Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
-
-
@Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.
-
@TylerDurden3535 Ungan ofisinde beklerken sizin gibi durumda olan 2 kişi geldi. Hatta Cuma günüydü o gün, konsolosluk randevusu Pzt olan biri geldi. Sistem kesinlikle izin vermiyor randevu veremiyoruz dendi tüm ısrarlara rağmen.
Orada bu aradaşlara söylenen; konsolosluk görüşmesine gidin durumu açıklayın sonra bizden randevu alın oldu.
Seçenek 1: Yani ileri tarihli de olsa mutlaka Unganlar randevusu alınıp konsoloslukta gösterilebilir ( muayene sonrası bu raporu göndermenizi isteyeceklerdir yoksa vizeyi veremezler)
Seçenek 2: Hiç riske atmadan konsolosluk randevusunu ileri tarihe atmak.
Burada karar size kalıyor.
-
@Hardwell Amerika icinden yapılan, başvuruya hızlandırma talep etseniz belki yapılabilirdi. Ama NVC de sıra bekleyen dosya için hızlandırma imkansıza yakın bir ihtimal.
-
-
@çotonak28 Evet olabiliyor. Bazilarinda arka arkaya onaylaniyor bazen I485 cok daha uzun suruyor.
-
@Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@Sibel-Demir mart 27de 2021 evrak onayından sonra bu yılın şubatında mı aktif inceleniyor güncellemesi geldi.Ayın sonuna doğru inşaallah onay gelir.
-
@yasmin982 evet şubat 19 inceleniyor maili gelmişti .inşallah hepimiz tez zamanda onayımız alırız
-
@Sibel-Demir inşaallah AMİNNNNN
-
Bizim mulakatimiz 22 aralikta bugun NVC ye girdigimde I-864ez formunun eklendigini fark ettik. Bu form eksik olarak gozukuyordu. Hemen doldurum yukledik. Insallah mulakatimizi etkilemez. Daha once boyle bir sey basina gelen var mi?
-
@chemist onaylandıysa sorun olacağını zannetmiyorum bir arkadaşını askerlik evraklarını görüntüleyemiyorum demiş memur süreç biraz uzamış mülakata gitmenden ceac sisteminden girdiğiniz belgeleri güncel mi kontrol edip öyle gidin derim yeteri kadar beklemişsiniz orda işlem yine 1-2 hafta uzarsa üzüntü yaşamanızı istemem empati kurmak babında inşaallah hemen görüşme esnasında vize onayını alırsınız.
Darısı en kısa zamanda biz bekleyenlere gelir inşaallah AMİNNNNN -
@chemist bu olay benim başıma geldi şuan halbuki eksik olan bişeyim yoktu şimdi incomplete görünüyor. Nası yaptınız ve ne yapmam lazım ?
-
@yasmin982 tesekkur ederim. Yukledigimiz tum belgeleri ve onlarin guncel hallerini yaninda goturecek esim.
-
@Damla-D valla ben avukatimla gorustum. Dun eksik dedikleri form u sisteme yukledik. Bakalim artik esim mulakata gidince gorucek ne olacagini.
-
@chemist sizin eşinizle benim mülakat tarihim aynı. Belgelerde bu zamana kadar eksik hiç bişey görmedik zaten o yüzden nvc den onay aldık. Bu form neyin nesi kimse de bilmiyor ve mülakata 1 hafta kala çıkan durum çok canımı sıktı.
-
@Damla-D sağlık muayenizi oldunuz mu
-
@yasmin982 evt dün sağlık muayenemi oldum sabah saat 10:30 daydı ve işlemlerim 12:00 de bitmişti
-
@Damla-D Merhaba Damla Hanım,
İmzanınızı göremedim DQ olduktan sonra mülakat almanız ne kadar sürdü? -
@Damla-D gözünüz Aydın bir mülakat kaldı inşaallah onuda bir problem olmadan atlatırsınız.
-
@itsmebb eylül 15 te onay maili aldım 1,5 ay sonra da mülakat mailim geldi. Haklısınız imzamı müsait olduğum zaman yazacağım. Bu Arada benim ilk başvurum 03 Ocak 2020 I130 formumu doldurduğum tarih.
-
@yasmin982 inşalllah inşallaah çok teşekkür ederim haftaya güzel haberlerle dönerim inşallah:)
-
-
@Damla-D hayırlı uğurlu olsun. Bende DQ oldum beklemedeyiz. Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Süreci bizimle paylaşırsanız seviniriz. Başarılar diliyorum mülakatınızda
-
@itsmebb hiç merak etmeyin yakında size de gelir mutlu haberler 🥹 inşallah haftaya bugün artık bitmiş olur sürecim🥲🥲
-
@yasmin982 aslında iki yıl doldu 2022 Ocak ayında. 3.yıla girmeden mülakat geldi çok şükür
-
@Damla-D aynen öylr biraz covit süreci etkiledi 2020 başvurularını diye düşünüyorum şükür atlattınız az kaldı darısı bizim başımıza inşaallah
Benzer Başlıklar
89
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k