@Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.
-
@hudaveyasin1907 ikisinide e-devletten alarak gonderin. Bir dosyanin altina yada Pdf tanimina evlenmeden once, digerine ise evlendikten sonra seklinde ingilizce yazin. Ikiside barkotlu olsun. Eger daha once evlilikleriniz varsada eski eslerinde bu vukuatli nufus kayit orneginde gorulecek sekliyle de alin. Ben boyle yaptim.
-
@Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.
-
@TylerDurden3535 Ungan ofisinde beklerken sizin gibi durumda olan 2 kişi geldi. Hatta Cuma günüydü o gün, konsolosluk randevusu Pzt olan biri geldi. Sistem kesinlikle izin vermiyor randevu veremiyoruz dendi tüm ısrarlara rağmen.
Orada bu aradaşlara söylenen; konsolosluk görüşmesine gidin durumu açıklayın sonra bizden randevu alın oldu.
Seçenek 1: Yani ileri tarihli de olsa mutlaka Unganlar randevusu alınıp konsoloslukta gösterilebilir ( muayene sonrası bu raporu göndermenizi isteyeceklerdir yoksa vizeyi veremezler)
Seçenek 2: Hiç riske atmadan konsolosluk randevusunu ileri tarihe atmak.
Burada karar size kalıyor.
-
@Hardwell Amerika icinden yapılan, başvuruya hızlandırma talep etseniz belki yapılabilirdi. Ama NVC de sıra bekleyen dosya için hızlandırma imkansıza yakın bir ihtimal.
-
-
@çotonak28 Evet olabiliyor. Bazilarinda arka arkaya onaylaniyor bazen I485 cok daha uzun suruyor.
-
@Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@Shady-El-Shazly bakalım temmuz bülteninde nasıl bir süpriz ile karşılaşacağız umarım ilerleme devam eder herkes için hayırlısı diyelim
Peki Temmuz da geri çekilme olursa bizimde haziranda görüşme var bu temmuz bülteni hazirana etki edermi fikri olan varmı? -
@patron3535
Gerilirse etkileyemez! Sizin işiniz NVC’den çıkmış artık! Birde ilerleme devam edecek gerilme olmayacak inşallah! Tüm USCIS Uzmanların ve eski yöneticilerin tercihleri ve tahminleri çok pozitif yönde olduğunu belirtmişler! Covidten olan askılık artık tamamen bittirmeyi hedefliyorlar! -
@patron3535 Görüşme günü herşey tamam olsa bile. Vizeniz pasaporta basilmadan o gün bülten geriler ve bi anda pd tarihiniz artık current değilse. Pasaportunuz boş gelir vizeyi alamazsiniz. Pd tarihiniz current olmazsa sistem vize basilmasina musade etmiyormuş. İlk gerileme olduğunda bunu yaşayan insanlar olmuştu başka ülkelerde.
-
Merhabalar ,eşim şubatta vatandaş oldu hemen statü değişikliği yaptık .hala onayım gelmedi tahmini ne zaman onayım gelir acaba 2 yıldan fazla oldu hala onayım gelmedi .
-
@Sibel-Demir ne 2 senesi 3 sene 3 ay olacak nerdeyse Allah yardımcımız olsun senin şubatta vatandaş olmuş benimki geçen sene haziranda oldu 12 ay olcak nerdeyse haziranda hala ses yok inşaallah haziranda mutlu bir haber alırız cümleten
-
@yasmin982 USCIS e bildirdiniz mi? cok uzamis cunku, ben de vatandas oldum belgemi sisteme yukledim ve USCIS e bildirdim 1 ay icinde donus yapilacak dediler
-
@recepu my acconttan demi yüklediğiniz şey eşim hesabından yükleme yapamıyor avukat sanırım o kodu vermemiş avukat yüklemiş diye biliyorum herşeyi neden bu kadar uzadığı konusunda hiçbir fikrim yok ben başvursaydım eşime amerikada olup çoktan gitmişti.
Benim tavsiyem yeterli ingilizcesi ve bilgisayar kullanımına hakim olan biri online olarak bu işleri yapar.form doldurup tarayıcıya sisteme yükleme yapıp harcı yatıranların işlemleri kısa sürede halloluyor sadece bültene göre kotası olan visalar bekliyor.Avukat pürüzlü durumlarda lazım diye düşünüuyorum amerikaya gidersem bu konuşla ilgili kendimi geliştirip yardım gereken kişilere yardım etmeyi düşünüyorum.Posta işi çok uzatıyor gibime geliyor. -
Haziran da randevusu olan arkadaşlar sizde konsolosluk birimden güncel gelir belgesinin CEAC üzerine yüklenmesi ile ilgili mail aldınız mı sadece gelir belgesi mi yüklüyorsunuz? Diğer belgeleri elden konsolosluğa ileteceğiz heralde diye düşünüyorum
-
@patron3535 mail aldik ama herhangi bir islem yapmadik. Guncel belgeleri konsolosluga goturmeyi dusunuyorum acikcasi. Mutlaka yuklememiz gerekiyor mu? Valla oyle bir hale getirdiler ki aman sistemden hic bir sey ellemeyelim de mulakatimiza bir sey olmasin modundayiz.
-
@itsmebb @patron3535 avukatimiz bizden en güncel vergi dokümanlarıni istedi. Hatta vukuatlı nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydınida bunlarin güncel olanlarını yukleyecegini söyledi. Banada ciktilarinida alıp ne olur ne olmaz goturmemi söyledi yüklediğimiz tüm güncel evraklari.
Arkadaşlar sisteme yuklemeyip elden goturenlere benim deneyimlerden okuduğum kadarıyla genelde pasaportunu geri veriyorlar ve sisteme yukleyin ve bize pasaportu öyle gonderin vizenizi verelim diyorlar kısaca. Yani boşu boşuna süreç uzayabiliyor bir kaç hafta.
Bizler uzun süredir randevu beklediğimiz için hiç bir belgemiz güncel değil. Yuklemekte fayda var bence tabi yinede karar sizlerin. Ben avukatimizin verdiği bilgiyi paylaştım sorumluluk almak istemem. -
@ecom merhaba, güncel gelir belgesini amerika'da ki eş için mi istiyorlar yoksa türkiye'de ki eş için mi istiyorlar?
-
@ftkaya1 tabiki sponsor olan Amerikadaki eş olduğu için Onun gelirine bakılıyor.Yetmiyorsa sponsor gerekiyor.
-
@yasmin982 amin inşallah
-
@itsmebb
Bana konsolosluk biriminden gelen mesajın ilk kısmında ceac a başvuruda yüklenen ilk evrakların orijinalleri gerekiyor gelirken diye yazmışlar. Bunları götüreceğim.
Mailin alt kısmında ise kişiye özel istenen bilgiler var güncel gelir bilgisi yanına ceac a yüklenecek diyor onun altında PTT posta registration receipt
1 adet resim , sağlık muayenesi ve NKÖ nüfus kayıt örneği demiş tabi sadece IRS transcript yani gelir belgesinin yanında upload to CEAC yazıyor diğer istenenler için upload bilgisi yok ondan sormak istedim -
Konsolosluktan gelen mailde benden bir de ek olarak daha önce yüksek lisans için gittiğim ülkeden alınmış polis sertifikası istediler ama bunu NVC istememişti direkt onaylamıştı. Çünkü orada 11 ay kalmıştım. Şimdi bakınca bu dokumanın orijinalinin 4haftada gönderildiğini görüyorum mülakatıma yetişmeyecek sizce pasaport giriş çıkışlarımı gösterirsem 11 ay kaldığım için ikna olurlar mı bu benzer bir durumda olan var mı:( sormak için konsolosluğa da ulaşmaya çalıştım kimseye ulaşamadım.
-
@yasmin982 tesekkurler
-
@moonlight bende nvc en basinda istemişti, 2 farklı ülke için almam gerekti. Norveç 45 günde geldi, Kibrisa kendim gidip cikarttim.
-
@ftkaya1 bende nvc istemedi şimdi konsolosluk istiyor nasıl yetişecek bilmiyorum inşallah bir haftada gönderirler hemen. sizin o ülkelerde ikametiniz 12 ayı geçiyor muydu?
-
@moonlight son dakikada böyle bir talepte bulunmaları aksilik olmuş umarım zamanında alabilirsiniz. Benimki çocuk olduğu için istenen bilgileri sıraladım.
Gelen yazıda tercüme vs ilgilide birşeyler var yüklenen belgelerde yoktu şimdi birde her belgenin tercümesini götüreceğiz bu konuda nasıl anladınız -
@patron3535 konsolosluk eger belgelerinizin orjinal dili Türkçe ise tercüme istemez. Maildede yazıyor bu. Sadece mahkeme kayitlariniz varsa bunlarin çevirilerini isterler.
Benzer Başlıklar
82
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k