Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

• @ATS16, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@RuhunGemisi mülakata nerede girmeyi planlıyorsunuz? İmzanızdaki bilgileri excel 2025 DV talihlileri takip chart’ına işler misiniz lütfen veya takip chart kullanıcı adınız mı farklı?

BNK gibi görünüyor şuan henüz taşımadım ama.excele bilgilerimi girmiştim.ve işlenmişti.bulamadıysanız silinmiş olabilir tekrar kontrol ediyorum.
    Edit:kullanıcı adım farklıymış 🙈 direkt üzerinden mi değiştireyim yoksa yeniden mi eklemeliyim kendimi?

• ⭐⭐

@RuhunGemisi direkt üzerinden değiştirebilirsiniz.

Sorunuzun cevabı ilgili web sitesinde: U.S. regulations require each visa applicant who is 16 years or older to submit a police certificate. The term “police certificate” refers to a statement from the law enforcement authorities of a country which certifies whether or not any criminal convictions have been ascribed to your name in that country.

If you have been living in your country of nationality for more than 6 month and you are 16 years old or older

If you lived in a different country for more than 12 months and you were 16 years or older at that time

• @ATS16 Biliyorum teşekkür etmek için yeni bir ileti göndermememiz gerek ancak bu sefer yazmak istedim.siz ve sizin gibi pek çok ilgili insan var bu forumda.
    Bu forumdan bütün hazır bilgileri alıp alıp gitmemiş,greencard ını alıp amerikaya gitmiş olsa bile hala burada insanlara yardım etmeye uğraşan sizin gibi bütün kullanıcılara TEŞEKKÜRLER!

• Merhabalar;
    Buraya belki arkadaşların işine yarar diyerek Rusya için sabıka kaydı almayı nasıl yaptığımı anlatacağım;
    Rusya Ankara elçiliğinin sitesine giriş yapıp konsolosluk işlemlerini seçiniz. orada sabıka kaydı sekmesi mevcut.;
    image.png

Açılan sayfada randevu 1. olarak dilekçeyi indir diyerek sabıka kaydı başvuru dilekcesini word olarak pc ye indirelim. Bu burada kalsın ve aynı sayfadan randevu al diyerek ilerleyelim;

image.png

Açılan sayfanın en altında 4 seçenek var. Biz 1. seçenek olaran primary ile devam edeceğiz ve gelen sayfada devam diyip kabul edeceğiz.

image.png

Primary e tıkladıktan sonra bizi yeni bir sayfaya atacak burada aslında konsoluk sitesine bir nevi kayıt oluyoruz.

Kayıt olduktan sonra sıkıntılı kısım başlıyor: RANDEVU ALMA. Buradaki kritik konu elçilik pazartesi-çarşama-cuma günleri 09.00-12.00 arası çalışıyor.
    Ben bu kaydımı yaparken perşembe günüydü ve uygun tarih yok diyip bekleme listesine almıştı. Cuma sabahı 09.00 olduğu anda sisteme girerek randevu aldım.
    Yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar özelden yazabilirler.

image.png

• Referenced by  ATS16 ATS16 
  • Referenced by  gucarslan gucarslan 

• Merhabalar tekrardan;
    Yukarıda bahsettimğim Rusyada adli sicil kaydı almak için konsolosluğa gittim.
    Orada yaşananları ve prosedürü anlatmak istedim. Randevu oluştururken anlattığım gibi;
    Adli sicil istek dilekçesininin word belgesini indirmiştim ve nolur nolmaz diyerek 5 adet çıktısını alıp birini de kendim doldurmuştum.
    Konsolosluk 3 numaralı kapıdan içeriye alıyorlar pasaport ve dilekçe ile birlikte.
    İçeride dilekçeyi inceleyen görevli bunun latin alfabesinde değil rus alfabesi ile doldurulması gerektiğini söyleyip hemen dışarıda yan binada bulunan Rus Enformatik Bilgi merkezi isimli yere gönderdi. Burası 3. numaralı kapıdan cıkıp aşağı dogru yururken sağdan 2. binanın zemin katında.
    Merkeze girdim ve durumu anlattım. Yedek olarak aldığım boş dilekçeyi tekrardan onlar Rus alfabesi ile yazdı.
    Konsolosluk kapısına döndüm güvenliğe zaten durumu anlatmıştım ve tekrar içeri çağılmayı bekledim.
    İçeride Pasaport ve dilekçeyi tekrar kontrol eden görevli tamam dedi ve küçük bir fiş kağıda ziraat bankasına dolar olarak (16 dolar) ödeme yapıp dekontu getireceksin dedi.
    Banka hemen yürüyerek 300m ileride olduğunu belirtti.
    Ödemeyi yapıp geri dönüp dekontu bıraktım.
    2 hafta sonra bizi ara durumu öğren o zaman gelmiş olur dedi ve ayrıldım.

• Herkese merhabalar,

Hindistandan adli sicil kaydi almayla ilgili deneyimimi paylasacagim. Green card ciktiktan sonra istenen evraklardan bir taneside adli sicil kaydi oldugu icin, ilk denememi 2021 yilinda Istanbulda bulunan Hindistan konsoloslugun arayarak basladi. Kendileri durumu anlattim bana bir mail atmami istediler sonrasinda da ilgili evrak listesini ilettiler. Gelen yanitin gorselini asagiya ekliyorum.

2021 de gerceklestirdigimiz mail trafigi.

5123a7d0-ab6a-48d6-b6d9-5285fd4a29c7-image.png

Sonrasinda istenilen evraklari hazirlayip gittim fakat soyle bir sorun vardi. Isterlerden bir tanesi orada kaldigim butun adres veya adreslerden kira sozlesmelerini istiyorlardi. Bu evraklari zamaninda vizemi uzatmak icin kendilerini teslim etmistim. Bir sekilde kendilerine aciklarim diye dusunup konsoloslugun yolunu tuttum. Malesef mailde belirttikleri evraklari istediler. Israrla aciklamama ragmen bir turlu ikna edemedim. Elim bos donmustum. Bundan sonra tekrardan bir deneme yapmadim.

Gunumuze gelecek olursak, Mayis ayinda green cardi kazandigimi ogrenince direk aklima adli sicil kaydi geldi. Daha onceden yasadigim tecrubeyide goz onune aldigimda bir sekilde bu evragi temin etmem gerekiyordu. Hala hindistanda ikamet eden bir kac arkadasim ile iletisime gecip durumumu anlattim. Kendilerine polis merkezine gidip durumumu anlatmasini ve evragi almasini rica ettim. Fakat oradan da bir sonuc alamadim. ABD nin U.S. Visa: Reciprocity and Civil Documents by Country sitesinde Bu evrak ile ilgili soyle bir yorum yer almakta.

"Comments: Police certificates are only available for Indian nationals and non-Indian nationals currently living in India. Indian police certificates are not available for foreign (non-Indian) nationals applying outside India."

GC kazanmanin cok dusuk oldugu ve bu sansimi sirf bir evrak icin riske atmamak icin, bu sefer Ankarada bulunan hindistan konsoloslugunu aradim. Telefonla gorustugum kisi bu sefer farkli bir evrak listesi iletti. Ilk mail attigim zamanda bulunan kira sozlesmelerini artik istemiyorlardi. Telefondaki kisiye, Istanbulda yasadigimi soyledigim zaman Istanbulda bulunan konsolosluga gitmemi iletti. Surecin burada da ayni olacagini teyit ettikten sonra Istanbuldaki konsoloslugu aradim. Bana bir mail adresi verdiler ve mail atmamis istediler. Mail attigim ertesi gunu mailime donus yaptilar ve evrak listesini ilettiler. Bu sefer kira sozlemelerini istemiyorlardi. Hemen is yerinden izin alip, konsolosluga gittim. Istedikleri evraklari hazirladim. Bir taraftan da surekli kendi kendime sordugum soru " Evragi gelmesi ne kadar surer? HKN gitmeden alabilecekmiyim? Benim yerime farkli bir kisi alabilir mi? gibi bir ton tilki geziyor aklimda" Cunku diger ulkelerin deneyimlerini okudugumda surecin minimum 1 ay surdugunu okumustum. Vize ve diger islemler icin saat 10:00 - 12:00 arasinda orada olmaniz gerekiyor. Sira numarasi aldiktan sonra beklemeye basladim. Numaram yandi ve evraklari teslim ettim. Sonrada odeme yapmak icin tekrardan beklemeye basladim. Bende sonra numarasi olanlar odemelerini yapti bir turlu bana sira gelmiyordu, aklima direk olumsuz senaryolar gelmeye basladi. Acaba bir sorun mu var? Neden sira gelmiyor? vs gibi. sonrasinda parayi odemem icin cagirildim. 28$ odedikten sonra evragi ayni gun saat 16:30 - 17:00 arasi alabilecegimi ilettiler. Cok sasirdim ve cok sevinmistim. Hic bu kadar hizli vereceklerini tahmin etmiyordum. Konsololuktan ayrildiktan sonra bir seyler yemek icin bir yere oturduk. Cok gecmeden konsolosluktan aradilar. Evsik evragin oldugunu ve 14:30 da gelip vermemi ilettiler. Bende hizlica birseyler yiyip tekrardan konsoloslugun yolunu tuttum. Iceri girdim ve evragi teslim ettim. Gorevli, yetkilinin henuz gelmedigini, gelince imzalayip evragi verebilecegini iletti. Gun icinde aldigim 2nci guzel haberdi. Beklemeye basladim, yetkili geldi ve evragi imzaladi. Sonrasinda evragi teslim alip, tesekkur ettikten sonra ayrildi.

527825ae-fad8-47aa-8c83-d602adc31a37-image.png

Biraz uzun oldugunun farkindayim. Her ayrintisini yazmak istedim. Herkese kolaylıklar diliyorum.

• Arkadaşlar merhabalar başka Ülkeden alınan sicil kaydı kaç ay geçerli oluyor ben 24 ekimde mülakata gireceğim norvecte yaşıyorum adli sicil kaydımı bugün teslim aldım mülakat tarihine 50 gün var erkenden almam problem yaratır mu ?

• @kayaomerrrr benim bildiğim 90 gün. Ama ülkeden ülkeye de değişebilir.

• ⭐⭐⭐

@kayaomerrrr bir çoğu tekrar o ülkeye giriş yapmadığınız sürece 1 yıl geçerli olması lazım. Üstünde herhangi bir geçerlilik tarih bilgisi yoksa 50 gün hiç problem değil rahat olun

• @gucarslan hocam merhaba
    evet bunu sormadık. Bende rusya için başvuru yaptım ( yukarıda ihtiyacı olan arkadaşlar inceleyebilir tek tek anlattım.) 15 Eylülde çıkacak. Benim mülakata en iyi ihtimal 3 4 ay var bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu süreçte tekrar rusya ya gelip gitmeyeceğimi belirtmek isterim.

• @berkayy son kez merhaba herkese. 2 hafta oldu bugün konsolosluğu aradım ve evrak geldi gelip alabilirsin dediler.
    Bütün adımları tek tek anlattım ama birşey olursa yine yazabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhabalar, daha önce İtalya'dan police record alabilen oldu mu acaba? Burda kilitlenmiş durumdayım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. https://www.tuttovisure.it/ diye bir websitesinden alınabiliyor diyenler oldu ama bir turlu neticelendiremedim.

• Merhaba. ben Amerikada 2 yıl yaşadım. Polis kaydı almama gerek var mı? Evet ise nasıl? Teşekkürler

• ⭐⭐

@bugrak DV talihlisi misiniz?

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• @ATS16 Formu doldurdum. Evet Case number 24xxxx

• ⭐⭐⭐

@bugrak amerikadan almanıza gerek yok

• Merhabalar, 23 Ekim girdiğim mülakatta yurtdışı sabıka belgem kabul görmediği için 221g formu ile pasaportlarımız geri verildi. İdari sürece kaldık. KKTC'den sabıka kaydı alacak tüm Türkiye vatandaşlarına önem arz edecek olan konuya dikkat çekmek isterim. (1999-2003 arasında KKTC'de bulunmuşluğum var.)

Ben KKTC İstanbul Konsolosluğu vasıtasıyla temin etmiştim sabıka belgesini. Temmuz ayında konsolosluğa giderek bir form doldurdum ve damga bedeli olarak 91 TL ödeme yaptım. 1,5 ay sonra Lefkoşa Polis Merkezinden kaydım geldi. Ben de bu cepte diyerek diğer gerekliliklere odaklandım.

Mülakat esnasında belgenin üzerinde pul olması gerektiğini belirttiler. Ben nereden, ne şekilde aldığımı ifade etsem de, konsolosluktan aldığım makbuzu da destekleyici belge olarak göstersem de kabul etmediler. Görüşme yaptığım konsolosluk memuru hanımefendi, travel.state.gov adresinde nasıl olması gerektiği ülkeler bazında var, oradan bakabilirsiniz dedi. Ben de ilgili yeri okuduğumu Kıbrıs'da iki farklı yönetim olduğunu ve state.gov daki yerde adres, telefon vs. Rum tarafı için detaylar olduğunu belirttim.

Bunun üzerinde içeriden başka bir hanımefendi çağrıldı, kendisi Türk'tü, ya da çok iyi Türkçe konuşan Amerikalıydı 🙂 Kendisi bize bu belge hep pullu olarak geliyor, siz de öyle almalısınız dedi.

Detay olması için biraz uzattım ama kısacası KKTC den sabıka kaydı alacaksınız üşenmeyin, maliyet hesabı yapmayın, zaman yaratın belgenizi direkt merkeznden alın. Üzerinde pul olması, soğuk damga ve imzalı olması şart. Benim tecrübem bu şekilde.

Ps: Bazı forumdaşlara garip gelmiş olabilir ama maalesef Lefkoşa'dan KKTC dış temsilciliklerine gönderilen sabıka belgelerine pul yapıştırılmıyor. Netice de benim İstanbul Konsolosluğundan aldığım belge de Lefkoşa Polis Merkezinden geliyor ama tek farkla o da pul olup/olmaması...

• ⭐⭐

@hakan4259 öncelikle geçmiş olsun, 2024 deneyimlerde belge üzerinde pul olması gerektiğini @yusufalak mzellikle belirtmişti. Umarım en kısa zamanda AP süreciniz biter

• @ATS16 Hemen hemen her gönderime yorumda bulundunuz, teşekkür ederim. @yusufalak Bey'in mesajlarının tümünü okudum. Konsolosluk vasıtasıyla alındığında pul damga makbuzunu da ibraz edince sorun olmaz şeklinde anlamıştım. Sağolsun Yusuf bey'in mülakat sonrası da desteği oldu. Tabii ki @gucarslan bey'in de hakkını ödeyemeyeceğim desteğini de belirtmem lazım.

Farklı tecrübeler de okudum, hatta 4 sene KKTC de öğrenci olarak yaşayıp sabıka kaydı ibraz etmeden vizesini alan üyelerde var.

Yusuf Bey'in de belirttiği gibi tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Bir sürü detayla uğraşınca bazı önemli noktalara odaklanma kaçırılabiliyor.

Selam ve Saygılarımla.
    66.jpg
    77.jpg

• Arkadaşlar Merhaba,
    Bugun interviewde 6 aydan fazla kalınan yerler için de Police Check istendiğini ve Filipinler de 6 aydan fazla kaldığım için Police Check almam gerektiğini belirttiler. bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.6k

| | | |