Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dkazanci, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    @crazycells
    Sayın Crazycells merhaba,
    Yanıtlarınız için tekrar çok teşekkürler. İnşallah keyifleriniz ve sıhhatiniz yerindedir.
    Geçen yıl sonunda 9 Şubat 2007 PD ile F4 kategorisinde documentarily qualified olmuştuk. Dahası bildiğiniz üzere F4 kategorisinde PD 1 Şubat 2007 tarihine kadar ilermişti. Lakin tam esnada retrogression hasıl oldu ve proclamation derken, başvurumuz son bir yıldır tam olarak askıda ve biz de yine beklemedeydik.
    Konu şu ki green card prediction lara baktığımızda öncelik tarihimizin güncel olabilme şansı her ay daha da ileriye atıyor gibi. Örneğin, geçen Mayıs 2021 diye tahminlenirken bu ay Eylül 2021' de güncel olabilir gibi birtakım tahminler söz konusu... O tarih geldiğinde ise kimbilir ne olacak bir muammadır sürüyor bu şekilde. Türkiye' de sadece vizemi bekliyorum lakin bir türlü PD güncel olamadı. Aşağıdaki soruları bu bağlamda yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum:

    1. Bir yıldır neredeyse ilerlemeyen PD, yine çok yavaş olarak 2 hafta kadar ilerlemiş ve Ocak 2021 vize bülteni F4 cut-off date 08 Ekim 2006. Bu durumda yaklaşık ne kadar süre sonra PD imiz güncel olabilir acaba? Bu sorunun cevabını görmek için Şubat 20' isini (yani Biden başkanlığından sonraki ilk vize bülteni) mi beklememiz gerek sizce? Ayrıca, mülakata davet edilmeye hak kazandığımızda (PD güncel olduğunda), mülakatlar ne kadar süre sonra tarih veriliyor acaba ve bu mülakatlar COVID dolayısıyla gerçekleşiyor mu yoksa sadece bir teknikalite olarak mı veriliyor?

    2. Bu durumda, eğer ki applicant ABD de ise, AOS yapıldığında;
      a. Şu ana kadar sunduğumuz evraklar göz önünde bulunduruluyor mu, hangi aşamalardan geçilmesi gerekiyor acaba, sadece AOS formu mu dolduruluyor? Örneğin financial sponsorship ve ilgili diğer tüm dokümanları tekrar göndermek gerekiyor mu yoksa sadece başvuruyu oraya aldırmak için bir istek başvurusu mahiyetinde ve tüm bilgiler ellerinde mevcut ve ayrıca documentarily qualified diye mi düşünmek gerekiyor?
      b. Mevcutta ve genelde AOS yapan bir kişinin çalışabilme iznini ve sonra yeşilkartını alması için başvuru tarihinden itibaren yaklaşık toplam ne kadar beklemesi gerekiyor acaba? 10ay-2 yıl arası gibi birtakım tarihler var ve dahası AOS in işleme sokulması için PD nin de güncel olması gerekiyormuş galiba öyle mi? Yani bu durumda; önce non-immigrant vize ile gidilirse, visa status ü PD nin güncel olacağı tarihe kadar mı yoksa sadece AOS başvuru tarhine kadar mı güncel tutmak gerekiyor acaba?
      c. Bu durum için sizce Türkiye' de kalıp beklemek mi yoksa ABD' de AOS yapmak mı daha mantıklı lütfen?
      Ellerinize bilginize ruhunuza sağlık, yardımlarınız için çok mersi.
      Hürmetlerimizle

    Tesekkurler 🙂 maalesef gidisati ben de bilemiyorum. Fakat sizin icin PD'den cok NOA2 belgesi onemli. Siz ABD'de misiniz? Yoksa Turkiye'de mi?

    1. Dosyanizin USCIS'ten NVC'ye aktarildigini bildiren NOA2 belgesini aldiniz mi? PD'nin guncel olmasi eger AOS yapiyorsaniz onemli, o durumda ABD iseniz AOS surecine baslayabilirsiniz. Ama eger ABD'de degilseniz o durumda zaten dosyanizin once NVC'ye aktarilmasini beklemeniz gerekiyor. NVC'den sonraki kisim normalde 6-8 aylik bir surec ama pandemiden dolayi uzamalar olabilir. NVC dosyanizi olusturup size bilgi verecek, siz de belgeleri yukleyeceksiniz, eger her sey tamamsa bir mulakat tarihi verilmesi icin bekleyeceksiniz, sonra da mulakata katilip vize alacaksiniz.

    2. Evet, USCIS'e ilk basvuru esnasinda gonderdiginiz evraklarin hepsine erisimleri olacak.

    a. AOS icin su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Bu basliktaki formlarin ve belgelerin hepsini (daha once gondermis olsaniz bile) tekrar gondermeniz gerekiyor.

    b. Su an AOS surecine basladiktan yaklasik 6 ay sonra EAD kartlari geliyor, onlarla SSN alip calismaya baslayabilirsiniz. (Ama bekleme suresi kisalip azalabilir, foruma en son aktarilan bilgilerin 5-6 ay dedigini hatirliyorum) AOS basliginda daha ayrintili bilgiler bulabilirsiniz ama statunuzu I-485 receipt'e kadar korumaniz yeterli.

    c. Bu sorunun cevabi kisiden kisiye gore degisir 🙂 Eger ABD'de yasamiyorsaniz veya calismiyorsaniz bu surecte yeni bir vize alip ABD'ye girmeye calismak basli basina yorucu bir surec olacak. Sonra bir de ABD'de beklemesi var. Eger ABD'de calisma izni olmayan bir kisi icin soruyorsaniz, bence Turkiye'de vizeyi alip ABD'ye gocmen vize ile girmesi daha mantikli sanki. En azindan girdikten sonra calisma izni olmus olacak.

    Bu tur genel bilgileri imzaniza aktarmanizi tavsiye ederim 🙂 bu sekilde hangi asamada oldugunuz daha hizli anlasilir 🙂


  • Sayın @crazycells aos yapmıyorsak yani Türkiye'de isek PD neden önemli değil? Dosyalar nvc'ye aktarıldı, biz de dokümanları yükledik. Doküman onayı geldiğinde yine PD tarihi beklemeyecek miyiz? Mülakat tarihi verilse bile vize almak için PD gelmesi gerekmiyor mu? Yukarıdaki mesajınız kafamı karıştırdı 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    Sayın @crazycells aos yapmıyorsak yani Türkiye'de isek PD neden önemli değil? Dosyalar nvc'ye aktarıldı, biz de dokümanları yükledik. Doküman onayı geldiğinde yine PD tarihi beklemeyecek miyiz? Mülakat tarihi verilse bile vize almak için PD gelmesi gerekmiyor mu? Yukarıdaki mesajınız kafamı karıştırdı 🙂

    Onu siz degil, USCIS ve NVC ayarliyor zaten; o nedenle sizin PD konusunda ayrica bir takip veya bir islem yapmaniza gerek olmayacak 🙂 O nedenle oyle dedim...

    USCIS'in aciklamalarina bakarsaniz zaten I-130 formlarinin onay tarihini PD'lerin aktif oldugu zamana yakin yaptiklarini gorursunuz. Kendileri dosya sayisina gore bunu ayarliyorlar... Priority Date aktif olmaya yakin veya olduktan sonra da sureciniz NVC'ye aktariliyor zaten, sonra da NVC'nin yonlendirmesini takip ediyorsunuz. Yani siz PD'yi aktif olarak takip etmeseniz bile size bir etkisi olmuyor. Ne NVC'ye belgeleri kendi basiniza gonderemezsiniz ne de mulakat tarihini kendi basiniza alamazsiniz.

    Fakat eger ABD'deyseniz ve AOS yapiyorsaniz o durumda USCIS'in I-130'u onaylayip onaylamamasindan bagimsiz olarak PD'niz aktif olduktan sonra I-485 formu ile surecinizi baslatmaniz gerekiyor. Yani AOS yapacaklar icin bu tarihlerin takibi cok daha onemli, ama CP yapanlar icin bu tarihler sadece size bilgi verecek ama islemlerinizde cok da onemli olmayacak.


  • @crazycells Evet nvc ayarlıyor ama maalesef PD ve evrak gönderme tarihleri arası son dönemdeki duraklamalar nedeniyle baya açıldı. Şu an arada bir sene var, PD de çok az ilerliyor, hatta üç aydır hiç ilerlemiyordu. Evrak gönderip bekleme süresi baya arttı gibi görünüyor maalesef 😕 Örneğin bize evrak gönderme talebi ağustosta geldi, ama PD gelmesi için en az 1.5 2 sene var gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    @crazycells Evet nvc ayarlıyor ama maalesef PD ve evrak gönderme tarihleri arası son dönemdeki duraklamalar nedeniyle baya açıldı. Şu an arada bir sene var, PD de çok az ilerliyor, hatta üç aydır hiç ilerlemiyordu. Evrak gönderip bekleme süresi baya arttı gibi görünüyor maalesef 😕 Örneğin bize evrak gönderme talebi ağustosta geldi, ama PD gelmesi için en az 1.5 2 sene var gibi.

    sanirim 9-10 aydir mulakat yapilmiyor, o nedenle mulakatlar baslayinca beklenenden daha hizli ilerleme olacaktir.


  • Sayın @crazycells, tekrar merhaba,

    Konu hakkında ilkin öncelik tarihinin (PD) güncel olması durumu ve Consular Processing (CP) ile ilgili kısmı gönderiyorum. Edindiğim bilgiler ışığında;

    1. Mülakatlar, ancak elçiliğin mülakat için servis verdiği tarihleri NVC’ ye bildirmesinden sonra NVC tarafından belirlenebiliyor. Dolayısıyla öncelik tarihlerinin (PD) ilerlemesi için gerekli olan şartlardan biri elçiliğin açık olması ve ilgili kategorilerde servis vermesi oluyor. Teyit edebilir misiniz?

    2. Öncelik tarihlerinin ilerlemesi için diğer bir esas da, ABD’ nin ilgili kategorideki göçmenler için bir seyahat yasağının yürürlükte olmamasıdır. Çünkü başvuruda bulunanlara göçmenlik vizesi verilse bile ilgili göçmen vize kategorisinde ABD’ ye giriş yasağı olduğu üzere, söz konusu vizeler de yanmakta olup, vize yasağı kalktığında tekrar vize verilmek üzere beklemeye alınıyor. Dolayısıyla, öncelik tarihleri yine ilerlemiyor. Teyit edebilir misiniz?

    3. Aynı zamanda; travel ban kalktığı/elçilik ilgili kategoride servis vermeye başladığında ilgili kategorideki travel ban dolayısıyla göçmenlik vizesi yananlar ve öncelik tarihi güncel olup da mülakata giremeyen tüm başvuru sahiplerinin süresi geçmiş vize tarihlerini uzatmak için tekrar başvurması dahilinde ise, söz konusu hak sahipleri mülakat aşamasında öncelik hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla, öncelik tarihlerinden bağımsız olarak ilkin söz konusu hak sahiplerinin mülakatları gerçekleşiyor olacak. Teyit edebilir misiniz?

    Tüm bu hususlar göz önüne alındığında; öncelikle, 31 Aralık’ a kadar yürürlükte olan ve F4 kategorisinin de dahil olduğu travel ban’ in kalkması ve ABD Elçiliğinin F4 kategorisinde hizmet vermeye başlaması gerekiyor ki söz konusu kategoride PD tarihlerinin uygulamada da ilerlemesi (teknikalite de kalmadan) mümkün olsun. Dolayısıyla, XX/YY/20ZZ PD’ye sahip documentarily qualified bir başvuru sahibinin mülakat tarihinin ne zaman mümkün olacağını tahmin edebilmek için aşağıdaki belirtilen soruların cevaplanması gerekmektedir: Travel ban kalktığında;
    a. Elçilik F4 kategorisinde ne zaman servis vermeye başlayacak?
    b. Mevcutta, vizesi travel ban dolayısıyla yanan, PD si güncel olmasına rağmen F4 kategorisinde mülakata giremeyen ve documentarily qualified olup da XX/YY/20ZZ tarihinden önce PD’ ye sahip olan toplam kaç kişi var ve bu kişilerin PD tarihleri en erken ne zamandan başlıyor? Hatta, aslen söz konusu istatiksel dağılımın bilinmesi gerekmektedir ki düzgün bir tahminleme yapılabilsin. Bildiğim kadarıyla bu tip bir bilgiye ulaşmak mümkün olan bir yer yok, sizin bilginiz dahilinde var ise yönlendirebilirseniz memnun olurum.

    Bu soruların cevaplarının bilinmesi dışında yapılacak her tahmin teşebbüsü bir muamma olacaktır değil mi, teyit edebilir misiniz?

    Sonuç olarak; documentarily qualified olup da PD si güncel olmayan ve CP yoluyla göçmenlik başvurusunu ilerletmeyi planlayan başvuru sahipleri için yukarıda belirtilen iki konu (acaba F4 travel ban yürürlükten kaldırılacak mı, elçilik F4 kategorisinde ne zaman servis vermeye başlayacak?) hk. gelişmeleri beklemek ve vize bültenini takip etmek dışında yapılacak birşey de bulunmamaktadır, değil mi?

    PS: Anladığımız kadarıyla, söz konusu durum, travel ban olup da elçiliğin de henüz servis vermediği her kategori ve ülke için geçerli oluyor.
    İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler. Hayırlı nice sıhhatli yeni yıllara...
    Daha sonra, AOS kısmı hk. aydınlatmanız için yazıyor olacağım.


  • @dkazanci Trump travel ban ı 31 marta kadar uzatmış


  • @Zeyno Biden Başkan gelince kaldırır diye umuyorum.


  • Gider ayak yine yapacağını yapmış demek :(.
    İnşallah başkan değişince, uygulama uzatılmaz. Hayırlısı ile...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dkazanci, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    Sayın @crazycells, tekrar merhaba,

    Konu hakkında ilkin öncelik tarihinin (PD) güncel olması durumu ve Consular Processing (CP) ile ilgili kısmı gönderiyorum. Edindiğim bilgiler ışığında;

    1. Mülakatlar, ancak elçiliğin mülakat için servis verdiği tarihleri NVC’ ye bildirmesinden sonra NVC tarafından belirlenebiliyor. Dolayısıyla öncelik tarihlerinin (PD) ilerlemesi için gerekli olan şartlardan biri elçiliğin açık olması ve ilgili kategorilerde servis vermesi oluyor. Teyit edebilir misiniz?

    Dogrudur, dosyalari bir asamada biriktirmek icin bir nedenleri yok, o nedenle USCIS su an icin isleri agirdan aliyor.

    1. Öncelik tarihlerinin ilerlemesi için diğer bir esas da, ABD’ nin ilgili kategorideki göçmenler için bir seyahat yasağının yürürlükte olmamasıdır. Çünkü başvuruda bulunanlara göçmenlik vizesi verilse bile ilgili göçmen vize kategorisinde ABD’ ye giriş yasağı olduğu üzere, söz konusu vizeler de yanmakta olup, vize yasağı kalktığında tekrar vize verilmek üzere beklemeye alınıyor. Dolayısıyla, öncelik tarihleri yine ilerlemiyor. Teyit edebilir misiniz?

    Dogrudur, konsolosluk yasak oldugu surece bu kategorilerde vize vermemeyi tercih ediyor.

    1. Aynı zamanda; travel ban kalktığı/elçilik ilgili kategoride servis vermeye başladığında ilgili kategorideki travel ban dolayısıyla göçmenlik vizesi yananlar ve öncelik tarihi güncel olup da mülakata giremeyen tüm başvuru sahiplerinin süresi geçmiş vize tarihlerini uzatmak için tekrar başvurması dahilinde ise, söz konusu hak sahipleri mülakat aşamasında öncelik hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla, öncelik tarihlerinden bağımsız olarak ilkin söz konusu hak sahiplerinin mülakatları gerçekleşiyor olacak. Teyit edebilir misiniz?

    Bundan emin degilim, genelde konsolosluk bu sekilde bir oncelik yapmiyor. Sadece gectigimiz aylarda bir mahkeme kararindan dolayi bir 'oncelik' verme durumu olmustu. Bence tum islemler ayni anda ilerleyecektir; ama en eski dosyalari daha hizli bitirmeye calisacaklardir.

    Tüm bu hususlar göz önüne alındığında; öncelikle, 31 Aralık’ a kadar yürürlükte olan ve F4 kategorisinin de dahil olduğu travel ban’ in kalkması ve ABD Elçiliğinin F4 kategorisinde hizmet vermeye başlaması gerekiyor ki söz konusu kategoride PD tarihlerinin uygulamada da ilerlemesi (teknikalite de kalmadan) mümkün olsun. Dolayısıyla, XX/YY/20ZZ PD’ye sahip documentarily qualified bir başvuru sahibinin mülakat tarihinin ne zaman mümkün olacağını tahmin edebilmek için aşağıdaki belirtilen soruların cevaplanması gerekmektedir: Travel ban kalktığında;
    a. Elçilik F4 kategorisinde ne zaman servis vermeye başlayacak?

    Ayni zamanda pandemiden dolayi da calismayan konsolosluk calismaya basladigi zaman.

    b. Mevcutta, vizesi travel ban dolayısıyla yanan, PD si güncel olmasına rağmen F4 kategorisinde mülakata giremeyen ve documentarily qualified olup da XX/YY/20ZZ tarihinden önce PD’ ye sahip olan toplam kaç kişi var ve bu kişilerin PD tarihleri en erken ne zamandan başlıyor? Hatta, aslen söz konusu istatiksel dağılımın bilinmesi gerekmektedir ki düzgün bir tahminleme yapılabilsin. Bildiğim kadarıyla bu tip bir bilgiye ulaşmak mümkün olan bir yer yok, sizin bilginiz dahilinde var ise yönlendirebilirseniz memnun olurum.

    Maalesef tam sayiyi bilemiyorum, ama zaten halihazirda vizesi olan kisileri kapsamiyordu bu yasaklar. Zaten yasaklar sadece "seyahat" yasagi degil, ayni zamanda "vize alma" yasagi... O nedenle dosyasi konsoloslukta bekleyen kisiler olabilir, ama vize almis fakat bu vizeyi yasaklardan dolayi kullanamamis kisilerin sayisi oldukca azdir.

    Bu soruların cevaplarının bilinmesi dışında yapılacak her tahmin teşebbüsü bir muamma olacaktır değil mi, teyit edebilir misiniz?

    Dogrudur.

    Sonuç olarak; documentarily qualified olup da PD si güncel olmayan ve CP yoluyla göçmenlik başvurusunu ilerletmeyi planlayan başvuru sahipleri için yukarıda belirtilen iki konu (acaba F4 travel ban yürürlükten kaldırılacak mı, elçilik F4 kategorisinde ne zaman servis vermeye başlayacak?) hk. gelişmeleri beklemek ve vize bültenini takip etmek dışında yapılacak birşey de bulunmamaktadır, değil mi?

    Aynen oyle. Sizin zaten yapmaniz gereken ekstra bir sey olmayacak, surec islemeye devam ettigi zaman mulakat tarihiniz size verilecek.

    PS: Anladığımız kadarıyla, söz konusu durum, travel ban olup da elçiliğin de henüz servis vermediği her kategori ve ülke için geçerli oluyor.
    İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler. Hayırlı nice sıhhatli yeni yıllara...
    Daha sonra, AOS kısmı hk. aydınlatmanız için yazıyor olacağım.

    Su basligi da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3987/trump-ın-göçmenlik-ve-çalışma-vizelerini-31-mart-2021-e-kadar-durdurma-kararı-1-ocak-2021


  • merhabalar eşimin kardeşi amerika vatandaşı bize green card sponsoru olabilirmi izlemesi gereken yol nedir acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharaziz, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    merhabalar eşimin kardeşi amerika vatandaşı bize green card sponsoru olabilirmi izlemesi gereken yol nedir acaba?

    evet, size ailece sponsor olabilir. Bu basligin ikinci iletisindeki bilgileri takip edebilirsiniz.


  • @crazycells sevgili crazycells bu cevabınız beni çok mutlu etti ben ikinci iletiyi bulamıyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharaziz, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    @crazycells sevgili crazycells bu cevabınız beni çok mutlu etti ben ikinci iletiyi bulamıyorum 🙂

    su ileti: https://yesilkartforum.com/forum/post/497


  • Çok teşekkür ederim ☺


  • F4 vize süreleri çok uzun sürüyormuş şans😊


  • 2015 yılında başvurumuzu yaptık bekliyoruz ne zaman bize sıra gelecek bakalım


  • @Tuğrul-Eğdemir umarım en kısa zamanda olumlu dönüş olur 🙏


  • @baharaziz inşallah eğer sizde kardeş üzerinden başvuru düşüyorsanız beklemeyin işlemleri hemen başlatın selamlar


  • @baharaziz tam olarak kaç yılda dönüş aldınız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum