@scbl007 yogunluga ve sectiginiz lokasyona gore degiskenlik gosterir 1 hafta icinde alan da oluyor 1 ay sonraya da. yazili sinavi gectikten sonra uygunluk icin websitesinden duzenli olarak kontrol ederek tarih bulabilirsiniz.
-
@samuraisamet Bu konu ile ilgili basi biraz derde girmis bir arkadasimiz vardi. Sigorta aradan 2 sene gecmis olmasina ragmen bu arkadasi mahkemeye vermis, Uber yaptigi ve bunu sigorta policesine yazdirmadigi icin. Bu arada aracinizin degerinin hic onemi yok, trafik ve sigorta isi cok hassas.
-
@Orçun-Yıldız İki hafta önce türk ehliyetimle araç kiraladım. Kiralama şirketi geçerli tarih olması önemli dedi. Yani eski ehliyetinizde şu zamana kadar geçerlidir diye bir ibare varsa sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Yeni ehliyetlerde bu var. Fakat eski ehliyetlerde var mıydı hatırlamıyorum. Umarım işlerinizi kolaylıkla halledersiniz.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
@Anka çok geçmiş olsun eğer arabanızda coverage yani kasko varsa ozaman işlemlerin hızlı ilerlmesi için coverage şirketinden işlemleri yapın. Zaten coverage şirketi diğer aracın liability trafik poliçesi şirketinden parasını alacak. Coverage yaptırısanız ikame araç yedek araçta alırsınız. Eğer sizin aracınızda coverage poliçesi yoksa ozaman hemen karşı aracın liability şirketinden dosya açtırıp paranızı alırsınız. Aracınızı hangi yöntemle yaptırırsanız yaptırın tüm aracın tamiri bitip size teslim edildikten sonra karşı aracın liability şirketine değer kaybı için 2. bir dosya açılır. Tüm dünya da mantık aynı şekilde işliyor.
Tesekkur ederim. Kaza dun oldu, henuz rapor olusmadi tahminimce, claim zamaninin bir onemi var mi sizce? Bugun ya da haftaya yapilmasinin? Kendi insurance’im (geico) ile gorustum, claimi bizden baslatabilirsiniz ama karsi tarafla da iletisime gecebilirsiniz dedi. Karsi tarafin insurance paketine gore ( prograssive) dogrudan onlar cozebilir ya da biz hizlica cozeriz ama karsi tarafin sigortasi yeterli olmazsa bir ihtimal sizin policeniz de etkilenebilire getirdiler konuyu. Tabi daha ortada rapor yok, foto vs gormediler biraz farazi bir bilgi oldu aldigim.
Birkac gun beklemenin bir zarari olur mu sizce?
-
@scbl007 yogunluga ve sectiginiz lokasyona gore degiskenlik gosterir 1 hafta icinde alan da oluyor 1 ay sonraya da. yazili sinavi gectikten sonra uygunluk icin websitesinden duzenli olarak kontrol ederek tarih bulabilirsiniz.
-
-
daha önceki başlıklarda yazılan yazıları okusaydın zaten "Su baslikta ciddi detayli bir girdi girecek yokmu ?" böyle bir yazı yazmazdın. @denizci10 eşyalarını gönderdi. Hem de kusursuz bir şekilde o yazıda şirket isimlerini yetkili kişinin telefonunu her şeyini paylaştı o kişi ile görüşürsen sana yardımcı olacaktır. Kaldı ki bu forumda kimse Amerikadan Türkiye araç getirmez gereksiz bir olay. Zaten hayatını kurma derdinde bu kadar lüks içinde yaşayıp keyif yapan üye bulunmamaktadır.
-
-
-
@crazycells duzenleme ve video ozeti gayet guzel olmus 🙂 kusura bakmayin ben uzun uzadiya yazmak icin firsat bulamiyorum. Elinize saglik.
-
Asagidaki linkte guzel bir tool yapmislar. Bir ayni eyalette ya da farkli eyaletlerde farkli townlar arasindaki farklari gorebilirsiniz. Mevcut sigortanizin ne kadar oldugunu, yeni ve eski adresinizin zip kodlarini giriyorsunuz, ona gore yaklasik sonuc veriyor. Kontrol ettim. Benim ikamet degistirmelerimde dogru sonuc verdi.
Jackie LamHow much will my car insurance change if I move? | CarInsurance.com How much will my car insurance change if I move? | CarInsurance.com
How does your address affect car insurance? CarInsurance.com's moving tool calculates the change in your premium for your new address.
Eyalet bazinda ortalama araba sigorta fiyatlari ve istatistikleri de bu linkte.
Laura Longero
Compare Average Car Insurance Rates by ZIP Code Compare Average Car Insurance Rates by ZIP Code
Compare average auto insurance rates by ZIP code and state to see the price you can expect to pay for coverage in your neighborhood.
-
@dusyola Sifir araclarda satislar genelde MSRP degerinin daha uzerinden oluyor. Dealer ayrica transportation fee ve market adjustment adi verilen bir baska fee ekliyor.
Eskiden pazarlikla bunlari indirtebiliyordunuz ve hatta sildirebiliyordunuz ama artik market saticilarin piyasasi. Pazarlik sansi oldukca az.
Dun Nissan dealerdaydim. 2023 model Nissan Z vardi, MSRP fiyati $54,500 yaziyordu ama dealer satis fiyati $85,500 idi. $1,000 transportation ve $30,000 market adjustment eklemisler.
-
Bu arabaları ikinci el olarak amerikadan ordan burdan kendileri ithal ediyolar bizim devletcigimizde 150 bin dolar üzerinden fixed rate vergi alıyolar. 40 yas sınırı var. Zenginler için yasa cıkarmıslar. Fakir 20 30 yasında bir prelude calibra alfa spaydır falan istese gidip de alamuyo bulgardan gürcüden sokamıyo 1000 levaya. Bu arabalarla yasaklı maddelerde sokuyolar zengin kardeşlerimiz sagında solunda masbiyesinin içinde stepnesinde
-
-
@egesahinkaya Türk kafasıyla alakası yok doğru düşünüyorsunuz basit bi matematik hesabıyla leasingin mantıklı olmadığını anlayabilir ve sayın @DonTurcos un dediği gibi finance den daha fazla faiz ödersiniz.
-
Merhaba , mevcut Turk ehliyetini ABD de deki konsolosluk araciligiyla degistiren oldu mu ? Gerekli belgeler de
İkamet edilen ülkenin yerel makamlarından alınacak sürücü olmasında engel durum bulunmadığına dair sağlık raporu ve Türkçe tercümesi ve Kan grubunu belirtir belgeni aslı ve fotokopisi veya sözlü/yazılı beyan isteniyor.Tam olarak Amerika da hangi kurumlardan cikarabiliriz bunlari ? Bildigim kadariyla surucu belgesi icin alinan saglik raporu goz vs farkli oluyor .
-
@hasbelkader Arabayi ismail ayaz kullaniyordu o gun cezayi ona gonderin de devam et
-
@mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
-
@ismailayaz Supersiniz. Bilgiler icin çok teşekkür ederim.
-
Merhaba, daha önce benzer başlık buldum ama sorumun cevabını orda alamadım özür dilerim.
Work And Travel ile bu sene Amerikaya geldim ve NJ ID’isi çıkartmıştım, NJ ID’m ile New Yorkta speeding ticket yedim. Ben Türkiyeye döneceğim ve ceza +200$ bu yüzden ödemek istemiyorum. Bu ceza Türkiyede bana sorun çıkartır mı ? Veya bir gün geri gelmek istersem ne olur ? Court planlamak istediğimde 2023 Ağustosa tarih veriyor, o tarihte zaten burda olamam. Ne gibi bir şey önerirsiniz ? Teşekkür ederim ilginiz için.
Amerika'da ikinci el araba almak
-
@sir-altan dediginiz sistem OBD (On-board diagnostics). 1996 dan itibaren OBD-2 sistemi kullaniliyor. Cihaz ile baglanip aracin verilerini gormek mumkun. Bu istemin kolayliklari yaninda bir kotu yani da farkli arizlar ayni hata kodunu uretebiliyor. Tecrubesiz tamirciler de arizali olmayan parcalari degistiriyor. Zaman ve para kaybina yol aciyorlar.
@MySea eski araba hayirsiz evlat gibi, surekli para yiyor
Arabalarin ekonomik omru genelde 8 yil. Imkan el veriyorsa 5 i gecmemek mantikli. Ya da tamirat islerinden anlamak.
-
@sir-altan OBD port denen yerden arac bilgisayarindan hata kodlari alinabilinir
-
Avrupa arabalari (ozellikle bmw, audi, mercedes, porsche) tutulmuyor kanisina katilmiyorum. Bulundugunuz bolgedeki gelir durumuna gore degisir. Benim yasadigim bolgede bu araclar en populer araclar.
Ben de bir vw bir bmw sahibiyim. VW tiguan 2021’de sifir almistim. Alirken bakim icin bir paket eklettik, aylik 20$ gibi ufak bir odeme ile tum bakimlari 60bin mile kadar ucretsiz. Zaten aracta 60bin mil garantili. Bir sorun oldugunda cebimizden bir sey cikmadan rahatca halledebiliyoruz. Servisi gayet ilgili, musteriyi elinde tutmak icin elinden geleni yapiyor.
Bmw icin pek yorum yapamayacagim, premium araclar her zaman pahalidir. En ufak sensor arizasi 300-500$‘Lari buluyor. Akusu bile degisirken kodlama gerektiriyor. Standart bir toyotanin akusunu herhangi bir yerden alip iscilik odemeden 150$ civarina degistirtebilirsiniz. Bmw aku degisimi iscilik, kodlama dahil ortalama 650-800$ arasi yetkili servise gore degisiyor. -
Arac piyasasi enteresan bir yere gidiyor. Cogu markada sifir arac bulmak zor. Herkes istedigini degil de buldugunu almaya basladi. Bazi araclarin ikinci elleri sifir fiyatlarindan pahali. Muscle car’larda ust modellerde sira beklemeniz gerekiyor (mustang GT, camaro 1le, lt1, dodge charger, challenger scat veya hellcat…) Sifir arac teslimat sureleri 4-6 ay arasi degisiyor. Ford ve chevrolet bayileri; onumuzdeki 4-5 aylik uretim kapasitesi kadar arac simdiden satildi dedi. 2023 modeller icin siparis aliyorlar. Ona da teslimat suresi icin garanti veremeyip sarkabilir diyorlar
-
Merhaba,
Abd dışındayken Abd'deki aracımızı satmak mümkün müdür? Sanırım bir yakınımıza 'power of attorney' verebiliriz ama yine Abd dışındayken bunu nasıl yapabiliriz?
-
@ICu Eger aracin title sizdeyse, satis bolumunu imzalayip yakininiza verirseniz, o satisi yapabilir.
Her eyalette arac title lar farklidir. Nereyi imzalayacaginizi, asagidaki linkten eyaletinizi secerek bakabilirsiniz:
-
İkametinizin oldugu eyalet dışında bir eyaletten araç (sıfır veya 2. el) alabilirmiyiz? Plakası hangi eyalet olur?
-
@Platon59 Alabilirsiniz ve kendi eyaletinize gelince DMV de register yaptirip, plaka alabilirsiniz.
Bircok eyalet baska eyaletten satin alinip getirilen aracin register yapmak icin inspectiondan gecmesini isterler.
-
@MySea Kendi eyeletime dönüş için kısıtlama var mı? 6 + ay olursa mesela?
-
@sigmoidalmammal Bunun bluetooth olanı da var. Bağlıyorsun porta ve telefondaki uygulamasını açıyorsun. Oradan sana arızaları gösteriyor. Bir öğretmen arkadaşta görmüştüm. Böyle işlere meraklıydı kendisi
-
@Platon59 Baska eyaletten alinan aracin register yapilmasi suresi eyaletine gore degisir ama benim gordugum genelde 60 gun icinde yapilmasi gerekir.
-
-
@ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Cevap için teşekkürler.
Peki imzayı noter huzurunda mı atmam gerekiyor?
Hayır. İmzalayıp yakınınıza verin yeterli.
-
@Ryback, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Cevap için teşekkürler.
Peki imzayı noter huzurunda mı atmam gerekiyor?
Hayır. İmzalayıp yakınınıza verin yeterli.
Arizona'da olmuyormuş hocam. İlla noter huzurunda imzalamak gerekiyormuş. Galerici arkadaş söyledi. Elektronik transfer imkanı var zannediyordum ama etrafımdaki kimse o konu hakkında bilmiyor
-
Abondened araba ile ilgili bir sorum var. Eger tow ve storage ucreti odenmezse, auctionda satılacak diye bilgi var. Bu durumda junk car dan kurtulmanın en ucuz yontemi ne yapılabilir?
-
-
@portl Eger title sizdeyse, etrafdaki junk vehicle satin alan yerleri arayin. Genelde $100 ile $250 arasi odeme yapip alirlar. Hatta gelip kendileri tow da yapabilirler.
Eger title sizde degilse, once aracin borcunu odeyip, title almalisiniz. Sonra junk yapabilirsiniz.
-
Selamlar,sevgiler..Ford Focus ,Fiesta gibi araçlar çok mu arıza veriyorlar fikrinizi almak istiyorum. Ben bu konuyu bir türlü anlamlandıramıyorum kafamda koca ülkede sadece japon arabası binilmesi şart gibi konuşuyorlar. Dealerla konuşuyorum adam diyo ki asla satmıyorum onları e hyundai sentra falan asla satmıyorum çok arıza veriyolar.E ne satıyosun honda,mazda. Siz bu işe ne dersiniz arkadaşlar. Yani illa priusa 10bin dolar mı verelim sevmiyorum..8-9 bin bandında cash alabileceğim hangi modelleri önerebilirsiniz acaba?
-
Selamlar herkese,
Yakın zamanda iş sebebiyle Türkiye'den Kansas'a taşınıyorum. Otomobil nasıl alınır, alırken nelere dikkat edilir araştırırken bu forum karşıma çıktı. Çok faydalı bilgiler var. Ama forum 123 sayfa olmuş. Her şeyi okumak pek mümkün olmayacağı için yazma ihtiyacı hissettim.
Birkaç siteye (cars.com, cargurus vs..) baktım ve karşıma çıkan araçların birkaçı dışında neredeyse tamamı dealer'dan. İnsanlar genelde araçlarını dealer'a mı satıyor yoksa ben mi bulamadım? Sahibinden satılık araçlar için nereye bakmam gerek?
Otomobilden anlamam. Lokal dealer'dan almak istesem güvenli olması açısından ne tarz yerlere gitmem gerek? Türkiye'deki gibi ordaki resmi bayiler de kullanılmış araç satıyor sanırım. Oralar daha mı güvenli olur? Certified pre-owned araçlar var mesela. Sadece bayide mi satılıyor bunlar? Ya da CPO araçlara daha fazla ödemenin bir artısı olur mu?
25-30 bin dolar civarı bütçem var. Mazda 3 düşünüyorum. Gelir gelmez ilk aydan bu aralıkta bir araç almak mantıklı mı? Otomobilden anlasam 20k$ altına daha eski model bir araç almak isterim ama başım ağrımasın diye 3-5 daha verip sıfırını bile almayı düşünüyorum açıkçası.
-
@DrOetker kullanilmis ama cok eski olmayan araclarin fiyatlari cok yuksek oldugu icin, bence de yeni almak daha mantikli. Bilinen buyuk bir bayiden, yarisini pesin yarisini dusuk faizle 3-5 sene geri odemeli dusunebilirsiniz belki. Yeni araba alan bir arkadas 2022 toyota corolla base modeli $27,000 aldi, senelik %1.99 faizle. Enflasyonun %9 oldugunu dusununce, fena degil.
Benzer Başlıklar
133
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k