@crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
-
Merhaba, gelecek ay randevum var. Esimin 2022 vergi kagitlari henuz bitmedi, extension yapildi ama sponsorumuz 2022 vergi kagitlari ve tax transcript yapildi ve yuklenecek sisteme. Bir sikinti cikartilar mi? esimin vergileri henuz bitmedigi icin sadece extension olacak.
-
Merhabalar 30 mayısta onayımız geldi bugün de istenen belgeler için mail geldi. Umarım bekleyen herkesin en kısa zamanda onayı gelir 🙏
-
@BordeauxBro teşekkür ederim ☺️ belli bir saatte açmıyolar inanın sabah 7 den akşam yatana kadar 1 dakikalık arayla baktım 10 mayısta açtılar kaçırdım onu saat 16.20 gibi 1 hazirandada 1350 gibi açtılar sistemden çıkmayıp sabretmek lazım
-
@crazycells mülakatta işi şansa bırakmamak için join sponsor bulmamız lazım.hızlı dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.
-
@canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@waterman k1 vizesinde koşullu greencard diye bir şey yok ayrıca .nişsnlı vizesi var.bu konulara pek vakıf olmadığınız belli.lütfen bilen ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın
Green Card aldiginizda 2 yildan az sure evli olacaginiz icin 2 yillik kosullu Green Card almis olacaksiniz, bilginize, sayin @waterman size dogru bilgi verdi.
-
@MomisCan, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
@crazycells merhabalar, bu tablolara nereden ulaşabiliriz? 2023 yılındaki bilgilere erişim sağlamak istiyoruz. Babam amerikan vatandaşı ve tüm kardeşlerim için başvuruda bulundu. Başvurular 8 ayda onaylanıp ncv ye aktarıldı. bu kadar hızlı onaylanması sizce bu bahsi geçen 10 yıllık süreci de kısaltır mı?
suradan:
Monthly Immigrant Visa Issuance Statistics Monthly Immigrant Visa Issuance Statistics
-
-
@crazycells tamam cok tesekkurler, inceleyip sorum olursa tekrar yazacagim 🙂
-
@bklc sponsorumuz oğlumuz. Kendisi ingilterede doktora yapıyor ve yarı zamanlı çalışıyor.Geliri 30 bin dolar. Banka hesabı Amerika da. Bize gelen mesajı iliştirdim.
This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p. Geliri 30 bin dolar. Mesajı
-
-
Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
-
@projeon merhaba siz bu süreci biraz detaylandırabilir misiniz. Bizde eşim green cardlı Amerika’da yaşıyor. 2 ay önce belgemiz uscise ulaştı. Fakat ben depremden etkilendim. Deprem bölgesinde yaşıyorum. Eşim işlerinden dolayı gelemiyor. Ben de bu süreçte turist vizesine başvurup bir ay kalıp gelmek istiyorum. Sürecimiz uzun olduğu İÇİN gidip gelmek istiyorum. Sizce başvuru yapalım mı? Eşim orada yaşıyor diye göçmen durumuna düşmek istemiyorum. Çünkü zaten başvurumuz var ben gidip gelmek için istiyorum
-
-
8 ay oldu bizde hala bekliyoruz gorusmeye bile giremedik. surekli email yaziyorum tup bebek yapmamiz gerek zamanimiz az ve bu ulkede cok pahali diye ama nafile. kimse calismiyor mu ofiste anlamadim
-
@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri
Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)Şimdiden teşekkürler.
Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:
Oca 23Petition to Remove Conditions on Residence Petition to Remove Conditions on Residence
Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.
Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...
Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...
Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
-
Yeni gocmenlik yasa tasarisina gore ( umarim yasalasabilir) Aile sponsorlugu altinda basvuru yapmis olan kilisilerin priority datelerinin uzerinden en az iki yil gectiyse yillik kotaya bakilmaksizin 2500 dolarlik bir ucret odemeniz halinde adjustmen of status talebinde bulunabileceksiniz.
-
@platon, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?
Hangi vize ile AOS'ye basvurdunuz?
Eger AOS surecindeyseniz ABD disina cikmamalisiniz, eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz ve ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal edilebilir.
Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/
-
@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@aloely, içinde söyledi: Abd' de illegal duruma düşüp Evlenmek
Merhaba k1 vizesiyle evlilik yaptım. Adjusment of status başvurusnu yapmıştım. Eşimle tartışma sonucu tutuklandım küçük bir anlaşmazlık olduğunu avukatlar aracılıgıyla mahkemeye sunduk ilk duruşmada serbest bırakıldım. Daha önce herhangi bir kaydım yok. Bundan sonra ki süreçte bir mahkeme daha olacagını söyledi avukatım. Bundan sonra ki süreçte green card almam olumsuz sonuçlanabilirmi? Yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler
Evliligi bitirmeyi mi dusunuyorsunuz?

F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
-
@mervetk, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba bugün görüşmemiz vardı eşimin geliri yeterliydi ama bi yan destekci istediler biraz morelimiz bozuldu çok fazla tanıdığımızda yok yan destekci nasıl olcak form doldurması gerekiyor mu ne gibi sorumluluklar alıcak ? Çok acil cevaplarınızı bekliyorum
su basligi takip edebilirsiniz:
-
@horoz tebrikler, hayirli olsun.
-
@Sefa-Koçakoğlu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
merhaba gelirim yeterli olmasına rağmen eşimden yan destekci istemişler bu yan destekci sorumlulukları neler sıkıntılı bir durum mu ? Tanıdıklara sorucam cekiniyorum tam şartları neler bilen var mı ?
su basligi inceleyebilirsiniz:
sponsorunuz, 10 yil boyunca (veya siz ABD vatandasi olana kadar); eger devletten bazi maddi yardimlari alirsaniz bu yardimlardan sorumlu oluyor...
-
@nargiz94 çok tebrik ederim. Kendime olmuş kadar sevindim
Belki daha önce de sorulmuştur ama farklı yaptığınız herhangi bir şey var mıydı? Yoksa tamamen dosyanın hangi merkeze aktarıldığı ile ilgili mi?
-
@wanderer Teşekkür ederiz) Yok farklı birşey yapmadıq buradan bilgilenerek yaptık başvurunu kendimiz) Dediğiniz gibi aktarıldığı merkeze bağlı galiba tam olarak
-
@Ali-Veli-Ahmet süreç kaç ay sürdü alibey hayırlı olsun bı arada
-
@49leon teşekkür ederim süreç 2 yıl 3 ay gibi sürdü. Covid olmasa bence daha kısa olabilirdi süreç.
-
@crazycells acaba yan destekçinin geliri minimum ne kadar olmalı bir kıstas var mı? Yıllığı 12 bin dolar olan yan destekçi olabilir mi?
-
@mervetk, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells acaba yan destekçinin geliri minimum ne kadar olmalı bir kıstas var mı? Yıllığı 12 bin dolar olan yan destekçi olabilir mi?
maalesef oyle olmuyor... joint sponsorun geliri tek basina hem kendisine, hem de sizlere yetecek miktarda olmali...
su basligi inceleyebilirsiniz:
-
Pasaportum Konsolosluktaydı bugün Congratulations maili geldi pasaport bana ulaşınca deneyimlerimi paylaşacağım.
-
Arkadaşlar bugün mülakata katıldık. Sadece fotoğraflar nüfus kayıt örneği resim ve pasaportları aldılar. Mülakatta yemin ettim ve evliliğimizle ilgili hiç soru sormadılar. Sadece eşimin işini ve nerede yaşadığını sordu. Daha sonra w2 veya güncel maaş belgesinin eksik olduğunu, vizeyi vereceklerini ancak önce bu belgeleri sisteme yükleyip onlara mail atmamı söylediler. Eşim danışman olarak başladı işe ve Almanyaya bağlı bir şirkette çalışıyor. Aylık geliri sadece 500 Euro görünüyor. Bu bizim canımızı sıktı baya. Acaba bir sorun yaratırlar mı ?
-
Arkadaşlar bugün mülakata katıldık. Sadece fotoğraflar nüfus kayıt örneği resim ve pasaportları aldılar. Mülakatta yemin ettim ve evliliğimizle ilgili hiç soru sormadılar. Sadece eşimin işini ve nerede yaşadığını sordu. Daha sonra w2 veya güncel maaş belgesinin eksik olduğunu, vizeyi vereceklerini ancak önce bu belgeleri sisteme yükleyip onlara mail atmamı söylediler. Eşim danışman olarak başladı işe ve Almanyaya bağlı bir şirkette çalışıyor. Aylık geliri sadece 500 Euro görünüyor. Bu bizim canımızı sıktı baya. Acaba bir sorun yaratırlar mı ?
-
@kubra94 hayırlı olsun kübra hanım sanmıyorum bir sorun olmaz evrakları güncel olmayan bir çok arkadaştan istediler ek evrak yüklenmesini tabi maaş olayı konusunda bir fikrim yok o aşamaya gelmedik biz henüz bilen arkadaşlar cevap vereceklerdir. Ama biraz zaman kaybı olur en fazla vizenizi alırsınız sonuç itibariyle.
-
Kasim ayina gorusme tarihi alan var midir. Sanirim bu hafta icinde aciklanacak.
-
Merakla beklemedeyiz. 10 dakikada bir mail refresh ediyorum.
-
@nevermore obsesife bağladım bekliyorum merakla. @senes in dediği gibiyim ben de. Sürekli kontrol ediyorum mail kutusunu.
-
@senes Sizin de başvurunuz benden önce DQ tarihiniz benden sonra. Bakalım ne ile karşılaşacağız bu ay?
-
Evet, sizin alamamaniza sasirmistim zaten gecen ay. Bu gun gorururuz umarim interview email’lerini.
-
@senes kafam hiç rahat değil. Umarım bu ay da bizlerin ayı olur.
-
@senes @Esra-Esra Ben de umutluyum son 36 aydir oldugu gibi
konsolosluk aciklamasinda Turk vatandaslari ile ilgili onceligi kaldirmislar bizim vize turunde. Bol sans arkadaslar.
Benzer Başlıklar
88
31.7k
Users
5.1k
Topics
363.1k