Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Konsolosluktaki vize gorusmeleri icin (ya da NVC'ye gonderilmek uzere) Turkiye disindaki ulkelerden adli sicil kaydi almak icin, su asagidaki sayfaya adli sicil kaydi alacaginiz ulkenin ingilizce adini yazip, acilan sayfadaki basliklardan "Police, Court, Prison Records" basligina tiklarsaniz , o ulkeden adli sicil belgesi alinabiliyor mu, aliniyorsa nasil aliniyor vs. sorularin cevaplarina ulasabilirsiniz:

    Eger siz de Turkiye disindaki ulkelerden adli sicil kaydi aldiysaniz, lutfen ulkeyi belirtip tecrubelerinizi bu konuya aktarin:


    bactery_6 adli uyemizin KKTC'den adli sicil kaydi deneyimi:

    K.K.T.C den bugün aldığım polis yazısıyla ilgili yaşadığım tecrübemi aktarmak istiyorum.

    Şu anda İzmir'de yaşadığım için İzmir'de bulunan K.K.T.C konsolosluğuna 02/08/2016 tarihinde başvuruda bulundum. Başvuru sırasında yanımda Güncel Pasaport, Nüfus Cüzdanı ve 2 adet fotoğraf götürdüm. Pasaport ve Nüfus cüzdanınızın 2 şer adet de fotokopisi olması gerekiyor yanınızda. Konsolosluğa evrakları verdiklten sonra sizden başvuru formu doldurmanızı istiyorlar. Formda çeşitli bilgilerin dışında K.K.T.C ye ilk girdiğiniz tarihi kesin olmasada yaklaşık bir tarih yazmalısınız. Ayrıca gelecek olan polis belgesini ingilizce talep ettim. Konsolosluğun web sayfasında yazan gerekli belge listesi de aşağıdaki gibidir. Ayrıca başvuru sırasında 26 TL tutarında bir ücret aldılar. Başvurumu yaptıktan sonra polis belgem bugün geldi ve konsololuktan teslim aldım. İşlem neredeyse 1 ay sürdü. Eğer K.K.T.C de tanıdığınız varsa belki süre daha da kısalır.

    Karakter Belgesi İşlemleri
    KARAKTER (SİCİL) BELGESİ:

    • Büyük harflerle doldurulmuş başvuru formu
    • İki adet vesikalık fotoğraf.
    • KKTC Kimlik Kartı ve/veya T.C. Nüfus Cüzdanı.
    • KKTC Pasaportu ve/veya T.C. Pasaportu
    • Harç -26 TL

    Önemli Notlar:

    Başvurular şahsen yapılmalıdır.
    Talep edilen tüm belgelerin aslı ve 2 adet fotokopisi gerekmektedir.

    • Açıklama:

    Fotoğraflar son bir ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz renkte olmalıdır. Ayrıca, dilekçe sahibinin bütün yüzünü net olarak göstermelidir. Yani, yüz üzerinde bir şey bulunmadan, beş ve her iki omuzu da göstermelidir. Din ve ırk geleneklerine göre başlarına bir şey giyen şahıslar; yüzlerinin esas karakteristiklerini, alın ve çeneyi gizlememek kaydı ile baş örtüleri ile fotoğraf kullanabilirler.


    Bu da aspava adli uyemizin yine KKTC icin deneyimi:
    KKTC Sabıka Kaydı(Karakter Belgesi) Almak
    Daha önce 4 sene kıbrısta kalmıştım.Buyüzden konsolsosluğa burdan da sicil kaydı alarak götürmeniz gerekir. Foruma katkım olması açısından olayı anlatıyorum:

