Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mromersahin Evet, Amerika'ya gidip oradan yapılan başvuruların çok daha kısa sürede sonuçlandığını bir göçmen Avukatından duymuştum.

• @MomisCan işte merak ettiğim konu bu. Oraya gidip uscistan başvurumu yaptıktan sonra Türkiye’ye mi geleceğim yoksa amerikada kalabilirsem statüm ne olacak.

• @mromersahin biz 2015 yılında Amerika dan başvurmuştuk.Turkiye den başvurmak gibi hiçbir farkı yok. 9 yıldır hiçbir hareket yok. Vize bültenine göre sıra beklendiği için bizde kardeş katagorisinde bekletmedeydik. 2 yıldır yine Amerikadayız j1-j2 katagoride. Gecen yıl eb2-nıw e başvurduk ilk onayı aldık ama onda da vize bültenin aktif olmasını bekliyoruz. Diğeri gibi değil bekleme süresi tabi.
    Diger başvuru türlerinden size uygun olanları öğrenebilmek için YouTube dan biraz inceleme yapın isterseniz. Sonrada bir avukata danışarak detaylı bilgi alırsınız. Cok yararlı videolar var yine avukatların yayınladığı.

• Recently, our case migrated to ELIS (Electronic Immigration System). And provided us with new receipt number. dosyamız taşındı böyle bir işlem durumumuzu nasıl etkiler bilgisi olan var mı

• @mromersahin zaten Amerika dan başvuru yapılıyor. Başvuruyu siz değil Amerikan vatandaşı kardeşiniz yapıyor. Orada başvuru yapıldıktan sonra 17 sene kadar dosyanızın aktif olmasını beklemeniz gerekiyor dosyanız aktif olduktan sonra işlemleri konsolosluk yada amerikadan halledebilirsiniz. O kısım en kolay kısmı

• @mromersahin orada kardeşiniz başvuruyu yaptıktan sonra Türkiye'ye geri dönmeniz lazım. B1/b2 ile statünuzu turist. Ve yasal olarak max 6 ay kalabilirsiniz.

• @mromersahin Ben F1 (evli 21 yaş üzeri), kardeşlerim F3 (Bekar 21 yaş üzeri) statüsülerindeyiz. Amerikan vatandaşı babanın çocuklarıyız. Göçmenlik konusunda çalışan avukatın bize söylediği, ''Turist vizesi ile Amerika'ya gelip buradan başvuru yapsaydınız çok daha kısa sürede green cardınızı alabilirdiniz. Ancak şu an bültene göre hareket etmeniz gerekiyor.''
    Diğer sorunuza gelirsek, nereden başvuru yaparsanız yapın, süreç tamamlanmadan maalesef oraya yerleşemiyorsunuz. Bu konuda çok iyi avukatlarla görüştük ama bunun bir yolu yok maalesef. 6 aydan fazla kalınırsa kaçak durumuna düşülür ve yasal süreçte sıkıntıya girer.

• @MomisCan avukat muhtemelen yanlış söylemiş F kategorilerinin tamamı bultene ve kotaya bağlı. IR kategorisi olsaydı onlar bülten ve kotadan bagimsiz.

• @eeken Selamlar Ceacte dosyaniz NVC demi gorunuyor? bize hala randevu gelmedi heyacan yaptik bu arada abime 2023 tax return dosyasini yuklettik

• @oprmngr, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

@eeken Selamlar Ceacte dosyaniz NVC demi gorunuyor? bize hala randevu gelmedi heyacan yaptik bu arada abime 2023 tax return dosyasini yuklettik

Selamlar. Randevu geldiği gün Ankara olarak göründü. Sizin 1 ağustos görünüyor, vize bülteni de 1 ağustosta. Bülten sanki 1 ağustos öncesini kapsıyor olabilir (NOTE: Numbers are authorized for issuance only for applicants whose priority date is earlier than the final action date listed below).

Umarım böyle değildir, tam anlayamadım ben de.

• @oprmngr çok teşekkürler. Cevabınızı geç gördüm. F4 statüsü Mart 2008 görünüyor yaklaşık 1 senedir. Sanırım daha epey uzun yolumuz var 😔

• @eeken Randevunuza az kaldi hakkinizda hayirlisi olsun saglik randevusu hakkinda bilgi rica edecegim benim iki evladim var kiz 18 erkek 15 asi ve genel muayene nasil oldu

• @oprmngr Çok teşekkürler, hepimiz için iyi olur umarım.

Kişi başı yaklaşık 310 dolar ungan kısmı, 45 dolar da düzel lab kısmı tuttu. Hepsini kredi kartı ve tl olarak ödedim. 24 temmuz erkenden randevu bulmuştum, gittiğimde de sadece bir kişi vardı. Doktor bey iyi bir insan, genel sağlık soruları sorfu, 2 adet karma aşı yaptı. Yaşa göre aşılar değişiyormuş. Düzen'de kan verme ve akciğer filmi oldu. En önemlisi gitmeden önce covid aşısı mutlaka olmak gerekiyor, aşı kartı götürdüm. Ankara şehir hastanesinde temmuz başında sinovac oldum mecburen.

Aynı gün 17.00'a kadar aramazsak sıkıntı yoktur dediler. Aramadılar neyse ki. Ertesi gün de dosyanız büyükelçiliğe dijital olarak iletilmiştir şeklinde mail geldi.

• Bu sabah vize görüşmesini gerçekleştirdim. Aşırı heyecanlıydım. Ama görüşme yaptığım arkadaş çok sevimli bir insandı. Herhalde heyecanımı anladı ki 'you will be surprised how easy it will be' gibi bir cümle kurdu. Gerçekten de belgeleri aldı, abimin iş durumunu sordu. Güncel tax belgeleri sistemde yüklü mü diye baktı. Sonra başka bir ülkede yaşadın mı diye sordu. Onun dışında başka bir soru sormadı
    Tek tek güncel belgelere baktı. Sonrasında da 'congratulations, your visa is approved and will be sent by the turkish post' dedi. 17 yıllık bekleyiş güzel bir şekilde bitmiş oldu. Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına.

• @eeken Hayirli olsun her seyi detayli anlattiginiz icin cok tesekkurler. Yeni hayatinizda basarilar. Unganlar vize randevusundan bir hafta oncesine randevu veriyorsa cok daha iyi /

• @oprmngr Çok teşekkür ederim. Bu ay vize bülteni ilerlerse size de randevu gelir. Randevu genelde bir ay sonrasına geliyor. Gelir gelmez bence unganlar sitesine bakıp randevu planlayın.

• Merhaba arkadaşlar. Eşimin kardeşi ABD vatandaşı. Ailemizin tüm bireylerinin turist vizesi bulunuyor. Göçmen vizesi almak için hangi süreci izlemem gerekiyor. En uygunu AOS mudur?

• Merhaba abim abd vatandaşı 2013 yiliinda green kart başvurusu yaptı uzun yıllar bekledik, bu haziran ayında "case migrated to elis" yazmaya başladı bu ne demek oluyor bilgi alabilirmiyim şimdiden tskler

• @kirnak55 googleda su sekilde bilgiler var, belki isinize yarar.

Electronic Immigration System
    A Electronic Immigration System (ELIS) is a internal system operates by USCIS that manage USCIS cases. It was developed to modernize immigration benefits filling and adjudication process. It gradually moves USCIS from a paper based application system to an electronic, account-based, paperless system.

Why did USCIS move the case to Elis?
    if there's a significant backlog of cases at one office, your case might be moved to another office with a lighter workload. to speed up processing times. This is part of USCIS efforts to reduce wait times.

• Merhaba,
    NVC’den Welcome Letter geldikten sonra sistemim açıldı ancak not paid yazıyor ve tıkladığımda ödeme sayfası açılmıyor hatta hiç bir şey açılmıyor. Başına gelen var mı? Sebebini bilen var mı? Değerli desteklerinizi rica ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |