Vize bağlımlı olarak rakamlar değişir ama mevcut şartlarda hemen hiçbir Avukat 10.000 USD'nin altında bir para istemeyecektir (toplamda). Önce daha düşük rakam veriyorlar ama osu busu derken 10.000'i buluyorsunuz.
-
-
J2 olan eşimin mevcut calisma vizesi H4’e geçerse iptal olur mu, yoksa son geçerlilik tarihine kadar geçerliliğini korur mu?
-
@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
-
-
@Cihan Merhaba, ben şu an L1-A sürecindeyim. Bir avukatım var. araştırmışsınız az çok, eğer Tr deki ortağı olduğunuz şirket şartları karşılıyorsa ki en büyük şart en az 15-20 çalışanı olmalı, yasal olarak tüm gereklilikleri yerine getiren bir şirket ise evet daha mantıklı L1
siz bir avukata anlattıysanız şartları da karşılıyor olsanız sizi bu şekilde yönlendirirdi. hakkınızda hayırlısı olsun. -
@EmirhanKurt bence eski bir vize memuruyla konusun.
-
@erdinc gözünü aydın, hayırlı olsun 🙏🏻🍀
-
@Fatig-Terim calisma izni saglamaz F1 vizeleri nurse aide olarak egitimi ABD de tamamlasaniz bile bir yolu yok malesef sadece cekilisi kazanmaniz ya da baska yollarla greencard sahibi olmaniz durumunda mumkun
-
Ilk is Sponsor bulmaniz. Facebook Gruplarina bakabilirsiniz,
Sponsorunuz USCIS web sitesinde yazan formu dolduracak. numarasi degisti sanirim. eskiden I134 tu. siteden guncel forma ulasabilirsiniz.
Sponsorunuzun basvurusu onaylandiktan sonra side USCIS web sitesinden uyelik acacaksiniz. Sponsor formu doldururken sizden bir mail adresi isteyecek. Hesap acarken mail adresinin ayni olmasina dikkat edin.
Siz USCIS ten hesap aciktan sonra hatirladigim kadariyla case numaranizi kendi hesabiniza tanimlamaniz gerekiyor. Nasil oldugunu hatirlamiyorum. ama zor birsey degildi. web sitesinizi kurcalayarak bulabilirsiniz.
Daha sonra seyahat iznine basvuruyorsunuz. Bu bir vize degil. ama siz vizez gibi dusunebilirsiniz. Ucaga binmenize ve Ulkeye girmenize bu evrak yardimci olacak.
Size tavsiyem seyahat izniniz onaylandiktan sonra 1-2 gun Amerikaya gelmeye calisin. Bazilarinin seyhat izinleri iptal oldu diye duydum.
Amerikaya girdiginizde sponsorunuzun oldugu yerde kalmak zorunda degilsiniz ama kendi basinasiniz.
Sponsordan rica edip size kefil olmasini saglayin ve ilk evinizi kiralayin. Yoksa kimse kolay kolay ev vermez.
Giriste I-94 formunuz oluyor. bu form ayni zamanda sizin gecici calisma izniniz. Ama siz yinede hemen ehliyet,ID, calisma izni gibi butun evraklara hemen basvurun.
Devlet yardimlarina basvuru yapin. Her eyalete gore degiskenlik gosterir. Size uygun olan bir devlet yardimlarina basvurun. Yemek parasi, cash para, saglik yardimi gibi yardimlari alabilirsiniz. Size bu konuda tavsiyem, yillik 25-30k$ kazanmaya basladiktan sonra yardimlarinizi iptal ettirin. Belki ilerde green card ta sorun cikartabilir.
burada 2 yil kalma hakkiniz var. 2 yil sonra biz 2 yil daha uzattik. ama yeni gelenler icin buna gerek kalmayabilir.
*https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3911/all-actions?q={"action-by"%3A"all"%2C"house-committees"%3A"all"}
yukaridaki linkte bizim icin bir yasa tasarisi sunuldu. onaylanirsa green card verecekler.Sanirim tum sureci anlattim.
-
-
-
-
vize reddi sonrası ais'te ki daha önce vize reddiniz var mı sorusuna hayır seçip randevuya giden oldu mu?
sanırım ds-160 formunda red olduğunu belirtip randevu sitesinde belirtmeyenler var. randevulara nasıl yansıyor merak ettim.
-
Amerika ve Kanada, birbirinin reddini ve onayını görür.
Amerika ve Kanada, Meksika ile sınır dışı edilen kişilerin bilgilerini paylaşır. Anlaşma gereği Meksika o kişilere bir daha vize vermez.
Amerika ve Kanada, Schengen vizesi için verilen retleri göremez. Spesifik olarak talepte bulundukları takdirde Schengen ofisi bilgi paylaşabilir.
Schengen bölgesine üye ülkeler, tüm bilgileri AB Parlamentosu tarafından oluşturulan Schengen Veri Sistemine girmekle yükümlüdür, dolayısıyla her ülke tüm Schengen başvurularını görür.
-
ABD vize başvuru hizmetlerimizde uyguladığımız ücret tarifemiz aşağıdaki gibidir:
Genel Danışmanlık Hizmeti: 100$
(Nuray hanım ile 30 dakikalık kompleks dosyaların incelenmesi ve görüşülmesi.)
Kapsamlı Danışmanlık Hizmeti: 300$
(DS-160 Vize Başvuru Formu doldurma, Randevu alma ve Emekli ABD Konsolosluk Memuru Nuray Hanım ile Vize Mülakatına Hazırlık dahildir.)Vize Randevusunu Erkene Alma Hizmeti: 300$
(120 gün içerisinde alınamayan randevular için ödediğiniz ücret iade edilir.)Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ABD vize başvuru ücreti olan 185$'ı sizden alıp, ödemeyi konsolosluğa biz yapmaktayız.
300usd + 185 usd kişi başı için çok yüksek bir bedel
-
Merhabalar,
ABD vizesine başvuru içim formu doldurdum şu an vize ücreti ödeme aşamasındayım. Tahminin randevu için de Mart-Nisan 2026 gibi bir tarih veriyor.
Biraz önce tesadüfen şunu gördüm. “1 Ekim 2022 tarihinde veya sonrasında yatırılan tüm göçmen olmayan vize başvuru ücreti (MRV ücreti olarak da bilinir) ödemeleri, bu ücretin ödenmesine ilişkin makbuzun düzenlendiği tarihten itibaren 365 gün boyunca geçerlidir. "
Ben şu an ücreti yatıracağım ve randevuma yaklaşık 1,5 sene sonra gideceğim. Bu arada vize ücreti makbuzu geçersiz sayılacak. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, tekrar para mı yatırmak zorundayım, yoksa bu işin başka bir çaresi var mı?
-
@fenerbahçe06 siz vize basvurusunu Ve verilme kriterlerini yanlis anlamissiniz.
Sadece yurtdisi cikisi vize garantisi saglamaz. 20 tane Schengen alabilirsiniz.
50+ ulke gezen insanlar red Aldi. Milyonerler red Aldi. Pentagondan davetli general red Aldi, vs vs.
2011de ingiltere kralicesinden odul almis fotografcinin red aldigini gordum.Ds160i cok ciddi Ve duzgun doldurmaniz gerek Ve mulakatta gayet acik Ve net seyahat sebebini aciklamaniz lazim.
Sadece gezicem, alisveris yapicam bir sebep degildir.Bu arada dava acamazsiniz yasal olarak.
-
@nightmare00 Merhaba, oncelikle lutfen ilgili basliklar disinda sorulariniz cok spesifik degilse yeni baslik acmamanizi oneririm. Bu soruyu ilgili turistik vize basliklarinda sormanlisiniz.
Ilgili basliklar icin tiklayiniz; ABD ve Kanada.Kisaca bu sorunun yaniti kesin degildir. Vize degerlendirmesinde bir cok faktor var, ornegin eger bir cok diplomaniz (lisans, lisansustu...) var ama calismiyor, bekar ve ulkenize bagli degilseniz diplomalarin bir etkisi olmayacaktir. Bu demek degildir ki; is sahibi olmak, evli olmak gibi haller de size vize verileceginin garantisi olsun. Kurallara uygun bir sekilde basvurmadan bilemezsiniz. Yukarida ilettigim basliklardaki deneyimlerden okuyup kendiniz adina yorum yapabilirsiniz.
-
@Azat-Köklü Azat Bey 3 sene giris yasagi kondugu bilgisi size kim tarafindan verildi? E mail mi geldi yoksa siz mi internetteki bilgilerden boyle bir kaniya mi vardiniz?
Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği ve Eski Pasaporttaki Vize
-
Merhaba,
Konu başlığında da görüleceği gibi tecrübeleriniz var ise ihtiyacım var.
Eşim ve benim evlenmeden önce USA vizelerimiz vardı, ancak eşimin pasaport süresi bittiği için değiştirmemiz gerekiyor.
Vizesinde eski soyadı kalacağı ve yeni pasaportunda da yeni soyadı olacağı için bununla ilgili bir prosedür var mıdır acaba ?
Seyahatlerde bir sorun oluşur mu ?Teşekkürler.
-
@icore Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği HK içinde söyledi:
Merhaba,
Konu başlığında da görüleceği gibi tecrübeleriniz var ise ihtiyacım var.
Eşim ve benim evlenmeden önce USA vizelerimiz vardı, ancak eşimin pasaport süresi bittiği için değiştirmemiz gerekiyor.
Vizesinde eski soyadı kalacağı ve yeni pasaportunda da yeni soyadı olacağı için bununla ilgili bir prosedür var mıdır acaba ?
Seyahatlerde bir sorun oluşur mu ?Teşekkürler.
Uzerinde vize olan eski pasaportu ve yeni pasaportu beraber yaninizda tasimalisiniz. Ayrica evlendiginizi ve soyadi degisikligini gosteren resmi bir belgeyi de yaninizda bulundurmaniz cok yardimci olur. Bu sekilde, seyahatlerde hicbir sikinti yasamamalisiniz.
-
@crazycells Teşekkürler, evlilik cüzdanı burada çözüm olacak sanırım.
-
@icore Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği HK içinde söyledi:
@crazycells Teşekkürler, evlilik cüzdanı burada çözüm olacak sanırım.
iki soyadin da belgede yazdigindan emin olun.
-
@crazycells Emin olmak için Ankara'daki konsolosluğa telefon açtım.
Evlilik cüzdanı ile her iki pasaportu yanında bulundurarak kullanabilirsiniz dendi.Sizin bilgilendirmeniz içinde teşekkürler.
-
merhaba @crazycells , yeni bir konu açmamak adına buraya yazmak istedim. Eşim visa-info sayfasından vize randevusu almıştı nişanlıyken. Ancak evlendik ve randevuyu iptal edip yeni bir DS160 formu doldurup yeni numarayı ekleyeceğiz. Fakat oradaki isim soyisim'e benim soyadım da eklendi. Yani hem kendi hem benim soyadımı kullanıyor artık, yeni pasaportu da bu şekilde. Sistemde DS numarasını, pasaport numarasını güncelleyeceğiz fakat soyadı bölümüne benim soyadımı ekleyemeyeceğiz. Bu bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler, iyi günler
-
@Allan-Paw, içinde söyledi: Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği ve Eski Pasaporttaki Vize
merhaba @crazycells , yeni bir konu açmamak adına buraya yazmak istedim. Eşim visa-info sayfasından vize randevusu almıştı nişanlıyken. Ancak evlendik ve randevuyu iptal edip yeni bir DS160 formu doldurup yeni numarayı ekleyeceğiz. Fakat oradaki isim soyisim'e benim soyadım da eklendi. Yani hem kendi hem benim soyadımı kullanıyor artık, yeni pasaportu da bu şekilde. Sistemde DS numarasını, pasaport numarasını güncelleyeceğiz fakat soyadı bölümüne benim soyadımı ekleyemeyeceğiz. Bu bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler, iyi günler
Sorun olmaz, eger durum sizi rahatsiz ediyorsa yeni bir email adresiyle yeni bir hesap acabilirsiniz diye dusunuyorum.
Fakat AIS'teki bilgiler sadece uzerine vize basilan pasaportun size ulastirilmasi icin kullaniliyor, dolayisiyla form numarasindan zaten sizi eslestirebilecekler, o nedenle telas yapmanizi gerektirecek bir durum degil.
Surecinizde bol sanslar.
Ayrica: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
Arkadaşlar merhaba. Ne olur benzerini yaşayan varsa cevaplarsa sevinirim.
Türkiyeye geldim pasaportum kızlık soyadım, green kartım eski eşimin soyadı.Vatandaşlık başvuruma 5 ay kaldı diye hem masraf yapmak istemedim hem de kart gelme süresi uzun diye değiştirmemiştim soyismimi.ama 5 ay sonra değiştiriceğim. Annem babam yaşlı ve hasta be türkiyeye geldim.
Türk hava yolları check in yaparken amerikaya girerken buna çok takılıyorlar mı . Tecrübesi olan var mı?
Teşekkürler -
@asli100, içinde söyledi: Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği ve Eski Pasaporttaki Vize
Arkadaşlar merhaba. Ne olur benzerini yaşayan varsa cevaplarsa sevinirim.
Türkiyeye geldim pasaportum kızlık soyadım, green kartım eski eşimin soyadı.Vatandaşlık başvuruma 5 ay kaldı diye hem masraf yapmak istemedim hem de kart gelme süresi uzun diye değiştirmemiştim soyismimi.ama 5 ay sonra değiştiriceğim. Annem babam yaşlı ve hasta be türkiyeye geldim.
Türk hava yolları check in yaparken amerikaya girerken buna çok takılıyorlar mı . Tecrübesi olan var mı?
TeşekkürlerPasaporttaki isminiz ile biletteki isminiz ayni olsun, bazen havayolu sirketleri bu nedenle sorun cikarabiliyor.
ABD'ye girerken hala Green Card'inizi kullanabilirsiniz, isim degisikligini gosteren bosanma belgelerinizi yaninizda bulundurmaniz yeterlidir.
-
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.tecrübemi paylaşacağım girişten sonra.
-
@crazycells
Aynı bilgiye ihtiyacı olanlar için paylaşayım.Evraklarınızı apostilli olarak çevirip yanınızda taşıyın.(evlenme,boşanma veya isim değişikliği olursa) amerikada girerken hiçbir detay sormadılar tam aksine Türkiye’de sordular evrakları.pasaport ve biletteki isimler birebir aynı olsun.sorun yaşamadım. -
@asli100, içinde söyledi: Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği ve Eski Pasaporttaki Vize
@crazycells
Aynı bilgiye ihtiyacı olanlar için paylaşayım.Evraklarınızı apostilli olarak çevirip yanınızda taşıyın.(evlenme,boşanma veya isim değişikliği olursa) amerikada girerken hiçbir detay sormadılar tam aksine Türkiye’de sordular evrakları.pasaport ve biletteki isimler birebir aynı olsun.sorun yaşamadım.gozunuz aydin, geri donus icin tesekkurler.
-
merhaba,
1 ay önce abd den vize aldım 1 ay sonra evleniyorum eski pasaportum yeni pasaportum ve evlilik cüzdanı ile ülkeye giriş yapabilir miyim. -
@kobalak, içinde söyledi: Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği ve Eski Pasaporttaki Vize
merhaba,
1 ay önce abd den vize aldım 1 ay sonra evleniyorum eski pasaportum yeni pasaportum ve evlilik cüzdanı ile ülkeye giriş yapabilir miyim.Evet, yapabilirsiniz. Hem eski hem yeni pasaportlari yaninizda bulundurun ve iki isminde size ait oldugunu gosteren evlilik belgesi de yaninizda olsun.
-
Merhaba
10 yıllık Amerika vizem varken soyadımda sadece bir harf değişti. Eski soyadım ile vizenin olduğu eski pasaportun süresi doldu. Yeni pasaport ta yeni soyadım var. Bu durumda yeniden vize başvurusu yapmam gerekir mi? Teşekkürler. -
@crazycells aynı şey ozaman sarı zarflar için de geçerli. Benim de green card mülakatından sonra boşanmam kesinleşti. Soyismim değişecek. Yanımda boşanma belgem ve tercümesi olduktan sonra soyisim konusunda sorun çıkarmazlar mı? Çünki ben uscis’i de ödedim boşanma kesinleşmeden.
-
Merhaba Eşim Rus Vatandaşı 5 yıl önce evlendik Türkiye'de yaşıyoruz, oturumu var, vatandaslik almadık. Pasaportu ve oturum izni vb her konuda hep eski soyadını kullanmaya devam ediyor. Eşime Greencard çıktı. Tabi evliyken de eski soyadı ile başvuru yaptı beni de eşi olarak ekleyerek. Fakat sadece nikah cuzdaninda benim soyadımı aldıgi için ds 260 formu ve süreç hakkında ne yapacağım konusunda kafamiz biraz karıştı.
Ds260 formunda eski soyadı ile devam etsek( zaten eski soyadı ile çekilişi kazandı.) sorun yaşar mıyız?
Mülakatta da, bize sizin soyadınız evlilik cüzdanında farklı başvuru ve kayıt işlemlerinde farklı diye problem yaşar mıyız?
Biraz karışık görünüyor farkındayım. -
@Lamineure merhaba
bu konuyu çözebildiniz mi ? aynı durumdayım hemen hemen, sormak istedim
-
Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim pasaporr haklarimda dolmus durumda..
Benzer Başlıklar
134
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.8k