@Redbeard
Bugün green card sahibi 4 kişiye sordum belki, içlerinde bu sene alan da var, geçen sene alan da var, 7 sene önce alan da var. 7 sene önce alan arkadaş ikinci adının baş harfinin yazıldığını, geçen sene alan arkadaş ise ikinci adının full yazıldığını söyledi, hatta bana gösterdikleri görsellerle durumlarını desteklediler. Zannedersem bu konuda da bir standart yok 🤔
-
@Redbeard
Bugün green card sahibi 4 kişiye sordum belki, içlerinde bu sene alan da var, geçen sene alan da var, 7 sene önce alan da var. 7 sene önce alan arkadaş ikinci adının baş harfinin yazıldığını, geçen sene alan arkadaş ise ikinci adının full yazıldığını söyledi, hatta bana gösterdikleri görsellerle durumlarını desteklediler. Zannedersem bu konuda da bir standart yok 🤔 -
Merhabalar. 3 yasindaki oglumuzun otizm suphesinden oturu doktor tavsiyesiyle cift dilli ortamin iyi gelmemesi, kalabalik aile olmamasi, ilgilenecek zaman bulamamak gibi sebeplerle hizli bir sekilde TRye donus yapacagiz. 1 yil icinde eger konusma ve ilk kelimeleri alabilirsek, donmeyi planliyoruz. Turkce konusmadan ingilizce ortama sokamiyoruz. 3 ay kadar da bekleyemeyecegiz cunku zamanla yarisiyoruz. Bir tavsiyeniz olur mu? Eger kisa surede hicbir ilerleme yapamazsak ve surecimiz TRde uzarsa 1 yil sonra gir cik yapmak mantikli olur mu?
-
@crazycells yaptım , uçağa 10 gün var. şimdi ödedim. ÇOK teşekkür ederim. yazıyı birebir takip ettim ve hiç problem olmadı.
-
Herkese selam bir sorum olacakti kendim amerikada yasiyorum ve turkiyede yasayan esim icin basvuru yaptim lakin bu i-864 muhabbetini tam anlayamadim anne ve babami da joint sponsor olarak gosterecegim bunun icin i-864 u onlar adina da doldurmam gerekiyor degil mi? ekstra olarak bir belge koymam gerekiyor mu? ve i-864A formunu doldurmam gerekiyor mu tesekkur ederim.
-
-
@tapsix @akmaz21213434 merhaba,
Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler 😃 bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.
-
@gucarslan çok teşekkür ederim.🙏🙏
-
@berkayy son kez merhaba herkese. 2 hafta oldu bugün konsolosluğu aradım ve evrak geldi gelip alabilirsin dediler.
Bütün adımları tek tek anlattım ama birşey olursa yine yazabilirsiniz. -
@sevdademirci Merhaba , eğer uscise geri gönderildiyse kartınız şuan yeni karta basvuru yapmayın. bağlantı metni bu link üzerinden bilgilerinizi doldurun , altta bulunan provide last action on your case kısmına greencardın onlara geri gönderildiğini ve ellerine ulastıgında size tekrar postalamalarını istediğini belirtin. 27 martta aynısı bana olmuştu , uscis ortalama 1 aya cevap veriyor , bana 25 nisanda cevap vermişti. Bu süre zarfında çok zorunda kalmadıkça adres değişikliği yapmayın. Bana 25 nisanda yazmıslardı geri göndericez diye , ben sonrasında adres değişikliği yapmıştım. Hem eski adrese gitti hem de usps greencardımı kaybetti. Eğer posta kutusunun üstünde isminiz yazmıyorsa isminizi yazın. Ya da eğer geri gönderileli çok olmadıysa , usps ye gitmediyseniz ve usps’de takip numaranızdan baktığınız zaman hala sadece geri gönderildi yazıyorsa usps’ye gidin kartım sizde geri göndermişsiniz diye bi sorun. Bazen bir kaç gün bekletip gönderiyorlarmıs , ama ısrarcı olun. Ben aynı gün gitmiştim usps’ye , geri gönderdik bizde yok dediler. Aynı gün geri göndereceklerine inanmadım , yalan söylediler ve 3-4 gün sonra kargo hareketlerinde gördüm 4 gün sonra gönderildiğini. O yüzden ısrar edin , olmazsa en başta anlattığım E-Requesti oluşturun. Umarım sorunsuz kısa sürede ulaşırsınız kartlarınıza🙏🏼
-
Merhaba biz Abd giriş yaparken belirttiğimiz adreste greencardlarımızı teslim aldık. Şimdi taşındık ve usciste adres güncellemesi yaptık ben ve eşim adına. 7 yaşında bir oğlumuz var. Onun için de ayrıca yapmamız gerekiyor mu bildirimi? Okula kaydı falan yapıldı adres kanıtı ile
-
@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan? -
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@btek14 arkadaş o yazıya eksi verecek ne gördün
-
@salih-atilla bu noktada hatalı olan yazıyı yazan kişi değil ama boş yere imzaya taşınmıyor yaşadığımız süreçler. İmzasında yazan kocaman K1 işlemine dikkat etmeyip bizi galeyana getirdin demek doğru sayılmaz
-
Imzalar oldukca onemli arkadaslar bosuna yazilmasini istemiyoruz, lutfen sizler de okuma yaparken dikkat edin. Tabii bazen vize surecini anlatmaya, o baglami aktarmaya imza da yetmeyecegi icin her kosulda kendi deneyimlerimizi ozel parametreler varsa onlarlari da aktarip, aciklama yapmak daha temiz bir bilgi akisini saglar. Son yasadigimiz ornek iyi bir emsal oldu. Bazen disaridan yonlendirmeler, kisisel farkliliklar olabilecegi gibi, anlik insana bagli talepler ve surecler de degisiyor. Sonucta herkes kendi surecinden sorumlu ama elmalar armutlar da karismasin diye daha temkinli olmakta, ve tekrar altini ciziyorum; baglami da aktarmakta fayda var.
-
@Mustafa-Bayram Merhaba,
- Gireceginiz ulkenin DV Konsololugu'nun websitesine bakiniz, bu basligin sorusu degildir sorunuz...
- Belgesine bagli ama USCIS der ki;
- Cevap iki'ye bakiniz.
-
@kayaomerrrr Oturumunuz varsa, orada yasiyorsaniz almak zorundasiniz.
-
@salih-atilla Salih bey ben bu belgenin farkli vize tiplerine gore degerlendirildigini bilmiyordum. Direkt deneyimlerimi paylastim o sebeple. Biliyor olsam elbet belirtirdim. Benim icin ulasmasi aylar alan bir bilgiydi, insanlar benim gibi iki kere gel git yapmasinlar diye dusunerek paylastim.
-
@Emre-Kurtulmuş kardeşim neden bulmaca çözelim baştan k1 demek zormu ben k1 ne olduğunu bilmiyorum merakta etmiyorum dv sürecine odaklıyım onu öğreniyorum
-
@salih-atilla siz K1 neymiş diye forumda iki tuşa basıp araştırmaya erinirken karşınızdaki kişiden niye iki tuşa basıp ben x sürecindeyim diye belirtmesini bekliyorsunuz peki? Umarım vizenize hayırlısıyla kavuşursunuz ancak buraya geldikten sonra bir çok şey için bol bol araştırma yapmanız gerekecek bulmaca çözmeye alışmak sizin için iyi olabilir Salih bey
-
@Emre-Kurtulmuş sayın kardeşim ben 1984 yılında başladığım mesleki hayatıma 1988 yılında mali müşavir olarak devam ettim hayatım bulmaca çözmekle geçti çok kişinin kuyuya attığı taş ile bulandırdığı suyu olmayacak yerde çözüm üreterek çözdüm o yüzden bulmaca çözmeyi çok iyi biliyorum sadece yazan kişiler konuya başta doğru cümle kurarak yazsın bulmaca çözdürmesin insanlara bunu dedim anlaşamadık ben vize konusunda uzman olma amacı taşımıyorum ama tabi olduğum dv sürecinide bu forum sayesinde hakim oldum zaten vizeyi alırsamda bana emeği geçen başta forum yöneticileri arkadaşlarla helalleşeceğim teşekkür edeceğim sizle bu konuda aynı noktada olamadım olabilir fikirler çok önemli ayrıca
ben genede paylaşılana bakacağım altta yazan küçük yazıya bakmayacağım -
@salih-atilla Salih bey, forum uyelerinin imzalarini okumak da forumu kullanmanin bir parcasi, bununla yukumlusunuz. Bazen okuyunca da yapilan yorum tam olarak icerigi yansitmiyor olsa da, o zaman da kisilerle iletisime gecilir veya dogrusu konusunda paylasim yapilir. Buradaki herkes benzer kaygilari yasamakta, yasadi, dikkatsizlik oldugu zaman da mudahale edilmektedir.
Lutfen bu basligi daha fazla konu disi kullanmayiniz.
-
@lumos tamam bundan sonra herkesin imzasını okurum incelerim
-
@lumos Teşekkürler.
-
@salih-atilla yurtdisindan alinan adli sicilin vize tipine gore degismesi durumu kirk yil dusunsem aklima gelmezdi. iyi niyetimle paylasim yaptim ve gelen mesajlar sonrasi uzuntumu belirttim.
-
@Joshua-Vanberg sıkma canını arkadaş iyi oldu bu süreç ilgili forumda gelecekte çok faydalı bilgi olarak kaldı
-
@salih-atilla salih bey, mesajinizi simdi gordum. ben gorene kadar da ilgili tartisma sonlanmis diye dusunuyorum. herhangi bir uzatma niyetinde degilim herhangi bir garezim yok, genelleme sebebiyle o sekilde bir degerlendirmem oldu.
hassasiyetinizi anliyorum. hepimiz burda birbirimize yardimci olmaya calisiyoruz. basta siz olmak uzere herkesin gonlune gore olsun her sey.
-
@btek14 benim bir arkadaşım bu mevzu için yok yere çok üzüldü bende uzamasının yanlış olacağını düşünüyorum konu kapandı güzel dilekleniz için çok teşekkürler
-
@salih-atilla evet takip ettim. konu tatliya baglanmis durumda. iyi gunler.
-
Merhabalar, cok kisa bir sey sormak istiyorum.Adli sicil kaydini alirken, o ulkede yasadiginiz donemdeki pasaport numaranizi vermeliyiz yoksa yeni pasaport numarasini mi?
Tesekkurler yanitlar icin.
-
Güncel aktif pasaportunuzun numarası yazması daha doğru olur gibi geliyor bana. Tabi belgeyi veren kurum birden fazla pasaport numarası yazabiliyor ise daha güzel olur hem günceli hem kullandığınızı yazar. KKTC özeli için söylüyorum tek pasaport numarası alıyorlar.
-
Merhabalar benim de 2 hafta sonra F2A green card mülakatım var ve konsolosluk benden yıllar önce 11 ay 8 gün kaldığım ülkeden alınmış sicil kaydı istedi. Bu belge elimde yok ve yetişmeyecek gibi görünüyor, acaba mülakat sırasında 12 aydan kısa kaldığımı pasaport giriş çıkış kayıtlarımdan göstersem kabul ederler mi benzer bir tecrübe yaşayan oldu mu? Ben bu pasaport kayıtlarını CEAC e de yüklemiştim NVC de onaylamıştı.
Benzer Başlıklar
71
46.2k
Users
4.6k
Topics
455.1k