Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
Merhabalar
Abd vatandaşıyla evli kişilerin gc aldıktan sonra 3 yıl aile birliği içinde Amerikada yaşadıktan sonra mı vatandaşlık alabiliyor?Benim bilgim bu şekilde ama süreç vatandaşlığın alınması açısından nasıl ilerliyor? -
-
-
-
Merhabalar, biz Mayıs ayında uzatma için başvuruyu yapmıştık uzatma mektubumuz hemen gelmişti ama kartımız halen gelmedi, süreç hakkında bilgisi olan varmı?
-
@Alfa-Centauri herşeyin hayırlısı umarım en kısa sürede olumlu cevaplar alırız
-
@historian Cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım sizin dediğiniz gibi olur🙏🙏
-
Ankara konsolosluğu biliyorsunuz son yıllarda daha çok Afganlılara göçmenlik vizesi vermekten bizlere zaman bulamıyordu Trump ın ilk işi bu vize tipini durdurmak oldu.
-
Tebrik ederim. Sürecin sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinize ailesi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum 🙏🏻
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)
-
@daphne
Tekrar merhaba, giriş çıkış yaptığınız için size bir sorum daha olacak. Pasaportlarımızla birlikte gönderilen kağıtta giriş yapmadan önce $220 immigrant visa ücretini online olarak uscis e yatırmamızı istemişler fakat haftalardır siteye giriş yapamıyorum access denied diyor. Biz zaten daha önce NVC’ye bu ücreti ödememiş miydik ben yanloş mı hatırlıyorum? Ödeme yapmazsanız green cardınız elinize geçmez gibi bir şey yazıyor da size bir sormak istedim ne yapılması gerekiyor diye. Teşekkürler… -
@Dream-On merhaba, 220 $ ı daha önceden yatırmamıştık. Bu ücret green cardımızın basılıp tarafımıza gönderilmesi için. Ödemeyi ben online olarak yapmıştım. Aşağıdaki sayfadan nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle?_=1735546073467 -
@daphne
Çok sağ olun -
@Dream-On biz vizeyi aldiktan sonra ayni odemeyi yaptik. Ilk girisimiz mart ayinda olacak. Ama.amerikaya girmeden odemeyi yapmamizi tavsiye ettiler biz de odemeyi yaptik. Daha once odedigimiz vize parasiydi. Simdi ise green card parasini odemis oluyoruz.
-
@Manushaqe çok sağ olun
-
Merhaba, ben Amerikan vatandaşıyım ve eşim için I-130 başvurusunu zaten başlattım. Consular processing ile devam edeceğiz.
Anne ve babama başvuru yapmayı planlıyorum. Turist vizesine başvursak ve Amerika'da adjustment of status yapsak, mümkün müdür?
Gelir yetersizliği durumu ile ilgili bir sorum var. Banka hesabımda para var ama vergi beyannamem henüz 1 yıl olmadı ve yıllık kazancım düşük. Bu durumda başvurularımda herhangi bir sorun olur mu? Eğer gelirim yetmezse, başvurular reddedilebilir mi?
Teşekkürler!
-
Göçmen vizeniz ile ilgili ankara elçilikle birlikte çalışacağız maili geleli 1 ay oldu bekleme süresine tahmini ne kadar olabilir
-
@ksk88 Bana Ekim başı geldi o email halen bekliyorum Ankara dan interview tarihi için bir email.
-
@ksk88 bizde eşim için bekliyoruz benimki onaylandi ama hala eşimin vize mulakat tarihi belli degil inssallah enkisa zamanda sizede bizede mail gelir
-
@mrme12 sizde ır5 vizesi için mi bekliyorsunuz ?
-
@ksk88 evet annem için ir5
-
@ırmak-duygulu size elçilik maili ne kadar sürede geldi cevabınız için teşekkürler
-
@ksk88 ve bana bugün email geldi. Mart ayına randevu vermişler
-
@Dream-On ulaşamamanızın sebebi abd'den bağlanmamanız.
garip bir şekilde baya fazla devlet sitesine abd dışından bağlanamiyorsunuz. VPN kullanmanız lazım. Mesela ben USCIS'e trden bağlanamiyordum ama meksikadan bağlandım(bu da garip).ABD içinden bağlanamiyorsanız websitesinde sorun olabilir. VPN açıp tekrar deneyin.
-
@mrme12 hayırlı olsun bizde bekliyoruz bakalım ne zaman gelir önce kabul ettikleri evrakları yeniden istediler bize iki ay kaybettirdiler sonunda 26 aralıkta elçılıkle çalışacağız maili geldi ne yapalım bekleyeceğiz tekrar hayırlı olsun unganların sürecini paylaşırsanız seviniriz
-
@ksk88 yaklaşık 3 ay sonra geldi bana email. Email tarihinden 2 ay sonrası randevu.
-
@mrme12 çok teşekkür ederim cevabınız için
-
@ksk88 10 ay sonra geldi şimdi de eşimin vize tarihi geldi 4 martta
-
Mülakat randevuları açıldı galiba. Bize de Mart sonuna gün verdiler.
-
IR5 icin cocugumuzun nufuz cuzdan sureti isteniyor,, Mulakata giderken turkçe çıktı almamiz yeterli olurmu?

Benzer Başlıklar
108
51.0k
Users
4.8k
Topics
474.9k