Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • alt metni

    Forum Kuralları

    1. Forumda toplum ahlakını ya da fikirlerini etkileyebilecek siyasi ve dini içerikli propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret ve benzeri yazılar yazılamaz. Şaka amacıyla yazılan yazıların yanlış anlaşılmaması ve kullanıcılar arasında tartışmalara neden olmaması için emoji kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.

    2. Başka bir forum kullanıcısını yada forumda bulunmayan üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz. Ayrıca; halkın sosyal sınıf, ırk, dil, cinsiyet, kişisel hayat tercihleri, cinsel yönelim, din, mezhep, bölge ve kültür bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini ayrıştırıcı, ya da bu kesimi diğer bir kesim aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa iten tahrik edici yazılar yazılamaz.

    3. Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri aşağılayan yazılar yazılamaz. Eğer eleştiri yapılıyorsa, bu eleştiri mantık çerçevesinde ve hakaret etmeden yapılmalı. Akla ve mantığa uygun olmayan yazılar aşağılama olarak nitelendirilebilir ve bu yazıyı yazan kullanıcılar forumdan uzaklaştırılabilir. Ayrıca forumda nefret söyleminde bulunmak yahut nefret söylemine evrilebilecek yazı ve yorumlar yazmak kesinlikle yasaktır. Nefret söylemi hiçbir platformumuzda kabul edilebilir değildir, bu söylemin bir platformda gerçeklemesi forumun bütün platformlarından yasaklanma sebebidir.

    4. Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır. Forumda var olan ilgili yazılara ulaşmak için forumun kelime ve etiket arama özelliğini kullanabilirsiniz. Durumunuzla ilgili bölümü bulabilmek için ana sayfadan itibaren kategorileri, alt kategorileri ve başlıkları takip etmeniz yeterlidir. Lütfen benzer konularda düşüncenizi belirtmek veya soru sormak için farklı bir başlık kullanmayınız ve oluşturmayınız. Forum düzenini olumsuz etkileyecek şekilde gereksiz başlık oluşturmak forumdan atılma nedenidir, bu başlıkların gerekliliğine dair değerlendirme ve verilecek ceza adminlerin inisiyatifine bırakılmıştır; fakat 1 ayı geçmeyecek şekilde geçiçi olarak forumdan uzaklaştırma cezası tavsiye edilir.

    5. Forumda hesap oluştururken uygunsuz isim seçmek, başkasının kullanıcı adı ile foruma katılmak imzalara siyasi propaganda amaçlı yazılar yazmak ve reklam yapmak yasaktır.

    6. Forum içinde, profilde yada eklenti olarak din, politika ,örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler kullanılamaz.

    7. Admin ve moderatörler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse ve (veya) konunun uygun olmadığına karar verirlerse ve (veya) konu başlığının uygun olmadığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır, değiştirir veya silerler. Bu nedenle yapılan itiraz yorumlarının silinmesi veya cevaplandırılması admin ve moderatör yetkisindedir. Gereksiz ısrar ve itiraz eden kullanıcılar forumdan geçiçi olarak yasaklanabilir. Herhangi bir yardım yada bir amaç olmadan gereksiz yere eski konular aktif edilmez!

    8. Adminler aynı kişinin forumun etkin kullanmasını etkileyebilecek şekilde birden fazla kullanıcı adıyla, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajlarını siler ve foruma girişini yasaklar. Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar, hesabın başkası tarafından kullanılması doğacak sorunların çözümünü etkilemez. Kullanıcılar, kullanıcı adları ve gönderdikleri iletilerden şahsen sorumlu olup, yazılarının kamuya açık hale geleceğini, internet arama motorlarında ve diğer internet kaynaklarında yayımlanabileceğini kabul ederler. Adminler tarafından geçerli bulunmayan nedenlerle hesap silme mümkün olmadığı gibi, siteye eklenen iletilerin de silinmesi mümkün değildir.

    9. Kullanıcıların, forumda anonimliği sağlama amaçlı birden fazla kullanıcı hesabı oluşturması bir sorun teşkil etmez. Forumumuz sosyal bir forum olduğundan ve üyelerimiz hem forum buluşmalarımızda hem de diğer sosyal platformlarda birbirlerini tanıdıklarından, bazı soruları forumda sorarkan çekinen kullanıcılar olabilir, bu durum tamamen anlaşılırdır ve bu durumdaki üyelerin ikinci bir kullanıcı hesabı oluşturması hiçbir sorun oluşturmaz.

    10. Forum kurallarına uymayan kullanıcıların forum'a yazı yazması engellenecektir. Bu işlem kullanıcıların niyetlerine bağlı olarak uyarı verilmeden de yapılabilir. Forumda hesap oluşturup ileti gönderen bütün kullanıcıların forum kurallarını okuyup kabul ettiği farzedilir. Foruma yazdığınız iletilerin; üyelik iptali, cezalandırma veya uzaklaştırma gibi durumlarda silinip silinmeyeceğine kullanıcı değil adminler karar verir. Hangi mesajların silinip hangilerinin silinmeyeceğine karar vermek kullanıcıya ait bir hak değildir, tüm konu veya mesajlar gerektiğinde foruma mal edilmiş sayılabilir ve veritabanında ister anonim ister gerçek isimli olacak şekilde tutulabilir. Lütfen iletilerinizi buna göre foruma gönderiniz. Aksi takdirde forum ve yöneticiler sorumluluk kabul etmez, anlaşmayı kabul ettiğinizi varsayarlar.

    11. Forum'un resmi dili Türkçe'dir, uluslararası konuşulan dil olan İngilizce ve ilgili konularda Azerbaycan Türkçesi de kullanılabilir. Diğer dillerin kullanımı admin iznine bağlıdır. Kabul edilen alfabe latin alfabesidir.

    12. Kişisel tartışma ve karşılıklı atışma şekline dönüşen konular derhal kilitlenir!

    13. Özel Mesajlar veya iki veya daha fazla kişi arasındaki özel konuşmalar forum içerisinde üyeler tarafından yayımlanamaz.

    14. Başka forumlara veya sitelere üye veya kullanıcı toplamak için yazılan rahatsızlık sınırını aşan, reklam mahiyetinde yazılar (Özel Mesaj Dahil) yasaktır. Bu şekilde davranan üyelerin hesapları kilitlenir!

    15. Pornografik içerik, yasadışı ilaçlar ve ilaç üretim cihazları, kumar ve kumar ile alakalı içerik, silah mühimmatlarının satış ve tanıtımı, bira veya sert alkollü içecek tanıtım yada satışı, tütün yada tütünle alakalı tanıtım yada satış, reçete ile satılan ilaçların satışı, tez yada öğrenci makalelerinin satışı yada tanıtımı ve diğer yasal olmayan paylaşımlar yasaktır.

    16. Forum kuralları adminlerin inisiyatifine bağlı olarak forumun verimli kullanılması ve forum çıkarı göz önünde bulundurularak her zaman değiştirilebilir ve değiştikten sonra hemen geçerlidir!


  • Forum kullanımı hakkında tavsiyeler için şu konuyu inceleyebilirsiniz:

    Forum kullanımını etkileyebilecek önemli değişiklikler ve duyurular için şu konuyu inceleyebilirsiniz:

    Forum ile ilgili görüş, öneri ve sorularınız için şu konuyu inceleyebilirsiniz:


  • Foruma yeni üye olan arkadaşların dikkatine!

    Üye sayımızın her geçen gün artmasından dolayı, bugünden sonra üye olacak arkadaşların kullanıcı adı belirlerken bazı kural ve tavsiyelere uyması gerekecektir. Aksi durumda üyelikler onaylanmayacaktır. Bu şekilde ilerde doğabilecek bütün karışıkları engellemeyi hedefliyoruz.

    Bu uygulama halihazırda forum üyesi olan kullanıcıları etkilemeyecektir. Fakat aşağıda belirtilen türde bir isme sahip üyeler, ileti sayıları az ise isim değişikliği talebinde bulunabilirler.

    Kullanıcı Adınızı seçerken, kullanıcı adınızın ayırt edici ve size özel olmasına ve ayrıca kafa karıştırıcı olmamasına özen göstermelisiniz. Amerika Göçmenliği ile alakalı bir kelime seçmemelisiniz, zaten bu forum bir "Amerika göçmenlik forumu" olduğundan benzer kelimelere sahip üyelerin sayısı hızla artmaktadır. Bu uygulamanın konulmasının temel nedeni de bunu engellemektir.

    Kullanıcı adınız: (ve uygun olmayan örnekler)

    • greencard, yeşilkart, b1vizesi, dv2016 vb. göçmenlik terimlerini temel alan bir ad olmamalı (greencardlı5)
    • sanş, talih vb. kelimeleri içermemeli (şanslı3, 2017talihlisi)
    • ülke veya milliyet isimlerini içermemeli (amerikalı1)
    • "amerika", "abd", "usa", "turkey" veya "turkiye" kelimelerini icermemeli (amerika sevdalisi)
    • sadece şehir isminden oluşmamalı (ankara, newyork)
    • yesilkartforum, forum, admin, mod vb. kelimeleri temel alarak oluşturulmuş olmamalı (admin_1)
    • küfür, hakaret, aşağılayıcı ve kışkırtıcı kelimeler içermemeli
    • aktif forum üyelerinin isimlerine benzer olmamalı (crasycellz)
    • forumda sık kullanılan terimleri temel almamalı (youtuber, danışman, avukat, göçmen)
    • topluma mal olmuş isimleri, ünlü veya siyasi kişiliklerin isimlerini temel almamalı (trump, obama)
    • genel ve belirsiz olmamalı (kullanıcı_adım, bir_insan, yeni_üye)
    • cümleler gibi yargı ve ifade içermemeli (aklımagelmedi , birsorumvar, kitapokuyorum, süreciaksatma)
    • noktalama işareti içermemeli (mehmet.)
    • sadece rakamlardan oluşmamalı (123456)
    • ardi ardina veya pek cok x karakteri icermemeli (axxz)
    • ayni karakterlerin tekrariyla olusmamali (sssss)
    • gereksiz kelimeler icermemeli (akpak ltd sti yk uyesi)
    • ayırt edici ve size özel olmalı

    Not: Gereksiz noktalama işareti veya kelimeler içerdiğine kanaat getirilen 'kullanıcı isimleri' forum üyelik işlemi sırasında noktalama işaretleri ve kelimeler silinerek onaylanabilirler.

    Sizler de takdir edersiniz ki, forumda birileriyle konuşurken veya diğer kullanıcıları etiketlerken talihli1, talihli2, talihli3, talihli4 gibi kullanıcı isimlerinin varlığı sadece karışıklık yaratmaktadır.

    Yukarıda da belirttiğim gibi bu uygulama halihazırda forum üyesi olan kullanıcıları etkilemeyecektir. Fakat bu türde bir isme sahip üyeler isterlerse isim değişikliği talebinde bulunabilirler. Bu listeye daha sonra forum düzenini sağlamak adına eklemeler yapılabilir, fakat değiştirildikten sonra sadece foruma yeni üye olacak kişileri ilgilendirir.

    Kullanıcı adı ile ilgili problemleri çözmek veya isteklerde bulunmak için @admin kullanıcısına mesaj veya [email protected] adresine email gönderebilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Memduh Katmer Memduh Katmer 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Muhtaradana Muhtaradana 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum