Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @seattle1966 Bildiğim kadarıyla zaten kızınız green card alamaz sizinle birlikte 21 yaşın üzerinde olduğu için. Siz kartınızı aldıktan sonra onun için ayrıca başvurmanız gerekecek ve onun da oturma iznini alması bugünün şartlarına göre 6-7 yıl sürecek.


  • my dream
    çok sağolun...
    bir sorum daha olacak...kızımın okulunun bitmesine kadar eşimin yanında kalmasını istiyorum...ilk etapta aile olarak değilde,yalnızca ben başvuru yapsam sorun olur mu?evrak hazırlama kısmında onlar gitmese bile onlarında evraklarının hazırlanıp,başvuru ödemelerinin yapılması gerekiyor mu?ya da yalnızca ben mi ödeme yapacağım?
    yardımlarınız için teşekkür ederim.


  • @seattle1966 Sadece kendiniz de başvuru yapabilirsiniz. Ancak bu defa eşinizin green card alma süreci değişecek. F2A üzerinden daha sonra eşinize spronsor olmanız gerekir. Bu da yeni bir bekleme sürecini doğuracak. Forumun başka bir bölümünde yazdığınız bir şeye denk gelmiştim. Yıl içerisinde biraz Amerikada biraz Türkiyede kalarak zaman geçirmeyi de düşünüyorsunuz sanırım. Ancak böyle bir durumda büyük ihtimalle bir kaç giriş çıkıştan sonra ( zaten 6 aydan fazla Amerika dışında kalmamanız gerekiyor) oturma izniniz iptal edilir. Ayrıca emin olmamakla birlikte, green card çekilişini kazananların geçerli mazaretlerini sunarak Amerikaya gelişlerini 2 yıla kadar ertelebildiklerini çoğu kez okudum. Bence bu konuyu araştırıp kızınızın durumundan ötürü eşinizin şu an sizinle birlikte green card işlemlerini başlatıp bu bahsettiğim haktan yararlanıp yararlanamayacağını araştırın. Bir göçmenlik avukatıyla görüşebilirsiniz bu konuda ya da eğer forumda bu konuda bilgili kişiler var ise paylaşabilirler tecrübelerini.


  • @seattle1966 ayrıca eğer kızınız da Amerikada yaşamak istiyorsa ve eğer maddi olanaklarınız var ise Amerikada eğitimine devam etmesi çok daha yerinde olacaktır. Çünkü yaklaşık 7 yıllık bir bekleme sürecinden bahsediyoruz. Öğrenci vizesiyle Amerikaya gelip Türkiyede beklemesi gereken süreyi eğitimini sürdürerek geçirebilir. Ama dediğim gibi üniversite eğitimi hiç ucuz değil burada. Ve elbette öğrenci vizesi alabilmesi de garanti değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seattle1966, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    merhaba,
    bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.F4 mektubum geldi.
    NVC case number ve Invoice ID Number belli oldu. Aile olarak ben,eşim ve 22 yaşında tıp fakültesinde okuyan kızım var(daha 2 sınıfta)..Kızımın durumundan dolayı yalnızca ben başvurayım diye düşünüyorum.böyle bir şey mümkün mü?bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa memnun olurum...SAĞLIKLI KALIN....

    sizin kardesiniz mi? Esinizin kardesi mi basvuru yapti?

    Su an ailenizde kimler ABD'ye gidip yasamak istiyor?

    Su basligin ilk iletisini okuyup, sureclerden haberdar oldugunuza emin olun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak


  • sn.crazycells;
    Benim kardeşim yaptı.30 yıldır Amerika da. (yüksek lisans yaptıktan sonra orada yaşamaya başladı.).
    Baştan ben kendim gitmek istiyorum.Kızım okulunu bitirdikten sonra onları aldırmak istiyorum.düşüncem bu yönde...Uzmanlık alanım otomotiv ve raylı sistemler(30 sene)
    Kendime bir geçiş süreci tanımak istiyorum.Faz 1 ,Faz 2 gibi...
    yardımlarınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seattle1966, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    sn.crazycells;
    Benim kardeşim yaptı.30 yıldır Amerika da. (yüksek lisans yaptıktan sonra orada yaşamaya başladı.).
    Baştan ben kendim gitmek istiyorum.Kızım okulunu bitirdikten sonra onları aldırmak istiyorum.düşüncem bu yönde...Uzmanlık alanım otomotiv ve raylı sistemler(30 sene)
    Kendime bir geçiş süreci tanımak istiyorum.Faz 1 ,Faz 2 gibi...
    yardımlarınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim....

    anladim, su an surece tek basiniza devam edebilirsiniz, bu durumda sadece kendi ucretlerinizi odemeniz yeterli.

    Fakat size dedigim konuyu iyi okuyun, cunku "istedigim zaman alirim" durumu vizelerde gerceklesmiyor maalesef, basvuru yaptiktan sonra uzun bir sure siranin size gelmesini bekliyoruz. O yaklasik zamanlamaya gore -siz Green Card aldiktan sonra- esiniz ve cocugunuz icin basvuru yapabilirsiniz. Fakat ben yine de herkesin su an Green Card alip daha sonra re-entry permit almasini tavsiye ederim. Re-entry permit ile 2+2 toplam 4 yil ABD disinda sorunsuz yasayabilirler.


  • sn.crazycells;
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler çok net..İyi ki varsınız..SAĞLIKLI KALIN...


  • Bir kaç gün öncesine kadar coming soon yerine June 2020 yazıyordu. Bugün yeniden değiştirdiler ve June 2020 linkini de kaldırdılar alt sayfadan her ne kadar zaten sayfa bulunamadı hatası veren bir link olsa da.
    link text Bakalım nasıl bir değişiklik yapacaklar.


  • Ve yeni vize bülteni yayımlandı az önce. İlgilenenlere duyrulur.


  • Benim tarihim 31JUL2007 ve şu an bulletin de başvuru kısmında aynı güne geldi. Anladığım kadarıyla bir ay daha beklemem gerekecek, sadece o günden öncekilere welcome letter geliyor, değil mi? @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    Benim tarihim 31JUL2007 ve şu an bulletin de başvuru kısmında aynı güne geldi. Anladığım kadarıyla bir ay daha beklemem gerekecek, sadece o günden öncekilere welcome letter geliyor, değil mi? @crazycells

    evet, bu durumda bir sonraki ay sira size gelecek, zaten AOS yapmiyorsaniz once USCIS'ten sonra da NVC'den haber beklemeniz gerekiyor, dolayisiyla henuz haber gelmediyse USCIS'ten haber gelmesi yakindir.


  • @crazycells merhaba. USCIS'ten nasıl bir bilgi gelecek? Ben sanki şu aşamada direkt NVC welcome letter gelecek diye anlamıştım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    @crazycells merhaba. USCIS'ten nasıl bir bilgi gelecek? Ben sanki şu aşamada direkt NVC welcome letter gelecek diye anlamıştım.

    Eger USCIS'ten dosyanin NVC'ye aktarildigina dair bilgi aldiysaniz, o durumda sira NVC'de...


  • Herkese Merhabalar; şimdi oturdum bütün yazılanları baştan sona okudum ancak içinden çıkamadığım bazı sorularım var. Biz bugün daha doğrusu abim "Request for Additional Evidence" maili aldı. Kardeş olduğumuza dair belgeler istemişler onu ben Türkiyeden halledicem inşallah bu hafta içinde ama bizim başvuru tarihimiz "2013" yani aslında daha çok süre var ama neden şimdi böyle bişey aldık yani hangi aşamadayız diye düşünmeliyiz açıkçası şu bültenler ve USCISdeki "Check Case Processing Times" biraz kafamı karıştırıyor. Bilen birileri bişeyler yazarsa çok sevinirim iyi akşamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esslck, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    Herkese Merhabalar; şimdi oturdum bütün yazılanları baştan sona okudum ancak içinden çıkamadığım bazı sorularım var. Biz bugün daha doğrusu abim "Request for Additional Evidence" maili aldı. Kardeş olduğumuza dair belgeler istemişler onu ben Türkiyeden halledicem inşallah bu hafta içinde ama bizim başvuru tarihimiz "2013" yani aslında daha çok süre var ama neden şimdi böyle bişey aldık yani hangi aşamadayız diye düşünmeliyiz açıkçası şu bültenler ve USCISdeki "Check Case Processing Times" biraz kafamı karıştırıyor. Bilen birileri bişeyler yazarsa çok sevinirim iyi akşamlar

    Hala USCIS basvurunuzu degerlendiriyor diye dusunuyorum. Kardes oldugunuzu resmi belgelerle gosterirseniz basvurunuzu kabul edip zamani gelince de onaylayacaklardir.

    bilgilerinizi imzaniza tasimayi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • 14 yıl bekleyip sıram sonunda geldiğinde Trump yüzünden bir süre daha F4 vizesi yalan oldu gibi. Temmuz ayı için başvuru sıram gelmişti halbuki. Bu durumda NVC welcome letter da gelmez değil mi sayın @crazycells ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    14 yıl bekleyip sıram sonunda geldiğinde Trump yüzünden bir süre daha F4 vizesi yalan oldu gibi. Temmuz ayı için başvuru sıram gelmişti halbuki. Bu durumda NVC welcome letter da gelmez değil mi sayın @crazycells ?

    yok sayin @eeken , o konuda bir sorun olmamasi lazim. Mulakat verilemese de hala USCIS ve NVC calisiyor, dolayisiyla mulakat tarihi belirleme haric tum surecler normal seyrinde devam edecektir.


  • Priority tarihim 31Temmuz2007, bugün nvc welcome letter geldi. Elim titriyor okuyamadım tam 🙂 Ah trump ah

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeken gozunuz aydin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum