@luchadora çok teşekkür ederim.
-
@Kitten paylasiminiz icin kendi adima cok tesekkur ederim. Guncel duruma iliskin deneyimlerinizin surecte cok faydasini goruyoruz. Kredi karti ile ilgili farkli aksakliklar da yasanabiliyor forumda okudugum kadariyla o yuzden money order secenegini dusunuyorum.
-
Herkese merhabalar, daha önce 2 senedir ilk onayı beklediğimizi söylemiştim, an itibari ile 2 sene 1 ay oldu ve hala onay alamadık.
Ancak bunun dışında, 2023 Ağustos ayında eşim için başvurduğumuz turist vizesi sürecimizden de aynı durumda olan arkadaşlara fikir vermesi açısından bahsetmek isterim.
2023 Ağustosta aldığımız turist vizesi randevusuna 2024 Temmuz sonunda girebildik. Dediğim gibi göçmenlik vizesi sürecimiz devam ediyor, bu yüzden eşim görüşmeye girdiğinde bütün açıklığı ile durumumuzu anlattı. 2 senedir cevap alamadığımızı, Amerika'ya gelip nerede yaşayacağını görmek istediğini ve ara ara beni ziyarete gelmek istediğini söyledi, 2 ay kalıp döneceğini, Türkiye'de çalıştığını belirtti ve vizesi onaylandı. (Görüşme İstanbul'da gerçekleşti)Geçtiğimiz hafta da, benim 2 haftalık Türkiye ziyaretim sonrasında beraber Amerika'ya sorunsuz giriş yapabildik. Eğer turist vizesi ile ilgili başka sorularınız olursa özelden cevaplayabilirim.
Sizlere danışmak istediğim konu ise, sizce sürecimize bundan sonra nasıl devam etmeliyiz? Turist vizesini bu durumda alabilip Amerika'ya sorunsuz girebildiğimiz için çok şanslı olduğumuzun farkındayız ancak verdiğimiz beyanın tersine davranıp direkt sürecimizi buraya aktarmak istemiyoruz ama belki bir sonraki gelişinde statü değişikliğine başvurabiliriz diye düşünüyoruz.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Statü değişikliği yapmalı mıyız? Yapmalıysak ilk girişimizde bunu yapmamız doğru olur mu yoksa en azından ikinci girişte yapmamız mı gerekir? Tabii bir de ikinci girişte sınırda sıkıntı yaşar mıyız? Daha önce aktif göçmenlik vizesi olduğu için sınırda deport edilen örneklerle karşılaştım. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz, zira herkes için örnek olabilecek bir durum. @crazycells @gucarslan
-
@nazmi4343 once live agent uzerinden expedite request olusturduk onlarda bize durumumuzu aciklayan bir belge olusturup USCIS ustunden i-130 basvurumuza eklememizi ve ekledikten sonra haber vermemizi soylediler. biz cok uzun aciklayici ve destekleyici belge ve beyanli bi dosya olusturduk. sebebimiz ciddi saglik sorunlarina bagli (kanser ve tumor ameliyati) ciddi mali kayipti. biz hepsini toparladik. hastane belgeleri, finansal belgeler, doktor raporlari, faturalar, giderlerimizin gelirimizin cok ustunde olmasina bagli olarak yasadigimiz mali sorunu, kredi kartlarini falan belgeledik yolladik. daha cevap alamadik bekliyoruz
-
Benim ı 130 bir seneyi gecti onaylanalı fakat ı 485 halen ses yok processing time 18,5 month diyor ama boyle olan varmı daha once basına gelen
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
-
@Haworn-1903 Hangi ek evrakı istediler sinden?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Arkadaşlar merhaba bugün baya randevu alan arkadaşımız oldu forumdan. Varmi f2a 'dan randevu alan?
-
@ecom malesef hala yok.. diğer vize türlerinden alanları mı kastettiniz bir sürü alan oldu derken?
-
En son 2021 başvurularında f2a olarak hangi ayda kaldı uscis onayları,gördüğüm kadarıyla hep 2020 son ayları california dosyaları olan varsa yazabilirmi bende KORO gibi listeleye bilirim bilgilendirmek babında iyi olacağını düşünüyorum.
-
@Özge-Dengiz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba ceac sitesindeki tüm dosyalarımız onaylandı ve eksik evrak yok. Fakat bize DQ maili gelmedi mailim kayıtlı zaten mailler bana eşime ve avukata geliyordu. Bunun sebebi nedir bilgilendirirseniz sevinirim
avukatiniz iletisim adresi olarak kendisininkini vermis olabilir, tek bir emaile gidiyor genelde...
-
@kıvanç, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells uscis sitesinden tekrar accses code oluştur dedim 2 güne mail attılar accses kodu:)
tam olarak nasil yaptiginizi anlatir misiniz? mumkunse ayrintili olarak... bu bilgiyi ilk iletilere tasiyayim...
-
@moonlight evet IR1 ve CR1 den alan arkadaşlar oldu. Randevuları toplu dağıtıyorlar genelde f2a 'dan alan var mı merak ettim ama sanırım kimse almamış. Bize üç yılı doldurtacak bunlar heralde..
-
merhaba ben kasım 2022 de amerikada evlilik yaptım eşim greencard sahibi, greencard başvuru sürecini nasıl başlatabilirim, bütün evrakları bir arada mı yollamalıyız? yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevirim. teşekkür ederim
-
@gucarslan Kızımın ameliyatı için Türkiye gelmiştik.Turkiyedeyiz
-
@Yasemin-Gürleroğlu kızınız 6 yaşında olduğu için mecburen kendisi için F2A-B vizelerinden uygun olanına başvurmanız gerekir. süreç için bu başlığın ilk iletisini okumanızı rica ederim.
-
@elif01 şuan amerika'da mı yoksa türkiye'de misiniz?
başvurunuzu nereden yapacaksınız? -
Merhabalar, biz mülakat tarihi için mail bekliyorduk. Dün gece bir bildirim maili geldi. Süreciniz işleniyor önümüzdeki 60 gün içinde randevu verilmezse yeniden bilgilendireceğiz vs. gibi. Bu maili aldıktan ne kadar süre sonra mülakat tarihi gelir acaba? Tecrübe eden var mı?
-
@Seher-Gürel, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar, biz mülakat tarihi için mail bekliyorduk. Dün gece bir bildirim maili geldi. Süreciniz işleniyor önümüzdeki 60 gün içinde randevu verilmezse yeniden bilgilendireceğiz vs. gibi. Bu maili aldıktan ne kadar süre sonra mülakat tarihi gelir acaba? Tecrübe eden var mı?
2-3 ay daha bekleyebilirsiniz, bilginize.
-
@Yasemin-Gürleroğlu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@gucarslan Kızımın ameliyatı için Türkiye gelmiştik.Turkiyedeyiz
gecmis olsun. Kizinizin Green Card'i yoksa, kendisine kart almak icin F2A surecini baslatmalisiniz. Ilk sayfayi inceleyebilirsiniz.
-
Arkadaslar, Eşimin bugün görüsmesi olumlu geçti vizemiz onaylandi 2,5 senenin sonunda ,
Nerede tanıştınız, ne iş yapıyor, eşini en son ne zaman gördün, götürdüğü fotoğraflardan birini seçip nerede çekildi diye sormuş
Beklediğimizden daha kolay geçti. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum , bu süreçte en önemli olan sabredebilmek gerisi halloluyor. -
@israfil hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydın darısı hepimizin başına…acaba eşinizin sürecini ve tarihlerini imzalarımızda yer aldığı gibi paylaşabilir misiniz? bir de görüşmeden hemen sonra pasaportu kendisine geri verildi mi yoksa kaç günde eline ulaştı/ulaşacak?
-
@moonlight pasaport verilmedi. birkaç güne gelir herhalde.
-
@neutrinos Merhaba. Tam olarak aynı sorun ile karşı karşıyayım. Ben Türkiyedeyim ve kız arkadaşım Amerikada. Turist vizem var ama evlenip süreci ben Türkiyedeyken Amerika üzerinden başlattığımızda benim Amerikaya turist olarak gidip gelmem mümkün mü değil mi onu cözemiyorum. mümkün degilse ögrenci vizesi yolunu mu denemeliyim bu süreci orada geçirmek için. Bu sorunuza yanıt bulursanız bana da yazar mısınız lütfen ?
-
@israfil vizeniz hayırlı olsun uzun bekleyiş bitti nihayet. Darısı başımıza diyelim.
-
@Gökay-Canberk-Abanoz süreci başlatmadan önce alınmış hali hazırda turist vizesi olan arkadaşlarımız vardı forumda. Bu eski sayfalarda detaylıca konuşulmuş bir konu. Daha önce herhangi bir ihlal yapmadan giriş çıkışlarıda olduğu için bekleme aşamasında rahatça eşlerini görmeye gidip geldiklerini söylemişlerdi. Sureci başladıktan sonra vize almaya çalışanlar ise istisnasız red aldı.
-
@ecom Teşekkür ederim cevap için. Şöyle bir şey sormak istiyorum. Turist vizem 05.2024 te sona eriyor, evlilik ile green card başvurusunda ise 2yılı bulan bir process ten bahsediliyor. Ben de süreci başlatmadan önce turist vizemi yenileyip Amerikaya gidip gelmek istiyorum.
05.2024 geçerlilik süresini uzatmam iyi olacak dolayısıyla. Bu konuda bilginiz var mı ? Henüz süresi dolmamış turist vizesini yenileyebiliyorlar mı ? Mail attım konsolosluğa fakat henüz dönüş alamadım.
Benzer Başlıklar
66
46.8k
Users
4.6k
Topics
458.4k