@mr-wolf, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhaba Ocak ayı için visa bulletin açıklandı mı?Güncel listeye nerden ulaşabilirim?
Bu konu için şu başlığı takip edebilisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7210/sayılarla-dv2025?page=1
Merhaba,
Greencard çekilişini kazanıp DS260 submit etmediğiniz sürece herhangi bir problem teşkil etmiyor zira ancak bu koşulda görebiliyorlar. Bizim başımıza şöyle bir durum geldi. Haziran 2023'te normal B1/B2 vize başvurusunda bulunup, ücretleri ödeyip Eylül 2024'e tarih aldık ancak Mayıs 2024'te DV2025'i kazandığımızı öğrendik tabii o an turist vizesini unutup hemen başvurduk DS260'a. Sonra Eylül ayında özel bir durumumuz var bunu anlatırız dedik, o gün geldi gittik görüşmeye. Consular kadın özellikle bana hitaben siz ABD'de uzun süre bulunmuşsunuz, master yapmışsınız H1B ile çalışmışsınız vs hepsini bir söyledi. Sonrada oo bir de DV başvurunuz var dedi ve benden açıklama istedi. Biz 2025 yazı için plan yaptık akrabalarımın düğünü var ona gideceğiz ama o sırada DV lottery'i kazandık vs bu durumda ne yapacağımızı bilmiyoruz vs dedim şeffaf olmaya çalıştım ama kadın kesinlikle inanmadı ve refused'u bastı. DV sürecimiz etkilenmiyor am bu durumda hem vize paramız yandı hem de vize alma ihtimali gitti. Dual intent gösterdiğiniz anda geri dönüşü olmuyor özetle.
@mr-wolf, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhaba Ocak ayı için visa bulletin açıklandı mı?Güncel listeye nerden ulaşabilirim?
Bu konu için şu başlığı takip edebilisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7210/sayılarla-dv2025?page=1
Merhaba arkadaşlar ben 7 Kasım 2024 de görüşmeye gittim ve bana sarı kağıt verdiler. Daha önce gittiğim ülkelere giriş çıkış evraklarını maile gönderin dediler. Bende eksik evraklarımı daha önce gittiğim ülkelerin giriş çıkış belgesini gönderdim ama hala geri mail dönüşü olmadı. Neredeyse 1 ay oldu ama hala donus yok. Sonuç ne olur yada ne zaman dönüş gelir bilgisi olan yardımcı olabilirmi ? (SARİ kağıtta maile ulaştırdıktan sonra 5 7 gün arasında kontroller sürmektedir yazıyor ama hala donus yok )
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz.
Dun Unganlarda ordaki calisan Covid asisi icin Turkiye de olmadigindan dolayi yapamadiklarini ama amerika.girisinde eger varsa yaptiklarini soyledi. Son zamanlarda gocmen olarak Amerikaya girip de havalimaninda covid asisi yaptiran var mi? Zorunlu olarak yaptiriyorlar mi? Ben Turkiyede yok diye sevinmistim, yaptirmak zorunda kalmayacagiz diye, orda giriste zorunlu tutarlarsa sorun olacak. Ozellikle 15 yasundaki kizima yaptirmak istemiyorum
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.
@2000ruhu yalnız değilmişim aynı soruyu soran birini bulmak iyi hissettirdi 😄 sağlık, eğitim, iş özellikle yıl sonu gibi karışık durumlar içerisindeyiz, forum yöneticimizin fikrini ben de merak ediyorum, bir kaç çıkış yolu var aslında, mülakata girip sağlık raporunu sonradan da alabiliriz, sağlık randevusundan sonra Tr dönüş yapıp bir hafta sonra tekrar da Hk da gidebiliriz (maliyetli olan)
@ezgillc aynı dert bendede var green kart geldi ssn yok şu an türkiyedeyim gittiğimde çözeceğim
Merhaba,
DV-2025 çekilişine katılırken evliydim, ancak 24.01.2024 tarihinde resmi olarak boşandık, 04.10.2024 tarihinde çekilişi kazandığımı farkedip hemen kendi adıma DS-260 formumu doldurup imzaladım. Kendi formumu doldururken boşanmış olarak işaretleyip, güncel bilgiyi doğru bir şekilde verdim.
Fakat eski eşim adına da ACCOMPANY olarak bir DS-260 form satırı hala görünmekte, bu durum bana mülakat tarihi verilmesinde olumsuz bir etki yapar mı acaba?
Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Teşekkürler,
YK Forum.jpg
Merhaba, ben de vatandaşlık başvurusu yapma aşamasındayım, N400 gönderiyorum. Bu aşamada önüme çıkan en kafa karıştırıcı konu, doğum belgesi konusu oldu ancak soruşturarak çözüme kavuşturdum. Formül A denilen belge Avrupa için geçerli, bunu söyleyen de Konsolosluğun kendisi, bu sebeple Formül A belgesi ile bir işimiz yok. Dolayısıyla almak gereken belge, edevlet üzerindeki vukuatlı nüfus kayıt belgesi olacak. Bunu da sertifikalı ve noter onaylı olarak çeviri yaptırmak gerekiyor, çünkü belge Türkçe. Çeviri için rushtranslate'i kullanıyorum, 1-2 gün içinde email veya isterseniz 20 dolar ücret karşılığı basılı kopyaları da eve gönderiyorlar.
1- Kazanmadan, hatta kazandıktan sonra mülakat süresi belli olana dek herhangi bir belge istenmiyor.
2- Eşiniz 1 yıldan fazla süredir hangi ülkelerde kaldıysa o ülkelerden alacaksınız.
3- TR vatandaşları için e-devletten alınması yeterli.
@crazycells bu durum halen geçerli mi? bizde de asıl talihli eşim ama birikimlerimiz benim hesabımda. Banka dökümü aldık ama Viyana konsolosluğu finansal proof için sadece main applican yazmış.
herkese iyi akşamlar diliyorum, forumda yeniyim kusurum olursa affola. öncelikle ilk defa bu sene greencard çekilişine başvuracağım. erkeğim ve erkek arkadaşımla başvurmak istiyoruz ama maalesef ki türkiye şartlarında resmi olarak evlenemediğimiz için sanırım ayrı ayrı bağımsız başvurular yapmamız gerekiyor. başka ülkelere (arjantin, danimarka, vb.) giderek orada evlenmek ve uluslararası evlilik cüzdanı ile aynı türkiye’deki yasal çiftler gibi başvuru yapmayı birkaç yerde okusam da bu yöntem çok meşakkatli ve pahalı bir yol. merak ettiğim, bir ilişki içerisinde olduğumuzu kanıtlayarak (fotoğraflar, kişiler) eş/partner statüsünde sayılıp heteroseksüel çiftlerin yararlandığı imkanlardan biz de yararlanabilir miyiz acaba? sanırım kanada bahsettiğim yönetimi kabul ediyordu misal. abd’de böyle bir şey var mıdır? deneyimi veya bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyoruz. şimdiden çok teşekkür ederiz 🩵
@keyifteyiz paylaştığınız bu bilgiler çok değerli, teşekkürler.
Artık bu konunun açılma zamanı geldiğini düşünüyorum. Geçen dönemin arkadaşlarının da foruma geri dönme zamanı da yavaş yavaş geliyor. Konu hayırlı uğurlu olsun. Şimdiden herkese başarılar dilerim. Geri sayım başlasın.
@hsndmn elinize saglik. Ben de ilgili linkleri ekleyeyim...
DV2020 Green Card cekilisi 3 Ekim 2018 - 6 Kasim 2018 tarihleri arasinda yapilacak. Resmi yonergeye su adresten ulasabilirsiniz:
Cekilis sonuclari 7 Mayis 2019 gunu aciklanacaktir.
Cekilise basvuru konusunda su konudan yararlanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır
Ayrica cekilis konusunda genel bilgiler icin su sayfalari inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/
plugin-calendar-event-wrapper:start |||FY2020 icin ilk gun (DV2020 ve 2020 mali yilinin ilk gunu)|||
2020 finansal yillinin ilk gunu gunu.
Gecen yilin gocmen vize kotalari 1 gun oncesine kadar kullanilabilir. Bugunden sonra yeni finansal yil baslar ve vize kotalari sifirlanir.
Hadi bakalım kolay gelsin bir acayip zor yarış.
hooop döndük dolaştık yine geldik bekleme odasına.. yeni umutlar, yeni heyecanlar, yeni hayaller başlıyor.. hepimiz için hayırlısı olsun..
mayıs ayında güncellemek üzere buraya mesajı bırakayım, çıkma ihtimali her ne kadar %1 civarlarında olsa da umut ediyor insan.
Bu sefer herkes alacak o sene bu sen
Herkese hayırlı olsun , ins bu sayfadan hayırlı haberler alacagız
arkadaşlar pek anlamadım bir arkadaşım başvurular başladı rekor kırıldı diyor. siteye bakıyorum sadece check yazıyor. başvurular başladı mı ? resmi açıklama nedir? tahmini tarih nedir?
@mcan başvurular ekimde başlıyor. onlar acenta reklamı
@Mrfirat teşekkürler forumda yeniyim.
herkezin şansı da bahdı da açık olsun inşallah.
@crazycells emeğine sağlık kardeşim.yine herkezden gayretlisin. hakkını helal et.
Bu sene bende başvuru yapacagim. Daha once bir defa denemştim.olmamişti
@yekta DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Bu sefer herkes alacak o sene bu sen
Senin ne işin var burada
Herkese selamlar, umarım gönlünüzce olur...
@tanti hahhahaha başlamayın yine kazananlar gelmesin falan diye :))))
@yekta DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@tanti hahhahaha başlamayın yine kazananlar gelmesin falan diye :))))
@tanti geldim yettim beyaaa valla 20 güne yakın Avrupa topraklarındaydım havası mis, insanı medeni kaçtım istanbul kalabalığından.
@heleniki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@tanti geldim yettim beyaaa valla 20 güne yakın Avrupa topraklarındaydım havası mis, insanı medeni kaçtım istanbul kalabalığından.
@heleniki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Bulgaristan’da mısın yani