romanya Konsoloslukları'ndan isteyin dedi vs derken bir türlü belgeyi alamadım. Sanırım vize görüşmelerinde ibraz edemeyeceğim. Var mı böyle sorun yaşayan ya da takribi 10 ay yurtdışında kaldığı halde "ben de ibraz etmeyeceğim" diyen? Bilemiyorum ne yapsam 🤔

    1 yili gecmedigi icin gostermeseniz de sorun olmayacak.

    Ama almak isterseniz ilgili bilgiler surada:

    Turkiye'deki Romanya Konsoloslugu, buradaki yazilara gore muhattabiniz olarak gorunuyor...


  • 2015 16 yıllarında toplam 8 ay Bosna Hersek'te yaşadım. 1 yıldan uzun süre yurtdışında yaşanıldıysa veya şu an 6 aydır yurtdışında yaşanılıyorsa police, prison ve court records almak gerekiyor demişsiniz. Bu bütün ülkeler için geçerli midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sadullah-Yıldırım, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    2015 16 yıllarında toplam 8 ay Bosna Hersek'te yaşadım. 1 yıldan uzun süre yurtdışında yaşanıldıysa veya şu an 6 aydır yurtdışında yaşanılıyorsa police, prison ve court records almak gerekiyor demişsiniz. Bu bütün ülkeler için geçerli midir?

    Eger su an yasamiyorsaniz almaniza gerek yok. 1 yildan fazla olsaydi almaniz gerekecekti.


  • @crazycells çok teşekkür ederim 🙂


  • Merhaba, 2018 yılında 8 ay eğitim için Avustralya'da kaldım. Döneli 2,5 sene oldu. Ordan sicil kaydı veya herhangi bir belge almama gerek var mı? Yorumlardan anladığım kadarıyla 1 sene olmadığı için yok ancak bunun resmi bir yazısı var mı? @crazycells verdiğiniz site çok karışık geldi veya ben beceremedim 😃 Visa Classifications bölümünde bir sürü harf var, greencard için hangi bölüme bakıyoruz ordan bilgilendirir misin?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leonard, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhaba, 2018 yılında 8 ay eğitim için Avustralya'da kaldım. Döneli 2,5 sene oldu. Ordan sicil kaydı veya herhangi bir belge almama gerek var mı? Yorumlardan anladığım kadarıyla 1 sene olmadığı için yok ancak bunun resmi bir yazısı var mı? @crazycells verdiğiniz site çok karışık geldi veya ben beceremedim 😃 Visa Classifications bölümünde bir sürü harf var, greencard için hangi bölüme bakıyoruz ordan bilgilendirir misin?

    Bu dediginiz durumda Avustralya'dan polis belgesi almaniza gerek yok.


  • @crazycells cevabınız için teşekkürler. Peki o verdiğiniz siteden buna nasıl bakabilirim.Yani elimde resmi birsey olmasını istiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leonard, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells cevabınız için teşekkürler. Peki o verdiğiniz siteden buna nasıl bakabilirim.Yani elimde resmi birsey olmasını istiyorum.

    Siz oradaki siteden yararlanamazsiniz, su basliktaki ilk iletideki bilgilerden yararlanabilirsiniz ancak:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/139346


  • Merhaba arkadaşlar, aranızda daha önce Yunanistan'dan adli sicil kaydı alan oldu mu ? Siteyi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Greece.html incelediğimde Atina'yı adres gösteriyor fakat ben Selanik'te yaşıyorum normalde adli sicil kaydını yaşadığım şehirdende alabiliyorum aradaki farkı öğrenmek istedim.Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur37, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhaba arkadaşlar, aranızda daha önce Yunanistan'dan adli sicil kaydı alan oldu mu ? Siteyi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Greece.html incelediğimde Atina'yı adres gösteriyor fakat ben Selanik'te yaşıyorum normalde adli sicil kaydını yaşadığım şehirdende alabiliyorum aradaki farkı öğrenmek istedim.Teşekkürler

    Bulundugunuz bolgeden basvuru yapabilirsiniz, zaten belgeniz Atina'daki ABD Konsoloslugu'na gidecekmis...

    Procedure for Obtaining: The Greek authorities will not provide a Penal Record for Judicial Use to applicants directly. Rather, they will forward any such police certificate to the U.S. Embassy in Athens. The following information must be included in the application for a Penal Record for Judicial Use for immigration purposes:
    .

    • Type of Copy: Check the box for Judicial Use.
    • Reason for Issue: Write “Request for a Visa”
    • Description: Write “Request for a Visa from the U.S. Embassy, Athens”

    Greeks born and/or residing in Athens can apply for a Penal Record for Judicial Use at the Bureau of Penal Records (Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου - Ipiresia Pinikou Mitroou) of the Ministry of Justice, Leoforos Alexandras & Degleri 2, Athens or through KEP (Center of Citizen Information Service). Greeks born and residing in Greece, but outside of Athens, should apply for a Penal Record for Judicial at the Public Prosecutor’s Office (Εισαγγελία - Isangelia) of the appropriate district administration.

    Greek citizens residing outside of Greece may contact the Greek Embassy in their country of residence. In some circumstances, the Greek Embassy abroad is not compelled to accept the request for the penal record. In this case, the Greek-born citizen will need to apply directly in the appropriate hometown jurisdiction or authorize a representative to apply on their behalf.

    Non-Greek applicants residing in Greece and foreign-born Greek applicants should apply in person for a Penal Record for Judicial Use to the Bureau of Penal Records for Foreigners (Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου Αλλοδαπών - Ipiresia Pinikou Mitroou Allodapon), at Mesogion 96, 101 79 Athens, Greece.

    Non-Greek citizens residing abroad cannot apply for a Penal Record at a Greek embassy or consulate overseas. Such applicants will need to authorize a representative to apply on their behalf. Authorizations must be notarized at a Greek embassy or consulate overseas. Representatives for non-Greek citizens residing overseas can apply for in person at the Bureau of Penal Records for Foreigners (Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου Αλλοδαπών - Ipiresia Pinikou Mitroou allodapon), Mesogion 96, 101 79


  • @crazycells Kusura bakma bi sorum daha olacak. Ben yaklaşık 1.5 senedir Selanikte eğitim amaçlı bulunuyorum. Bir seneden fazla bulundugun ülkeden sabıka kaydı almak gerekli oldugunu okudum onun için mecburen buradan almam gerekiyor fakat vize görüşmesine Ankara'da gireceğim o halde neden Atina'daki Amerikan büyükelçiliğine gönderilecek yada ben sabıka kaydı için basvuru yaptığımda Ankara Amerika büyük elçiliği diye belirtmem gerekiyor mu.?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    O halde sizinle ilgili kisim surasi.

    Non-Greek applicants residing in Greece and foreign-born Greek applicants should apply in person for a Penal Record for Judicial Use to the Bureau of Penal Records for Foreigners (Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου Αλλοδαπών - Ipiresia Pinikou Mitroou Allodapon), at Mesogion 96, 101 79 Athens, Greece.

    Ben sadece yukarida yazan bilgileri okudum, belgeyi sizin direkt almaniz mumkun degilmis. Ankara'daki ABD konsoloslugu'na gonderebileceklerini sanmiyorum ama sanirim sizin icin yapilabilecek en kolay sey, sonrasinda bu belgeyi Atina'dan Ankara'ya konsolosluklarin transfer etmesini saglamak.

    Isterseniz bu konuda Atina ABD Konsolosluguyla iletisime gecin.


  • İyi günler,Şuan Senegal afrikadayım kaldığım süre 6 ay oldu ve annemin amcası sayesinde geldim kuzenim ve benim adıma şirket açtı ikametgah adresimiz yok,ben nolur nolmaz diye adli sicil kaydı alacağım gitmeden önce bu sorun teşkil eder mi Arap saçına döndü çünkü korkuyorum eleneceğim diye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetyukcu, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    İyi günler,Şuan Senegal afrikadayım kaldığım süre 6 ay oldu ve annemin amcası sayesinde geldim kuzenim ve benim adıma şirket açtı ikametgah adresimiz yok,ben nolur nolmaz diye adli sicil kaydı alacağım gitmeden önce bu sorun teşkil eder mi Arap saçına döndü çünkü korkuyorum eleneceğim diye

    Ben de halihazirda ordayken polis belgesi almanizi tavsiye ederim.


  • 3 yıl kadar Moskova'da yaşadım. Pandemi öncesi Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve 2 aydır da Türkiye'de işe başladım.

    Acaba bu belgeyi bizzat Rusya'ya giderek mi alacağım yoksa burada konsolosluğa başvurarak alabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurars bu başlığın içinde arama yaparsanız ülke ülke nasıl alabileceğinizi bulabilirsiniz.

    rusya için;
    (pandemi döneminde değişiklik olabilir)

    https://yesilkartforum.com/forum/post/425


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum