Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Asla Türkiyede evlenip Amerikaya gelmeyi düşünmeyin. Hayatınız yok olur. Amerikaya gidin orada evlenin. Ben 4 senedir kızımı alamıyorum yanıma. Son 6 aydır kategori de tarih değişmiyor. O yüzden bence akıllı davranın

• Merhabalar,

Green Cars sahibi eş ve çocuk için Türk konsolosluklarından hangi belgeleri temin edebiliriz?

• @Procedure Bende Kızım için benzer bir durumdan geçtim çok zor gerçekten. Bülten 01/Ocak/2022 da ilk ilerlemede randevunuz gelecektir benim tahminimce bu yaz yada son baharda kızınıza kavuşacaksınız diye düşünüyorum.

• F2B 2 ay, F1de 4 ay ilerleme var😍👏🏻📣 bundan sonra hep böyle olucak inşallah ufak ufak olsada ilerlesin yeter ki🫶🏻

• Merhaba,
    Evlilik yoluyla edindigim Green Card ile bir suredir ABD de yasal olarak ikamet ediyorum. Oglum 21 yasina basmadan GC surecini baslattim. 2 seneye kadar sonuclanmasini bekliyorum. Ancak kizim 21 yasindan buyuk oldugu icin surecin 7 seneye kadar surdugunu biliyorun.
    Sorum su;
    Cocuklarimin surecleri tamamlanana kadar oturma iznimi muhafaza etmek zorunda miyim?
    Bir sekilde oturma iznim iptal olursa basvurular da otomatik olarak iptal olur mu?
    Bilgisi olan varsa yazabilirse memnun olurum
    Tesekkurler

• Selam ben 21 yaş üstü oğlum için 2024 Mart ayında F2 b vizesi için ı130 formu doldurdum.
    Ucsiste
    case step 1 of 2( completed): case received
    Case step 2 of 2 (current step) : case decision
    Yazıyor
    Bundan sonraki adımlar nedir. Bu konudaki bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevirim

• @sebo Merhaba, 21 yaş altı için ortalama süreç 3-4 seneyi buluyor buna hazırlıklı olun. Eğer çocukların ABD vizesi varsa başvuru sırasında ABD den bu işi yürüteceğinizi belirterek süreci kısaltmanız mümkün. Sponsor sizseniz belli bir gelirin üzerinde çalışıyor ve vergi ödemeniz gerekiyor, tabiki green kartınızı kaybederseniz süreç son bulur.

• @belgin merhabalar benim arkadasimin ailesi 2019da f2bye başvurdular hala bekliyor malesef süreç çok uzun şuan yapıcak bir şeyiniz yoksa mail bekliceksiniz. Seneye Case number mektubunuz gelir oradaki numarayi kaybetmeyin. Visabulletin sayfasından tarihleri bekliceksiniz 7-8 yıl gibi bir süreniz var. Hükemet hızlandırırsa 5e düşer. Oğlunuz bu süreçte evlenmemesi gerekiyor. Evlenirse tüm süreç uzar 10 yılı geçer farklı kategoriye geçeceği için.

• @sebo oturum izninizi muhafaza etmeniz Abd’de kalmaniz gerekiyor yoksa greencard süreci yanar. Arkadasimda 21 yas ustu 2019dan beri bekliyor

• @historian biz vatandaş olduğumuzda bu süreç değişirmi

• 21 yaş sonrası yakın aile bireyleri kavramı bitiyor ve F1 vizesine dönüşüyor F2B ye göre konsolosluk aşamaları daha hızlı olabilir ama bültene bakınca F1 2015 de F2B 2016 dan bekliyor 9-10 yıllık süreçler var.

• @patron3535 Su an step2 (case desicion) ye 16 ay veriyor. Abd vizesi yok simdi basvursak red yeriz diye dusunuyorum muhtemelen.

• @sebo 16 ay suresini nerde gordunuz acaba? USCIS te herhangi bir timeline gorunmuyor bizim case imiz icin. Bizde 2 yildan fazladir bekliyoruz, turist vizesi deneyecegiz dusuk bir ihtimal olsada

• @sebo maalesef bu tür vize kategorisinde case decision süresi çok önemli değil 12 ayada approved edilse vize bültenine göre hareket ediliyor. Yani approved olarak 7-8 sene bekletiyorlar sırada. Türkiye den vize red muhtemel ancak diğer ülkelerden denenebilir qatar vs. Orda işe girip vize alıp gelen var.

• @patron3535 Güncel olarak şuan A tablosu F1 mart 2016 B tablosu F1 eylül 2017

• @historian evet F1 için final action date 2016 da Buda 2016 öncesi başvuranlar şuan vize için görüşme alabilir 9 yıl gibi bir gap durumu maalesef

• @patron3535 aynen bizde 6 yıldır bekliyoruz

• Merhabalar. Sağlık muayenesi ve aşı ile ilgili önemli olduğunu düşündüğüm bir tecrübemizi paylaşmak istiyorum. Sağlık mauyenesi öncesinde 6 yaşındaki çocuğumuzun hastaneden ve e-nabız üzerinden aldığım aşı kartlarını İngilizce çevirileri ile hazır ettim. Hatta, aile birleştirme süreci sonrasında yerleşeceğimiz FL eyaletinin çocuk aşı takvimi ile çocuğumuzun aşı geçmişinin bir karşılaştırmasını da hazırladım. O karşılaştırmaya göre çocuğumuzun aşı eksiği yoktu. Sağlık muayenesine sadece eşim ve çocuğum girdi. Bayan Dr. Ungan eşimi dinlemeyip her ikisine de, içinde ne olduğunu söyleme zahmetine dahi katlanmadığı birer enjeksiyon yapmış. Keşke muayene öncesinde doktorla görüşseydim. Bu konuyla ilgili ilk hatam. Ertesi gün e-mail ile gelen dokümanda çocuğumuza hayatı yapılan tüm aşıların işlenmediğini ancak çocuğumuzun ABD'deki okul kaydı sürecinde sağlık muayenesine evrak hazırlarken farkettim. Bu da ikinci hatam. Sağlık muayenesi sırasında sağlık personeline durumu anlattım ve elimdeki tüm belgeleri gösterdim. Personel, bunları göstermemiş olsanız çocuğunuza 3 aşı daha yapacaktım dedi. Lütfen dikkat edin.

• Merhabalar. 3 yıl aradan sonra dosyanızın ilk aşaması onaylandı darısı tüm bekleyenlere

• @Recep-Toraman onayınız hayırlı olsun.

Hâlâ F2A sınıfında mısınız, IR1'a yükseltme yaptınız mı?

Bir de vatandaşlık hakkı elde etmenize ne kadar süre kalmıştı?

Benzer Başlıklar

• 4655
  • 21
  • 5
  • 190
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |