Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

• @kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Tesla kiralama konusunda ne düşünüyorsunuz? Aylık 400-500$ civarında kiralama ücreti. Ayrıca kredi skoru olmayan kişiye sigortanın ne kadar çıkacağını öğrenebileceğimiz bir site var mı acaba?

O tarz bir site bilmiyorum...

Tesla bana göre hala evin ikinci arabası ama başka şehir ve başkalarının şartlarına göre tek araba olabilir... Bilemiyorum.

• ⭐⭐⭐

Yeni göç edenler için hızlı çözülmesi gereken konulardan bir tanesi ABD’de araba almak. Bütçeye, beklentiye, alışkanlıklara, ihtiyaca ve zevke göre çok göreceli bir husus bu. Bu başlıkta çokça konuşulduğu üzere, profesyonel satışını yapan bu başlığa katkı koyan diğer kullanıcı yorumlarından da okuduğumuz üzere, bizim milletimiz için 2.el araba üzerine tartışmak ve konuşmak günler alabilecek bir husus.

Göç etmemizin üzerinden çok kısa bir süre geçti ve bu sürede en hızlı idrak ettiğim olay şu ki nakit para ile ABD’de araba almak, resmi işlemlerini bitirmek ve arabanızı alıp yola koyulmak Türkiye’de pazardan yufka almaktan daha kolaymış.

Volvo’nun yetkili satıcısından aldığımız araç ile ilgili işlemleri kısaca özetleyeyim. Satıcının 0 araç satışı da mevcut, farklı markaların 2.el araçlarını da satıyor.

Üç farklı marka ve model beğendik, her bir aracın carfax raporunu inceledik (servis geçmişi, aracın geçmiş olası kazaları, aracın daha önce kullandığı şehirler, geçmiş sahip sayısı vb).

Yaptığımız ön elemeden sonra bu konu başlığında tavsiye edilen basic kontrolleri kendi çapımızda yaptık ancak yetkili bayi olduğu için ve bu araçları kontrol ederek aldıkları için içimiz bir nebze daha rahattı. Deneme sürüşünü de bayi etrafında satıcının temsilcisi ile beraber yaptık.

30 dakika sonra bir aracı seçtik ve sözleşmesinin hazırlanmasını istedik. Aracı bayiden çıkartabilmek için sigortaya ihtiyacımız vardı, online olarak Progressive’den satın aldım (aylık USD 90 ödemesi çıktı) benim geçmişime ve seçilen araç tipine göre.

Aracın fabrika garantisi bittiği için, ABD’de ilk defa araç satın oluyor olmamız nedeniyle, satıcının teklif ettiği fabrika garantisini uzatma teklifinin süresini ve kilometresini kısaltarak ilave 3 yıl veya 36.000 km garanti uzatımı için 2,000 USD ödemeyi kabul ettim. Kullanıcı hatası hariç araçta motor veya mekanik arızası olması halinde bu sürede, kullanıcı olarak arıza başına sadece USD 250 ödeyeceğiz, bu tutarın üzerindeki tüm olası masrafları satıcı karşılayacak.

Anlaştığımız toplam tutar için bankadan cashiers check istedi satıcı, ertesi sabah bankadan aldığımız çeki anlaştığımız günden 48 saat sonra aracı teslim alırken teslim ettik. Bu sürede aracın son kontrollerini yapmışlardı, tüm evraklarımızı teslim ettiler. Aracın deposunu da dolu olarak teslim ettiler. Full coverage car insurance konusunu biraz daha araştıracağım ve ne eksikse onu da tamamlayacağım.

Türkiye’de araç satın almanın maddi ve manevi zorluğu, satın alma sürecinde yaşanılan zorluklar, bir tane araç kendinize alırken iki tane de hazineye araç almanın verdiği hissiyat düşünülünce taşınmamızın üzerinden geçen 3.günün sonunda süreci mutlu bitirdik kendimizce. TR’de ikinci el Egea alacağınız tutara ikinci el iyi kondisyonda iyi bir markanın SUV’sini alabiliyorsunuz sonuçta. Herkese kazasız belasız sürüşler, iyi alışverişler 🙏🏻

• @TMG TN Knoxville gideceğim ve 2 ay civarı havaalanından araç kiralayıp alacağım aracı bulana kadar onu kullanmayı düşünüyorum çünkü Knoxville 40-60 mil çapında araç bakmaya Uber ile gitmeye kalktığımda 100$ tek gidiş ücret çıkıyor.Zaten aracı 450$ kiralanabiliyor. O süreçte şarj istasyonlarının kullanımını da gözlemleyim diyorum ki hali hazırda Knoxville de Teslanın hızlı şarj istasyonu 3-4 lokasyonda var her lokasyonda 5 tane olsa 20 tanedir heralde.Eğer dediğiniz gibi sürekli dolu olursa bi anlamı kalmaz.Bu arada Tesladan araç kiralayınca 3 ay ücretsiz şarj imkanı sağlıyor.Teslanın sigorta şirketide varmış belki sigortada piyasaya göre uygun tutabilirler.Bakım konusunda biraz araştırdım ve kullanma şansımda oldu en çok kullanılan fren pedalı olarak düşünülür ama neredeyse hiç fren pedalını kullanmadım diyebilirim.Hepsini hesapladığımda diğer araçlara göre 200$ fazla aylık ödeme söz konusu gibi görünüyor.Sanırım oda sigorta ücretinden dolayı eğer bu düşerse hızlı şarjda bile yakıt çok yüksek çıkmıyor kilowatı 0.35cent.Bakımıda katarsak mantıklı gibi geliyor,ekstra doordash tarzı işleride yaptığımı düşündüğümde karlı gibi geldi ama bu konuda ABD de yaşayanların fikirlerini daha çok dinlemek isterim ama bu başlık çok çok yoğun değil malesef 🙂

