2020 ABD genel sayim sonucu ve istatistikleri icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4547/2020-abd-genel-nüfus-sayımı-sonuçları
@Betfair39 Biz Tr de evlenip green kartla ABD ye gelip boşandık. ABD vatandaşı değilim green kartım var . Tr ye gidip boşanma işlemlerini orda yürütüp anlaşmalı boşandım ve mahkeme evraklarını yanıma aldım ABD'ye geldim. Evrakların gelmeden çevirisini yapmıştım. Sonra da greenkart yenileme işlemine başladım , ismim değiştiği için.
@aze, içinde söyledi: Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri)
herkese merhabalar,2022 de green card kazanarak ABD ye yerleştim ve bu sene (1,5 ay önce) Amerikada bir T.C. vatandaşı ile evlendim.Durum şöyle ki evlendiğimizde eşim amerikada turist vizesi ile bulunuyordu .Evliliğimiz biraz hızlı geliştiği için ,ev kiralama ,taşınma v.s derken eşimin Amerikada çalışma izni ve green card süreci ile ilgili çok fazla araştırma yapamadık.Eşimin çalışma izni ve green card sürecinin başlatılabilmesi için bizim neler yapmamız gerekiyor,eşimin turist vizesi statüsü devam ediyor,pensilvaniada yaşıyoruz ,bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim,teşekkür ederim.
bilgisi olan yok mu 😞
………… ……….. ……. ….. … …. …. ….
Tercüme gereken bir işim vardı 1 günde sorunumu çözdüler
Tercüme ve Lokalizasyon Hizmetleri Platformu Protranslate ile İster Bilgisayarınızdan İster Mobil Cihazınızdan Kolayca Profesyonel Çeviri Yaptırın!
Herkese merhaba, kucuk bir sorum vardi. Ben Amerika'da evlenip esimin soyadını aldım. Iki soyadı kullanıyorum ama pasaport, kimlik falan hiçbir seyde degisiklik yapmadım. Evliligimizi Turkiye'ye de bildirmedik. Simdi Advance Parole kullanarak TR gideceğim, bu belgede 2 soyadı yazıyor ama pasaportta sadece eski soyadım var. Bir sorun olur mu? Evlilik sertifikası bu durumda yeterli midir?
Posta Adresi
En yakindaki USPS subesine gidip "change of address card" doldurmak veya online olarak USPS sitesinde degisikligi yapmak:
Official USPS® Change-of-Address Form
Bu değişikliği yapmadığımız için kredi kartı adrese gelmedi. BofA müşteri hizmetlerini aradık, üretilen kartı iptal edip yeni bir kart basarak 1 günde Fedex ile gönderdiler.
Bundan sonra gelecek postalar için hemen adres bildirimi yaptık.
Sayın @crazycells Foruma ve size bir kez daha sonsuz teşekkürler🙏
Merhabalar. New Jersey' de 4 kardeşin ortak olduğu bir taşınmazda (biri babamdır.) miras hakkımız var. Babam vatandaş değil GC sahibi olarak orada vefat etti. Bununla alakalı bir kaç sorum var.
Hukuksal bir yol izlersek bu ne kadar sürer? 18 yaşıma kadar vatandaş olma hakkım vardı fakat olmadım. Miras davası açılırsa ve ya ben dava açmak istersem bu sebepten turist vizesi alabilir miyim?@samuraisamet merhabalar, ben de Denver’da yaşıyorum 2 hafta önce geldim şu an çalışmıyorum. İşe girmeden önce yardımlara başvurmak istiyorum. Snap dahil aldığınız ya da daha önce başvurduğunuz veya bilgi sahibi olduğunuz yardımlar varsa anlatabilir misiniz?
Merhaba, esimin babasi vefat ettigi icin gecen sene kendisine babasinin evi miras kaldi. Miras kalmasi durumunda 3520 formu ile bildirimde bulunmaniz bekleniyor ilk vergi donemi icinde. Bunun size bir zarari yok, eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi degil ise. Eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi ve mulk ya da miras vs ABD sinirlari disinda ise avukata danismanizi oneririm. Esimin babasi ABD vatandasi olmadigi ve mulk ABD sinirlari icinde olmadigi icin 3520 formu ile mulk bilgisini verdik. Buradaki detay, bildirim yaparken guncel satis bedelini internetteki sitelerden bakarak veriyorsunuz, belediyedeki rayic bedeli degil. Yarin obur gun bu mulku satarken bu bildirim sizin sifir noktaniz olacak. Sonucta bu mulku satmaya karar verdiginiz noktada siz GC sahibi olsaniz da ayni zamanda ABD de vergi mukellefisiniz ve ABD disi mulku olan vergi mukellefleri olarak ABD de vergiye tabisiniz.
Yurtdışına çıkanların genelde ikametgahı otomatik gittiği ülkeye alınıyor. Konsolosluktan ikinci adres(yazlık adresleri böyle işleniyor) olarak işletilebilir diye düşünüyorum. Ben daha önce öyle yaptım.
Merhaba, çocuğumun adı Angelina. Amerikan pasaportunda ANGELINA yazıyor o yüzden Türk kimliğinde de büyük harflerle yazıldığı için ANGELINA yazdırdım. Ama şimdi Türkiye'deki işlemlerde küçük harfle de olsa 'angelına' oluyor yani 'ı' harfi ile.
Şimdi ben Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip değiştireceğim ve ANGELİNA yapacağım yani 'i' harfi ile olacak. Ama Amerikan pasaportunda ANGELINA yani 'ı' harfi ile olacak.
İkisi arasında fark olması hem burada hem Amerika'da yaşayacak bir çocuk için bir sorun teşkil ediyor mu? Fikrinizi söyleyebilir misiniz? Teşekkürler...
2020 ABD genel sayim sonucu ve istatistikleri icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4547/2020-abd-genel-nüfus-sayımı-sonuçları
@kursat68, içinde söyledi: Usa grant application
Bu baslik icin burasi dogrumu bilmiyorum ama boyle bir yerden aradilar arastirdigim kadariyla hibe ama sartlarini Bilmiyorum bilgisi olan arkadaslar yardim edebilirmi.
scam arama maalesef, inanmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2353/government-grant-konulu-telefon-çağrısı
@m-orhan, içinde söyledi: kayip eyalet kimligi
state id 2019 un ocak ayinda kullanma suresi bitmisti. ben id yi kaybedeli 2 ay oluyor. suresi bitmis oldugu icin kullanamiyordum zaten.bankada kullanmak istrmistim bu olmaz demislerdi. bundan dolayida biryere bildirmemistim. ama simdi ga eyaletinde dmv ,suresi bitse bile istiyoruz demisti. buraya konuyu post ederken tekrar e mail gondermistim boyle bir cevap geldi "
Sent By: Contact Us AdministratorDate/Time: 10/29/2020 9:09:58 AM
Comment:Good morning,Since you have relocated to Georgia and your NCID has expired please go to your local DLO in Georgia and get an ID.
Thank you,
DMV
umarim isimi gorur.bunu print out edip goturmeyi dusumuuorum.
state id fiziksel olarak yok yalniz orjinal fotokobi ve foto goruntusu var.
dedigim gibi, eyalet tarafindan verilen ehliyet veya non-driver kimlik, sizin ABD'deki kimliginiz oluyor. O nedenle son tarihi yaklasirken bu kimlikleri guncellemeniz gerekir. Eger zamaninda guncelleme yapmazsaniz hizlica ve ekstra evrak gerekmeden hizlica kimligi guncellemek yerine, ekstra evraklar toplayip goturup bir daha yeni kimlik cikartmaniz gerekir.
@serap Amerikan Konsolosluğu'nda evlenmek içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar
Bir konu ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Sorum şu; Amerika’da yaşayan biri ile Türkiye’de yaşayan başka biri bir araya gelmeden yani erkek Amerika’da kadın Türkiye’de bu şekilde konsolosluklar aracılığı ile evlilik yapabilirler mi ?
Hayir, maalesef TC Konsolosluklarinin aksine Amerikan Konsoloslugu, ABD vatandaslari icin evlilik islemi hizmeti vermiyor.
Ayrica, ayni ortamda bulunmadan da evlenmeniz bence mumkun olmacaktir. Eger mustakbel esiniz Turkiye'de olsaydi, resmi Turk makamlarinda evlenip bu belgeyi ABD Konsoloslugu'nda onaylatmaniz mumkun olurdu (noter onayi).
Forumdaki bu konuyla ilgili basliklar sunlar:
@toprock ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar içinde söyledi:
Merhabalar,
Lottery ile Greencard kazanıp ABD'ye yerleşmeden hemen önce, hangi evraklarımızı yanımızda götürmemiz gerekiyor (diploma, transkript v.b.) ve bunları Türkiye'de yeminli tercüman ile çevirtmemiz işe yarıyor mu ? Yoksa bu evrakların mutlaka ABD'de yetkili ofislerde mi tercüme edilmesi gerekiyor ?
Siz, kendi hayatiniza gore bu "gereklilik"lere karar verip, hepsi icin ayri ayri ne gerekiyorsa yapmalisiniz. Su konu size yardimci olacaktir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar
Genelde diploma da, transcript de ogrenci islerinden ingilizce alinabilen belgeler bu arada. Ingilizce alinabilecek ya da belge turkce olsa da ustunde ingilizce aciklama olan belgeler icin cok endiselenmenize gerek yok bence.
@murat-yılmaz Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
@knnrn Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
ız varsa ücretsiz noter hizmeti alabilirsiniz. Sadece şubeye gitmeniz yeterli.
Burada çok ilginç yerlerde noter olabiliyor. Örneğin benim iş yerimde (hastane) normal çalışan arkadaşGüzel bilgi.Her şubesinde geçerli mi bu durum?
Şuradan hangi şubelerinde noter olduğuna bakabilirsiniz : https://locators.bankofamerica.com/index.m.html
Çoğu şubede var diye biliyorum.
@redsat2000 bilgilendirme icin tesekkurler.
Onemli olan nerede dogdugunuz diyebiliriz 🙂 ABD'de mi (50 eyalet + Washington DC), yoksa ABD'ye bagli diger bolgelerde mi?
Ben Porto Riko'lularin da national oldugunu saniyordum ama dediginize gore uzun bir suredir PR'da doganlar vatandas oluyormus. Diger national'ler de ABD'de 5 yil boyunca yasarlarsa (ayni GC sahipleri gibi), ABD vatandasligina basvuru yapabiliyorlar.
ABD'de dogum, olum, evlenme ve bosanma islemlerine dair kayitlari yasadiginiz eyaletin "Vital Records Department"indan almaniz gerekiyor.
Federal Hukumet bu tur bilgileri kaydetmez veya saklamaz; bu belgelerin kayitlarina ve orjinallerine dogumun, olumun, evliligin veya bosanmanin gerceklestigi eyaletin "vital statistics" ofisinden veya gerceklestigi sehir, eyalet bolgesi (county) veya yerel devlet ofislerinden ulasabilirsiniz.
Hangi eyalette hangi dokuman icin nereye basvurmaniz gerektigine cdc.gov sitesindeki su sayfadan ulasabilirsiniz:
National Center for Health Statistics - Where to Write for Vital Records
Turklerin en cok yasadigi 5 eyalet icin ilgili bilgiler soyle:
1. New York:
Adres: Certification Unit
Vital Records Section/2nd floor
800 North Pearl Street
Menands, NY 12204
ucreti: Dogum: $30 , Olum: $30 , Evlilik: $30 , Bosanma: $30
Not: NYC icin bu belgelerin istenme adresi daha farkli, ayrintili bilgi icin ilgili sayfayi inceleyebilirsiniz.
2. California:
Adres: CA Department of Public Health – Vital Records
MS: 5103
P.O. Box 997410
Sacramento, CA 95899-7410
ucreti: Dogum: $25 , Olum: $21 , Evlilik: $15 , Bosanma: $14
3. New Jersey
Adres: Office of Vital Statistics & Registry
NJ Department of Health
P.O. Box 370
Trenton, NJ 08625-0370
not: bosanma belgesinin adresi icin asagidaki resmi sayfayi incelemelisiniz.
ucreti: Dogum: $25 , Olum: $25 , Evlilik: $25 , Bosanma: $10
4. Florida
Adres: Department of Health
Bureau of Vital Statistics
P.O. Box 210
1217 Pearl Street
Jacksonville, FL 32231-0042
ucreti: Dogum: $9 , Olum: $5 , Evlilik: $5 , Bosanma: $5
5. Texas
Adres: Texas Vital Records
Department of State Health Services
P.O. Box 12040
Austin, TX 78711-2040
not: evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri asagidaki resmi sayfadan alabilirsiniz.
ucreti: Dogum: $22 , Olum: $20 , Evlilik: $20 , Bosanma: $20
Bu belgeleri isterken, su yonergeleri takip etmelisiniz:
National Center for Health Statistics - Application Guidelines
Amerika Birlesik Devletleri'ndeki adli sicil kaydinizi (polis belgenizi, polis kayitlarinizi), FBI araciligiyla alabilirsiniz. Bunun icin FBI'a kisisel basvuru yapmaniz gerekmektedir. Basvurulari elektronik olarak ya da posta yoluyla yapabilirsiniz. 2018 Agustos itibariyle adli sicil kaydinin ulasmasi elektronik basvuru sonrasi 3-5 is gunu, posta ile basvuru sonrasi 14-16 hafta surmektedir. Guncel bekleme surelerine FBI'in kendi sitesinden ulasabilirsiniz: https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks
ABD'den polis kaydi, ABD disindaki konsolosluklarda vize basvurularinda ya da ABD disindaki ulkelerde oturum almak icin gerekebilir. Fakat ABD Konsoloslugu'nda yapacaginiz vize basvurulari icin ABD'den polis kaydi almaniza gerek yoktur. Bu basvuruyu yapmak icin ABD vatandasi ya da Green Card sahibi olmaniza gerek yoktur.
FBI'dan polis belgesi almanizin 3 yolu vardir:
1. Online basvuru (https://www.edo.cjis.gov/#/)
2. Posta ile basvuru (https://forms.fbi.gov/identity-history-summary-checks-review)
3. FBI onayli acentalar ile basvuru (liste icin tiklayin)
Ayrica Disisleri Bakanligi'nin ilgili sayfasina suradan ulasabilirsiniz:
FBI'dan alacaginiz adli sicil kaydinin ismi "identity history summary check"tir. En kolay ve tercih edilen yol olacagi icin ben online basvuruyu anlatacagim ama diger yollarla basvurmaniz da mumkundur. Yukaridaki ilgili linkleri takip etmeniz yeterli.
Online basvuru icin su yolu takip etmelisiniz:
1. Basvuru formunu doldurmak.
sitesinde bulunan yere kisisel email adresinizi yazmalisiniz. Bu email adresine bir PIN number ve site linki gonderilecek. Bu site linki sizi basvuru formuna yonlendirecek. Basvuru formunda size sorulan butun sorulara dogru ve tam cevap vermelisiniz. Eger adli sicil kaydi sizden baska bir ulkede oturum veya vize almak icin istendiyse sicil kaydini alma nedeninize "Live, work and travel in a foreign country" secenegini isaretlemelisiniz.Ilk kisimda kisisel bilgileriniz, ikinci kisimda posta adresiniz, ucuncu kisimda kayit hakkinda tercihleriniz soruluyor. 4. ve 5. kisimlar asagidaki basamaklarda anlatiliyor.
2. Basvuru ucretini odemek ve onay emaili almak.
Basvuru formunun 5. kismina tiklayip pay.gov adresine odeme yapmak icin yonlendirileceksiniz. Su an icin basvuru ucreti $18'dir.
3. "Fingerprint card" hazirlamak
Parmak izlerinizi FBI'a gondermediginiz surece basvurunuz dikkate alinmayacak. Bu nedenle ilk firsatta FD-258 formunu doldurup FBI'ya gondermelisiniz. Bu parmak izi formuna suradan ulasabilirsiniz:
Parmak izinizi bir karakola giderek aldirabilirsiniz. ABD buyukelcilikleri ya da ABD konsolosluklari boyle bir hizmet vermemektedir. Parmak izinizi kendiniz alabilir ya da bir karakoldan yardim isteyebilirsiniz. Parmak izi alma konusunda ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz:
https://www.fbi.gov/services/cjis/fingerprints-and-other-biometrics/recording-legible-fingerprints
4. Odeme kaydini ve FD-258'i FBI'a gondermek.
Basvurunuzun dikkate alinmasi icin su adrese gondermeniz gerekmektedir:
FBI CJIS Division
ATTN: ELECTRONIC SUMMARY REQUEST
1000 Custer Hollow Road
Clarksburg, West Virginia 26306
5. Adli sicil kaydinizi almak
FBI, adli sicil kaydinizi hem yazmis oldugunuz email adresine guvenli bir link ile hem de kopyasini verdiginiz adrese hizli posta ile gonderecek (eger bu secenek secildiyse).
Notlar:
FBI basvurunuzu, basvuru formunu doldurdugunuz gune gore degil, parmak izi formunu ve odeme kaydini aldigi gune gore degerlendirecek. O nedenle bu postanin FBI'a guvenli sekilde ulastigina emin olun.
FBI Adli Sicil Kaydi surecini hizlandirmanin bir yolu yoktur, eger posta ile basvuru yerine, online basvuruyu sectiyseniz basvurunuz daha hizli sonuclanabilir ama bu sureci hizlandirmanin baska bir yolu yoktur.
