Chicago lockboxa belgeleri gondereli 3 hafta olacak neredeyse henuz bir cevap gelmedi.
-
Merhaba arkadaşlar
Erkek arkadaşlar için istenen askerlik belgesinin çevirisini ve noter onayını yaptırmalımıyız? E-devletten sadece çıktı almamız yeterli mi ? -
ekimde abd nin yeni yıl başlangıcı gibi bi durum var bu göçmen işlemlerini de kapsayan(federal mali yıl deniyor buna ekimde başlıyor eylulde bitiyor,yeni mali yıl ekimde başlayacak, bence birden bire herkese hızlıca randevu vermeye başlayabilirler ekim ayı başlar başlamaz. bu sadece tahmin yani kimseyi umutlandırmak istemem ama aklıma başka bi sebep gelmiyor son zamanlarda:)
-
@Neo-0, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Yaklaşık 2030 yılına kadar beklemeniz gerekecek. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
Bazıları erken alıp gidiyor vize tarihleri vize bültenine göre oynamıyor bile buna rağmen her ay bu vize kategorisinde vize alanlar oluyor Ankara ve İstanbul da. Şuan 2017 gösteriyor aylardır aynı 2021 ulaşması kaç sene daha sürer??
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
-
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar, yardımınıza ihtiyacımız var. Bize görüşme günü gelmiş, yalnız ceac profilinde ve visa check statusda bir değişiklik yok. Hala at NVC gösteriyor. Mesaj dün geldi. acaba bu durum böğle mi olur, önceden teşekkürler
Sorun yok, guncellenmesi zaman alabilir.
-
@chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Bugun NVC den approved geldi. Simdi mulakat tarihi bekliyoruz Ankara’dan.
gozunuz aydin.
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar,Görüşmeye giderken tam olarak hangi evrakları yanımda götürmeli olduğumuzu ülkeye göre nerden baka biliriz? Ülke Azerbaycan, görüşme yeri Tbilisi "@crazycells yardımcı olursanız seviniriz
Gurcistan icin suradaki sayfayi takip edebilirsiniz:
Ayrica yukarida Ankara Konsoloslugu'nun yonergesini de paylastim, o belgeyi de inceleyin, bilgi verecektir size...
-
@elfcpr, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar 06.07.2022 tarifinde DQ olmuştum. Daha önce mülakat maili geldiğinde de paylaşacağımı belirtmiştim. Çok şükür bugün 19 Ekim için mülakat randevusu mailini aldık. Yani DQ olduktan tam 2 ay sonra aldık bu maili. Darısı tüm bekleyenlere inşallah.
gozunuz aydin.
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@AYSY33, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba. Eşim mayis ayinda abd ye girdi cikti. Haziran ayinda green cardi geldi. Eylul ayinda abd ye gidecek ve oraya yerleşecek. Kızımız abd de unv okuyor.21 yaş üstünde. F2B ye başvuru yapacaz. Bu süre içinde kızımız Abd den çıkmadan surece devam etmeyi dusunuyoruz. I-20 ile statusunu koruyacak. Bu konuda izlenecek yol hakkında bilgisi olanlardan fikirlerini paylaşmaları rica edebilir miyim?
Kizinizin okulu kac yil daha surecek? Bulteni yakindan takip edip kizinizin "priority date"inin AOS icin aktif olmasini bekleyeceksiniz.
Aktif olunca da AOS ile Green Card surecine devam edeceksiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
@crazycells bu yıl master başladı.2 yıl sürecek.sonra doktora yapmayı planlıyor. Kabul alırsa..Ayrıca kendimiz süreci başlatsak mi yoksa avukatla mi yürütsek tam karar veremedik. Nasıl bir yol önerirsiniz.
-
-
@yasmin982 size link gönderdim bültene bakabilirsiniz birde buradaki arkadaşlar onay aldığında yazıyolar tahmini hangi ayda olduklarını anlıyoruz tabi çok daha geç yada erkende olabilir
-
@yasmin982 öyle net bir bilgi yok öğrenebileceğiniz sadece dosya sahipleri servis centerlar adına açılmış sosyal medya sayfalarindan lawfully gibi uygulamalardan paylaşılan onaylara göre tahmin yürütüyorlar. Tabi en garanti burada paylaşılanlar çünkü başvuru ülkemiz aynı bu sebeple buradan paylaşılan onaylar daha fazla fikir veriyor.
-
@elfcpr gözünüz aydın ne güzel bir haber
-
@crazycells çok teşekkürler
-
@ecom çok teşekkürler
-
@crazycells şimdi f2a categorysinden giren 2 yıldan fazla evli eş greencard aldığında fx olarak mı geçecek greencardın üzerine yani direk 10 yıllık visa almış oluyor değil mi şartsız olarak
-
@crazycells evet vize mulakatına eşim girdi . Officer her şeyin yolunda olduğunu sadece olarak kızlık soyadının polis raporu ve 2021 tax return ve benim son 3 aylik pay stub istediler . Beyaz kagıt verdiler bunlar işaretlenmiş . Officer vizenizo onaylamam için bunları hızlıca yapın demiş . Aynı gün yapdık . Polis raporu ayrıca postayla da yollamamızı istediler onu da yolladık hızlı posta ile orda da bir problem çıkmış hala ulaşmadı mektub onlara . Yarın ulaşması lazım . Sizce ne kadar sürer en iyi ihtimal?
-
@ilkin001, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells evet vize mulakatına eşim girdi . Officer her şeyin yolunda olduğunu sadece olarak kızlık soyadının polis raporu ve 2021 tax return ve benim son 3 aylik pay stub istediler . Beyaz kagıt verdiler bunlar işaretlenmiş . Officer vizenizo onaylamam için bunları hızlıca yapın demiş . Aynı gün yapdık . Polis raporu ayrıca postayla da yollamamızı istediler onu da yolladık hızlı posta ile orda da bir problem çıkmış hala ulaşmadı mektub onlara . Yarın ulaşması lazım . Sizce ne kadar sürer en iyi ihtimal?
Şu an refused gösteriyor her gün update oluyor
-
@yasmin982 evet 2 yıldan uzunsa evliliginiz direk koşulsuz 10 yıllık alıyorsunuz kartınızı.
-
@ecom benim buradaki arkadaşlarımdan ricam F2A categorysinde onay aldığında yazması dosyasını inceleyen centerini(özellikle california center)ilk başvurusunu yazıp bize ortalama ne kadar kaldığına akıl yürütmek babından umudumuz biraz daha attırır kanaatindeyim yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim saygılar🥰
-
Merhaba, Gerçekten aradım ama net bir cevabı bulamadım forumda. Sorumdam önce durumumu belirtmem gerekiyor.
Daha önce Greencard başvurusu yapmadım. 2023 için kayıtlar başladığında başvuruyu tek başıma yapacağım.
Evliyim ve 21 yaş altı bir çocuğum var.
Oldu da çekilişi kazandım DS-260 formunu doldurdum sağlık muayene, mülakat onay ve göçmen vizesi pasaportuma işlendi 6 ay geçerli olan sağlık raporu nedeniyle ABD'ye tek başıma bu süre içinde giriş yaptım. İlk etapta ailemi yanımda götürmek istemiyorum. Düzen kurabilirsem (ev,iş v.s.) getirtmek istiyorum yanıma.
Soru:
Greencard'ı ben kazandım. Mülakat ve ABD'ye ilk girişte eşim ve çocuğum da otomatik sürece dahil olup greencard surecıne girecek mi ?Yoksa her türlü benden sonra ortalama 1 sene sonrasında mı onlar için başlar ? -
@ricikli bu bir senaryomu anlattığınız gerçek mi her ikiside olsa ilk mülakatı geçip visa alınan pasaportunuz elinize geçtiğinde ilk 6 ayda ailenizle giriş yapmanız gerekecek kartlarınız gelince çıkış yapabilirsiniz lakin aileniz en geç 6 ay olmadan tekrar Türkiye'den ABD'ye girmeli yani çok mantıklı değil kendi görüşümce uçak biletleri çok pahalı zaten bu arada göçmeye niyetiniz yok iste eğer başvurmadıysanız greencarda başvurmayın derim çünkü gerçekten ihtiyacı olan eşinden yıllarca ayrı kalan eşler çocuklar var.Onların hakkına girmemek lazım çünkü aile kotaları bazen dvye aktarıldığını duydum vise numaraları bu yüzden amerikada yaşayacaksanız başvurun derim saygılar.
-
@ecom Cevabınız için teşekkürler, ben yeni yeni bu süreci araştırmaya başladım. Sizler gibi bu süreç içerisinde olanların, malum hep covid yasaklar vb problemleri oldu sanırım. Sistem şu anki gibi çalışırken acaba bu süreç ne kadar sürüyor?
Dediğiniz gibi kötüye hazırlıklı olmak en iyisi ama sanırım 1-2 yıl normalde, makul bir süre anladığım kadarıyla. Herkese bol şanslar.
-
-
@archer2 kesinlikle doğru anlamışsınız bizim avukatımızın ilk söylediği şey iki buçuk üç yılı gözden çıkarındı. Ama herşey yolunda gider süreler kısalırsa söylediğiniz süre olası. Uscis bu yıl söyle bir bilgi paylaşmıştı, " 2023 mali yılın bitimine kadar I130 onaylarını 6 aya indirmeyi hedefliyoruz" şeklindeydi açıklama sadece I 130 değil bir çok başvuru çeşidinin sürelerini kısaltmayı hedefliyorlar fakat bu açıklamadan sonra uscisin daha öncede buna benzer hedefler koyup başaramadığını söyleyenler oldu. Umarım dediklerini başarırlar ve herkes ailesine daha hızlı şekilde kavuşur. Burada en trajedik şey belirsizlik çünkü.
Benzer Başlıklar
102
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k