Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yeni Göçmenlik Tasarısı Kazananları Nasıl Etkiler ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenleo Yeni Göçmenlik Tasarısı Kazananları Nasıl Etkiler ? içinde söyledi:

    Yeni Göçmenlik Tasarısı Kazananları Nasıl Etkiler ?

    DV2018 kazananlarini etkilemesi oldukca zor. Tasarinin bu hali cumhuriyetci senatorlerin tamami tarafindan bile kabul gormus degil, o nedenle su anda endiselenecek bir durum oldugunu sanmiyorum.


  • Şuan bu durumun belirsizliği ve bizim kıyamet teorisi üretmedeki engin hayal gücümüz gündemi perişan etmiş vaziyette. Bence bununla ilgili bir duyuru yapılsa fena olmaz. Zira kafalarımıza göre yaptığımız yorumlar ile moralleri bozulan bir çok kişi var. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @cannavaro1903 , telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok 🙂 Zaten normalde kongre Agustos'ta gorev yapmiyor, bazi yasalar icin tatil baslangicini ertelediler ama sonuc alinamadi, bugunlerde -herhangi bir yasa gecmeden- Agustos tatili baslar, Eylul 5'e kadar da tatilleri devam eder diye tahmin ediyorum. Eylul'de geri geldiklerinde de vergi reformu ve Obamacare ile ilgileneceklerdir. Gocmenlik yasasi ile ilgili konusan pek yok 🙂


  • benim açımdan bir telaş yok. ben arkadaşlar için demiştim 🙂


  • Cnnturk yeni bir makale yayınlamış yasa tasarısı ile ilgili.

    Bir göz atmakta fayda var.

    Birde ilkay Zaman'ın Konu hakkında videosu var. oda aşağıda


  • Kuzey Kore gündemi çok meşgul ediyor. Ya herkes başka yere bakarken sessiz sedasız gol atacaklar. Yada bu gündemde sıra zor gelecek. Geldiğinde de geçmeyecek. Ama bu haliyle puanlama sistemi çok katı. Dil konusunda zayıf olupta Üniversite mezunu olan bile 30 toplayamıyor. Bunda bir yanlışlık olmalı.

    bu internet sitesinde makalenin en altında puan hesaplama tablosu var. Kendinizin puanını orada hesaplayabilirsin. Dilerim bir çoğumuz 30u yakalarız.


  • Ben de bugün biraz Trump ın yapmış olduğu göçmenlik yasa tasarısına bakın demecinden sonra bir kaç sitede araştırma yaptım. Avukat Gökhan Yazıcı bey in de yazısında olduğu gibi bazı iş güçlerinde sıkıntı yaşanacağı ve göçmenliğe dayalı bir sistemin oldukça aksayacağı belirtiliyordu.Fakat Trump ın seçim öncesi işsizliği özellikle vurgulaması ve bunun için başta illegal göçmenlik ile ilgili yaptırımları çok konuşulmuştu.Fakat bugüne kadar özellikle illegal göçmenlik ile ilgili pek haber çıkmadı.Ve yaklaşık 10 milyon gibi illegal göçmen var.yasa tasarısı şu an için istenilen oyu alamadı gibi gözüküyor.Labor day dönüşü bu konular hızlanacaktır diye düşünüyorum ve eğer mali yıl da da değişiklik olmayacağına göre yaklaşık 1 ay sonra 2019 için başvurular başlayacak.2019 için yönerge de eli kulağında.Ya yasa bu haliyle kabul edilecek;bazı değişiklikler ile yeni yönergeye yetiştirilecek diye düşünüyorum.Ya da eski haliyle yönerge açıklanacak. (Bakalım bizimki de züğürt tesellisi mi göreceğiz)


  • Aslında karşıt görüşlerin çıkacağına eminim. Çünkü zorlaştırmak bir nevi illegale teşvik etmektir aslında. Bence mantıklısı; kolaylaştırmak ve öncelikleri nitelikli insanlara tanımak. Böylece dengeyi sağlamış olurlar. Bakalım göreceğiz yakında ama dv2019 a etki etmeyeceğine emin gibiyim anca bundan sonra olur.


  • Daha öncede yazdım, göçmen deyince sadece GC lotosu değil tüm göçmenlik yollarını kapsıyor, iş ve aile sponsorluğu en fazla GC elde edinilen yöntem ve anladığım kadarı ile işte Hindistan ve Pakistan ve ailede Meksika başı çekiyor. (istatiksel bir çalışma yapmadım bu güne kadar okuduklarım sonucu böyle bir çıkarım yaptım)

    GC uygulaması çıktığı ilk yıllarda 300 bin daha sonra 500bin ve son yıllarda 1 milyona yakın GC veriliyor ve bunun içerisinde loto ile verilen göçmenlik sadece 55000 kişi yani kanunlarda değişiklik yapılacağı kesinleşse bile GC lotosunun zaten kotası düşük olduğu için çok fazla değişikliklerden etkileneceğini sanmam.

    Hala daha popülerliğini ve desteğini kaybeden Trump'ın popülist yaklaşımının bir parçası olduğunu ve çok büyük değişiklikleri gerçeğe dönüştüremeyeceklerini düşünüyorum. Aynı sağlık reformu, vergi reformu ve meksika duvarında olduğu gibi. Birde üstüne ABD ekonomisindeki çatırtılar, borsadaki büyük balon inancı ve doların dünya piyasasında büyük değer kaybı eklenince göçmenlik olayı bana tamamaen gündem boyamanın bir parçası gibi geliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum