Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

• Merhaba, food trucklar ve motor tarzında olanlarla ilgili bilgi ve tecrübe sahibi birileri var midir sitede?

• Sıfır aldım 20 gün oluyor o kadar memnunum ki eski 2. ele cok masraf etmiştim. Bir süre sonra ikinci ele masraf edeceğime sıfır alırım aylık öderime geliyor olay.

• @baran-bozdogan Selamlar, bir kaç sorum olacaktı. Cevap vermek istediklerinizi yanıtlarsanız sevinirim. En azından insanların elinde küçük veriler olur diye sormak istedim.

Ne iş yapıyordunuz?
    Hangi Markayı tercih ettiniz?
    Ne kadar peşin verdiniz?
    Aracın cash alsaydınız eğer peşin fiyatı ne kadardı? (Hatırlıyorsanız)
    Pazarlık yaptınız mı?
    Anladığım kadarıyla kredili aldınız, toplam geri ödeme ne kadar olacak?
    Faiz % oranı ne kadardı?
    Sigorta tutarınız ne kadar oldu? (Full sigorta mı?)

Teşekkürler...
    Syg.

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard https://yesilkartforum.com/forum/post/438512
    Sıfır araç alma konusunda yaşadıklarımızı burada anlatmıştım belki işinize yarayan kısımları olur diye paylaşmak istedim

• @MySea Merhaba En azından düzeni oturtana kadar düşük maliyetli bir araç düşünüyordum. Örneğin Toyota Pirius.

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkürler.. Ben zaten o dönemde sizin tecrübenizi okumuştum... Aradan aylar geçtiği için güncel durumu merak ettiğim için yazmıştım.

• merhabalar, florida miami de yaşamayı planlıyorum... tanıdığınız, bildiğiniz bir dealer var mı ?

• Galeriler peşin ödeme için pazarlığa açık oluyorlar mı? peşin almak istiyoruz ikinci el.

• @geçmiştengeleceğe pazarlik yolu her zaman aciktir...pazarliga oturmadan once, hangi malin kac para edicegini iyice arastirmak FARZ

• @geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Galeriler peşin ödeme için pazarlığa açık oluyorlar mı? peşin almak istiyoruz ikinci el.

Elbette pazarlik genellikle oluyor. Lakin bak para elimde, koyarim masaya tarzi yaklasimlarda ters tepki alinabiliyor. Bazi galeriler pesin araba satmaz, sadece finans ile satar. Yani pesin almanin her yerde bir gecerliligide olmayabilir.

Bazi araclarda finans fiyatina gore fiyat yazildigi icin, pesin odediginizde o farki indirim olarak yansitabilirsler.

Su durumda galericilerin sevmedigi, ters tepki alinabilecek ve acikcasi biraz koylu kurnazligina kayan bir durum. Mesela bir araba icin pesin pazarlik edip. sonra ben finans dusunuyorum diyenler ters tepki ile karsilasir. Ayni sekilde pesin dip fiyat isteyip sonradan 'benim aracimda su kadar, takas edelim' denilirse pek hos bir cevap alinmaz...

• @ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@geçmiştengeleceğe pazarlik yolu her zaman aciktir...pazarliga oturmadan once, hangi malin kac para edicegini iyice arastirmak FARZ

Maalesef Turkiye'den gelenler bu konuda cok ciddi kafa karisikligi yasiyor... Sana cevaben degilde, genel anlamda yazmak istedim.

Turkiye'de bir araba iyiyse 900bin kotuyse 800, cok cok temizse 950bin ornek olarak...

Burada ayni araba durumuna gore 5 binle 15bin arasi oynuyor fiyat olarak... Sahte ilanlar, downmpayment yazilmis komik rakamlar, arabalarin pert agir hasar durumlari falan derken bu kafa karisikligi iyice artiyor cunku bu durumu Turkiye'den algilamak imkansiza yakin...

KBB verilerine bakmaya calisiyor bazilari ve bunun cok akillica oldugunu dusunuyor... Buda tam calisan bir sistem degil... Zira KBB 500 dolar gosteridigi eski model bir araci , 4-5bine satiyoruz bazen... Hatta terslercesine KBBde 5bin yaziyor sen neden 8bin istiyorsun diyene, sen 5e al bana getir ben sana 6 vereyim deyip kapatir galeriler bazen telefonu.

Kabaca, arabadan her daim zarar edileceginin bilinmesi gerekir. 10bin dolar alti araclarda marka modelden cok, temizlik, ihtiyac, buyukluk vs gibi kriterlerle karar vermek lazim. Kimseninde su marka olsun 200binde 300binde olsun lafina bakmayin... her markanin kotu bakilmis 70-80bine cop olmuslari var... Elbette bazi spesifik modellerde hatalar olabiliyor yeni bir teknoloji vs denince...

• @semavi selamlar, 2008 - 2012 sl63 ve 2013 - 2017 G // GL//GLS de kullanilan motorlar nasildir genel anlamda?

• S63 almistim... V8 atmosferik olan. En kotu AMG motoru diye geciyor bu seri. Lakin sesi cok guzeldi 🙂
    Daha sonra 5.5turboluya gecti onlar daha iyi.
    En iyi olarak adlandirilan 5.5 supercharged olanlar... sanirim 2008e kadar kullandilar. Lakin onlarida Amerika'da temiz bulmak cok zor... Eskidi artik bu motorlar

Bende suan 2005 sl600 var... 500hp v12 cift turbo... sl55 ayarinda...

Ben sahsen supercharged yada turbo gibi asiri besleme motor olmasini tercih ederim. Basit yazilm vs ile 600hp almak mumkun...

20bin dolar altinda inanilmaz arabalar var eger araba ile hasir nesir olan birisi iseniz... Cennet cennet 🙂

• @semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@geçmiştengeleceğe pazarlik yolu her zaman aciktir...pazarliga oturmadan once, hangi malin kac para edicegini iyice arastirmak FARZ

Maalesef Turkiye'den gelenler bu konuda cok ciddi kafa karisikligi yasiyor... Sana cevaben degilde, genel anlamda yazmak istedim.

Turkiye'de bir araba iyiyse 900bin kotuyse 800, cok cok temizse 950bin ornek olarak...

Burada ayni araba durumuna gore 5 binle 15bin arasi oynuyor fiyat olarak... Sahte ilanlar, downmpayment yazilmis komik rakamlar, arabalarin pert agir hasar durumlari falan derken bu kafa karisikligi iyice artiyor cunku bu durumu Turkiye'den algilamak imkansiza yakin...

KBB verilerine bakmaya calisiyor bazilari ve bunun cok akillica oldugunu dusunuyor... Buda tam calisan bir sistem degil... Zira KBB 500 dolar gosteridigi eski model bir araci , 4-5bine satiyoruz bazen... Hatta terslercesine KBBde 5bin yaziyor sen neden 8bin istiyorsun diyene, sen 5e al bana getir ben sana 6 vereyim deyip kapatir galeriler bazen telefonu.

Kabaca, arabadan her daim zarar edileceginin bilinmesi gerekir. 10bin dolar alti araclarda marka modelden cok, temizlik, ihtiyac, buyukluk vs gibi kriterlerle karar vermek lazim. Kimseninde su marka olsun 200binde 300binde olsun lafina bakmayin... her markanin kotu bakilmis 70-80bine cop olmuslari var... Elbette bazi spesifik modellerde hatalar olabiliyor yeni bir teknoloji vs denince...

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.
    Bugün 2016 model kia forte5 aracı(80.000mil) peşin olarak 8bin dolara satın aldık. Personal usage, 5000mil'de bir bakıma girmiş geçmişi de temizdi. Bu özelliklerde daha iyisini alabilir miydik bilemiyorum çok araştırdım fakat benzer fiyata rebuilt title'ı olan daha yüksek mil'de araçlar vardı hep. Biz clean title olarak aldık.

• @semavi hic bakilmis araba ile bakilmamis araba bir olur mu? bendeki scion 260 000 milde conta yakmis, cok ucuza aldim yanik conta oldugunu bile bile...200 dolara conta taktim kullaniyorum...350 000 mile kadar kullanicam ondan sonra dagitmadan teksasa kadar giderse takaslariz, ustune para alirim ama

• @ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi hic bakilmis araba ile bakilmamis araba bir olur mu? bendeki scion 260 000 milde conta yakmis, cok ucuza aldim yanik conta oldugunu bile bile...200 dolara conta taktim kullaniyorum...350 000 mile kadar kullanicam ondan sonra dagitmadan teksasa kadar giderse takaslariz, ustune para alirim ama

Tam muzelik olur o kadar gidince, uste param yetmez 🙂

• @geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Bugün 2016 model kia forte5 aracı(80.000mil) peşin olarak 8bin dolara satın aldık. Personal usage, 5000mil'de bir bakıma girmiş geçmişi de temizdi. Bu özelliklerde daha iyisini alabilir miydik bilemiyorum çok araştırdım fakat benzer fiyata rebuilt title'ı olan daha yüksek mil'de araçlar vardı hep. Biz clean title olarak aldık.

Gule gule kullanin, gayet makul bir secim olmus.

Kia motorlari biraz nazli. Sadece kaliteli yag ile 5bini gecirmeden degistirin yagini her zaman. Mumkunse bidonla yagi siz alip bir yerde degistirin. Varille gelen yaglari koyan yerlerin kalitesine guvenmeyin... Ayni motordan 8bin cop olmusu var elimde. Kranktan hata verdikleri icin motor yapmak mantikli olmuyor.

Alin Mobil yada Castol yaginizi bir storedan, onu verin degistirsinler eger ellerinde bidon seklinde olmayan bir yere gidiyorsaniz.

• @semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Gule gule kullanin, gayet makul bir secim olmus.

Kia motorlari biraz nazli. Sadece kaliteli yag ile 5bini gecirmeden degistirin yagini her zaman. Mumkunse bidonla yagi siz alip bir yerde degistirin. Varille gelen yaglari koyan yerlerin kalitesine guvenmeyin... Ayni motordan 8bin cop olmusu var elimde. Kranktan hata verdikleri icin motor yapmak mantikli olmuyor.

Alin Mobil yada Castol yaginizi bir storedan, onu verin degistirsinler eger ellerinde bidon seklinde olmayan bir yere gidiyorsaniz.

Belirttiğiniz şekilde yapacağım çok teşekkür ederim. Yakın olsaydık mutlaka sizlere uğrayacaktım araç almadan önce fakat çok uzağız. Belki bir gün diyelim:)

• @semavi Merhabalar. Lincoln town car hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben biraz araştırdım biraz fazla yakıyor ama hem parçası ucuz ve hem parçası bol deniyor.Ayrıca birçok bakım videolarını izledim.Mühendisler,herkesin rahatlıkla tüm bakımları yapabilecek şekilde tasarlamışlar deniyor ve izlediklerime baktığımda yakıt filtresinden şanzıman yağı değişimine kadar çok ulaşılabilir ve zahmetsiz yapıldığını gördüm.Amerika'ya gidince ilk araç olarak değerlendirilir mi? Ortalama 5-8K$ arası değişiyor fiyatları.

• @kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Merhabalar. Lincoln town car hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben biraz araştırdım biraz fazla yakıyor ama hem parçası ucuz ve hem parçası bol deniyor.Ayrıca birçok bakım videolarını izledim.Mühendisler,herkesin rahatlıkla tüm bakımları yapabilecek şekilde tasarlamışlar deniyor ve izlediklerime baktığımda yakıt filtresinden şanzıman yağı değişimine kadar çok ulaşılabilir ve zahmetsiz yapıldığını gördüm.Amerika'ya gidince ilk araç olarak değerlendirilir mi? Ortalama 5-8K$ arası değişiyor fiyatları.

Keyfi olarak bir kac defa alip bindigim bir arac... Temizini alirsan olumsuz 🙂 Cok keyifli... Bakimi kolay...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |