Selamlar herkese,
Yakın zamanda iş sebebiyle Türkiye'den Kansas'a taşınıyorum. Otomobil nasıl alınır, alırken nelere dikkat edilir araştırırken bu forum karşıma çıktı. Çok faydalı bilgiler var. Ama forum 123 sayfa olmuş. Her şeyi okumak pek mümkün olmayacağı için yazma ihtiyacı hissettim.
Birkaç siteye (cars.com, cargurus vs..) baktım ve karşıma çıkan araçların birkaçı dışında neredeyse tamamı dealer'dan. İnsanlar genelde araçlarını dealer'a mı satıyor yoksa ben mi bulamadım? Sahibinden satılık araçlar için nereye bakmam gerek?
Otomobilden anlamam. Lokal dealer'dan almak istesem güvenli olması açısından ne tarz yerlere gitmem gerek? Türkiye'deki gibi ordaki resmi bayiler de kullanılmış araç satıyor sanırım. Oralar daha mı güvenli olur? Certified pre-owned araçlar var mesela. Sadece bayide mi satılıyor bunlar? Ya da CPO araçlara daha fazla ödemenin bir artısı olur mu?
25-30 bin dolar civarı bütçem var. Mazda 3 düşünüyorum. Gelir gelmez ilk aydan bu aralıkta bir araç almak mantıklı mı? Otomobilden anlasam 20k$ altına daha eski model bir araç almak isterim ama başım ağrımasın diye 3-5 daha verip sıfırını bile almayı düşünüyorum açıkçası.