Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• UYAP diye bir sistem var dava dosyasi sorgulama oradan bir bakin isterseniz eski davalara ulasilabiliniyor

• @ırmak-duygulu
    Evet orada da bulamadık ama daha sonra mahkemeden çıkarttırdık. Teşekkür ederim ilginize.

• @Asude-Ugur
    Merhabalar, dün mülakatınız vardı sanırım. Umarım iyi geçmiştir. Neler sordular? Hangi belgeleri istediler?Cevaplayabilirseniz çok sevinirm.

• @Dream-On benim 4 aralikda mulakatim vardi once pasaport daha sonra nufus kayit ornegi ve adli sicil belgesini istediler mulaktta turkçe konuştum bir tercuman vardi kimin sponsor oldugunu sordular nerede yaşamak istedigimizi neden amerikada dogum yaptigimi sordular birde bizim ek sponsorumuz vardi onlarin isimlerini sordu daha sonra vizeniz onaylandi dedi bende eski pasaportumu da verdim gecerli amerikan vizem vardi onda bugunde mail geldi iki gun sonra pasaportunuz adresinizde olacak diye şimdi eşimin vize mulakati için tarih bekleyecegiz herkese bol şans diliyorum

• @ırmak-duygulu Hayırlı olsun, her şey gönlünüze göre olsun.

• Herkese merhaba! Vize onayı sonrasında Amerika adresimiz değişirse Uscis’e mi yoksa Amerika girişi Boarder Police’e mi haber vermek gerekiyor? Deneyimi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim.

• Merhaba, sizin sorunuzu cevaplar mı emin değilim ancak benim de adresim vize sonrasında değişti, Amerika'ya girişte gümrük memurlarıyla görüşmem esnasında SSN ve green card için adres değişikliği yapmak istediğimi söyleyip değiştirdim. Ancak bu durumun da şöyle bir handikabı var green cardınız bir tık daha geç elinize ulaşıyor.. Benim kartım 48 gün sonra geldi.

• @Dream-On uscis e bildireceksin…

• @daphne Merhaba, cevabınız için çok teşekkürler. Biz de sizin yaptığınız gibi gümrük polisine girişte bildirelim. Tekrar sağ olun.

• Doktor muayenesine giden arkadaşlar, Covid aşısı mevzusunu nasıl çözüyorsunuz? Aşı şu an Türkiye'de yok. Dr. Ungan son 12 ay içinde olmak zorundasınız diyor. Ne yapacağız bu durumda? Burada bir arkadaş aile hekiminize gidin, o size aşı olmuşsunuz gibi sertifika verecektir demişti. Aile hekimiyle görüştüm hiç böyle bir şey teklif etmedi. Hatta tekrar olmamak için zaten olunan çocukluk aşılarına dair belge yazdırmak istedim, E-Nabız'da görünmüyor diye onu bile yazmadı. Dr. Ungan'ın muayenehanesine zaten ulaşamıyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı?

• @CaliGirl-0 merhaba benim daha onceden aşilarim vardi eşim hiç covid aşisi olmadi unganlarda sordugumda aşi olamdigi için sorun olmaz dediler gerekli görurlerse amerikada olur dediler bizde hala eşim için mulakat tarihi bekliyoruz benimki onaylandi sizede bol şans diliyorum

• @CaliGirl-0 turkiyede bulunmadigindan dolayi artik zorunlu degil. Hic merak etmeyin sadece daha once covid asisi olduysaniz e nabizdan ciktisini alin verin o kadar. Daha onceden olmadiysaniz da sorun yok. Ben esimle.eski asi ciktilarimizi goturduk, kizimin ise hic covid asisi yoktu sormadilar bile.

• @Manushaqe @ırmak-duygulu Çok teşekkür ediyorum ikinize de. Net cevap bulamamıştım bir türlü. Biz de DQ olduk ama mülakat tarihinin verilmesi en az 6 ayı bulacak herhalde. Bekliyoruz. Herkese bol şans.

• @daphne, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Arkadaşlar merhaba, Bugün itibariyle pasaportumu teslim alarak sürecimi tamamladım. Geriye ülkeye giriş yapmak kaldı. Bu forum sayesinde aklıma takılan veya merak ettiğim birçok şeyi öğrendim. Süreci devam eden tüm arkadaşlarımın da işlemlerinin bir an önce olumlu olarak sonlanmasını diliyorum. Sevgiler

Merhaba. Bir soru sormak isterim sakıncası yoksa. İmzanıza baktığımda bütün sürecinizin 1 yıl gibi çok kısa bir sürede hallolduğunu görüyorum. Bunun bir sırrı var mıdır? 🙂 Yoksa tamamen şans mı.. Bizim sadece I-130 onayının gelmesi 11 ay sürdü, size nasıl 5 ayda gelebilmiş hayret ettim doğrusu.

• @CaliGirl-0 merhaba, evet sürecim 1 yıldan az sürede bitti. O zamanda bu şaşkınlıkla karşılanmıştı keza benim tarafımdan da öyle. Benim sürecime Vermont bakmıştı. Tamamen şansım yaver gitti. Aslında mülakatta oğlumun doğum belgesi için aslı olacak demeselerdi 10,5 ayda tamamlanacaktı. O belgenin gelmesini bekledim.

• @daphne Doğum belgesiyle ilgili biz de bir sıkıntı yaşadık. Formül A'yı kabul etmeyip vukuatlı nüfus kaydı istediler. Anne babanın vukuatlı nüfus kaydında zaten görünüyor olmasına rağmen.. Sizden ne talep ettiler?

• @CaliGirl-0 merhaba, benden oğlumun doğum belgesinin orjinalini istediler. Belge oğlumun yanındaydı onu göndermesini bekledim.

• @CaliGirl-0 benim vize onaylandi şimdi eşim için vize mulakati bekliyoruz malesef aslinda onun işlemleri benden once bitmişti on ay surdu benim en son mayis ayinda amerikaya giriş yapmam gerekiyor ama eşimin vize mulakatini bekliyorum nvc ye konsolosluga mail attik ama net cevap vermediler bizde bekliyoruz eşler arasinda boyle sorun yaşayan var mi acaba yada beklemekten başka çaremiz yok sanirim tesekurler

• This post is deleted!

• @daphne
    Tekrar merhaba, giriş çıkış yaptığınız için size bir sorum daha olacak. Pasaportlarımızla birlikte gönderilen kağıtta $220 immigrant visa ücreti online ödenmesi istenmiş uscis e. Aksi taktirde green cardınız elinize ulaşmaz demişler. Yazan siteye giriş yapmaya çalışıyorum haftalardır ama access denied yazıyor. Bir de zaten biz NVC’ye bu ücreti daha önce ödememiş miydik? Yanlış mı hatırlıyorum? Giriş yapmadan önce ödenmesi gerekli dediği için size bir sormak istedim. Teşekkürler…

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95

51.0k
Users

4.8k
Topics

474.9k

| | | |