Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Türkiye'de eczacı olupta Amerika'ya göç eden ve orada da mesleğinin denkliğini alan arkadaşlar varsa deneyimlerini tecrübelerini ve nasıl denklik aldıklarını, nereleri tavsiye ettiklerini paylaşabilir mi? Herkese teşekkürler....


  • @mamma-mia Videoyu aramış ama bulamamıştım, burada bazı notlar var:

    #eczacılık #denklik #amerikadaeczacılık #eczaneaçmak


  • Türk Amerikan Eczacılık Derneği başkanı ile yapılan röportaj. Türkiye'den 4 senelik-5 senelik mezunların nasıl denklik alacağı, girilmesi gereken sınavlar, staj sureleri,.Amerika'daki eczacılık sistemi, yaklaşık maaş ve gelir tahminlerini de içeren bir yazı. Bu kişinin zincir eczaneleri varmış ve Amerika'ya giden/gidecek ve denklik almak isteyecek eczacılara iş imkanı ve destek de sağlıyormuş. http://www.otcnews.com.tr/turkiyeye-zincir-eczaciligin-gelmesi-vatan-hainligi-ile-es-degerdedir/


  • Video ve röportaj linki için teşekkürler.


  • Diplomasız eczacılık mümkün mü?

    Türkiye de eczacı kalfasıyım diplomam yok ama eczacılıktan anlıyorum Amerika da eczane alanında iş bulabilirmiyim? Ya da bunun için ne yapmam gerekli bunun bir okulu varmı? Aranızda deneyimli insanlar olabileceğinden soruyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @senator, içinde söyledi: Amerika'da Eczacılık yapmak

    Diplomasız eczacılık mümkün mü?

    Türkiye de eczacı kalfasıyım diplomam yok ama eczacılıktan anlıyorum Amerika da eczane alanında iş bulabilirmiyim? Ya da bunun için ne yapmam gerekli bunun bir okulu varmı? Aranızda deneyimli insanlar olabileceğinden soruyorum.

    Eczanelerde teknisyen olarak calisma ihtimaliniz var. Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4440/cvs-te-pharmacy-technician-olarak-calismak


  • @senator Eczacılık denkliği almak için burada 5 yıllık eczacılık eğitimini tamamlamış olmanız lazım eğer Amerika'da sıfırdan okumayı göze alırsanız da yaklaşık 8 yıllık bir eğitimi tamamlamalısınız. Amerika'daki eczacılık sistemi bizimkinden çok farklı. Teknisyen olarak çalışmak için de çeşitli sınavlara girmeniz gerekli. Bu sınavların şartları eyaletten eyalete değişiklik gösteriyor. Gitmeyi düşündüğünüz eyalet için .......state board of pharmacy araması yaparak o eyaletin eczacılar birliğinin teknisyenlik için koyduğu şartları inceleyebilirsiniz.


  • Herkese merhaba,
    Öncelikle bu sene başvuruya katılacak bütün vatandaşlara şans diliyorum. İnternette biraz araştırma yaptım Amerika'da eczacılık yapmak için ancak cevaplarını bulamadığım sorular var aklımda. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.
    Öncelikle araştırmam sonrası her eyalet için eczacılık lisansının alınması gerektiğini öğrendim. Ancak bu lisansı almak için başvurum yeterli olacak mı? Diplomam kabul edilir mi, dil bilgim ölçülecek mi ve benim bilmediğim başka değişkenler bulunmakta mı?
    Bir diğer önemli husus, Amerika'ya yerleşir yerleşmez bu ilgili yerlere başvurumu yapmam sonrasında ortalama ne kadar sürede eczacılık alanında bir iş sahibi olabilirim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum