https://yesilkartforum.com/forum/topic/4140/ds-160-formuna-girilen-eyalet-şehir-harici-başka-eyalet-şehirden-havalimanında-giriş-yapılabilir-mi/12 bu konuyla ilgili daha önceden yanıt vermiş sayın @crazycells 'in cevaplarını incelemek isteyenler için buraya da bırakıyorum 🙂
-
-
@Kaan-3 Bir seyahat plani olusturun. Amerika ya gitme amaciniz nedir diye sorduklarinda bunu asama asama belirtin gorusmede. Bekar erkek kardesim o sekilde onay aldi.
-
Merhabalar , dil okulu için Kanada vizesi almıştık eşimle ancak dil okulunu tamamlayamadan dönmek zorunda kaldık , sağlık sebepleriyle , tekrar gitmek istediğimizde yeni bir okulla anlaşmadığımız için vizemizin iptal edildiğini söyleyip uçağa almadılar, şu an Amerika vizesine başvurmak istiyoruz , Amerika Kanada’nın vize iptalini görebilir mi , red almamız olası mı , çünkü pasaportumuzun üstünde hiç bir ibare yok zamanında girip zamanında çıktık , son durumumuz ne olur sizce ?
-
@stardust merhaba kendi tecrübemizden yola çıkarak size tavsiyem green kartınızı aldıktan sonra aileniz başvursun.Benim turist vizem vardı eşim için başvuru yaptık oğlumuz abd vatandaşıyla evli green kartını almadan başvurunca diğer seçeneği işaretledik.Aslında danışmanlıkta almıştık ama bunun sorun olmayacağı söylendi.Eşime 214b red verildi.Tekrar başvurunca nasıl olur açıkcası bilmiyoruz keşke bekleseydik diye düşünüyoruz.
-
@charon, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@Mustafa-Çelik-1 sorularinizin cevabi yok. Uygun gormemisler. Elcilik zaten bu tur sorulara cevap vermez.
Insanlar mulakatsiz vizenin bir hak degil, ayricalik oldugunu unutuyor 😉Ayni sey basima geldi, gittim aldim vizeyi.
Sadece enteresan geldi ortak başvuru biri alıp biri alamayınca gelen kağıtta red verdik deseler bile yeterli aslında randevu alıp almayacağımıza ona göre karar verebilirdik sanırım biraz bizim bilgisizliğimiz oldu tecrübe etmiş olduk.
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
-
Merhabalar.
ABD için göçmen olmayan turist vizesi için başvuru yaptık.
Ben, eşim ve 2 küçük çocuğum için.
Ancak hata olarak ben ve küçük oğlum aynı formda gözükürken, diğer oğlum ve eşim ayrı formda gözüküyor. Yani 4 kişilik aileye 3 ayrı randevu günü gözüküyor. Bu durumda ne yapmam lazım acaba? bilgi verirseniz çok sevinirim.
Yoksa 3 yaşında ki oğlum tek başına vizeye girmek zorunda kalacak 🙂 -
Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar. -
@TheEcot canım benim çok mutlu oldum tebrik ederim. Aynilarini anne ve babama sormuslar herhangi bir evrak görmek istememisler. Annem de 2 hafta sonra buraya geliyor çok heyecanliyiz
-
@Ness-Odacı Turkce karakter kullanmadan deneyebilir misiniz lutfen
sirket adi kismina kendi adresinizi yazabilirsiniz -
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
@Sefkan-Ozardug Evet yapabilirsiniz. Yakin zamanda Londra'dan bir kisiye randevu aldik. Oturma izniniz varsa bir sorun yasamazsiniz.
-
-
@crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler
ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak?
DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
Merhaba arkadaşlar . Umarım doğru başlıkta soruyorumdur , yeni üyeyim , kusura bakmayın .
Ben turist vizemi aldım şimdi nişanlım için başvuru yaptık . Yanlış doldurmuşuz , bir kez düzenledik . Şu an nişanlım iş değiştirdi , yeni işi için tekrar düzenleme yapmasak olur mu ? Formu ikinci kez düzenleyeceğim için yanlış yapmaktan korkuyorum . Yardımlarınız için çok teşekkür ederim . Bu arada ilkini basıl düzenledik onu dahi hatırlamıyorum -
ds160 formunu duzenledım ankara olarak sectım zaten ısım bolumude eksıkmıs onu da duzelttım yenı bır numara alarak randevu bolumunu guncelledım fakat bu seferde uygun randevu bulunmamaktadır uyarısı karsıma cıkıyor ıkı gundur 5 saatte bır gırıp bakıyorum. cevabınız ıcın tesekkur ederım umarım odemeyı yapabılırım
-
@Bilgi-Öndeş sistem geçici banlamış olabilir sizi. Açık bir tarihe randevu alıp ödemeyi yapınız.
-
This post is deleted! -
Merhaba, DS160 formunu 12 Aralık'ta submit ettim. Fakat o tarihten sonra Fransa ve İtalya gibi ülkelere ziyaretim oldu, bu bilgileri formu yeniden doldurmadan eklemem mümkün olur mu nasıl yapabilirim . Şimdiden teşekkürler.
-
Yeni ds-160 doldurup sistemden güncellemek randevu tarihinde sorun yaratır mı?
21 Martta randevum var, pasaportum boş ama schengen vizesine sahibim, vize için kolaylık yaratmak adına randevudan önce 4-5 gün süreli bir almanya-hollanda yapmayı düşünüyorum? Ne tavsiye edersiniz?
ds160 formunu aralık gibi doldurduğum için güncel değil. o ülkelere giriş yaparsam ve önce ki formda yazdığım maaşımı güncellemek için ds formunu değiştirmem gerekecek , tarihi kaybetmeden ds numarasını değiştirmek mümkün mü?
10 Mart - 18 Mart arası almanya- hollanda ziyareti planlıyorum, randevum 21 Mart tarihinde , ds-160 formunu 19-20 Mart gibi randevuya yakın tarihte güncellesem sorun yaşar mıyım? -
@dilaradrk Yurt dışı seyahat bilgileri görüşme açısından önemli ve formda yer alması avantajınıza. Mevcut form bilgilerinizi "retrieve application" butonu ile çağırıp, yeni bir form doldurabilirsiniz ( seçmeli ve koşullu alanlar yeni forma aktarılmaz, bu alanları tekrar kontrol ederek doldurmanız gerekecek). Eğer formunuza ulaşamıyorsanız yeni bir form doldurabilirsiniz. Daha sonra AIS üzerinden DS-160 form numara bilgisini ( 1 sefere mahsus olarak, randevuyu iptal etmeden) güncelleyebilirsiniz.
-
@civeng DS160 formunu bir kereliğine güncelleyebilirsiniz. Güncelledikten sonra ais kaydınıza gidip dişliyi tıklayıp düzeltmeyi yaparsınız.
-
@tufank tekrar söylüyorum vizeyi alırsam sizin sayenizde çok teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar,
Annem icin vize basvurusunda bulunmak istiyorum fakat DS160 formunu doldurmaya safari uygulamasinda baslamistim, vize sayfasini safari desteklemiyormus. Basvuruya chrome uygulamasina devam etme karari alip application'umu 'Retrieve' edecektim. Application ID ve diger security bilgileri elimde mevcut. Dogru girmeme ragmen bana match hatasi vermekte.
Henuz daha ilk sayfadaki bilgileri doldurmustum, sizce yeniden bir basvuruya baslamali miyim?
Tesekkurler simdiden.
-
@Tuana-Guven-0
Yeni bir forma başlamakta sakınca olmaz. Uğraşma yeni başvur, numarayı falan kaydetmeyi unutma, aralarda save yap. -
Herkese merhaba. Ds-160 formundaki bilgilerde değişiklik yapıp ve ds-160 form numarasını güncelleyip yeni form ile ankaradaki mülakatta sorun yaşayan oldu mu? Seyahat planı kısmında newyork ile washington dc olarak belirttiğimi anımsıyorum ancak washington dc kısmına önce New jersey yazmıştım net hatırlayamadığım için emin olamadım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@waroflaw görüşmeye gireceğiniz DS-160 form numarasını AIS üzerinden güncellerseniz bir sorun yaşamazsınız. Yalnız AIS üzerinden bu işlemi randevuyu iptal etmeden 1 kereye mahsus yapabilirsiniz. Bu hakkınızı görüşmeye yakın kullanmanız ( örnekse 10 gün kala) daha sağlıklı olur.
-
@tufank anladım. seyahat planı konusunda vereceğimiz çelişkili bir beyan etkileyecek gibi görünüyor mülakat sonucunu.
Ais sitesinde “ diğer bilgileri düzenlemek için önceden planlanmış bir randevunuz var ise bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir “ diye bir kısım olduğu için yeni form ile gidersem sorun yaşar mıyım endişesi taşıyorum.
Anladığım kadarıyla zaten birçok başvurucunun mülakat tarihine kadar bazı bilgileri değişiyor dolayısıyla mülakat tarihinde çok sayıda kişinin yeni ds-160 formuyla gittiğini düşünüyorum konsolosluğa.
-
@waroflaw AIS üzerinden bu form numarasını 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz. Güncelleme yaptıktan sonra geriye dönüp eski doldurduğunuz formlara göre değerlendirme yapılmıyor. Önemli olan görüşmeye girmeyi talep ettiğiniz DS-160 formunda yer alan bilgiler. AIS üzerindeki bu güncelleme hakkını dolduran adaylar yeni doldurdukları forma ait onay çıktısını yanına alıp , belgeleri teslim alan görevlinin güncellemesini talep edebiliyorlar ancak bu güncelleme işleminin yapılma garantisi yok. Şu iletide ilgili duyuru mevcut.
-
@tufank çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
Herkese merhaba , 21 Mart tarihinde vize görüşmem var. Daha önce yurt dışı ziyaretim yok ama 13 Mart tarihinde Almanya’ya gideceğim. Ds-160 formunu gitmişim gibi doldursam sisteme yüklesem sorun olur mu sizce? 13 Mart 18 Mart tarihleri arasında yurtdışında olacağım, ds-160 formunu son dakikaya bırakmak istemiyorum.
-
@civeng sorun olmaz.
-
kardesim, annem ve babam yanima gelmek icin vizeye basvuracaklar.
Dun ds160 formunu kiz kardesim icin doldurduk hersey bitince grup olarak geliyoruzu sectik ve yeni form acildi person 1 - person 2 diye A ile basliyan numaranin fotosunu cekip daha sonra tamamlamak uzere kapattik ama geri acamiyoruz (soyisim isim soruyor ve ben hicbi bilgi eklemeden kapattim) bunu nasil halledecegiz?
kardesim annem ve babam icin ayri ayri ds-160 mi dolduracagiz ? yoksa kardesim icin yeni bitane daha doldura bilirmiyim?
-
@emre71 kardeşiniz için yeni bir tane daha doldurabilirsiniz.Vize alacak her birey için ds160 formu doldurulmalı.Aisten bir kişi üzerinden hesap açıp orda grup oluşturmalısınız. İlk başlangıçta formu geri getirmek için hatırlatma sorusu soruyor sistem onu hatırlamıyorsanız yeniden form doldurmalısınız.
Benzer Başlıklar
114
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k