Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Değerli forum üyeleri,
    Ülkemizin içine girdiği bı durgunluk( resesyon ), okuyan üniversiteli her 5 gencin 2’ sinin işsiz kalması nedeniyle geçen yıllara oranla ortalama %30 artış göstermiş.Bu durumda herkes hem hayallerinden daha da uzak kalmakta hem de mevcut içinde bulunduğu konumu bile koruyamamaktadır.
    Her ne kadar loto da olsa çıkma ihtimali çok düşük seviyelere inmektedir.
    Sizlerin De bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.


  • Ben 3 yıl önce tıp fakültesinden mezun olmuş, uzmanlık eğitimi alan bir doktor olarak kendi penceremden olaya baktığımda, durumu hiç de iç açıcı göremiyorum ne yazık ki. Ülkecek üretmeden, emek harcamadan suni bir refah dönemi yaşadık (neye göre refah denebilir tartışılır.) ancak elde avuçta ne varsa satıp borç harç ortada kalan savurgan bi ekonomi yönetimi yüzünden dolar bazında baktığımda; yeni mezunken 2000 dolar (usdtry 2.2) maaş alıyordum, 3 yıl sonraki halime baktığımda artması gerekirken şu an elime geçen para 800 dolar. %60 fakirleşmiş durumdayım. Ekonomi tamamen dışa bağımlı halde olmasa dolar kuru önemsiz hale gelebilirdi ancak iğneden ipliğe, suya, sebze meyveye aklınıza gelebilecek her şey dolar endeksli olduğu için her kuruş artışı iliklerimize kadar hissediyoruz. Artık ne için çalıştığımı kendime sormaya, yıllarca verdiğim emeklerin, uykusuz kaldığım gecelerin ne uğruna olduğunu sorgulamaya başladım. ABD'de çalışan bir garsonun benden fazla alım gücü olduğunu görünce bu ülkede kalmanın dezavantajı büyüyor. Ülkemizde düzgün bir vergilendirme sistemi olsa, hemen herkes eşini dostunu zengin etmeye çalışmaktan vazgeçse, adalet sistemi devreye girse bile ekonominin düzelmesi onlarca yılı bulabilir. ibni haldunun coğrafya kaderdir sözünün doğruluğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizi bu ülkeden gitmeye zorlayanlar layığını bulsun ne diyeyim...


  • @okvekilic çok haklısın hocam green card çıksa bile sırf sağlık raporu bu günkü kur ile kişi başı 2 bin tl leri bulmakta.
    Cebimizdeki para maalesef hızla eriyor, ülkemizde yüksek teklonojili ürün üretimi binde 3 e kadar düşmüş durumda.Adam akıllı kendi diş macunu, iğnesi bile maalesef yok.Gün geçtikçe herkes ülkeden çıkma arayışı içerisine giriyor.


  • Bu sene rekor bir katılım olur DV2020 çekilişine. Kazanma şansı maalesef giderek azalıyor.


  • @bekircanari kardeşim bir polis memur olarak 9 yıldır görev yapmaktayım . 2009 ve şimdiki donemi hiç karşılaştıma yapmayacağım durum ortada. ama şu var baştan söylüyorum ben bir şey sahibi olmadım o de neden tl çok durdum MAL almadım eğer bu ülkede yaşıyorsun MAL alacaksın EV Arsa ARABa ne olursa al koy çünkü 1 yıl sonra o fiyata bulmak zor hemde imkansız o yüzden baştan söylüyorum maaş al ve mal al yoksa işin kötü .

    GELELİM USa ya

    2014 yılında ilk defa usa gittim cebimde 3700 dolar para vardı 12 gün kaldım o zamanki kur 2.2 civarıydı 8000 tl para yapıyor neredeyse iki maaşım inan ben o parayı harcayamadım bitmedi yani para benım o zaman maaşım yalan olmasın 3700 falan sanırım. ( bakarım yanlış olursa bordurdon) baktim ekim maaşım 3243 tl artı doğuda görev yapan biriydim toplamda 3700 tl civarı alıyordum düşün maaşım 1650 dolar falan yapıyor

    2014 ekim maaş : 3700 tl : 1650 dolar
    2018 maaş : 5000 tl : 770 dolar

    şimdi demem şu ;

    bü işin iki boyutu var br küresel ve yerel ; halkımız yerel yanı gösterişi seviyor yenı aralar alındı yenı evler alında krediler çekildi yeni telefonlar alındı . neyse hepsi bu borçlar arkdaşlar finansmanı kim sağladı o dönemde bolca bulunan dolarla ki o zaman lar FEd faizler düşüktü şimdi fed faizleri arttırıyor genel olarak para ülkesine geri donecek buda bizim gibi dış fınansmana ihtiyacı olanların için iyi değil .

    % 17 -20 veriyoruz gelen yok ki zaten .

    üstüne üstlük bide böyle kriz oluşu ( rahip bahanedir başke şeyler var ) - olunca bide üstüne yonetimsel hatalar gelince olay bu.

    yoksa saf yonetimsel hata görmem genel olarak bir bütün .

    iktidardar kalmakmı istersin o zaman - harcamaya harcatmaya devam et ilk yıllar iyiydi ama şimdi döndü rüzgar.

    Yeni bir genç olarak söylüyorum eğer imkanın varsa ki bunu bütün geçnlere söylüyorum dünyayı bilin görün work and travel olur avrupa olur gidin .

    görün çalışısın insan tanıyın , ne kapılar açılır inanın. o yüzden umudunuzu kaybetmeyın yurt dışını gör git korkma kardeşim.

    uni okuyorsan dediklerimi yap her yıl bir şekildeüü ücretli ücretsiz yerlere gitmeye dene . insanlar neler yapıyor .

    sadece korkma iş bulursan imkan olursa kal orada yok olmazsa kendini geliştir bir şeylerle dön buraya boş donme asla.

    yolun açık olsun …

    bu arada bence 3 yıldır başvuruyorum neden diyeceksen kesinlikle ekonomik yonden rahat etmek isterim . ekonomi iyi olan yerlerde kim yaşamaz istemezki ama burada doğduk yaşıyoruz. 35 yaşındayım bildim bilele böyle. türkiye hiç bir zaman zengin ülke olmadı olamaz bunu bilin bu nüfüs bu aymazlık bu tembellikle asla.

    ikide siyası laf edeyim. : akp ile chp ayırt etmıyorum aynı kafa . insan adına bir şey yok….nasıl baş edeceğiz bilmiyorum son yıllarda bir gelişme oldu bzı şeylerde onuda dediğim gibi birileri yapıyor yürüyor bizim koşmamız lazım hemde MİLLETÇE BAŞKA ÇARE YOK . - İSTER BURADA OL İSTER BAŞKA BİR ÜLKEDE AMA BİR OLMAZSAK İŞİMİZ BK.

    başarılar.


  • Merhaba arkadaşlar...
    Evet her geçen yıl bu umuda kapılanların sayısı git gide artıyor,yaşadığımız zorluklar alım gücünün düşmesi,endüstriyel sanayinin biter duruma gelmesi, siyasilerin ülkemi yaşanılamaz hale getirmesi ( herkesin görüşüne saygım sonsuz ) gibi bir çok neden sayabilirim .Ancak şunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi!!! İstiyorum ki herkes gide bilsin hayallerinin peşinden koşar adım gitsin ancak bu öyle olmuyor işte...Bu hayali kurmak için 15 bin dolar yani 100 bin TÜRK lirası gerekmekte ancak parası olan ile hiçbir zaman belkide bu rakama ulaşamayacak insanların sırf zevk için,sırf şansını denemek için buna baş vurmaları gerçekten gitmek için kuruş kuruş para biriktiren ( bunun içinde bende varım ) insanlara saygısızlık ve belkide hakkımı elimden alması anlamına geliyor.

    NOT: Kimseyi parası var veya yok diye sınıflandırmak istemedim... Benim sözüm kötü niyetli insanlara


  • İnsanlar bu kötü gidişattan kaçarak uzaklaşmaya çalışıyor çünkü.

  • ⭐⭐

    E normal gemi su alıyor, insanlar kendi canlarını kurtarmak istiyor gemi batmadan önce.


  • Merhaba, uzun yıllar önce Kıbrıs’ a göç etmiş biri olarak malesef ülkenin içinde bulunduğu şartları gördükçe üzülerek ve çocuklarımın geleceği için başka arayışlar içinde olan bir ebeveynim. Çünkü burasıda Türkiye nin aynası. Buraya ilk geldiğimiz zamanlarda arkadaşımın bahçıvanın mesleğinin aslında doktorluk olduğunu ve diplomasının bu ülkede geçmediğini öğrendiğimde ilk şokumu yaşamıştım. Malesef ülkesinde doktorluk yaparak kazandığı paradan daha çok kazanabildiği için bahçıvanlık yaptığını anlatmıştı. Daha sonra bu deneyimleri daha çok yaşadım işe aldığım birçok yabancı ülke vatandaşı ya avukat ya hemşireydi ülkelerinde ve burada temizlik yada servis elemanı olarak çalışıyorlardı. Malesef artık bizler aynı durumdayız. Göç ettiğimiz yada etmeyi düşündüğümüz ülkelerde kendi mesleklerimiz yerine basit işler yaparak daha kaliteli bir yaşam istiyoruz. Çünkü bir çoğumuzun ülke geleceğinden bir beklentisi kalmadı. Umarım bu çaba içinde olan herkes en kısa sürede hayal ettiği ve en önemlisi hak ettiği yaşam kalitesine ulaşır. Son bir not son 6 ayda bahsettiğim çalışan kişiler ülkelerine geri dönüyor. Çünkü kendi para birimleri tl ile karşılaştırıldığında daha değerli olmuş 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum