Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@darklight, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaşlar,
Dün eşimin vize mülakatı vardı. Görüşme olumlu geçti, vize memuru vizenin onaylandığını söyledi ve pasaportunu aldı. Ancak konsolosluktan çıktıktan birkaç saat sonra CEAC sistemini kontrol ettiğimizde başvurunun “idari işlem (Administrative Processing)” aşamasında olduğunu gördük. Şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir e-posta ya da açıklama almadık. Bu durum normal midir, benzer bir durum yaşayan var mı?Güncelleme: Ertesi gün issued oldu.
-
Pasaportlarımız nihayet elimize ulaştı bir hafta içinde mülakat ve göçmen vizeli pasaport teslimi bitti inşallah sizlerde bu anı yaşarsınız herkese mutluluklar dileriz … Chicago bizi bekliyor
-
@aliarslan987 bende teşekkür ederim umarım hepimiz hayırlısı ile tamamlarız süreci
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin! @gucarslan
-
-
@MomisCan f2bydi f1’e geçti bu yıl
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
@Zeyno kabul maili pd olarak biliyordum ben
-
@Bberturk Documentary Qualified
-
Herkese Merhabalar,
Ben Amerikan vatandasiyim ve ablam icin green kart surecine basvurmak istiyorum. Surecin ne kadar uzun oldugunu burada okudugum kadariyla anladim. Bu surecte daha cok yeni biri olarak forumdaki her konu basligini elimden geldigince okuyup ogrenmeye calisiyorum. I - 130 formunu online olarak dolduruyorum , nerdeyse herseyi tamamladim sayilir ama bir kac sorum olacak;
1- Proof of sibling Relationship - Ben kendi dogum belgemi ekledim daha onceki green kart islemim sirasinda NY Konsoloslugundan almistim. Ablamin dogum belgesini nereden edinebiliriz? E-Devlet'i cok bilmiyorum ama sanki bir yerde Ingilizce cikti gibi biesey okudum ama tam emin olamadim. Oradan turkce basip tercume mi ettirmek gerekiyor ya da ne yapmaliyiz?
2- Official Statement kisminda " If a required evidence is unavailable, upload a statement from the appropriate civil authority certifying that the document is not available. " Altinda Religious Records, School Record, Census records, Written statements, DNA test results bolumleri var. Burada acikcasi ne yapmam gerektigini cok anlamadim. Zaten gerekli olan dokumanlari ekledim sanirim burayi gecebilirim.Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
-
Pesss yahu!! Yine hareket yok
-
bu ayda tik yok
-
Çok üzücü
-
@Muffie merhaba, 1. sorunuzun cevabı için anne veya babanızın e devlet hesbaı üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği çıkartıp yemşnli tercümana çevirtirip onu yükleyebilirsiniz, biz öyle yaptık. Kendinizin veya ablanızın e devletinden çıkartırsanız kardeşinizin bilgileri çıkmıyor o yüzdem biz o şekilde yapmıştık.
-
@suzers @eeken @Zeyno @waterman selamlar, daha önce 03/04/2007 priority date’li 2020 temmuzda belgeleri kabul olan halamlara haziran 2023 randevu verildiğini yazmıştım. Bizim priority date imiz onlarla aynıydı, belgelerimiz 2022 temmuzda kabul olmuştu onlardan farklı olarak. Büyükelçilik bu sabah temmuz 2023e bize randevu verdi. Ceac’te artık your case is currently at ANKARA yazıyor, daha önce @eeken sormuştu sanırım. İlerleyen süreçlerde de bilgi vermeye devam edeceğim.
-
@suzers tebrikler mülakatınızda başarılar diliyorum yıllarca beklemenin karşılığını en güzel alacağınız yıldasınız diye düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun
-
@suzers adınıza çok sevindim.Tebrik ederim. Sonuna kadar sorunsuz gitmeniz dileğiyle
-
@suzers onaylanan evraklar çok uzun zaman önceydi konsoloslukta görüşme öncesinde yeniden evrak istediler mi sizden?
Temmuzda da PD si Nisanın ilk haftası olanlara randevu verdiklerine göre ağustostan önce ilerleme olmayacak sanırım. -
@barisk gelen mailde öyle bir şey yazmıyordu ama biz yine de güncel evrakları getireceğiz görüşmeye.
-
@suzers Şimdiden tebrik ediyorum. Umarım çok güzel geçer görüşmeniz. Detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler
️
-
@suzers Tebrik ederim ,Selamlar
-
@suzers 15 sene dile kolay, gerçekten tebrik ediyorum umarım en güzel şekilde bu süreci de bitirip ABD'ye yerleşirsiniz
-
Haziran visa bulletinde F4 şubat 2008 e ilerlemiş
-
Kardesim icin 2019 da F4 vizesine basvurmustum. Bu sene esinin annesinin gocmen olmasi nedeniyle ailecek romanya da oturum ve calisma izni elde etme sanslari oldugu anlasildi. Kardesim bunun icin basvuru yaparsa benim uzerimden ABD icin green card alma sansini kaybeder mi?
-
@hasbelkader hayır iptal vs olmaz
-
@Bberturk Bu ay göreceğimiz bülten temmuz bülteni. Haziran’da baktığınız kısım başvuru sırası, vize sırası değil.
-
@crazycells merhabalar, bu tablolara nereden ulaşabiliriz? 2023 yılındaki bilgilere erişim sağlamak istiyoruz. Babam amerikan vatandaşı ve tüm kardeşlerim için başvuruda bulundu. Başvurular 8 ayda onaylanıp ncv ye aktarıldı. bu kadar hızlı onaylanması sizce bu bahsi geçen 10 yıllık süreci de kısaltır mı?

Benzer Başlıklar
135
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k