Arkadaşlar selamlar, herkese esenlikler dilerim. Ben ilk girişimi 2020 temmuz ayında yapmış, 3-4 gün kaldıktan sonra buradaki işlerimi halletmek adına geri dönmüştüm. Green cardımın basılması da yanlış hatırlamıyorsam kasım ayını buldu. İkinci ve nihai girişim ise 2021 nisan ayında oldu, yani ilk girişten 8 aydan az bir süre kadar sonra. Bu durumda benim 5 yıllık sürem 2021 nisan ayından itibaren mi işlemeye başlıyor? Çünkü konu ile ilgili kesin kararlar olmadığı, vatandaşlık başvurusu zamanı başvurunuzla ilgilenen memurun inisiyatifinede olduğuna dair iddialar var redditte.
sorum ise şu olacak; sağlık sebeplerinden ötürü bu sene nisan ayında Türkiye'ye temelli dönüş yaptım. O zamana kadar olan süreçte 30 ay süresince Abd'de bulundum, yani o konuda bir sorunum yok. 5 yılı doldurana kadar da her 5 buçuk ayda bir Abd'ye 10-15 günlük girişlerim olacak. Abd'de aktif banka hesabım, sağlık sigortam vs mevcut ve vergi beyanlarını yapacağım. Bu sürekli giriş çıkışlar, mazeretimi beyan ettiğim taktirde, vatandaşlığı olumsuz etkiler mi?-
@hudaveyasin1907 ikisinide e-devletten alarak gonderin. Bir dosyanin altina yada Pdf tanimina evlenmeden once, digerine ise evlendikten sonra seklinde ingilizce yazin. Ikiside barkotlu olsun. Eger daha once evlilikleriniz varsada eski eslerinde bu vukuatli nufus kayit orneginde gorulecek sekliyle de alin. Ben boyle yaptim.
-
@Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.
-
@TylerDurden3535 Ungan ofisinde beklerken sizin gibi durumda olan 2 kişi geldi. Hatta Cuma günüydü o gün, konsolosluk randevusu Pzt olan biri geldi. Sistem kesinlikle izin vermiyor randevu veremiyoruz dendi tüm ısrarlara rağmen.
Orada bu aradaşlara söylenen; konsolosluk görüşmesine gidin durumu açıklayın sonra bizden randevu alın oldu.
Seçenek 1: Yani ileri tarihli de olsa mutlaka Unganlar randevusu alınıp konsoloslukta gösterilebilir ( muayene sonrası bu raporu göndermenizi isteyeceklerdir yoksa vizeyi veremezler)
Seçenek 2: Hiç riske atmadan konsolosluk randevusunu ileri tarihe atmak.
Burada karar size kalıyor.
-
@Hardwell Amerika icinden yapılan, başvuruya hızlandırma talep etseniz belki yapılabilirdi. Ama NVC de sıra bekleyen dosya için hızlandırma imkansıza yakın bir ihtimal.
-
-
@çotonak28 Evet olabiliyor. Bazilarinda arka arkaya onaylaniyor bazen I485 cok daha uzun suruyor.
-
@Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Uscıstan En son onay alan 2021 marttı diye hatırlıyorum daha sonra onay alan oldumu acaba california dan yazarsanız sevinirim herkese mutlu seneler
-
@lina benim 29 Mart 2021 hala onay almadım
-
@Sibel-Demir umarım en yakın zaman da alırsınız
-
@lina inşallah hepimiz yakın zamanda onaylarımız alırız
-
Arkadaşlar merhaba, bütün bu detaylı bilgiler için hepinize öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de F2A vizesi başvurusu için hazırlık aşamasındayım ve kafamda bir çok soru var malum o yüzden çok yardımcı oldu burası.
Bi kaç aklımı karıştıran soru var onu size danışmak istiyorum.
Ben şimdi USCISe ilk paketimi göndereceğim, bu pakette sadece I-130, I-130A, G-1145 formları ve ekstra fotoğraflar, evlilik kanıtları, pasaport kopyaları, green card kopyası, evlilik sertifikası kopyası, ücret gibi belgeler mi olmalı yoksa I-693, I-485, I-944, I-864, I-131 formlarını da eklemeli miyim? Yani bütün formları ilk seferde gönderip beklemeli miyim yoksa hepsinin belli bi aşaması mi var? Bu konuda kafam çok karıştı açıkçası Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim -
Arkadaşlar merhaba , Nvc’den beklediğimiz onayımız dün geldi. Şimdi mülakat mailimizi bekliyoruz. Bu süreçle ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi ?
-
@gizemaö hayırlısı olsun. Biz de aynı durumdayız bundan sonraki süreç yine beklemek. Ankaradan mail gelicek mülakat için.
-
@itsmebb
Teşekkür ederim. Sizede hayırlı olsun. Umarım bu süreç uzun sürmez -
Arkadaslar merhaba. Esim ve ben F2A icin islemlere basladik. Aklimiza takilan bir soruyu sormak istiyorum, Marriage Certificate'i nasil gondermeliyiz ? Aile cuzdanimizin her sayfasini(bosta olsa) gondermeli miyiz ? Tercume edilmesi gerekiyor mu ? Arka tarafinda aslinda tablo uzerinden gayet anlasilabiliyor fakat cok guven vermedi orasi. Daha once halledenler var ise yardimci olurlarsa seviniriz.
Bir de, gordugumuz kadariyla I-130 online doldurulabiliyor. Bu durumda nelgelerin asillarini vs. verecek miyiz ? USCIS'e herhangi bir sekilde mail yoluyla bir sey gonderecek miyiz ? Daha once bu yoldan giden var mi ? Simdiden tesekkurler.
-
@yasmin982, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells şimdi f2a categorysinden giren 2 yıldan fazla evli eş greencard aldığında fx olarak mı geçecek greencardın üzerine yani direk 10 yıllık visa almış oluyor değil mi şartsız olarak
sizin FX'e takilmaniza gerek yok, F2A olarak bilmeniz yeterli, FX istatistiklerde gecen sekli...
Evet, 2 yildan uzun suredir evliyseniz 10 yillik Green Card alacaksiniz.
-
@ilkin001, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells evet vize mulakatına eşim girdi . Officer her şeyin yolunda olduğunu sadece olarak kızlık soyadının polis raporu ve 2021 tax return ve benim son 3 aylik pay stub istediler . Beyaz kagıt verdiler bunlar işaretlenmiş . Officer vizenizo onaylamam için bunları hızlıca yapın demiş . Aynı gün yapdık . Polis raporu ayrıca postayla da yollamamızı istediler onu da yolladık hızlı posta ile orda da bir problem çıkmış hala ulaşmadı mektub onlara . Yarın ulaşması lazım . Sizce ne kadar sürer en iyi ihtimal?
merak etmeyin yakin zamanda guncellenir. Istenilen tum belgeleri gonderdiyseniz telas etmenizi gerektiren bir durum yok.
-
@mulus, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells o zaman California USCIS ilgilenecek esimin vakasiyla ve bu da ortalama 25.5 ay demek oluyor yani, yanlis miyim? (bu noa 2 demek oluyor, degil mi)
ve california uscis ile islemler bittikten sonra bir de Ankara'daki konsolosluktan haber gelmesini bekleyecegiz, oyle degil mi? yani toplamda en az 3,5 sene esimin amerika'ya gelememesi demek oluyor degil mi?Dogrudur, ama onumuzdeki aylarda/yillarda islemler hizlanacagi icin bekleme suresi yavas yavas azalacaktir. Ayrica bir servis merkezinin yogunlugunu azaltmak icin dosyalar baska servis merkezine de aktarilabilir, bilginize.
-
@chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@yasmin982 Surec cok uzayinca kendi bolgeme bakan congressman e email yolladim. Onlar benim adima USCIS e inquiry yolladilar. O zaman case imin Potomac a transfer oldugu bilgisini aldim. Gerci bu bilgi ve congressman bir ise yaramadi. Sadece her seyin yolunda oldugu ve beklemem gerektigi bilgisini verdiler.
Surecte cok ciddi ve anlasilmadik bir gecikme olmadikca genelde bu tur mudaheleler (kongre uyesi araciligiyla surecin sorusturulmasi) pek sonuc getirmiyor, bilginize.
-
@lina, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Uscıs sayfasını 2 gündür açamıyorum bi sorun mu var acaba bilgisi olan varmı arkadaşlar
sitede ara ara bakimlar yapiliyor, o nedenle daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.
-
@Damla-D, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells merhabalar eş durumundan green card başvurusunu, green card sahibi olan eşim Aralık 2019 yılında ABD den yaptı. Ben kendim Türkiye de yaşıyorum ve hala devam ediyorum. Uzun bir süre bekledikten son NVC den sisteme yüklemek üzere bazı belgeler istediler ve yükledik Temmuz 2022 de. Şuan mülakat aşamasına kadar geldiğimi düşünüyorum. fakat sorum;
1- Mülakat aşamasına bu belgeleri sisteme yükledikten ne kadar sonra sıra gelir?
2- 2,5 yıldır her an haber gelir diye çalışamadım da girdi çıktı olmasın diye hiç bi yere. Ve artık çalışmak istiyorum ne zaman haber gelecek bilmiyorumda. Çalışırsam eğer sorun olurmu? Teşekkürler- Su sayfadan hangi tarihlere mulakat verildigini kontrol edebilirsiniz:
- Calismak derken, ABD'de calismaktan mi bahsediyorsunuz?
-
@AyşeB, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Ben de oğluma f2a ya başvurmadan önce turist vizesi almak istiyorum , sizce mümkün mü vermeleri? Hiç alan oldu mu sizlerden turist vizesi f2a sürecindeyken?
Mumkun, ama konsolosu cocugunuzun Turkiye'ye geri donecegine ikna etmeniz gerekiyor.
-
@Damla-D, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@cokbekledik86 nvc den onay maili geldi inanılmaz şimdi aldım
gozunuz aydin.
-
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells Merhaba, burada dosyamın büyük ihtimal F2B dönüşeceğini söylemiştiniz, şu an düşünceleriniz nedir?
06/07/2021 Başvuru Tarihi
04/09/2022 İncelenmeye Başlandı bildirisi geldi.25/02/2001 doğumluyum.
Evet, 21 yasindan buyuk oldugunuz icin F2B olarak degerlendirilecek.
-
NVC’den evrak onay maili aldıktan sonraki aşama ile alakalı bilgisi olan yazabilir mi? Posta yoluyla konsolosluktan evrak alacağımı duydum konuyu tecrübe edenler yazabilir mi
e-posta olarak mulakat bilgileri gonderilecek.
-
@yasmin982, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Californiada daha 31 aralık 2019da bize gelene kadar ölme e.eğim ölme yaza yoncalar bitecek gibime geliyor eşinmen kısa zamanda vatandaş olsa diye duâ ediyorumda belki kısalır süreç
Bir sualim olacak kendimiz ekimde başvursak dv2024de süreç yine 24de tamamlanıyor loto çoksa bile demi?Evet, DV2024 takvimi su sekilde:
Benzer Başlıklar
86
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k