Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Sayın @kmmm bakınız instagramdaki virginiakuşu sayfa sahibi hanımın son paylaşımından bir alıntı. Tam da konuyla alakalı daha yeni paylaşmış.

    Alıntı

    “ International wives grubundan Endonezyalı arkadaşı ailece iftara davet ettik. Eşinin eğitimi için süreli gelmişlerdi. Bu haftasonu temelli dönüyorlar. Ailemi özledim ama gideceğim için üzülüyorum. Oraya alişmak için zamana ihtiyacım olacak diyor. Sohbet ederken konu güzel bir yere geldi. Ben buraya taşınmadan önce halkla ilgili bilgim filmlerdeki kadardı ve ahlaki olarak da olumsuzdu. Ama geldikten sonra çok güzel insanlarla tanıştım. Bizde olmasi gereken selamlaşma, güleryüz, dürüstlük, hediyeleşme gibi özellikler burda daha yaygınmış dedim. O da dedi ki, ben hristiyanlarla etkinliklere gidince onlar da bana diyor ki, siz böyle örtülü olduğunuz için hiç aktif değilsiniz, eğlenmiyorsunuz, hep evde duruyorsunuz zannediyorduk. Tanimayinca duvar örüyoruz demek ki. Duvar örünce birbirimize ulaşamiyoruz, temsil etme firsatini kaçırıyoruz demek ki.”


  • Merhaba,2018 yılında ben ve eşim adına Green Card başvurusu yaptım.Eşime çıktı,fakat eşim maalesef 2,5 yıldır tutuklu yargılanmakta.Acaba Green Card hakkımız ertelenebiliyor mu??Haksız yere ,siyasi nedenlerle ,somut bir suçu olmadan özgürlüklerinden mahrum olanlar ile ilgili bir kolaylık sağlanır mı??Vize görüşmesi için randevu talep etmeme çok kısıtlı bir süre kaldı,ne yapacağımı bilmiyorum. Fikri olan arkadaşlar beni yönlendirirse çok sevinirim.


  • @ilknur77 Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek içinde söyledi:

    Merhaba,2018 yılında ben ve eşim adına Green Card başvurusu yaptım.Eşime çıktı,fakat eşim maalesef 2,5 yıldır tutuklu yargılanmakta.Acaba Green Card hakkımız ertelenebiliyor mu??Haksız yere ,siyasi nedenlerle ,somut bir suçu olmadan özgürlüklerinden mahrum olanlar ile ilgili bir kolaylık sağlanır mı??Vize görüşmesi için randevu talep etmeme çok kısıtlı bir süre kaldı,ne yapacağımı bilmiyorum. Fikri olan arkadaşlar beni yönlendirirse çok sevinirim.

    DV2020 Programi icin vize mulakati yapilip vize verilebilecek son gun 30Eylul2020.

    Sanirim en dogru bilgiyi ABD Ankara Konsoloslugundan alabilirsiniz. Asagidaki form uzerinden, "2020EU" ile baslayan dosya numaranizi vererek kendilerine sorabilirsiniz:

    Iyi sanslar ve kolayliklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilknur77 hanım, @sharm dediği gibi bu kararı Konsolosluk verecek. Ancak adli hususlar ile ilgili bir dipnotu belirtmek isterim. Sizden Adli kayıtlarınız ile ilgili arşivli sabıka kaydı ve mevcut dava dosyalarınızın kesin kararları istenecektir. Bu konuda mülakatta çok hasas davranıyorlar. En azından incelemeye tabi tutulabilir.Vize alma süreniz uzayabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilknur77 Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek içinde söyledi:

    Merhaba,2018 yılında ben ve eşim adına Green Card başvurusu yaptım.Eşime çıktı,fakat eşim maalesef 2,5 yıldır tutuklu yargılanmakta.Acaba Green Card hakkımız ertelenebiliyor mu??Haksız yere ,siyasi nedenlerle ,somut bir suçu olmadan özgürlüklerinden mahrum olanlar ile ilgili bir kolaylık sağlanır mı??Vize görüşmesi için randevu talep etmeme çok kısıtlı bir süre kaldı,ne yapacağımı bilmiyorum. Fikri olan arkadaşlar beni yönlendirirse çok sevinirim.

    sayin @Sharm , sanirim sayin @ilknur77 DV2020 talihlilerinden oluyor bu durumda. Dolayisiyla son vize tarihini 30 Eylul 2020 diye guncelleyelim.

    Maalesef ABD konsoloslugu, Turk Hukuk Sistemine etki edemez. Dolayisiyla esinizi hapishaneden cikaramaz, tutukluluk suresini kisaltamaz, ya da Turkiye'den disari cikmasina yardimci olamaz. Esiniz talihli kisi oldugu icin ve mulakata katilamayacagi icin bir vize alamaz, dolayisiyla siz de bir vize alamazsiniz. Fakat esiniz mulakata katilabilecek durumdaysa, konsolosluk gorevlileri siyasi suclari normal suclar gibi degerlendirmiyor ve genelde siyasi nedenlerle tutuklanmis kisilerin vize islemlerinde sorun cikmiyor.

    DV sansinizi 30 Eylul 2020'den oteye erteleyemezsiniz. Bu konuda konsolosluk da size yardimci olamaz maalesef, yasalar bu konuda cok net.


  • @sharm Çok teşekkür ederim


  • Herkese selam arkadaşlar benim eşime çıktı ve malesef ailesine aşırı düşkün olduğu için gitmeye pek gönüllü değil. Benim durumuma benzer durumda olan varmı varsa ne yapmayı düşünüyor merak ediyorum.


  • Başvurmamayı deneyebilirdiniz mesela.


  • @paw-of-eagle Çok haklısınız. Aslında eşime aynısını söyledim neden başvurduk o zaman diye oda senin o an için hevesini kırmak istemedim diyor çünkü başvuru zamanı böyle bir sıkıntımız olmadı ama şimdi ikna etmeye çalışıyorum


  • Herkese merhaba, loto çıkması durumunda Abd'ye önden gidip düzeni kurmak ve daha sonra ailemi (2 de çocuk var) yanıma alma düşüncesi ile çekilişe başvurduk.

    Dün itibarıyla eşime ve bana aynı anda loto çıktığını öğrendik. Dediğim gibi; ben önden gidip işleri oturtayım dersem eşimin vizesi yanacak. Ailece gitmek ise çok külfetli geliyor.

    1- Ailemi benim kartım üzerinden ileri bir zamanda (örneğin 1,5 yıl sonra) yanıma alabilir miyim.
    2- İkimize birden loto çıkması avantajlı bir durum mudur?

    Heyecandan olsa gerek; dünden beri sağlıklı düşünemiyorum.

    Değerli tavsiyelerinizi paylaşmanız çok memnun edecektir.
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @musakarakurt, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek

    Herkese merhaba, loto çıkması durumunda Abd'ye önden gidip düzeni kurmak ve daha sonra ailemi (2 de çocuk var) yanıma alma düşüncesi ile çekilişe başvurduk.

    Dün itibarıyla eşime ve bana aynı anda loto çıktığını öğrendik. Dediğim gibi; ben önden gidip işleri oturtayım dersem eşimin vizesi yanacak. Ailece gitmek ise çok külfetli geliyor.

    1- Ailemi benim kartım üzerinden ileri bir zamanda (örneğin 1,5 yıl sonra) yanıma alabilir miyim.
    2- İkimize birden loto çıkması avantajlı bir durum mudur?

    Heyecandan olsa gerek; dünden beri sağlıklı düşünemiyorum.

    Değerli tavsiyelerinizi paylaşmanız çok memnun edecektir.
    Teşekkürler.

    iletinizi ilgili konuya tasidim, bu basliktaki bilgileri ve yonlendirmeleri takip edebilirsiniz. bu tur sorulariniz icin yeni basliklar olusturmamalisiniz.


  • @srhnkskn, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek

    Herkese selam arkadaşlar benim eşime çıktı ve malesef ailesine aşırı düşkün olduğu için gitmeye pek gönüllü değil. Benim durumuma benzer durumda olan varmı varsa ne yapmayı düşünüyor merak ediyorum.

    2018 de boyle bir durum yaşandı kendisi bu forumda araştırıp bulabılırsınız. ne yazık ki sonuç hüsran oldu. ismini bilerek vermiyorum dv18 lerin konusunda kendisi bahsetmiştir muhtemelen. fakat eşiniz sizin talebinizle bu işe olur derse sonuçlar her zaman olumlu olamayabiliyor. bahsettiğim olayda manen ve maddi zarar büyük olmuştu sonuçtada gitmekten vazgeçtiler. (kendisi 2 kere gitti abd ye ancak eşi gelmeyi kabul etmeyince dönmek durumunda kaldı)

    eşinizi araştırmaya teşvik ederseniz gitmeyi kabul edecektir. bu fırsatı kaçırmayın.


  • @DustyBlue Zaten beni endişelendiren de eşimi güç bela ikna ettim ve oraya götürdüm diyelim işte asıl sorun orada başlar diye düşünüyorum. Keza kendisi çalışmaya alışkın olduğu için orada boş kalırsa beni daha fazla tüketir ve kesinlikle geri döneriz yada farklı sıkıntılar olur diye düşünüyorum. Araştırmasını isteyeceğim her ne kadar kabul etmeyecek olsa da deneyeceğim teşekkür ederim öneriniz için 🙂


  • Merhaba,

    DV2021 talihlisiyim. 5 yıldır başvurduğum yeşil kart çekilişinde şans bu sene bize güldü. 38 yaşında ve evliyim. 2 aylık bir kız evlat babasıyım. Mesleğim dış ticaret ancak şuanda çalışmıyorum. Mesleğim gereği ingilizcem fena değil. Eşim muhasebeci ve ingilizcesi yok.

    Gülelim mi ağlayalım mı bilemiyoruz aslında çünkü nasılsa çıkmaz diye düşünüp yurt dışında yaşama hayallerinden vazgeçip eşimle çocuk sahibi olmaya karar vermiştik ve Haziran ayında eşimin doğumuna 1 ay kala çekilişi kazandığımızı öğrendik. Bebek kısmetiyle gelirmiş 🙂

    Şuan da 2 aylık bir bebeğimiz var. Onun doğum telaşıydı, pandemiydi derken Amerika konusunu düşünmeye fırsatımız hiç olmadı. Ve şuana kadar hiçbir şey yapmadık. Acaba DS 260 formunu göndermek için çok mu geç kaldık? Hala işlemlere başlayabilir miyiz?

    Aslında gidip gitmeme konusunda da ciddi endişelerimiz var. 1 yaşını bile doldurmamış olan bir bebekle sıfırdan yeni bir hayat kurmak, özellikle artan işsizlik ve pandemi döneminde zor bir karar. Acaba bu konuda bize verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır?

    Veya aklıma şöyle birşey geldi. Acaba talihli olarak ben tek başıma başvuru yapıp gitsem, Amerika'da bir düzen kurduktan sonra (yaklaşık 3-5 ayda ev iş araba konuları çözülür heralde) eşimi ve çocuğumu yanıma alsam? Böyle birşey mümkün olabilir mi? Bu durumun ne gibi avantaj yada dezavantajları olur?

    Bebeğimizle pandemi döneminde uçak yolculuğu yapmak bizi korkutuyor. Ayrıca ben çalışacağıma göre, eşimin tek başına bebeğe bakması gerekecek ve bu kolay birşey değil. Aile desteği bizim için önemli. En azından 1-2 yaşına geldikten sonra temelli göçmeyi tercih ederdik. O yüzden süreci ertelemek yada en azından bebeği götürmeden işlemlerini yapma gibi bir şansımız var mı?

    Yeşil kartı almak için 1 kere giriş yapıp sonra geri dönmek ve 6 ayda bir gir çık yapmak da epey masraf, malum bütçemiz kısıtlı...

    Amerikada güvenebileceğimiz ve bize destek çıkabilecek kimsemiz yok. O yüzden herşey sıfırdan...

    Bebekli aileler için hangi eyalet/şehir tavsiye edersiniz? Bazı yerlerde bebekli aileler için devlet yardımları oluyormuş fakat bizim bir bilgimiz yok. Amerikada sağlık konusu biliyorsunuz epey sıkıntılı. Tek kişi ilk etapta basit işlerde çalışarak tüm aylık masrafları karşılayabilir mi? Sağlık sigortaları epey pahalı diyorlar. Bebekli bir aile için yaklaşık ne kadar öderiz?

    Özetle korkuyoruz ve endişeliyiz. Fakat hakkımızı da kaybetmek istemiyoruz. Sormak istediğimiz soru çok. Bilgi ve yorumları ile destek olacak arkadaşlara peşinen teşekkürler.


  • @Gurmerica Hem bebeginiz hemde cekilis hayirli olsun. Case numaraniz 3000 lerde yani kis aylarinda veya erken ilkbaharda vize alirsaniz, 2021 yaz aylarinda giris yapabilirsiniz. Bebeginiz o zaman 1 yasinda olur ve seyahat konusunda sikinti olmaz. Bu sure zarfinda ABD de bir tanidik bulursaniz veya siz onden gelip bir duzen ayarlayip esiniz ve bebeginiz hemen arkanizdan getirirseniz sorun olmaz. Bence unutmamaniz gereken sey, siz bunu esiniz ve kendinizden daha cok bebeginizin gelecegi icin yapacaksiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gurmerica Surece baslamak icin gec kalmadiniz, o konuda telasa gerek yok 🙂

    Bu basliktaki bilgiler ve onceki iletilerde yer alan linkler karar verme surecinizde faydali olacaktir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @Gurmerica ilk olarak hayırlı olsun. 2020 bütün dünya için çok zorlu geçse de size çok güzel şeylerle gelmiş, bence bu bile umut dolu olmak için yeter de artar bile. hem bebeğiniz hem de yakaladığınız bu şans sizin için ve özellikle de bebeğiniz için bulunmaz bir şans olarak düşünüyorum.

    sn @crazycells ve sn @MySea'nin de dediği gibi sürecin hala başındayız ve malum durumlar yüzünden zaten mülakatlar ertelendi. özellikle sizin gibi case numberı düşük talihliler için bir an önce ds260'ı doldurup sürece dahil olmak avantajı kaybetmemek adına önemli diye düşünüyorum.

    cuma günü case numberı 52XXX'ler olan dv2020 talihlisi bir arkadaşımızı mülakat deneyimini okuduk bu forumda. o bile inançlandırıyor insanı 🙂

    bence sürecinize başlayın ve sağlıkla sıhhatle tamamlayın. sonrası yine sizin kararınıza kalmış elbette. ama yine de siz o kartı / hakkı alın 🙂


  • @MySea çok güzel bir yorum...


  • Merhabalar. Uzun süredir green card başvurusu yapıyoruz. Sonuç bu zaman kadar hep olumsuz oldu, umarım bu sene istediğimizi elde edebiliriz.

    Evli bir çiftiz , 7 aylık bir bebeğimiz var. Eğer bu mayıs ayında green card'a hak kazanırsak gitmeyi düşünüyoruz. Fakat benim aklımda bir sorun var. Amerika'ya gireceğimiz ilk aylarda ailemi yanımda getirmek istemiyorum. Eşimi ve çocuğumu bu hengamenin içine sokmak istemiyorum . Önce ben gideyim , tüm düzeni kurup onları daha sonra yanıma almak istiyorum. Böyle bir yol izleme şansım var mıdır ?

    Bu soruyu sorma sebebim şu ana kadar gördüğüm herkes vizelerini aldığı anda Amerika'ya giriş yapıyor. O sebeple eşim ve çocuğumun benimle birlikte giriş yapmaması onlar için bir hak kaybına sebep olur mu ? Yoksa böyle bir zaman esnekliği tanınıyor mu ?

    Herkese iyi günler dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Asiliano sorunuzu ilgili basliga tasidim, onceki yazilanlari okumanizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum