https://yesilkartforum.com/forum/topic/4140/ds-160-formuna-girilen-eyalet-şehir-harici-başka-eyalet-şehirden-havalimanında-giriş-yapılabilir-mi/12 bu konuyla ilgili daha önceden yanıt vermiş sayın @crazycells 'in cevaplarını incelemek isteyenler için buraya da bırakıyorum 🙂
-
@Hakan-Kiev, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selamlar birşey sormak istiyorum bilenler cevaplayabilir mi ? DS 160 formunda Son 5 yoldaki seyahatleri yazmamız isteniyor fakat biz 2018 yılında 5-6 shengen ülkesini gezdik ama son 5 yıl içine değil 2018 YILINDAYDI bu gezdiğimiz yerleri yazsak sorun olur mu ?
Bu kadar basit bir konuda bile hata yaparsanız ilerleyen aşamalarda daha büyük problemler yaşarsınız.
Formda sadece istenen bilgiler verilir, fazla ya da eksik değil.
Kurallara uygun ve doğru doldurmazsanız vize sürecinizi riske atarsınız. -
-
@orhanozbekk Teşekkürler, bir kez Retrieve yapıp formu geri çağırdık ama devam etmeden çıktık, ilk formun geçerliliği etkilenir mi?
-
Çalıştığım işyeri için amerikaya gitmem gerekti. Tüm evraklar davetiye, maaş bilgileri vs hazırdı. Eşim de benimle beraber başvurdu. Masraflarını kendimiz karşıladık.
Görevli: Neden gidiyorsunuz?
Ben: Satın alacağımız bir ekipmanı görmek için
Görevli: Nerede bu ekipman?
Ben: Detroit'te. ... fabrikasında halihazırda kullanılıyor
Görevli eşime dönerek: siz neden gidiyorsunuz? Orada çalışmıyorsun
Eşim: Alışveriş için
Görevli: Detroit alışveriş için pek iyi bir fikir değil sanki
Eşim: Ben Chicago'da kalacağım. Dönüşü de ordan yapacağız.
Görevli: (gülerek) harika. Bol eğlencelerSonuç 10'ar yıllık vize tamam.
-
DS160’da takım olarak seyahat edeceğiniz tarihleri yazmanız mülakat esnasında sözlü beyan edeceğiniz seyahat planı (yarışma programı) ile uyumlu olması mülakatınızın başarısı için önemli, vizenizi onaylamak konsolosun takdirine kalmış sunacağınız kanıtlar ve vereceğiniz beyanlara istinaden.
ABD’ye giriş esnasında dönüş detaylarınız sorulursa sözlü olarak beyan edersiniz ve dönüş biletinizi görmek isterse kanıtlamak durumundasınız. Ülkeye girişteki CBP memuru hakkınızda aksi bir yargıya kapılmaz ise max 180 gün kalışlı girişinize müsaade edecektir, daha kısa süreli olarak da süreyi kısıtlama hakkına sahip. Girişinizden sonra I-94 kaydınızı elektronik ortamdan kontrol ederek kalış sürenizi sistemden teyit edebilirsiniz. Sistemden görünen tarihten geç çıkış yapmanız halinde over stay yapmış oluyorsunuz, daha sonraki ABD göçmen olmayan veya göçmen vize başvurularınızda & süreçlerinizde başınızı ağrıtabilir bu ihmaliniz.
I94 - Official Website
-
@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Merhabalar
Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır? -
Arkadaşlar merhaba
en dün DS-160 formumun koduyla birlikte kayıt olup tarih seçmek istedim J1 vizesi ile. Fakat sistem benden ödeme için kredi kartı bilgilerimi istediğinde SWT seçeneğini seçmeyi unuttuğumu fark ettim ve geri dönerek bu seçeneği düzelttim.
Tekrardan ilerlemeye geçtiğimde "Vize ücretini öde" sekmesinden ödeme sekmesine ulaştım. Burada da çok kez kontrol etmeme rağmen (panik haliyle ilk 1-3 saat sürekli kontrol yaptım ve sanırım sistem engel attı) ödeme yapmamı gerektiren bir ekran çıkmadı ve iki konsoloslukta da uygun randevu görünmüyordu. Fakat insanların randevu tarihi seçebildiğini görünce teknik bir problem midir diye size ulaşmak istedim.
Şu an gün içinde düzenli aralıklarla kontrol ediyorum ve randevu bilgisine, ödeme ekranına ulaşamıyorum. Ödeme yapamadım ve uygun randevu yok diyor her saat başı kontrol ediyorum ama çok zor hiç yok. Şu an nisanın dokuzu ve mayısın 22'sinde Amerika'da olmam gerekiyor. Sizce imkanı var mı bunun?
-
-
Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?
-
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
Arkadaşlar merhaba. Randevuma 1 hafta var. Randevu öncesinde pasaportumun süresini uzatmak istiyorum fakat aklıma takılan birkaç şey var. DS-160 formu sırasında şu anki pasaportumun numarasını ve bilgilerini girdim. Yeni pasaport aldığımda muhtemelen numarası farklı olacak. Randevuya bu yeni pasaportla gidersem sorun olur mu? DS-160 formundaki bilgileri editleyebilmem mümkün mü?
-
@mamma-mia, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Arkadaşlar merhaba. Randevuma 1 hafta var. Randevu öncesinde pasaportumun süresini uzatmak istiyorum fakat aklıma takılan birkaç şey var. DS-160 formu sırasında şu anki pasaportumun numarasını ve bilgilerini girdim. Yeni pasaport aldığımda muhtemelen numarası farklı olacak. Randevuya bu yeni pasaportla gidersem sorun olur mu? DS-160 formundaki bilgileri editleyebilmem mümkün mü?
ds 160 ı bilmiyorum ama ds 260 da ki bilgileri randevu sırasında konsolosluk yetkilisi degistiriyor .
-
@mamma-mia, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
hayir, DS160'i editleyemiyorsunuz maalesef. Bilgi degisikliginde genelde yeni bir DS160 doldurup onunla gidiyorsunuz mulakata ama sizin durumunuzda tek degisiklik pasaport numarasi oldugu icin benim tavsiyem DS160'ta hicbir degisiklik yapmayip iki pasaportunuzu da mulakata goturmeniz yonunde.
Bol sanslar!
-
@crazycells teşekkürler.
-
alınan randevu tarihinde olumsuz hava koşulları nedeniyle konsolosluk kapanır ve kendi bildikleri bir tarihte yeniden randevu verirse ve bu randevuya gidilmezse, sonrasında ise yeniden verilen randevu tarihi nedeniyle ds160 formunda specific travel location kısmındaki festival ve gezilerin bir çoğu güncelliğini yitiriyor. bu sebeple ds160 formunu yenileme şansımız var mı?
-
@dustyblue ds160 formunun güncelliği içinde söyledi:
alınan randevu tarihinde olumsuz hava koşulları nedeniyle konsolosluk kapanır ve kendi bildikleri bir tarihte yeniden randevu verirse ve bu randevuya gidilmezse, sonrasında ise yeniden verilen randevu tarihi nedeniyle ds160 formunda specific travel location kısmındaki festival ve gezilerin bir çoğu güncelliğini yitiriyor. bu sebeple ds160 formunu yenileme şansımız var mı?
Genelde mulakat tarihleri seyahattan 3-4 ay oncesine aliniyor, dolayisiyla bu gibi durumlarda cok da etkilememesi lazim.
Eger mulakat tarihi seyahat tarihlerine cok yakinsa, o durumda guncellemeyi konsoloslukta mulakat zamani yapabilirsiniz. Normalde DS160'da guncelleme yapamiyorsunuz, eger cok ciddi degisiklikler varsa o durumda yeni bir DS160 formu doldurup mulakata bu formun koduyla girmeye calisabilirsiniz. Bilgi degisikliginden dolayi yeni form doldurdugunuz icin bu formu degerlendireceklerdir.
-
merhaba,ben ds160 formunu doldurdum,onay çıktısını aldım,randevu ücretimi ödeyip vize talimatları yazan sayfanın çıktısını aldım.Fakat formda hata yaptığımı anlayıp tekrar ID numarası alıp formu tekrar doldurdum.
*Talimatlar kısmının bulunduğu sayfanın çıktısını yeni ıd numarasıyla almam gerekiyormu?
*alınacaksa bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
*görüsmeden önce evrak kontrolünde söylemem yeterli olurmu?
değerli yardımlarınızı bekliyorum.
tsk. -
@n-aytekin DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü? içinde söyledi:
merhaba,ben ds160 formunu doldurdum,onay çıktısını aldım,randevu ücretimi ödeyip vize talimatları yazan sayfanın çıktısını aldım.Fakat formda hata yaptığımı anlayıp tekrar ID numarası alıp formu tekrar doldurdum.
*Talimatlar kısmının bulunduğu sayfanın çıktısını yeni ıd numarasıyla almam gerekiyormu?
*alınacaksa bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
*görüsmeden önce evrak kontrolünde söylemem yeterli olurmu?
değerli yardımlarınızı bekliyorum.
tsk.Evet, DS-160'in numarasini gosteren son barkodlu sayfanin ciktisini alin ve mulakata bunu goturun. Eger isterseniz tum formun ciktisini alip nerede degisiklik yaptiginizi da isaretleyin. Konsoloslukta bu belgeyi verip, DS-160 formunda guncelleme ve duzeltme yaptiginizi belirtin, dikkate alacaklardir.
Bol sanslar. Iyi haberlerinizi bekliyoruz.
-
Çok tesekkür ederim.Bir haftadır form doldurmak için uğrasıyorum .İnsallah yardımlarınız sayesinde vizeyi alırım.emeklerimiz bosuna çıkmaz.Olumlu yada olumsuz dönüs yaparım.sağolun..
-
Merhabalar öncelikle, 1 hafta sonra İstanbul'da turistik vize görüşmem var. Sistemde yüklü olan DS-160 1 yıl öncesine ait ve bilgiler eski haliyle. Yeni bir DS-160 formu doldurdum fakat onu randevu aldığım siteye ekleyemiyorum, randevumu iptal edip öyle değiştirmemi istiyor. Randevuyu iptal etmeden DS-160 numarasını değiştirmenin yolu var mıdır? Veya yeni DS-160 onay sayfasıyla gitsem kabul ederler mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
-
Merhabalar öncelikle, 1 hafta sonra İstanbul'da turistik vize görüşmem var. Sistemde yüklü olan DS-160 1 yıl öncesine ait ve bilgiler eski haliyle. Yeni bir DS-160 formu doldurdum fakat onu randevu aldığım siteye ekleyemiyorum, randevumu iptal edip öyle değiştirmemi istiyor. Randevuyu iptal etmeden DS-160 numarasını değiştirmenin yolu var mıdır? Veya yeni DS-160 onay sayfasıyla gitsem kabul ederler mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
-
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Yeni DS-160 formuna dair barkodlu sayfayi mulakata goturmeniz yeterlidir, sistemi konsolosluk guncelleyebilir. Maalesef siz yapamiyorsunuz.
Randevunuzu iptal etmenize veya yeni bir randevu almaniza gerek yok, mulakat gunu konsolosluk sistemi guncelleyince bilgiler degisecek.
Bol sanslar.
-
@crazycells içime soğuğundan bir kova su döktünüz diyebilirim. Çok teşekkür ediyorum umarım her şey herkes için olumlu sonuçlanır. İyi forumlar.
-
Merhabalar,
Annem için 1 yıl once ds160 doldurduk fakat covid sebebiyle Bir türlü randevu alamadık şuan randevu açıldı ve haftaya randevusu var dakat bu surecte pasaportu değişti ve konsolosluk once ankaraydi şimdi İstanbul oldu. Yeni bir ds160 mı doldurmalıyız? Eger dolduracaksak bjnu retrieve an application kısmından mı yapacagız? Yada eski pasaportu yanımızda gotursek yeniyle birlikte orda yaparlarmı vize tarihimizi kaybetmek istemiyoruz kaç aydır bekledik bugunu. -
@ozkk, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhabalar,
Annem için 1 yıl once ds160 doldurduk fakat covid sebebiyle Bir türlü randevu alamadık şuan randevu açıldı ve haftaya randevusu var dakat bu surecte pasaportu değişti ve konsolosluk once ankaraydi şimdi İstanbul oldu. Yeni bir ds160 mı doldurmalıyız? Eger dolduracaksak bjnu retrieve an application kısmından mı yapacagız? Yada eski pasaportu yanımızda gotursek yeniyle birlikte orda yaparlarmı vize tarihimizi kaybetmek istemiyoruz kaç aydır bekledik bugunu.Yeni bir mulakat tarihi almak zorunda degilsiniz.
Yeni bir DS-160 formu doldurup, mulakata bu formu goturebilirsiniz, bir problem yasamazsiniz.
-
@crazycells mülakat için ankarayı seçtik. İstanbula alırsak ne gibi bir problem oluyor. Yapmam gerekeni söylermisiniz
-
@Hasan-Gündüz, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@crazycells mülakat için ankarayı seçtik. İstanbula alırsak ne gibi bir problem oluyor. Yapmam gerekeni söylermisiniz
herhangi bir problem olmuyor, siz yine mulakata katilabilirsiniz.
Istanbul konsoloslugu dosyayi kapatmak icin (olumlu veya olumsuz) Ankara'dan transfer edecek.
-
@crazycells ds160 ı tekrar doldurmak gerekiyor mu?
-
@Hasan-Gündüz, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@crazycells ds160 ı tekrar doldurmak gerekiyor mu?
hayir, sadece bu bilgi icin DS-160 formunu yeniden doldurmaniza gerek yok.
-
mrb arkadaşlar 22 nisan 2021 yılında randevu aldım ds 160 doldurdum şimdi bazı bilgiler değişti bende konsolosluğa mail attım bana yenı bir ds 160 ve apilication evrağı ile gelmemi söyledi ben şimdi yenı ds 160 formunu doldurdum peki randevu kısmında ds 160 form numarasanı değiştiremiyorum ne yapmam lazım acaba 19 kasımda randevum var yardımcı olurmusunuz bana

Benzer Başlıklar
91
55.7k
Users
4.8k
Topics
484.3k