Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?

    @TUNCAHM, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?

    @MySea, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?

    @TUNCAHM Burada cocugu hastaneye acil girisle gotururseniz, en az bir veya iki gece yatiriyorlar. Sigorta yoksa, pahaliya gelir. Gerci sigorta varsa da copay nedeniyle yine de acil giris ve hastanede yatiya kalma pahaliya geliyor. O yuzden, en uygun secenek urgent care gibi yerlere goturmek.

    Bu arada gecmis olsun. Ben burada penicillin igne hic gormedim, duymadim! Turkiye'de herkese yapiyorlar. 🤔

    Merhaba, cok tesekkurler. Sigortamız var, böyle bir durumda sigortaya rağmen acil ne kadar tutar tahminim yok açıkcası, belki tecrübesi olan arkadaslar yazabilir. Urgent Care'ler nasıl bir işlem uyguluyor peki, herhalde bir teshis koyup, ilaç yazıp yollarlar ?
    Penisilin konusunda malesef haklısınız, Biz augumentin ile geçirdik cok sukur fakat penisilini kullanmadık şuan. Yanımıza alalım gerekirse orda kullanırız diye dusunuyorum ama ordada isteğe göre yaparlar mı urgent care'de bilemedim?

    ABD'ye geldiğinizde Türkiye'deki bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız. Ama bu olumlu bir değişiklik olacak merak etmeyin. Türkiye'de inanılmaz bir antibiyotik çılgınlığı var, burada öyle kolay ulaşamayacaksınız. Yanınızda getirseniz de kimse yapmaz onları. Benim tavsiyem antibiyotik kullanmayı bırakın. Burada sürüntü kültürü alınmadan hiçbir şekilde antibiyotik verilmez. Bizim insanımız hastalık konusunda biraz sabırsız, çocuk hasta olduğunda bu daha da kötü oluyor. Genelde ateşli hastalıklar bol sıvı alıp istirahat ederek, ateşi düşük tutarak birkaç günde kendiliğinden geçiyor.

    Çocuk ateşlendi diye acile giderseniz en azından 8-10 saat beklemeden doktoru göremezsiniz bile. İlla ki biri görsün isterseniz urgent care bence de daha mantıklı olur. Bunlar daha küçük mahalle arasındaki klinikler oluyor. Ufak bir ücret ödeyerek bir pratisyen hekim veya pratisyen hemşire tarafından muayene edilirsiniz. Bazı temel tahliller ve röntgen de oluyor. Gerekiyorsa size ilaç reçetesi verebilirler. Serum vs zaten ölmek üzere değilseniz hiçbir şekilde verilmez. Türkiye'deki "sarı serum" çılgınlığı burada da var tabii, ama bunu parasıyle evde yapan özel şirketler var, hastanede asla böyle bir talepte bulunamazsınız.

    Bizim sigortada acil servis ziyareti için 500 dolar copay ödeniyor. Poliçeye göre bu tutarlar değişiyor. Urgent care için genelde 30-50 dolar gibi bir copay ödenir. Sigorta olmasa da 100-150 dolardan fazla tutmuyor. İlaçları almadan önce de GoodRx üzerinden fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm. Her eczanede aynı değil, hatta bazı ilaçlar sigortayı kullanmadan daha ucuza geliyor.

    Hocam çok tesekkurler. değerli bilgiler bunlar.
    Selamlar


  • önce soğuk duş ya da soğuk bez ile müdahale edilir


  • @Çayan soguk duş kesinlikle yapılmamalı havale geçirir hocam aman.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum