Arkadaslar bir sorum olacak F1 ile ilgili. Bir arkadasimiz F1 alarak ABD de mastera kabul edildi. Biliyorsunuz burada F1 ile calismak mumkun degil. Fakat TR de bir sirkete remote olarak calismak istiyor, bu durumda sigortasi isleyecek. Bu ABD bakimindan sorun yaratir mi?
-
-
Herkese merhaba, Ankara’dan mesaj geldi eşime. İlk evliliğinin sonuçlanması yani boşanma belgesini ceac sistemine yüklemesini istemişler. Görüşmemize 10 gün kaldı. Civil document finder ın yönlendirmesi sonucunda dosya sorgulamadan belgeyi bulamadık. Böyle bir şey yaşayan var mı? Certified documenta nasıl ulaşabiliriz? Süre as kaldığı için biraz panikledik. Önerilerinizi bekliyoruz. Teşekkürler.
-
-
@AkdenizMavisi Merhaba, Türkiye’de göçmenlik vize işlemlerini sadece Ankara’daki ofis yürütüyor I130 formunuz onaylandığında otomatik olarak Ankara’ya iletilecektir, ama yinede içinizin rahat etmesini istiyorsanız uscıs’e mail atıp danışabilirsiniz.
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
@oprmngr, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
@Edaeda Trumph effect
Maybe or maybe not🤣
Biraz tembellikten kaynaklı bence -
@bahar_aydin resmi gazetede yayımlandı mı acaba? uygulama için beklenen ufak tefek bazı prosedürler vardır belki. inanın benimde net bir bilgim yok ancak benzer süreçten geçen arkadaşlara fikir vermesi için öğrendiklerimi paylaşayım dedim. E-devlete yansıdığı için ben pasaport güncelleme işlemlerim ile uğraşıyorum. Yıl sonuna yaklaştığımız için nüfusta randevu bulmak biraz zor şu sıralar. Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler 🙂
-
@Zeynep-Nar sadece covid aşısı karşıtı mısınız? Sağlık muayenesinin bir parçası olan diğer aşıları olmanız gerekmekte, sürecin ayrılmaz bir parçası. Siz mutlaka bilgi sahibisinizdir, diğer talihlilerin bilgi sahibi olması için hatırlatmak istedim.
Aşılar - Doctorun - Göçmen ve Mülteci Sağlığı -
Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler
-
@eneserdar44 Tabii ki olabilir ben de bundan bahsediyorum zaten. Eğer bülten ilerlemezse bunlara başvurmak için beklemeniz gerekir. Beklerken de legal statüyü korumanız gerekir. O yüzden önceliğiniz travel document ya da employment authorization ne kadar sürede çıkar diye araştırmak değil, bültenin ilerlememe durumuna karşı legal statüyü korumak için B ve C planlarına odaklanmak olmalı diye düşünüyorum. Süreler kişiye ve caselere göre çok değişmekle beraber, benim imzamdaki tarihlere bakarak bir fikir edinebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben de aynı süreçten geçtim, geçiyorum, o nedenle uyarmak istedim.
-
-
@Manushaqe Hayırlı olsun. PD tarihiniz nedir?
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
@barisk
Ilerlemeyi nereden takip ediyorsunuz? -
@eeken basiniz sagolsun, kardesinize de gecmis olsun.
umarim isler sizin icin iyi ilerler. adina kader, karma, din, sans vs diyin ama hayat bazen biz planlar yaparken baska yollar cikariyor. hakkinizda hayirlisi, her sey gonlunuze gore olur umarim. -
@devianto @crazycells @gucarslan merhabalar, acaba doğru yere mi yazdım ve bu konuda bir bilginiz var mıdır?
sevgiler.
-
@eeken başınız sagolsun abinizede acil şifalar dilerim.Hakkınızda hayırlısı olsun ama bir cıkar yolu bulursanız bu kadar beklemenin uzerine sonuna kadar gidin bence .Bizimde esimin saglık sorunu var ama dert etmiyoruz.Selamlar
-
@devianto bu basligi ilk iletiden itibaren okursaniz sorulariniza cevap bulacaginizi dusunuyorum.
AOS konusunda misal su sekilde bir not buldum ilk sayfada 2. entryde;
"Not: Eger Priority Date'iniz geldiginde Green Card alacak kisi veya kisiler ABD icindeyse, o durumda AOS yapmalisiniz. AOS konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak"
etiketlediginiz kisiler yogunluktan gormemis olabilir sorularinizi, hic vakit kaybetmeden bence bir okuyun zaten inanin beklemenize gerek kalmayacak.
-
Merhaba, Mayıs 2022’de ABD vatandaşı olan ablam, annem için (kotasız) ve benim için (F4) vize başvurusunda bulundu. Geçen hafta anneme ve bana NVC’den “Notice of Immigrant Visa Case Creation” başlıklı başvurumuzun onaylandığı Ank2024XXX ile başlayan numaralarımız ve dosyamızı hazırlayıp konsolosluğa göndereceklerini içeren mail geldi. Annemle eş zamanlı dönmeleri kaynaklı benim durumumda 14-15 yıl bekleme durumu söz konusu olacak mı? Tecrübelerinize istinaden sormak istedim. Çünkü amerikan vatandaşının anne ve babasına başvurduğu süresiz green card’larda annemden çok daha sonra başvuranlara mülakat randevusu verildiğini görmüştüm. Benim sürecim F4 olduğu için mi geç döndüler ve beraber mi ilerleyecek gibi sorularım var aslında. Forumda oldukça yeniyim, umarım sizin gibi tecrübeli kişilerden dönüş alırım. Şimdiden teşekkürler.
-
@eeken Başınız sağolsun. Kardeşinize de acil şifalar diliyorum. Bazen bazı şeyler plan ve isteklerimizin karşısına zamansız şekilde çıkabiliyor. Bunları bir sorun olarak görmek yerine, hedefleriniz ve hayalleriniz doğrultusunda en güzel şekilde yönetebileceğinize inanıyorum. Size ve ailenize sabırlar diliyorum.
Öncelikle, mülakatımızı sorunsuz bir şekilde olduk ama sisteme bir kaç yeni belgeleri ve IRS'i yüklemediğimiz (yetişmedi) için süreç uzadı. Ayrıca babam da Administrative Processing'e kaldı (isminden dolayı galiba) o yüzden onun süreci biraz daha uzun ve belirsiz. Belgeleri yükler yüklemez ,babamın ki hariç, pasaportlarımızı gönderip vizelerimizin basılmasını bekleyeceğiz.
-
@eeken Başınız sağolsun
-
@eeken başınız sağolsun
-
Merhaba arkadaşlar.Uscis Ankara'ya Mayıs ayında ofis açıyormuş.Bu bizim F4 kategorisini de kapsıyormu acaba ama bizim PD miz aktif bile değil NVC de dosyamız hala. Bilgisi olan bizimlede paylaşabilir mi acaba
-
@eeken Bașınız sağ olsun. Nur içinde yatsın. Abinize de Allahtan çok acil șifalar diliyorum
-
@maya Merhaba annenizin ve sizin süreciniz ayrı ilerliyor. Bizimle birlikte annesi babasina da bașvuru yapmıștı. Onlar 2 yil sürmeden interview tarihi aldılar. Biz ancak bu yıl yani 17. yılımızda. Bu arada bülten hala 2007 yılına F4 için.
-
Başınız sağolsun, abiniz için de geçmiş olsun. Kaderden ötesi yok hiçbiriniz için. Siz pasaportunuzu almaya çalışın, ne olacağını bilmek mümkün değil, belli olmaz şartlar değişebilir.
-
Çok teşekkürler. Bakalım eğer başarabilirsek deneyeceğiz. Hayat neler gösterecek bakalım.
-
Merhabalar,
Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. NVC den dokümanlara onay geldikten ne kadar süre sonra vize görüşmesine çağrılıyor acaba? Çok teşekkür yardımınız için. -
merhaba 2009 yılında abim bizim için I 130 vizesine başvuruda bulundu. Yaklaşık 10 seneden neticeleneği bildirildi. 2019 da covid nedeniyle işlemler yavaşlatıldı/durduruldu. Yaklaşık 6 aydır F4 statüsü March/2008 görünüyor. Bu konuda nasıl yol almalıyız? biryerlerde tıkanıp tıkanmadığını nasıl öğrenebiliriz? Bilgisi veya önerisi olan var mı?
-
Merhaba sorum ile ilgili bilgisi olan veya önerisi olan var mı?
-
Beklemek disinda bir seceneginiz olacagini sanmiyorum. Biz 17 yi devirdik nerdeyse
-
@sakb Son aciklanan vize bultenine gore temmuz 22 2007 tarihinde
-
@maya Bizim başvurumuz f4 ten mart 2022 ve hala NVC den bir bilgi gelmedi hala. Sizin welcome letter almanız sevindirici ama 14 15 yıl. yol uzun.
Benzer Başlıklar
125
48.7k
Users
4.7k
Topics
467.3k