Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
-
@Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.
-
@TylerDurden3535 Ungan ofisinde beklerken sizin gibi durumda olan 2 kişi geldi. Hatta Cuma günüydü o gün, konsolosluk randevusu Pzt olan biri geldi. Sistem kesinlikle izin vermiyor randevu veremiyoruz dendi tüm ısrarlara rağmen.
Orada bu aradaşlara söylenen; konsolosluk görüşmesine gidin durumu açıklayın sonra bizden randevu alın oldu.
Seçenek 1: Yani ileri tarihli de olsa mutlaka Unganlar randevusu alınıp konsoloslukta gösterilebilir ( muayene sonrası bu raporu göndermenizi isteyeceklerdir yoksa vizeyi veremezler)
Seçenek 2: Hiç riske atmadan konsolosluk randevusunu ileri tarihe atmak.
Burada karar size kalıyor.
-
@Hardwell Amerika icinden yapılan, başvuruya hızlandırma talep etseniz belki yapılabilirdi. Ama NVC de sıra bekleyen dosya için hızlandırma imkansıza yakın bir ihtimal.
-
-
@çotonak28 Evet olabiliyor. Bazilarinda arka arkaya onaylaniyor bazen I485 cok daha uzun suruyor.
-
@Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Arkadaşlar merhabalar kendim greencard lıyım şuan 2006 Mart doğumlu kızım için başvuru yaptım acaba 21 yaşını doldurmadan sürecleri bitirmiş olurmuyuz?
-
@horoz muhtemelen tamamlanır ki tamamlanmasa da F2A sürecinde yas kısıtlaması yoktur süreç F2Bye döner sadece
-
@Sibel-Demir galiba normal ortalama süre 25,5 ay yazıyor sizin onayınız yakında gelir bence onay geldiğinde buraya da yazarsanız biz bekleyenlere de bi ışık olur inşallah
-
@lina inşallah onayım geldiği zaman yazarım
-
@Sibel-Demir bizim işlemler california servisteydi eşime tamamlanması gereken bi evrakla ilgili mektup gitmiş o mektupta Service Nebraska yazıyormuş gelen mailde de Nebraska yazıyormuş bizim işlemler nebraskaya gönderilmiş.avukatımız göçmenlik bürosu ile görüşme yapmış durum Aciliyeti ile ilgili çünkü şu anda mersindeyiz Adana depremi va baya zor bi süreç atlatıyoruz yaklaşık 20 gün ikiz bebeklerimde dışarda çadırda kaldım avukat bunlarıda söylemiş.bunlardan mı servis değişti vs bilmiyorum ama servisimiz Nebraska oldu.herhangi bi gelişme olursa burdan sizleri bilgilendiririm.Allah hepimize gönlümüzdekini nasip etsin
-
Herkese selamlar. Bende gecen sene mayis ayinda I-130 formu doldurarak suanda evli oldugum esim ve oglum icin dosya actim. Uscis sistemde estimated decision time olarak 2 ay gosteriyor. Sormak istedigim sey ise eski esimden 1 oglum daha var ve oda gelmek istiyor ama onceden annesi onaylamadigi icin gelemiyordu artik 18 yasini doldurdu ve yasal izne ihtiyaci kalmadi. Simdi ben buyuk oglum icinde dosya acsam gecen senekiler ile birlikte mi degerlendirilir yoksa yeni dosya nedeniyle gecen sene acilan dosyalar da dondurulup en bastan bir surec mi baslatilir. Fikri yada tecrubesi olan arkadaslarin yorumlarina mutesekkir olurum. Saygilar
-
@Servet-Demir IOE ile başlayan case numberiniz var değilmi https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do burdan kontrol ettiğiniz zaman aktif olarak inceleniyor adres değişirirseniz bilgi verin diyodur
-
@kuzeymelissa çok geçmiş olsun ,umarım tez zamanda onayınız gelir
-
@Sibel-Demir inşallah çok teşekkür ederim insalkah bekleyen herkesin onayı gelir ve hepimiz ailelerimize kavuşuruzsizin başvurunuz bizden daha önce biz 2022 Şubat ayında başvurduk tam 1 yıl oldu.insallah sizinde tez zamanda onayınız gelir
Pd:07.02.2022
Noa1:14.02.2022
Noa2:? -
@kuzeymelissa evet benim 2 yıl oldu hemen hemen çok uzun bir süre daha ne kadar beklerim bilmiyorum ️ tez zamanda onaylarımız gelir inşallah
-
@Sibel-Demir 2 ay önce gelir diyordum 24e tamamlayacaktır demekki bazılarına california da 20 ayda gelmişti.
-
@Sibel-Demir inşallah inanıyorum ki 2 ay içinde onay alacaksınız Allah hepimizin yardımcısı olacak
-
@yasmin982 inanın bazılarına bakıyorum F2A süreci 1,5 yılda sonuçlanmış.bazen şans bazen iyi hazırlanan bi dosya mı vs mi bilmiyorum ama farklılık gösteren çok oluyor bende anlamış değilim️️
-
@kuzeymelissa, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@yasmin982 inanın bazılarına bakıyorum F2A süreci 1,5 yılda sonuçlanmış.bazen şans bazen iyi hazırlanan bi dosya mı vs mi bilmiyorum ama farklılık gösteren çok oluyor bende anlamış değilim️️
Öncelikle geçmiş olsun deprem bölgesinde olduğunuz için gereken başvuruları yaparsanız sureciniz hızlanacaktır. Iyi hazırlanan dosya değil aslında konu çünkü ben her aşamadan takılmadan onay aldım yani eksik evrak vs. Yaşamadım sağolsun avukatımız sıkıntı yasatmadi ama her aşamada çok bekledik. Belki şans belki başka bir kriter var ama benden sonra başvurup çoktan vizesini alan arkadaşlarda oldu, benden önce başvurup uscis onayını benden sonra alanda oldu, kimse nedenini niçinini bilmiyor. Sabırlar diliyorum hepimize.
-
@ecom AMÎN
-
@yasmin982 2 ay sonra onayın gelmesine de razıyım
-
@kuzeymelissa Amin inşallah dediğiniz olur 2 aya da razıyım süreç daha uzamasa iyi
-
@Servet-Demir basvurunuzun alındığı gösteren notive of action mektubunun en altında servis merkezinin adı ve adresi yazılıdır.
-
@Sibel-Demir inşallah ben inanıyorum en kısa zamanda onayınız gelecek
-
@ecom evet anlattıklarınız doğru ben sadece neye dayanarak bu süreler belirleniyor onu çok merak ediyorumkeşke herkesin bi bekleme süresi olsa her yıl insanlar o tarihte onaylarını alsalar bebeklerimizle bu kadar beklemek insanı çok yıpratıyor bizimde avukatımız var depremle ilgili riskli bölgede olduğumuzu belirtmiş umarım azda olsa dosyamız ilerler herhangi bi ilerleme olursa arkadaşlar sizleri bilgilendireceğim.ikiz bebeklerim var 2 yasındalar o yüzden çok bakamıyorum sayfaya.Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar
Benzer Başlıklar
77
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k