@Ecehzr benim İngilizce seviyem oldukça iyiydi. A2 seviyesinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. En az B2 lazım bence. Çünkü anne babalarla konuşmanız gerekiyor soru soruyorlar. Bebeklerle çalisirsaniz gün içinde çok gerek olmayabilir ama illa ki anne baba ile iletişime geçiyorsunuz.
-
@Ecehzr benim İngilizce seviyem oldukça iyiydi. A2 seviyesinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. En az B2 lazım bence. Çünkü anne babalarla konuşmanız gerekiyor soru soruyorlar. Bebeklerle çalisirsaniz gün içinde çok gerek olmayabilir ama illa ki anne baba ile iletişime geçiyorsunuz.
-
@insan-insanazor Chatgpt'e gore:
Türkiye’de 1. sınıf özel eğitim öğretmeni olan biri, ABD’de öğretmenlik yapabilmek için aşağıdaki adımları takip etmelidir:
ABD’de Öğretmenlik Lisansını Tanıtma (Denklik)Eğitim Belgesi Değerlendirmesi: Türkiye’de alınan öğretmenlik diplomasının ABD’de geçerli olup olmadığını belirlemek için bir değerlendirme kuruluşuna başvurulmalıdır. ABD’de denklik veren bazı kuruluşlar:
WES (World Education Services)
ECE (Educational Credential Evaluators)
NACES üyesi diğer değerlendirme kuruluşları
Öğretmenlik Lisansı Gereklilikleri: Her eyaletin öğretmenlik için farklı gereklilikleri vardır. Hangi eyalette çalışılmak isteniyorsa, o eyaletin Eyalet Eğitim Departmanı (State Department of Education) web sitesinden lisans gereklilikleri araştırılmalıdır.
Öğretmenlik Sertifikası (Teaching License) AlmaABD’de özel eğitim öğretmenleri için lisans almak genellikle şu aşamalardan oluşur:
Praxis veya Eyalet Sınavları: Özel eğitim ve öğretmenlik bilgisi ölçen testlerdir. Bazı eyaletlerde farklı sınavlar olabilir.
Ek Ders veya Program Gerekebilir: Türkiye’deki eğitim programı ABD’deki lisans için tamamen yeterli olmayabilir. Bu durumda bazı üniversitelerden ek dersler almanız gerekebilir.
TESOL/ESL Sertifikası (Opsiyonel): Eğer İngilizce ikinci dilinizse, bazı eyaletlerde ek bir dil yeterlilik sertifikası gerekebilir.
Vize ve Çalışma İzniABD’de öğretmen olarak çalışabilmek için uygun bir vizeye sahip olmak gerekir. Bunun için:
H-1B Vizesi: ABD'deki okulların öğretmen açığını kapatmak için yabancı öğretmenleri sponsor ettiği vizedir. Ancak sponsor bulmak zor olabilir.
J-1 Değişim Programı: Fulbright veya Exchange Visitor Programları aracılığıyla öğretmen olarak kısa süreli çalışma imkanı sağlar.
Yeşil Kart Sahibiyseniz: Çalışma izni gerekmez, doğrudan lisans sürecine başvurabilirsiniz.
Özel Eğitim Öğretmeni Olarak İş BulmaPublic Schools (Devlet Okulları): Öğretmen açığı olan eyaletlerde iş bulma olasılığı yüksektir. Florida, Texas ve California gibi eyaletler özel eğitim öğretmenleri için sürekli alım yapmaktadır.
Charter Schools (Özel Kamu Okulları): Lisans gereklilikleri biraz daha esnek olabilir.
Özel Eğitim Merkezleri: Özel okullar ve özel eğitim kurumlarında da öğretmen olarak iş bulunabilir.
Öğretmenlik Ajansları: ABD’de öğretmen yerleştiren ajanslarla çalışmak süreci hızlandırabilir.
Alternatif Öğretmenlik Programları (Eğer Lisans Denkliği Almak Zorsa)ABD’de bazı eyaletler, özel eğitim alanında öğretmen ihtiyacını karşılamak için "Alternative Teacher Certification" programları sunar.
Teach for America, New York Teaching Fellows, Texas Teachers of Tomorrow gibi programlar, doğrudan ABD’de öğretmenlik yapmak isteyen yabancılara kapı açabilir.
-
@GokhanSaygin hocam çok teşekkürler.
Glassdoor kullanıyorum. Toefl filan istemediler mi öğretmen sertifikasında yoksa alternatif sertifikalarla mı çözdün
Özelden instagram yazabilir misiniz -
Merhabalar 😊 İngiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunu olup Amerika'da öğretmenlik yapan var mı? Nasıl bir yol izlemek gerekir bu konuda ?
-
@msbean Arastirma gorevliligi iki sekilde oluyor. Ya sadece akademik calismada/lab da veya projelerde: Research Assit. ya da ogretimde destek veren Teaching Assit. gibi farklilasmakta. Hem is yukumlulukleri hem de kadro (kadrosuz oluyor) tipi acilarindan ise Turkiye`den oldukca farkli sartlari vardir. Her kurum ve bolum icin kosullar da farklidir, kurum baglantisi ve akademik CV oldukca onemli, ilanlari takip etmelisiniz. Bunlar da bir havuzdan ziyade (cok nadir ilana cikilir) daha cok akademik network ile erisilebilen ilanlarda bulunabilir.
-
@xpowerglide Üniversite denklik içinde söyledi:
Merhaba,acaba türkiye’de tıp okuyup abd’de çalışmak istersek okuduğumuz üniversitenin bir önemi veya avantajı olur mu?
Veya direk abd’de okumak mı daha mantıklı?Sizin konunuz surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/117/amerika-da-doktorluk

Üniversite denklik
-
Türkiye'den aldığımız üniversite diplomasını nasıl denklik yaptirabiliriz
-
Konu daha önce tartışılmıştı. Doktorluk gibi regulasyonu yapılan mesleklerden değilseniz denklik almanız gerekmiyor.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik/2
-
@kürşat Üniversite denklik içinde söyledi:
Türkiye'den aldığımız üniversite diplomasını nasıl denklik yaptirabiliriz
Ayrica sorunuzu dogru kategoride sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/364/türkiyeden-alınan-diploma-denkliği-ve-yapılabilecek-iş
-
Merhaba , bu konu ile ilgili hep muhendislik konusulmus , Fen edebiyat mezunlari icin ncees.org gibi bir site var mi ?
-
@monarizzaa Üniversite denklik içinde söyledi:
Merhaba , bu konu ile ilgili hep muhendislik konusulmus , Fen edebiyat mezunlari icin ncees.org gibi bir site var mi ?
Forumdaki ilgili bolumlerde sorunuzu sormalisiniz. Yukarida verilen cevaplar forumdaki diger konulara yonlendiriyor. Bu, sorunun yanlis yerde soruldugunu ya da bu konunun halihazirda baska bir baslikta konusuldugunu isaret ediyor, o nedenle bu konuya yazmak yerine bu konunun konusuldugu asil basliklara yazmalisiniz.
Eger ABD'de Egitim veya Ogretimle ilgili bir meslek yapmayi dusunuyorsaniz bu bolumu kullanmalisiniz. Eger sorunuz "ABD'de Egitim" ile ilgiliyse su bolumu kullanmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim -
Merhaba,acaba türkiye’de tıp okuyup abd’de çalışmak istersek okuduğumuz üniversitenin bir önemi veya avantajı olur mu?
Veya direk abd’de okumak mı daha mantıklı? -
@xpowerglide Üniversite denklik içinde söyledi:
Veya direk abd’de okumak mı daha mantıklı?Sizin konunuz surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/117/amerika-da-doktorluk

Benzer Başlıklar
77
54.8k
Users
4.8k
Topics
483.3k