• @TMG Bu siteyi yazabilir misiniz? Yoksa yerel bir kiralama şirketi mi? Knoxville de düzgün bir kiralama şirketi bir tane bulabildim.Orada da bunlar kadar az yakan araç pek yok.Bu arada kiraladığımız aracıda biz mi sigorta yaptıracağız? Türkiyede şirket sigortasını ve kaskosunu yaptırıyor orada da aynı mı yoksa kiralasak bile sigorta yapmamız gerekiyor mu?

• @kngslyr06
    Turo diye bir uygulama var, telefonunuza mutlaka indirin, hayat kurtarıyor. Sigortayı orda siz seçebiliyorsunuz.

• @TMG @erenotti Teşekkürler 🙂

• @TMG Bu rakamlar bana mı pahalı geliyor peki?

• @TMG Doğru şimdi farkettim 400$ dediğim haftalıkmış ben aylık sandım.Oraya göre normal ise yine bana pahalı geldi 😃 Demek ki kiralamamam gerekiyormuş 🙂

Ekran görüntüsü 2024-12-24 223206.jpg

Peki bu ekran görüntüsünde ki 216$ nedir? after diyor onu anlamadım.
    t.jpg

En alttada bu yazıyor.Aylık 343$ sigorta ve yakıt hariç kiralama mı oluyor yani?

Ekran görüntüsü 2024-12-24 224353.jpg

• 209 bin milde 2013 model bir Chevrolet malibu görmeye gittim bugün dealer’a. Araç baya donanımlı geri görüş kamerası, anahtarla remote çalıştırma, 7 inç ekranı vs. Aracın ön çamı çatlaktı bu bilgi yazmıyordu. Dedim bu çatlakla ehliyet alamam inspectiondan geçemem. Kadın dedi biz yaptırırız onu dedim araba fiyatına dahil değil mi kadın evet dedi cuma günü almaya gelebilirsin aracı dedi. Bu araçla birlikte bahçedeki 6-7 diğer aracı da kontrol ettim çalıştırdım yaklaşık 2 saatten fazla kaldım araçları kontrol ederken kimse gelmedi içeri girip su araca bakacağım dedim anahtarı verdi kendim gittim aracın yanına. Malibu için testdrive yaparken Türk ehliyetim olduğu için yanıma biri oturdu.

• @TMG 5000 dolar aracın fiyatı. Önceki iletilerimde bahsettiğim gibi iki haftadır araç bakıyorum kafama yatan bi tanesini bulamadım illa bi problem çıkıyor 1 sene idare edebileceğim bi araç olması yeterli aslında. Bir de galeriden geri dönerken bir über şoförüne açtım konuyu bende Toyota Camry var 250 bin milde dedi 2500 dolara veririm istersen dedi.

• CarFax raporunda sadece kayitlara gecen tamir/bakimlar gorunur. Araci merdiven altinda bastan yaptilarsa bu gorunmez.
    Dealer'dan ikinci el arac almak en az (bence daha fazla hatta) bireysel birinden almak kadar risklidir. Ekspere (full diagnosis diye gecer) gostermek icin arabayi 5-6 saatligine buyuk olan dealerlardan (sigortasini yaptiktan sonra) odunc alabilirsiniz. Bunu kesinlikle tavsiye ederim.
    Satilan garanti lazim oldugunda bin dereden su getirtirler, sizi de aylarca arabasizliga mahkum ederler. Kullanici forumlarini/google yorumlarini okuyun lutfen.
    Buyuk dealerden sifir arac, kucuk dealerdan ikinci el arac almak mantiklidir.
    Lease her zaman finance'den daha pahaliya gelir. Herhangi bir markanin sitesinde lease yapacakmis gibi ilerleyip detayli fiyata baktiginizda bu gorulebilir.
    Finance icin 3rd party kurumlar (orn. Autotrader ) da vardir. Yapilabilirse en iyisi Credit Union'lardir.
    Arabadan anlamiyor ve yeni geldiyseniz 6-7 bekleyip ilk kredi skoru ile musteriye doymamis KIA, Nissan, Hyundai benzeri markalardan kredi ile arac alinabilir. Uzatilmis garantiyi ister markadan ister 3rd party sirketlerden (orn Endurance) satin alabilirsiniz, istediginiz zaman.
    Fiyat olarak 5-6 bin bandindaki araba small size degilse cok cok dikkatli olmak lazim.

• @misha90 5000 dolara aya gidip gelmiş chevy baya fazla. ben olsam almam.

Benzer Başlıklar

• 1995
  • 8
  • 19
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119

52.6k
Users

4.8k
Topics

479.7k

| | | |