    1. KKTC de sabıka kaydi adı karakter belgesi diye geçiyor ve lefkose,girne,magosadaki polis karakollarımın herhangibirinden alınabiliyor.
    2. Ben sabah başvurdum öğleden sonra belgeyi aldım.Fakat Bu belge Turkiyedeki gibi hemen çıkmayabilir.Orada sanki çok önemli bir belgeymiş gibi hava yaratıyorlar.Nezaman çıkar diye kime sorsam belli olmaz 3saatte 3 günde olabilir uzayabilir gibi laflar ettiler.Bu yüzden tavsiyem çok çok öncesinden bu belgeyi alın.Zaten birdaha giriş yapmadıysanız belgenin randevu tarihinden çok önce alınmasında sorun yok.Olmadı 2 gün orda kalır tatil yaparsınız 🙂
    3. KKTC konsolosluk üzerinden bu belgeyi isterseniz beklersiniz bence kendiniz gidip alın bilet fiyatlarının ucuz oldugu zamanlar var gece ucakları..
    4. Belgeyi almak için gerekenler 2 fotograf 30tl damga pulu ve kimlik fotokopisi bunların hepsini emniyet binasının etrafındaki dükkanlardanda yaptırabilirsiniz(fotograf hariç yanınızda getirin oralarda fotografcı bulması zor).

    sessis adli uyemizin Almanya icin deneyimi:

    Sadece Almanya'dan aldigim adli sicil kaydi tecrubem icin yaziyorum:
    Bagli bulundugum "auslanderbehörde" ofisine gittim. "Führungszeugnis" Adli sicil belgesi icin basvurmak istedigimi soyledim, onlarda ne icin oldugunu ogrenmeye calistilar, sanirim bir kac cesidi var bu belgenin. Is basvurusumu yapiyorsun diye sordu bana, Amerika vizesine basvuracagimi soyledim, memurda gerekli basvuruyu benim adima yapti Bonn icisleri bakanligina ve 13 Euro ucret karsiliginda belgem 5 is gunu icerisinde elime ulasti.


    bu da f@ceoff adli uyemizin Almanya icin tavsiyeleri:

    Türkiye'de olup daha önce Almanya'da yaşamışlar için pratik birkaç bilgi vermek istiyorum. Öncelikle eğer Almanya'daki yeni kimlik sisteminde bir kimliğiniz var ise online işlem yapıp talepte bulunabiliyorsunuz. Ama yok ise ilgili siteden bir başvuru formu indirip doldurmanız ve bir otorite tarafından dolduran kimlik doğrulaması yaptırmanız gerekiyor. Bu otorite konsolosluk olabilir, noter olabilir, polis olabilir ya da devlet dairelerinden birinin yönetici mühür/imzası olabilir. Eğer noter ve konsolosluk üzerinden yapacaksanız yaklaşık 100 tl masraf olacaktır. Polise giderseniz belgenin ne olduğunu anlamayacak ve onaylamayacaktır, geriye kalan ve bence en kolay yöntem bir devlet dairesinde onaylatmak olacaktır. Tanıdığınız herhangi bir devlet dariesi çalışanına gidin, oraya birkaç mühür basıp ve aslı gibidir yazsın. Yeterli olacaktır. (Bu işlem hileli gibi gelmesin, zira Almanya'da da sıklıkla yapılan, gayet legal bir yöntem)
    Sonra formun altındaki fax numarasına fax çekilecek bu belge. Tabii öncesinde sitede yazan banka hesabına 12 euro ödeme yapmanız gerekcek. O da kolay, 5 dk lık bir iş. Ad soyad yazacak şekilde havale edebilirsiniz.
    Türkiye'den yapacağınız işlemler ile yaklaşık 3 hafta içinde belge elinize gelecektir. Ama riske atmayıp en az 5 hafta önceden istemekte fayda var. Sonradan da bu belgeyi ingilizceye çevirtmeniz gerekecek. Sadece yeminli tercüman yeterli. Almanca dışında bir dilde belge göndermiyorlar maalesef.


    Polonya icin ilgili site:

    http://www.stambul.msz.gov.pl/tr/c/MOBILE/konsolosluk_bilgileri/sabika/


    Nomad adli uyemizin Ingiltere ve Hindistan icin deneyimi:

    Bu konu altinda ben de iki farkli ulke icin olan deneyimimi paylasayim dedim. Turkiyeye 6 sene kadar once dondum, bundan oncesinde, Ingiltere ve Hindistanda yasadim: Ingiltereden https://www.acro.police.uk/Police_Certificates_Online.aspx adresinden kolayca alabilirsiniz.
    Ancak Hindistan okadar kolay olmuyor ki, ABD Buyukelciligi de bunun farkinda ve sorun yaratmiyorlar (en azindan bize sorun yaratmadan oturum verdiler)
    Eger artik Hindistanda yasamiyorsaniz almaniza gerek yok ancak siz gene de konsolosluklarina almak icin bir basvurun ve basvurdugunuza dair evraklarinizi (email yazismalari vs) cikti alip mulakata goturun. Faydasi oluyor.
    Bol Sanslar!


    @road2america adli uyemizin Avustralya icin deneyimi:

    Avustralya dan police check report, criminal report diye de geçiyor. Alacak arkadaşlar için linki paylaşıyorum. 42 AUS dolar karşılığında online bir form doldurarak alabilirler. Benimki postaya verilmiş 10 gün içinde elimde olur sanıyorum. Önemli bir belge.



  • ben uk den aldim 1 ay once umarim mulakatta bi sikinti cikmaz tarihten oturu.

    mulakati Londra icin submit ettim.

    bakalim neler gorecegiz habedar edecegim sizleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    ben uk den aldim 1 ay once umarim mulakatta bi sikinti cikmaz tarihten oturu.

    mulakati Londra icin submit ettim.

    bakalim neler gorecegiz habedar edecegim sizleri

    Siz de surada denildigi gibi mi aldiniz sayin pilot23?

    Ingiltereden https://www.acro.police.uk/Police_Certificates_Online.aspx adresinden kolayca alabilirsiniz.


  • Slm arkadaslar daha once ABD de yasayanlar ıcın de ABD nın polıs belgesı ıstenıyor mu?


  • 6 aydan fazla yaşanan her ülkeden polis belgesi alınması gerekli diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn ABD'den polis belgesi istenmiyor. Amerikan konsoloslugu bilgilerinize erisebiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    aslinda sure 1 yil sayin @ikizbabasi , polis belgesini su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla kaldiysaniz almaniz gerekiyor, bir de 1 yildan fazla kaldiginiz tum ulkelerden. Ama yukarida da bahsettigim gibi bazi ulkelerden alinmasina gerek yok ya da alinamiyor. ABD de bu ulkelerden biri.


  • @crazycells

    Evet forumu online doldurup print ettim istedikleri evraklarida icine koydum ve 45 pounds posta cekini icine koyup yolladim

    10 is gunu icinde ulasiyir sertifa seklinde

    Eger special delivery istersen 80 pounds a 2 gunde yolluyorlar.


  • Azerbaycan icin bilen varmi


  • Arkadaşlar,
    Avustralya dan police report aldım Temmuz ayında ancak mülakatlar sarkacak belgeyi yenilemem gerekiyor mu? Mülakat esnasında bu belge eski yenisini alın derler mi? Belgeyi aldıktan sonra Avustralya ya giriş yapmadım, mülakata kadar da giriş yapmayı düşünmüyorum. @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sarkhan-hamidov Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    Azerbaycan icin bilen varmi

    Sayin Hamidov, Azerbaycan'a gitmeyi dusunuyor musunuz?

    Eger gitmeyi dusunuyorsaniz Baku'deki Icisleri bakanligindan (Azərbaycan Respublikasının Daxili İşlər Nazirliyi) kendiniz basvuru yaparak alabilirsiniz. Belgenin size varmasi 3 hafta kadar surebilir.

    Eger Azerbaycan'a gitmeyi dusunmuyorsaniz, ya ailenizin bir uyesine vekaletname verebilirsiniz ve onlar sizin adiniza icisleri bakanligina basvuru yapabilirler ya da Turkiye'deki Azerbaycan Konsolosluguyla iletisime gecerek alabilirsiniz: http://ankara.mfa.gov.az/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @road2america hayir, sorun olmamasi lazim.


  • RUSYADAN ADLI SICIL KAYDI ALMA HK.

    Arkadaslar herkese merhabalar, ben DV2017 talihlisi olarak USA ya tasindim bu yil mayis ayinda. Tasinmadan once de son 3 yildir Rusya'da yasamakta ve calismaktaydim. Size Rusya' dan bakanlik binasina gidip adli sicil kaydi icin; birebir olarak nasil basvuru yapilir, ne goturulur vs. hakkinda kendi deneyimlerimi yazayim.

    Oncelikle asagidaki verdigim travel state linkinde rusya icin sectigim polis belgesinin ozelliklerini gorebilirsiniz. (Acilan linkte soldaki menubardan "police,court etc." bolumunu secin)

    Genel Bilgi
    *****Bu linkte de belirttigi gibi alacaginiz bu polis belgesine rusyada "spravka" denilmektedir. Ve rusya sinirlari icerisinde yalnizca gidip МВД (MVD) denilen bakanlik binalarindan basvurabiliyorsunuz. Baska bir birimden alamazsiniz. Yabanci olmaniz farketmiyor, normal ruslarin basvurdugu departmandan sizde basvurunuzu yapiyorsunuz.

    *****Bu belge yaklasik olarak 30 gun icerisinde hazir olmaktadir. (Benimki 23 gunde hazir olmustu)

    *****Basvuracaginiz veya an itibariyle bulundugunuz oblastin (eyalet/bolge diyelim ruscasi oblast) bakanlik bilgilerine, adresine, telefonuna, saat kacta ve hangi gunler calistigina;
    basvuracaginiz oblastin plaka kodunu google arama motoruna basina mvd ekleyerek bulacaginiz bakanligin kendi resmi sitesinden ulasabilrsiniz.
    Mesela MVD116, MVD73 gibi. Bu sekilde ilgili sehrin kodunu MVD ile kombine ederek google uzerinde arattiginizda direk bakanlik sitesine ulasirsiniz.

    *****Verdigim link icerisinde de belirtildigi gibi rusyada alacaginiz bu spravka icerisinde sizin 6 aydan fazla yasadiginiz butun rus sehirleri, bu polis belgesi icerisinde belirtilmelidir.
    (Mesela su .... kisisi Kazan, Tataristan Cumhuriyeti & Ulyanovsk, Ulyanovskaya oblastlarinda yasamistir gibi) Ancak bunun icin tek tek gidip o sehirlerin bakanliklarina basvurmaniz gerekmiyor. Size gittiginizde zaten soruyorlar veya siz belirtiyorsunuz ben su, su, su sehirlerde de yasadim ve calistim diye. Onlarda polis belgesine zaten bu bilgileri arastirip isliyorlar.

    Onemli Not 1: Tataristan bolgesinde alacaginiz polis belgesinde (spravka) yasadiginiz diger sehirler kesinlikle belirtilmemektedir. Bunun nedeni tataristan cumhuriyeti ozerk bir bolge oldugu icin oranin kanunlariyla alakali. Tamam bu belge butun rusyayi kapsiyor ama yalnizca tataristan bolgesine ait yasadiginiz sehirler verilen kagitta yaziyor. Yani baska sehirlerde yasadiysaniz bunu dikkate alin. Cunku ben Kazan/Tataristan bolgesi diisnda baska bir sehirde de 1 yil kadar yasadim. Ve o sehrin bakanligina gittigimde hicbir sekilde boyle bir sorunla karsilasmadim. Bana direk sordular nerelerde kaldiniz, yasadiniz diye ve bu bilgileri polis belgesine de yazdilar. Bunu normalde tek bakanlik basvurusu ve tek polis belgesiyle halledebiliyorsunuz ama tataristan bolgesinin kurallari nedeniyle 2 kere ve 2 ayri MVD ye basvuru yapmak zorunda kaldim.

    Onemli Not 2: Rusyada bakanlik birimleri bizdeki gibi 5 gun hafta ici calismamaktadir. Ve ayrica her oblastin bakanlik calisma saatleri birbirinden farklidir.
    Mesela ben kazan sehrindeki bakanlik binasina gittigimde haftanin 4.5 gunu (cumartesi yarim gun ve pazar-pazartesi kapali) calisir iken, ulyanovsk sehrindeki bakanliga gittigimde haftanin 4 gunu yarim gun oglen 2 den 5 e kadar calisiyorlardi. Yani bu konu onemli, vakit sorununuz varsa bunu mutlaka onden ogrenin.

    *gososlugi.ru gibi bir adresten online olarak basvuru yapilabiliyor. Internet basvurularinin 2 haftada sonuclandigi belirtiliyor ama nette doldurulmasi gereken cok fazla incik cincik bilgi var ve biraz karisik geldi bize. Ondan dolayi birebir gidip basvuru yapmanizi oneririm.

    *****adresini, bilgilerini buldugunuz bakanlik binasinin ilgili birimine gidip direk siz pasaportunuzla basvuru yapiyorsunuz. Baska bir belgeye gerek yok. Ama siz yine de havaalaninda ulkeye giriste verilen imigrasyon kartinizi, oturum kagidinizi da yaninizda goturun ne olur ne olmaz rus burokrasisi her sehirde farkli isliyor.

    Onemli Not 3: Her sehirdeki bakanlikta bu olacak diye birsey yok ama benim basima geldi ve paylasayim. Kazan tataristandaki mvd binasina gittigimde pasaport ve diger belgelerimle gitmis olmama ragmen, israrla benden pasaportumun resimli sayfasinin rusca tercumesini istediler. Halbuki boyle bir gereklilik zorunluluk yok. Tamamen oradakilerin sistemi ve kurallariyla alakali. Mesela polis belgesi icin ulyanovsk sehrindeki bakanliga da gittim. (farkli bir oblast) Bende kesinlikle boyle birsey talep etmediler ve cok yardimci oldular. Yani her bolgedeki bakanlik ve calisanlar farkli. Siz onleminizi onceden alin ve 1 sayfa tercumeyi yaninizda bulundurun isterseniz, cunku bazi gorevliler illaki rusca harf gormek istiyorlar

    Dedigim gibi arkadaslar bu yukarida yazdiklarim benim tamamen kendi tecrubelerim ve rusya icerisinde birebir bakanliga gidip yaptigim basvurulardir.
    Rusya disi basvurular icin bence rus konsolosluklari, turk konsololusluklari ile iletisim kurulabilir. Herkese selamlar iyi gunler


  • Bilgi icin tskle hocam,

    Bende senin gibi yurtdisinda yasamaktayim( ingiltere)

    Acaba rusyadaki mulakat tecrubelerini alabilirmiyim?

    Tskler.


  • @crazycells Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    aslinda sure 1 yil sayin @ikizbabasi , polis belgesini su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla kaldiysaniz almaniz gerekiyor, bir de 1 yildan fazla kaldiginiz tum ulkelerden. Ama yukarida da bahsettigim gibi bazi ulkelerden alinmasina gerek yok ya da alinamiyor. ABD de bu ulkelerden biri.

    Kucuk bir ekleme yapmak istiyorum. 16 yasindan sonraki donem icin gecerli. Oncesi icin baska ulkede dogmus ve tasinmis olsaniz bile istenmiyor 🙂


  • Merhaba bende Ankara'da mülakata gittikten sonra eksik evrak olarak polis belgesi göndermem gerektiği söylendi. 4.5 yıl kadar Malta'da yaşamıştım. Hemen internetten araştırdım nasıl alabileceğimi Malta polis departmanı ile mailleşerek gerekli bilgiyi aldım. Onların belirlediği yetkili bir görevliye kendi yazımla yetki belgesi yazıp, imzalayıp ve taratıp mail attım. Yetki verdiğim kişi benim adıma polis departmanından sicil kaydımı aldı ve bana taratarak mail yoluyla gönderdi. Bende Ankara büyükelçiliğine o evrağı postaladım ve eksik evrak tamamlanarak pasaportlarımız geldi.
    Verdiğim yetki belgesi ile sicil kaydımı alan memur adına Western uniondan €2.9 göndermem istendi masrafı €11 tuttu 😄 Ama 2 gün içerisinde halloldu.


  • gectigimiz günlerde kktc istanbul konsolosluguna bu konuyla alakalı basvuru yapmak için gittik. kktc da karakter belgesi adı altında veriliyormus polis kagıdı. 2.5-3 ay sürebileceğini gidip kktc den elden almamızın daha kolay olacagını söylediler.


  • TAYVAN(TAIWAN) POLİS BELGESİ ALMA
    Merhaba,

    Benim de Taiwan'dan adli sicil kaydı almam gerekiyor. Uzun bir arayıştan ve Taiwan polisiyle görüştükten sonra nasıl alınacağını öğrendim. Diğer arkadaşlara da lazım olur diye buradan paylaşıyorum.

    Öncelikle konsolosluğun böyle bir hizmeti bulunmuyor. Ya direk Taiwan'a gideceksiniz ya da posta yolu ile başvurmanız gerekiyor. Gerekli evrakları ve posta adresini aşağıda bulabilirsiniz.
    (1) A completed application form
    (2) Proof of identity: a copy of the passport (notarized) or an Alien Resident Certificate that is authenticated or notarized by ROC embassies or consulates, Straits Exchange Foundation or other relevant notary public abroad.
    (3) Fee: US$7 is charged for one copy of PCRC. Each additional copy applied at the same time is US$1(the contents of each PCRC should be the same)
    (4) A self-addressed envelope (No postage fee or stamp is required)
    Mailing Address:
    Foreign Affairs Division, Taipei City Police Department
    No. 96, Yanping S. Rd.,
    Zhongzheng Dist., Taipei City 10042,
    Taiwan (R.O.C.)

    Not: Ücreti zarfın içine koyup göndermeniz gerekiyor.

    Taiwan polisi telefon numarası: 886-2- 2381-7494
    Bilgileri bu linkte de bulabilirsiniz:

    Başvuru formunu da bu linkteki adrese girip download seçeneğine tıklayarak indirebilirsiniz.
    https://www.e-services.taipei.gov.tw/hypage.cgi?HYPAGE=form.htm&s_uid=157005#

    Bir sorunuz olursa bana özelden yazabilirsiniz.
    İyi şanslar.

    Ekleme:
    7 Nisan'da evraklarımı UPS ile gönderdim. 10 Nisan'da varış yaptı. 3 Mayıs'ta adli sicil belgem geldi. Evraklarım Taiwan'a ulaştıktan sonra 4.hafta da gelmiş oldu. Eğer Taiwan'dan adli sicil kaydı almanız gerekiyorsa size tavsiyem; kazandığınızı öğrenir öğrenmez gerekli başvuruyu yapmanız ve görüşme tarihiniz belli olmadan bu belgeyi almanızı öneririm. Ben görüşme tarihim belli olduktan sonra bu başvuruyu yaptığım için evrağım yetişmeyecek diye çok endişelendim. Neyse ki son dakikada yetişti, Görüşmem 5 Mayıs'ta ve evrak elime 3 Mayıs'ta ancak ulaştı. Gereksiz gerginlik yaratmamak adına erken başvurmanızı öneririm 🙂

    Bu arada yılbaşı, noel, Çin yeni yılı vs gibi çok fazla gönderinin yapıldığı bir döneme denk gelirseniz, evrağı ptt kargoyla gönderdiklerinden gönderim süresi 5 haftaya kadar çıkabilir. Başvururken bunları da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

    Ekleme 2:
    Evrak geldi fakat başvurum reddedilmiş. Pasaport fotokopisinin noter onaylı olması gerekiyormuş. İnternet sitesinde böyle bir açıklama yok, sadece pasaport fotokopisi diyor. Neyse bugün yani 05/05/2017 tarihindeki görüşmeme gittim. Eksik evrak kağıdı verdiler. Çok dil döktüm açıkladım falan ama yine de vermediler. Vizeyi kaybetmeyi göze alamayacağım için 1 ay daha beklemek yerine yarın Taiwan'a gidip bizzat kendim alacağım. Yukarıda da dediğim gibi böyle bir evrağa ihtiyacınız varsa kazandığınızı öğrenir öğrenmez işlemlere başlayın. Herkese iyi şanslar.

    Ekleme 3:
    Emniyete gidip iki saat içinde aldım. Sadece pasaport olması yeterli oluyor.


  • @crazycells cok tesekkurler cevap icin


  • Arkadaşlar dün KKTC den adli sicil kaydı (KKTC deki ismiyle "Karakter Belgesi") aldık. Daha önce istanbul konsolosluguyla yaptıgım gorusmede belgeyi konsolosluk yoluyla almamızın cok uzun sürecegini soyledikleri icin sabah ucagıyla KKTC ye gittik. Lefkosa polis müdürlüğünde bir form doldurduk. 28 TL değerinde pul (müdürlüğün karsısında satılıyor), kimlik fotokopisi ve 3 adet vesikalık fotograf ile basvurumuzu saat 9 gibi yaptık. ogleden sonra 2:00 gibi hazır olan belgeyi alıp döndük.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 1439
  • 269
  • 2999
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum