Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öncelikle selamlar abilerim,ablalarım en başta yaşımı belirtmek isterim ki 13 yaşındayım.Benim hayalim amerikaya gitmek ama ailem biraz köylü kafalı olduğu için green card çekilişine katılmıyoruz ben ama çok istiyorum tabi bu ailevi problemlerden ötürüde aslında ailemle gitmek istemiyorum size sorum şudur bu yeşil kart olayı ben büyüncede olur mu aynı sistem ile bunun bir tarihi var mı ? bu büyüme tarihi işde lise mezunu gibi en azan dikkate alıp okuduğunuz için teşekkür ederim pek bu konuları bilmiyorum.Yanlış yeremi açdım bunuda bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-turk Bu yeşil kart ne zamana kadar var ? içinde söyledi:

    Öncelikle selamlar abilerim,ablalarım en başta yaşımı belirtmek isterim ki 13 yaşındayım.Benim hayalim amerikaya gitmek ama ailem biraz köylü kafalı olduğu için green card çekilişine katılmıyoruz ben ama çok istiyorum tabi bu ailevi problemlerden ötürüde aslında ailemle gitmek istemiyorum size sorum şudur bu yeşil kart olayı ben büyüncede olur mu aynı sistem ile bunun bir tarihi var mı ? bu büyüme tarihi işde lise mezunu gibi en azan dikkate alıp okuduğunuz için teşekkür ederim pek bu konuları bilmiyorum.Yanlış yeremi açdım bunuda bilmiyorum.

    hosgeldiniz Murat Bey, GreenCard cekilisinin gelecegi cok net degil ne yazik ki, ama bir sure daha devam edecek gibi gorunuyor. Tam olarak ne zamana kadar devam eder bilinmez ama bence sizin Green Card'i beklemenize gerek yok...

    Gonul isterdi ki, ABD'de egitim kolay ve ucuz olsa ama oldukca pahali maalesef, o nedenle anneniz babaniz ABD'de calismiyorsa ucretsiz okumak mumkun degil. Lise ve alti egitim icin su konuya goz gezdirebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler

    Ama Green Card icin beklemenize gerek yok bence, halihazirda Turkiye'de okurken yazlari ABD'de vakit gecirmenin yollari var.. Su konuyu okuyabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri

    J1 programlari ile ABD'ye gelip, bir cevre olusturup insanlardan cok sey ogrenebilirsiniz. Ozellikle Work And Travel programini arastirmalisiniz. Bu programla ABD'de yazlari hem calisip hem para kazanabilirsiniz. Sonra 1 aylik da gezme sansiniz oluyor. Ne kadar erken yaslarda arastirmaya baslayip girisimde bulunursaniz o kadar faydali olur. Genelde katilanlar universite ogrencisi ama liseler de katilabiliyor diye biliyorum.


  • @crazycells Aslında amacım üniversiteyi orda okumakdı liseyi bitirip üniye geçilebiliyor mu dediğim gibi yaşım küçük bu konulardan anlamıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-turk Bu yeşil kart ne zamana kadar var ? içinde söyledi:

    @crazycells Aslında amacım üniversiteyi orda okumakdı liseyi bitirip üniye geçilebiliyor mu dediğim gibi yaşım küçük bu konulardan anlamıyorum

    Yukarida yazdiklarim lise sona kadarki egitim icindi. Liseden sonra kesinlikle ABD'de okuyabilirsiniz tabii... ABD'deki yuksekogrenim ile Turkiye'deki arasinda iki onemli fark var.

    • ABD'deki yuksekogrenim, Turkiye'deki gibi merkezi degil; bu nedenle okumayi istediginiz universiteye kisisel olarak basvuru yapmalisiniz. Her universitenin istedigi sartlar farkli olabilir.
    • ABD'deki yuksekogrenim, Turkiye'ye gore cok pahali. ABD'de bir devlet universitesinde egitim 4000-10.000$ arasi olabilirken, ozel universitelerde yillik 70.000$'a kadar cikabiliyor... O nedenle sisteme asina olup, hazirlik yapip, burs arayislarina simdiden girmelisiniz.

    Butun sistemi bir gunde ya da birkac saatte ogrenemezsiniz zaten, yavas yavas bu konulari okuya okuya asina olmaniz lazim. Onemli olan erken yaslardan sisteme dahil olabilmek, daha sonra yukselmeniz kolaylasir...

    Su iki konuyu okumalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/447/scholastic-aptitude-test-sat-e-hazırlık


  • @crazycells anladım teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 4
  • 13
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum