@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@crazycells yaptım , uçağa 10 gün var. şimdi ödedim. ÇOK teşekkür ederim. yazıyı birebir takip ettim ve hiç problem olmadı.
-
-
@Saner-Mesçioğlu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhabalar, I-131 form ve money order’ı Usps üzerinden gönderdik. Üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hiç bir dönüş alamadık. Tek bildiğimiz gönderinin teslim edildiği. Hiç bir sms veya e-mail almadık. Abd’den de dönüş yapmak durumunda kaldık. Ne yapmamız gerekiyor? Bilgisi olan varsa iletirse çok sevinirim. Teşekkürler.
@Saner-Mesçioğlu teslim alınma uyarısı USPS geri dönüşüm uyarısı mı ? Bence USPS arayıp bilgi alsanız hiç fena olmaz. Normalde mutlaka bir geri dönüş uyarısı olurdu . IAE numarasını USCİS den mutlaka öğrenin takip için mutlaka önemli
-
Herkese selam bir sorum olacakti kendim amerikada yasiyorum ve turkiyede yasayan esim icin basvuru yaptim lakin bu i-864 muhabbetini tam anlayamadim anne ve babami da joint sponsor olarak gosterecegim bunun icin i-864 u onlar adina da doldurmam gerekiyor degil mi? ekstra olarak bir belge koymam gerekiyor mu? ve i-864A formunu doldurmam gerekiyor mu tesekkur ederim.
-
-
@tapsix @akmaz21213434 merhaba,
Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler 😃 bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.
-
@gucarslan çok teşekkür ederim.🙏🙏
-
@berkayy son kez merhaba herkese. 2 hafta oldu bugün konsolosluğu aradım ve evrak geldi gelip alabilirsin dediler.
Bütün adımları tek tek anlattım ama birşey olursa yine yazabilirsiniz. -
@sevdademirci Merhaba , eğer uscise geri gönderildiyse kartınız şuan yeni karta basvuru yapmayın. bağlantı metni bu link üzerinden bilgilerinizi doldurun , altta bulunan provide last action on your case kısmına greencardın onlara geri gönderildiğini ve ellerine ulastıgında size tekrar postalamalarını istediğini belirtin. 27 martta aynısı bana olmuştu , uscis ortalama 1 aya cevap veriyor , bana 25 nisanda cevap vermişti. Bu süre zarfında çok zorunda kalmadıkça adres değişikliği yapmayın. Bana 25 nisanda yazmıslardı geri göndericez diye , ben sonrasında adres değişikliği yapmıştım. Hem eski adrese gitti hem de usps greencardımı kaybetti. Eğer posta kutusunun üstünde isminiz yazmıyorsa isminizi yazın. Ya da eğer geri gönderileli çok olmadıysa , usps ye gitmediyseniz ve usps’de takip numaranızdan baktığınız zaman hala sadece geri gönderildi yazıyorsa usps’ye gidin kartım sizde geri göndermişsiniz diye bi sorun. Bazen bir kaç gün bekletip gönderiyorlarmıs , ama ısrarcı olun. Ben aynı gün gitmiştim usps’ye , geri gönderdik bizde yok dediler. Aynı gün geri göndereceklerine inanmadım , yalan söylediler ve 3-4 gün sonra kargo hareketlerinde gördüm 4 gün sonra gönderildiğini. O yüzden ısrar edin , olmazsa en başta anlattığım E-Requesti oluşturun. Umarım sorunsuz kısa sürede ulaşırsınız kartlarınıza🙏🏼
-
Merhaba biz Abd giriş yaparken belirttiğimiz adreste greencardlarımızı teslim aldık. Şimdi taşındık ve usciste adres güncellemesi yaptık ben ve eşim adına. 7 yaşında bir oğlumuz var. Onun için de ayrıca yapmamız gerekiyor mu bildirimi? Okula kaydı falan yapıldı adres kanıtı ile
-
@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan? -
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@moonlight
Etmezler. Daha önce formda çok kez söylendi. 6 aydan uzun kaldığınız yerler için polis sicil kaydı alınması yönünde. Büyük olasılık AP ye kalırsınız. Evrakı kaldığınız ülkenin konsolosluğuna başvurarak alabilirsiniz. Ne kadar sürede gelir bilmiyorum. KKTC bile 2 ay da geldi. Vakit kaybetmeden gidip konsolosluğa başvurun aciliyetini bildirin. -
@yusufalak @moonlight Yusuf Bey en güncel bilgi sizdedir. KKTC'den adli sicil kaydı almak için güncel durumda Kıbrıs'a şahsen giderek başvuru yapsa kazanan kişi, ne kadar sürede teslim ediliyor evrak resmi makam tarafından?
-
@ATS16
Eğer KKTC evrak alacaksın ve mülakatınız 2 aydan az ise mutlaka gidin kendiniz alın yetişmesi için mucize lazım. En erken 45 günde geliyor. Konlosluk araçılığıyla alanlar için o verdikleri makbuzu atmayın onunla geçerli oluyor evrakınız. Kendiniz gidip alırsanız maksimum 2 gün( 2 gece geçirmeniz gerek) ama polise rica ederseniz dönüş biletinizi gösterirseniz bir ihtimal ertesi güne alabilirsiniz. -
Merhabalar 6 ay Kıbrıs’ta askerlik yaptım adli sicil kaydı almam gerekiyor mu ?
-
@kayaomerrrr 6 ay kesintisiz orası değildir öncesi acemi birliği vardır diye düşünüyorum
-
@hsn-kartal evet 1 ay acemi birliği var 5 ay felan Kıbrıs’ta askerlik yaptım
-
Askerlik durumu farklıdır diye düşünüyorum. Sonuöta sivil değilsin suça karışma olasılığın düşük. Alman gerekir mi bilmiyorum. Daha aynı tecrubeyi yaşayan oldu mu diye baktım bulamadım.
Daha vaktin çok. İçin rahat edecekse git konsolosluktan al bir tane temmuzda başvursan eylül ortası gelir eline. Başvurursan başvuru sırasında bir makbuz alacaksın onu sakın atma. Mülakatta vereceğin zaman o makbuzla vereceksin.
Mülakat size ekim kasım 2024 gibi gelir büyük olasılık.
-
-
-
-
@Ozannc79 Merhaba,
Ben başvuru formunu online doldurdum. 26 Haziranda postaya verildiği bilgisi geldi. Fakat hala verdiğim adrese ulaşmadı. Şu an yurtdışında olduğum için PTT den de kontrol edemiyorum. Nasıl takip edebilirim?
Teşekkürler, -
Eğer bizzat gidemeyeceksen bir yakının adresine yakın olan posta dağıtım merkezine gidip sorabilir. Eğer senin adına gönderi geldiyse ona verebilirler.
-
@Ozannc79, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Eğer bizzat gidemeyeceksen bir yakının adresine yakın olan posta dağıtım merkezine gidip sorabilir. Eğer senin adına gönderi geldiyse ona verebilirler.
Teşekkürler, Bir bakalım önümüzdeki haftasonu sorduracağım.
-
-
@isil-ak Merhaba durumunuz nasıl sonuçlandı acaba? Otomatik mail ile gelen bir istek mi onu anlamaya çalışıyorum da ve bu belgeyi mülakatta götürdünüz mü? Teşekkür ederim.
-
merhaba herkese, benim yine kafam karıştı sanırım. ben erasmus için 1 yıla yakın fransa da yaşadım. şimdi greencard için adli sicil kaydı mı almalıyım? yoksa bahsedilen başka bir vize türü mü?
-
@sisifos
Alacaksiniz. 1 yili doldurduysan. -
@yusufalak teşekkür ederim.
-
Herkese merhaba. Ben yaklaşık 6 yıl boyunca Rusya’da yaşadım. Daha sonrasında Türkiye’ye döndüm ve pasaport süresi bittiği için yeni pasaport aldım. Dolayısıyla pasaport numarası değişti. Konsolosluktan Adli sicil kaydımı almak için eski pasaportu mu belirtmek gerekiyor yoksa her ikisini de belirtip mülakata eski pasaportumu da mı götürmeliyim?
-
@ilight0196 Öncelikle yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Herkese merhaba, Polonya’dan adli sicil kaydı almak için yaşadığım tecrübeyi ayrıntısıyla anlatmak isterim , şimdilik anlatabileceğim. başka tecrübem olmadığı için aldığım yarar kadar faydalı sağlamak isterim öncelikle sürecin posta yoluyla çok yavaş ilerlediğini belirttikleri için ben de uçak bileti alarak Polonya’ya bizzat gidip evrak işini kendim halletmek istedim. Sabah sekiz uçağıyla İstanbul’dan Varşova’ya gittim. 2,5 saat süren yolculuktan sonra pasaport polisinden geçerken ülkeye giriş amacım soruldu adli sicil kaydı almak istediğimi söylediğimde ise ekstradan pasaportum didik didik edildi. yaptığım iş dolayısıyla pasaportumda bir sürü giriş çıkış ve vize olduğundan dolayı sorun yaşamadım başka arkadaşlar girerken başka bir bahane sunmak isterler mi yoksa aynı yolu tercih ederler orası size kalmış. Havalimanından otobüsle iki aktarma yaparak ul.Czerniakowska 100 numaralı adrese gittim. Yanınızda 30 pln nakit olarak para bulundurmanız lazım çünkü bu devlet dairesinde kart geçerli değil yalnızca nakit kabul ediyorlar. Havalimanından değil ya da başka bir yerden nakit bulunduramıyorsanız bu devlet dairesinin hemen yakınında Polonya’daki meşhur market olan Biedronka nın dibinde bir ATM var oradan masraf karşılığı nakit para çekebilirsiniz. Nakit olayını da hallettikten sonra sonra merkeze tekrar gittim, size tavsiyem çok erken saatte gelmeniz çünkü numara bitebiliyor ve günlük kişi sayısı kotaları var numara vermeden bugünlük bitti diyebiliyorlar benim gibi sabah erken saatte gelip hızlıca merkeze gitseniz bile sonradan nakit almak için dışarı çıktığınızda, numaranızı tekrardan işe yaramayacağını düşünerek çöpe atarsanız eğer geri döndüğünüzde numara kalmadı maalesef diyebilirler o yüzden yanınızda nakit bulundurun ve aldığınız numarayı sakın atmayın. Yukarıdaki arkadaşın belirttiği evrakı belirttiği şekilde dolduruyorsunuz üç kutucuğu işaretleyip gerekli ayrıntı alanına amerika Konsolosluğu için yazdıktan sonra numaranızı bekliyorsunuz. 30 pln nakit ile kasaya gidip ödeme yapıyorsunuz sıranız geldiğinde Doldurduğunuz evrakla birlikte gişeye teslim ediyorsunuz onlar size adli sicil kaydınız yoksa herhangi bir olaya karışmadıysanız adli sicil kaydı yoktur gibi bir ibare basıyor ve aynı kağıdı size geri veriyor. Süreci anlatınca çok kolay gibi gözükebilir ama bilmeyenler için zor olabilir deneyimimi aktarıp bir sonraki arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Benim gibi mülakat tarihi yakın olup da evrağı posta yoluyla 2-3 ay beklemek istemeyenler için örnek olması dileğiyle. Herkese kolaylıklar diliyorum.
-
@lumos Merhaba, Almanya'dan bu belge ne kadar süre sonra (başvurunuzu postayla gönderdiğiniz günden itibaren) elinize ulaşmıştı acaba hatırlıyor musunuz?
-
@btek14, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@hsn-kartal eskilerden bu sekilde bir cevap var. teyit edilecektir ama benim bilgim bu yonde yani cocuk icin almaniza gerek yok. sadece esiniz ve sizin icin alinmasi gerekiyor.
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@keysnambır, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Ryback, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
20 yaşımda gittim.25 yaşımda döndüm. 5 yıl kaldım, Kırgızistan'da
Tamam kucukken kaldiysaniz adli sicil kaydi istemeyebilir diyecektim. Sizden ister.
@crazycells in bir uyeye 0-2 yas araligi icin bile adli sicil kaydi alinmasi gerektigi ile ilgili mesajini hatirliyorum, haberiniz olsun.
kisi 16 yasindan buyuktu o soruda... 16 yasindan buyukseniz dogdunuz ulkeden ve ayrica 1 yildan uzun sure yasadiginiz ulkelerden sicil kaydi almaniz gerekiyor. 0-2 yas arasinda Norvec'te yasadiysaniz, Norvec'ten de almaniz gerekiyor. Fakat eger 16 yasindan kucukseniz bu belgeyi almaniza gerek yok.
Şu anda 34 yaşındayım,almanya da doğdum,10 yaşıma kadar orda kaldım,almanyadan adli sicil kaydı almama gerek var mı?
-
@RuhunGemisi mülakata nerede girmeyi planlıyorsunuz? İmzanızdaki bilgileri excel 2025 DV talihlileri takip chart’ına işler misiniz lütfen veya takip chart kullanıcı adınız mı farklı?
Benzer Başlıklar
78
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k