Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
@Alfa-Centauri Bence belirtin. Sizden de psikiyatri gorusmesi isterler buyuk ihtimal sadece genel bir prosedür bu durumlarda sanirim. Ekstra 100 dolar bir odemesi oluyor gorusmenin. Kendi doktorunuzdan imzali/muhurlu bir belge alabilirseniz alin. Ne sebeple kullandiginizi, ne kadar süredir kullandiginizi falan belirtecek bir sekilde. (Bana sordular daha kapsamli bir belge sunabilir misiniz diye ama yanimda oyle bir belge yoktu) Belki onu kabul edebilirler. Sadece tavsiyem saglik randevunuzu son ana birakmayin cunku psikiyatri görüşmesi işin içine girince surec uzayabiliyor.
-
Merhaba sorum olacaktı aile birleşimi ne kadar bi zaman sürer Green kartım var eşim ve çocuklarım için teşekkür ederim
-
-
@NewyorkNewyork söylediğine göre ebeveynlerinin hâlâ yasal statüsü yok ama yaklaşık 24 yıldır orada yaşıyorlar
-
-
-
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
@bahar_aydin resmi gazetede yayımlandı mı acaba? uygulama için beklenen ufak tefek bazı prosedürler vardır belki. inanın benimde net bir bilgim yok ancak benzer süreçten geçen arkadaşlara fikir vermesi için öğrendiklerimi paylaşayım dedim. E-devlete yansıdığı için ben pasaport güncelleme işlemlerim ile uğraşıyorum. Yıl sonuna yaklaştığımız için nüfusta randevu bulmak biraz zor şu sıralar. Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler 🙂
-
Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
@mromersahin Evet, Amerika'ya gidip oradan yapılan başvuruların çok daha kısa sürede sonuçlandığını bir göçmen Avukatından duymuştum.
-
@MomisCan işte merak ettiğim konu bu. Oraya gidip uscistan başvurumu yaptıktan sonra Türkiye’ye mi geleceğim yoksa amerikada kalabilirsem statüm ne olacak.
-
@mromersahin biz 2015 yılında Amerika dan başvurmuştuk.Turkiye den başvurmak gibi hiçbir farkı yok. 9 yıldır hiçbir hareket yok. Vize bültenine göre sıra beklendiği için bizde kardeş katagorisinde bekletmedeydik. 2 yıldır yine Amerikadayız j1-j2 katagoride. Gecen yıl eb2-nıw e başvurduk ilk onayı aldık ama onda da vize bültenin aktif olmasını bekliyoruz. Diğeri gibi değil bekleme süresi tabi.
Diger başvuru türlerinden size uygun olanları öğrenebilmek için YouTube dan biraz inceleme yapın isterseniz. Sonrada bir avukata danışarak detaylı bilgi alırsınız. Cok yararlı videolar var yine avukatların yayınladığı. -
Recently, our case migrated to ELIS (Electronic Immigration System). And provided us with new receipt number. dosyamız taşındı böyle bir işlem durumumuzu nasıl etkiler bilgisi olan var mı
-
@mromersahin zaten Amerika dan başvuru yapılıyor. Başvuruyu siz değil Amerikan vatandaşı kardeşiniz yapıyor. Orada başvuru yapıldıktan sonra 17 sene kadar dosyanızın aktif olmasını beklemeniz gerekiyor dosyanız aktif olduktan sonra işlemleri konsolosluk yada amerikadan halledebilirsiniz. O kısım en kolay kısmı
-
@mromersahin orada kardeşiniz başvuruyu yaptıktan sonra Türkiye'ye geri dönmeniz lazım. B1/b2 ile statünuzu turist. Ve yasal olarak max 6 ay kalabilirsiniz.
-
@mromersahin Ben F1 (evli 21 yaş üzeri), kardeşlerim F3 (Bekar 21 yaş üzeri) statüsülerindeyiz. Amerikan vatandaşı babanın çocuklarıyız. Göçmenlik konusunda çalışan avukatın bize söylediği, ''Turist vizesi ile Amerika'ya gelip buradan başvuru yapsaydınız çok daha kısa sürede green cardınızı alabilirdiniz. Ancak şu an bültene göre hareket etmeniz gerekiyor.''
Diğer sorunuza gelirsek, nereden başvuru yaparsanız yapın, süreç tamamlanmadan maalesef oraya yerleşemiyorsunuz. Bu konuda çok iyi avukatlarla görüştük ama bunun bir yolu yok maalesef. 6 aydan fazla kalınırsa kaçak durumuna düşülür ve yasal süreçte sıkıntıya girer. -
@MomisCan avukat muhtemelen yanlış söylemiş F kategorilerinin tamamı bultene ve kotaya bağlı. IR kategorisi olsaydı onlar bülten ve kotadan bagimsiz.
-
@eeken Selamlar Ceacte dosyaniz NVC demi gorunuyor? bize hala randevu gelmedi heyacan yaptik bu arada abime 2023 tax return dosyasini yuklettik
-
@oprmngr, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
@eeken Selamlar Ceacte dosyaniz NVC demi gorunuyor? bize hala randevu gelmedi heyacan yaptik bu arada abime 2023 tax return dosyasini yuklettik
Selamlar. Randevu geldiği gün Ankara olarak göründü. Sizin 1 ağustos görünüyor, vize bülteni de 1 ağustosta. Bülten sanki 1 ağustos öncesini kapsıyor olabilir (NOTE: Numbers are authorized for issuance only for applicants whose priority date is earlier than the final action date listed below).
Umarım böyle değildir, tam anlayamadım ben de.
-
@oprmngr çok teşekkürler. Cevabınızı geç gördüm. F4 statüsü Mart 2008 görünüyor yaklaşık 1 senedir. Sanırım daha epey uzun yolumuz var
-
@eeken Randevunuza az kaldi hakkinizda hayirlisi olsun saglik randevusu hakkinda bilgi rica edecegim benim iki evladim var kiz 18 erkek 15 asi ve genel muayene nasil oldu
-
@oprmngr Çok teşekkürler, hepimiz için iyi olur umarım.
Kişi başı yaklaşık 310 dolar ungan kısmı, 45 dolar da düzel lab kısmı tuttu. Hepsini kredi kartı ve tl olarak ödedim. 24 temmuz erkenden randevu bulmuştum, gittiğimde de sadece bir kişi vardı. Doktor bey iyi bir insan, genel sağlık soruları sorfu, 2 adet karma aşı yaptı. Yaşa göre aşılar değişiyormuş. Düzen'de kan verme ve akciğer filmi oldu. En önemlisi gitmeden önce covid aşısı mutlaka olmak gerekiyor, aşı kartı götürdüm. Ankara şehir hastanesinde temmuz başında sinovac oldum mecburen.
Aynı gün 17.00'a kadar aramazsak sıkıntı yoktur dediler. Aramadılar neyse ki. Ertesi gün de dosyanız büyükelçiliğe dijital olarak iletilmiştir şeklinde mail geldi.
-
Bu sabah vize görüşmesini gerçekleştirdim. Aşırı heyecanlıydım. Ama görüşme yaptığım arkadaş çok sevimli bir insandı. Herhalde heyecanımı anladı ki 'you will be surprised how easy it will be' gibi bir cümle kurdu. Gerçekten de belgeleri aldı, abimin iş durumunu sordu. Güncel tax belgeleri sistemde yüklü mü diye baktı. Sonra başka bir ülkede yaşadın mı diye sordu. Onun dışında başka bir soru sormadı
Tek tek güncel belgelere baktı. Sonrasında da 'congratulations, your visa is approved and will be sent by the turkish post' dedi. 17 yıllık bekleyiş güzel bir şekilde bitmiş oldu. Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına. -
@eeken Hayirli olsun her seyi detayli anlattiginiz icin cok tesekkurler. Yeni hayatinizda basarilar. Unganlar vize randevusundan bir hafta oncesine randevu veriyorsa cok daha iyi /
-
@oprmngr Çok teşekkür ederim. Bu ay vize bülteni ilerlerse size de randevu gelir. Randevu genelde bir ay sonrasına geliyor. Gelir gelmez bence unganlar sitesine bakıp randevu planlayın.
-
Merhaba arkadaşlar. Eşimin kardeşi ABD vatandaşı. Ailemizin tüm bireylerinin turist vizesi bulunuyor. Göçmen vizesi almak için hangi süreci izlemem gerekiyor. En uygunu AOS mudur?
-
Merhaba abim abd vatandaşı 2013 yiliinda green kart başvurusu yaptı uzun yıllar bekledik, bu haziran ayında "case migrated to elis" yazmaya başladı bu ne demek oluyor bilgi alabilirmiyim şimdiden tskler
-
@kirnak55 googleda su sekilde bilgiler var, belki isinize yarar.
Electronic Immigration System
A Electronic Immigration System (ELIS) is a internal system operates by USCIS that manage USCIS cases. It was developed to modernize immigration benefits filling and adjudication process. It gradually moves USCIS from a paper based application system to an electronic, account-based, paperless system.Why did USCIS move the case to Elis?
if there's a significant backlog of cases at one office, your case might be moved to another office with a lighter workload. to speed up processing times. This is part of USCIS efforts to reduce wait times. -
Merhaba,
NVC’den Welcome Letter geldikten sonra sistemim açıldı ancak not paid yazıyor ve tıkladığımda ödeme sayfası açılmıyor hatta hiç bir şey açılmıyor. Başına gelen var mı? Sebebini bilen var mı? Değerli desteklerinizi rica ederim.
Benzer Başlıklar
55
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k