Birden fazla kayit belgesine ihtiyaciniz varsa, size ulasan belgenin kopyalarini yapabilirsiniz. Eger FBI'dan birden fazla kayit istiyorsaniz iki ayri basvuru yapip, iki kere ucret odemelisiniz.
Sizin yerinize baska biri $18'lik ucreti odeyebilir. O durumda bu kisi odeme bilgilerini basvuru formuna yazmali.
Eger belgenize apostil gerekiyorsa, bu hizmeti ABD konsoloslugundan veya su sayfadaki kurumlardan alabilirsiniz.
Eger ABD'den adli sicil kaydinizi, ABD'de ise girmek, lisans almak ya da cocuk evlat edinmek icin istiyorsaniz, bu basvurunuzu bolgenizde bulunan FBI ofisinden yapmak zorunda olabilirsiniz. Bu yasalar eyaletten eyalete degismektedir, bu konuda ayrintili bilgiyi sizden bu belgeyi isteyen kurumdan ya da polis karakollarindan alabilirsiniz. Her eyaletteki temsilciye su sayfadan ulasabilirsiniz:
https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks/state-identification-bureau-listing
FBI'a basvuru yontemi US Department of Justice Order 556-73 ile belirlenmistir. Bu kurallara suradan ulasabilirsiniz:
***=Departmental Order***
keywords: Amerika'dan ABD'den polis belgesi almak Amerika'dan ABD'den polis kaydi almak Amerika'dan ABD'den adli sicil kaydı almak
Merhaba ismim Berfin.
Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?
@naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak
Merhaba ismim Berfin.
Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?
Maalesef sadece online/email ile halledemiyorsunuz, posta ile de bilgi gondermeniz gerekiyor.
@crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
@naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak
@crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Sanirim bu sayfalar ABD disindan acilmiyor, isterseniz VPN kullanarak girmeyi deneyin.
Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.
@borhan, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak
Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.
sorunuzu ilgili basliga tasidim. Bilgi icin ilk iletiyi inceleyebilirsiniz.
Sizin de farkedeceginiz uzere ABD'de degilseniz bu belgeyi almaniz oldukca zorlasacak, o nedenle pek cok ulke ABD'den bu belgeyi gerektirmeyecektir, bilginize. Eger yine de almak isterseniz ilk iletideki asamalari ve bilgileri takip edebilirsiniz.
Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.
@DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak
Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.
Hangi eyalette yasiyorsunuz?
Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?
Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.
@crazycells Ben Türkiye'de yaşıyorum. Erasmus belgesi için istenmişti de benden adli sicil icin gerekli belgeleri yolladım. Ancak apostil konusu kafamı karistiriyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
@Aykız, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak
Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?
Evet, dediginiz islemler biraz uzun suruyor, o nedenle online olarak basvuruya baslamanizi tavsiye ederim.
Eger belge yetismezse o durumda konsolosluktan ayricalik isteyebilirsiniz.
@DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak
Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.
Bu baslik ABD'den adli sicil kaydi almak ile ilgili... Eger bu konu ile ilgili soru sormuyorsaniz bu basligi kullanmamalisiniz.
ABD'de apostili bagli bulundugunuz eyaletin disisleri bakanligi'ndan alabilirsiniz (county denilen eyalet bolgelerinden alinan belgeler icin ise once county'deki clerk'lerden alabilirsiniz).
Turkiye'de apostil almak icin ise belgenizi valilik veya kaymakamliklara goturebilirsiniz, apostili buralarda vurdurabilirsiniz.
@crazycells Sizin yukarıdaki açıklamalarınızı takip ederek Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı eşim FBI dan Adli sicil kaydı aldı. Linkte paylaştığınız parmak izi formunun çıktısını İl Emniyet Müdürlüğünün olay yeri birimine götürüp durumu açıklayarak parmak izini aldırdı. Ayrıca onların kendi formlarına aldıkları dijital parmak izi formunun çıktısını da ekledi. Sanırım pandemiden de kaynaklı gecikme ile zarfın Türkiye'den ABD ye postalanması ve FBI dan Adli sicil kaydının Türkiye'ye ulaşması 6 ay sürdü.
Çok teşekkür ederiyoruz.
@sipse selamlar, parmak izini hangi şubeden aldığınızı paylaşabilir misiniz? Ben iki kere Mecidiyeköy’de aldırdım ve ikisi de FBI tarafından kabul edilmedi.
………… ……….. ……. ….. … …. …. ….