Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • BOSTON için iş ilanı,
    Haftada 4 günde 50 - 60 farklı markete ekmek ve lavaş benzeri unlu mamül ürünlerinin dağıtımı yapacak kişi aranmaktadır.
    Her hafta aynı marketlere gidilecektir.
    Çalışma günleri kişiye göre ayarlanabilir.
    Dağıtım saatleri sabah 6 ile öğlen 12 arasındadır.
    Haftalık 1000 -1200 dolar arası ödeme yapılacaktır.
    Çalışacak kişinin kendi aracı olması gerekmektedir. (Van ya da pickup truck) Araç yakıt masrafları iş veren tarafından karşılanmaktadır. İlgilenen arkadaşlar iletişime geçebilir, ben kendisini direk işverene yönlendireceğim.

  • ⭐⭐⭐

    @ugursway Merhaba, bu ilan çalıştığın iş yeri için mi yoksa kendi işini mi kurdun ? Merak ettim 🙂 Daha yeni gitmiştiniz çünkü.


  • @Programmer merhabalar, bir tanıdığımızın isteği üzerine paylaştım. Kendisinin şirketi.


  • Supply Chain - Lojistik sektöründe kurumsal firmalarda çalışan arkadaşlar var mıdır aramızda?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zumrut şimdi yayınladığı videoda eşinin anlattığı işe bostondakiler bir göz atın isterseniz


  • Bu konu başlığını baştan sona tek tek tüm mesajlara bakarak okudum.. katıldıklarım katılmadıklarım oldu çok iyi şeylerde öğrendim. Şimdiden yazılım eğitimide almaya başlayacağım mesela.. neyse 18 19 sayfalarda bulunan mesajlar genelde iş hayatıyla alakalı (türkiyedeki) bilgilerle doluydu içimden geldi bende yazmak istiyorum birşeyler..
    türkiyede hayatım orta okul yaz tatillerinde çalışmakla başlayıp 33 yaşındayım çalışmakla geçiyor.. öyle ki bu yıl ilk defa green card başvurusunda bulundum ancak benim hikayem biraz farklı.. ben sıfırdan gelip kendi ülkemde bir sektörde oldukça iyi şeyler başarıp iyi kazançlara ulaşıp evimde artık bu kış soğuk olur çıkmayacağım çok dışarı dediğim dönemde başvurarak ilk farklılığımı yaptım.. rahat battı derdi eskiler birazda ancak eskilerin zamanından gelen en büyük kötülük bu.. insanlara göre dışarıdan yargılamak ah ne kolay.. 8 sene öncesine kadar üniversitelerin dış ticaret ve gümrükleme / uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezun olup alanında iş bulamayıp bir demir çelik fabrikasında lojistik organizasyonlara bakan (mesai arkadaşlarımın birçoğu atanamamış öğretmenler) mobbing ile kahırdan kahıra giren sıradan birisiydim.. bulunduğum şehirin en iyi maaşını veren firmada beyaz yakalı ancak her işi o yapacak sorumlulukta onun dedikleri türden.. hatta öyle ki beyaz bareti takana sendika yok diyerek altımızdaki onlarca çalışana maaşın kadar konuş şef dedirtilen türden bir mobbing..
    herneyse 4 sene önce şarteli tamamen kapatmış hayata dair tüm umutlarını yitirmiş ve hiçbiryere cv bırakmayacağım diyerek gemileri yakmış bir işsiz olarak hobilerime yöneldim bastım istifamı ama aylarca borçları tazminat kapatsada kovulsam dedikten sonra oldu bu.. sonrasında 3 ay kadar önce düğünümüzü yaptıgım eşimlede evlilik planlarına başladım.. önce sıfır sermaye ile işimi kurdum hobilerimede devam ettim kurduğum iş ile birikim yapıp düğünümü evimi barkımı düzenimi herşeyimi yerine koydum.. ve sonrasında ise yine hobilerime.. hobim derken stok fotoğraf işi yapıyorum büyük firmalara evimde dışarıda vs çektiğim fotoğrafları yüklüyorum.. en basit örnekle burger markalarında ekrandaki hamburger menü fotoğraflarıda dahil hayatımızın her alanında karşımıza çıkan reklam amaçlı görsellerin üreticilerinden birisi olma çabam var (10.000 photo / 4 years) şimdi ise gelelim abd konusuna..
    toplamda 33 yaşındayım 20 seneden fazladır iş geçmişine sahibim bu yaşıma gelip kendi işimi kurup son 1 2 senedir alım gücü ne güzelmiş yahu dediğim zamanımı yaşıyorum istediğim herşeyi alabilirim alabilecek potansiyeldeyim borcum yok harcım yok yani normalde mütevazilikle büyüyünce istekler küçük oluyor o konuda birşey söylemeyelim.. ancak ben yeni evliyim ileride çocuğum olabilir bu kararı alabiliriz düşüncesi sarınca korkuyorum.. ben 4 senede kazandıklarımı önümdeki 4 senede malesef kaybedebilirim ve bu tamamen benim problemlerimden değil içinde bulunduğum ülkenin değişken durumlarından kaynaklanabilir.. ben 4 sene sonrasını geçiyorum 4 ay sonrasını dahi göremiyorum.. evet iyi kazanıyorum evet rahatım çok yerinde evet evet evet.. hayatım boyunca hayal dahi edemiyordum böyle olacağını çünkü son seneleri çıkartınca günde 16 saat çalışmaya varan çalışma geçmişi ve elde avuçta kalmayan para ve giden sağlık dışında bir geçmişim yok.. bu geçmiş diye bahsettiğim olayda bir neslin resmen tüm gençliği oldu.. peki biraz olsun sizede sorayım bu gençliğimizin tekrarını evlatlarımızın yaşayıp yaşamayacağının bir garantisi varmı ?
    Yani nasıl desem bilmiyorum son yıllarımı cıkartsam acaba hayatım boyunca yapmış olduğum işleri abd de yapsaydım ne olurdu ? Mesela sayayım orada olup aklından ucundan geçirmek isteyenler olabilir..

    Eczane calısanı
    Sanayi traktör tamiri
    Sanayi branda kesim dikim tamir
    Cafe restaurant garsonluğu
    Kahvehane ocakcılıgı
    Giyim mağazası herşeycisi
    Kurumsal giyim mağazası md.
    Burger king
    Pazarcılık
    Koyunculuk ve hayvancılık(köyde büyümedim)
    Taşıma (balye işleri tarlada çuval işleri vs)
    Fotoğrafçılık
    Türkiyenin en büyük ağır sanayi firmalarından birisinde sevkiyat işleri (lojistik organizasyon)

    Evet aklıma gelmeyenlerde vardır.. ne iş olsa yaparımın vücut bulmuş haliyim.. ben bunların hepsini yaptım ancak bunların hepsi ile tek yapabildiğim motosiklete atlayıp türkiyeyi gezmek ve son işimden ayrıldığımda borçlarımı ödemek için motorumu satıp sıfıra sıfır ayrılmak oldu.. bukadar denemeye karşılık olarak aldığım şeye bakınca başında vermiş olduğum emeğe ve azme (2 üniversite) masraflara strese sinire.. giden sağlığa..

    Evet bunca şeye bakınca ben abd de çöp konteynırı olmak istiyorum.. çünkü ben son işimde şansım yaver gitmeseydi bu ülkede çöp kadar değer verilmeyen birisiyim. Yani rahatlık konusu değil ben konteynır olayım ki benim neslim devam ederken bana ; en azından yahu green card diye birşey varmış lanet olsun neden bari onu denemedinde bizi böyle bir yere getirdin demesin istiyorum..
    Yani öyle bir şans ki gelirmi gelmezmi bilinmez bu şans bize.. sadece başvurduk bekliyoruz ancak gelirse o hobim dediğim şey benim muhtemelen abd de en büyük kaynağım ve güvencem olacak..

    Bu konuya genelde türkiyeden gitme hayalleri kuranlar girip daha green cardı onaylanmadan plan yapanlar giriyor ve bende onlardan birisiyim.. lütfen hobi edinin ve sevdiğiniz şeyleri ticaret ile harmanlayın..benim muhtemelen ülke değiştirsemde dünyanın neresinde olursam olayım hesabıma bu hobimin parası yatacak.. motivasyon konusmacılarının sürekli şu alanda çok para var şu alandaki şu işi çok iyi yapın diyenlere lanet olsun inanmayın herşeyden birazcık yapın ancak sevdiğiniz şeyi günde diğer şeylerden daha fazla yapın yeterli.. abd dahil çoğu ülkede iş trendleri değişiyor dönemsel sektörler patlama yapıp aşırı kazançlar sağlayabiliyor siz herşeye hazırlıklı olun.. ortalama ömüre bakınca sevdiğin şeyleri yapmak için gününün 3/2 sinden fazlasında başkalarına hizmet edip emek verip haftanın 1 günü dahi o sevdiğin şeyi yapmaya zaman ayıramadığın bir ülkede yaşıyorsan denemekten korkma.. en azından ben yapıyorum şanslı aileden geldim para var huzur var diyen arkadaşada tek kelimeyle şunu söyleyebilirim ki bu ülkede rüzgarın yönünün ne tarafa döneceğini mgmnın başındaki adam tutturamıyor.. adam çocuğuna açık havada yağmurlu havada düğün yaptı fıkra bukadar..

    Ha birde şey… mayısta green card cıkarsa arkadaşlar benden herşey olur ne iş olsa yaparım diyerek çaresizlik içinde tavsiye içinde yazarım o zaman gelince.. fikir fikirden el elden üstün..


  • Harika yazı
    Şansınız bol olsun.. Emek çok kıymetli


  • @ilkerkaynar90 hepimizin niyeti ortada inş mayısta o güzel cümleyi görüp hepimiz yavaş yavaş USA macerasına başlarız 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smesut smesut 

  • Arkadaşlar, salesforce eğitimi için Istanbul veya Amerika'da eğitim alan oldu mu ? Eşim eğitim almak istiyorum, eğitim alıp memnun kalan arkadaşlar kurum ismi önerebilrise çok memnun olurum.


  • @smartcells Böyle iş bulmak herkes için geçerli mi? Ben öğretmenim ve İngilizcem A2 seviyesinde..Ne onerirsiniz?


  • Merhaba benim merak ettigim bir konu var Türkiye de MYK gibi belgelendirme yapan yerler var mesela ben cnc operatörüyüm Amerika ya gidince belgeler geçersiz kalıyor orda belgelendirme yapan yerler varmı cnc gibi press gibi kaynak gibi


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba , yakın zamanda turist vizesi aldım . İngilizce seviyem yüksek diyebilirim.Yani en azından iletişimde pek bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
    2023 temmuz ayında amerika'ya geçmek istiyorum ancak finansal anlamda kısıtlı şekilde gideceğim.Bundan dolayı nerdeyse gelir gelmez çalışabilmeye ihtiyacım var. bu konuda önerileriniz , yardımlarınız olabilirse çok sevinirim

  • ⭐⭐⭐

    @zbdgnzls turist vizesiyle çalışma statüsüne sahip olamıyorsunuz maalesef SSN kiralayıp çalışanlar var ancak bu durum yasal değil. Sorunsuz bi göçmenlik süreci için ileride size problem yaratabilicek her türlü eylemlerden uzak durmanızı forum olarak öneriyoruz.


  • @waterman evet o durumu biliyorum 😃 teşekkürler cevapladığınız için


  • Meraba. Hasan SAKIZCI Ben. Daha önce green card ile Amerikaya gittim, sudan çıkmış balık gibiydim. Ailevi durumlardan( annem yaşarken diyaliz hastasıydı) dolayı kısa süre içinde Turkiyeye geri döndüm. Fakat şartlar değişti, annemi kaybettik, deprem bölgesi Hataydayım. Şimdi geri dönüş vizesi ile tekrar Amerikaya gitmek istiyorum. Ancak oradaki sistem ile ilgili pek bilgim yok, irtibatım yok. Konaklama- iş bulma problemi yaşayacağım. Buradaki iş yetkinlik ve tebrübemi orada kullanabilmek istiyorum. Sorularıma sabırla cevap verecek, bir anlamda koçluk yapacak gönüllü arkadaşlar varsa whatsapp dan iletişime geçebilirse sevinirim. 0555 334 8418


  • Merhaba, vize hal olduktan sonra en önemli konu iş tabi.
    Yeni gelenlerden DV2023 ilk işi ne kadar sürede buldunuz acaba? Bir de nasıl buldunuz?


  • @zbdgnzls sadece cash yani nakit verecek yerler ile çalışabilirsiniz. Yasal dışı.. belki garsonluk günlük maaşla..başarılar


  • @ugursway merhaba, hala eleman aranıyorsa ben ilgilenebilirim bilginiz olsun. sanırım önümüzdeki ay Boston'da olacağım.


  • iş ararken en çok dikkat ettiğiniz ve başvurmaya karar verdiğiniz şey nedir peki?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum