Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ABD'ye gittik, çocuk birden bire yüksek ateşlendi diyelim, serum takılması, ateşin düşürülmesi, muhtemelen tahlil yapılması, sonucuna göre belki antibiyotik yazılması gerekiyor... Mesela böyle bir durumda ne yapmalıyız? Acil servisler çok pahalı oluyor diye duyuyoruz. "Urgent care" merkezine mi gitmeliyiz? Orada bu hizmetler verilir mi? Ne kadara mal olur ortalama?


  • Güzel soru yaşanyanlar cevap verecektir sanırım...


  • merhaba , biz acile goturup 1 saat durup, hiç bir tedavi , ilaç alamayip, 1500 usd bayilmistik...sigortamiz oldugu halde. Simdi bile nereye gidilecegini bilmiyorum, Türkiye ‘deki acil kavrami yok burada anladigim. Cocuklarin duzenli gittiği bir doktor olmali ve acil durumlarda onunla iletisime gecilmeli , okullara yazilirken hep ayni doktorun bilgisi veriliyor felan...üniversite hastaneleri nispeten daha iyi ve ucuz diyorlar ama ilk acil deneyiminden sonra hep normal doktor randevusu ile devam ettik. 50-70 usd arasi veriyoruz.

  • ⭐⭐

    @elo Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür? içinde söyledi:

    merhaba , biz acile goturup 1 saat durup, hiç bir tedavi , ilaç alamayip, 1500 usd bayilmistik...sigortamiz oldugu halde. Simdi bile nereye gidilecegini bilmiyorum, Türkiye ‘deki acil kavrami yok burada anladigim. Cocuklarin duzenli gittiği bir doktor olmali ve acil durumlarda onunla iletisime gecilmeli , okullara yazilirken hep ayni doktorun bilgisi veriliyor felan...üniversite hastaneleri nispeten daha iyi ve ucuz diyorlar ama ilk acil deneyiminden sonra hep normal doktor randevusu ile devam ettik. 50-70 usd arasi veriyoruz.

    1500 USD ödeyip hiçbir tedavi ve ilaç alamamak... Ne desem bilemedim... Ne yaptılar peki o para karşılığında?

    Düzenli gidilen doktor diye söz ettiğiniz Türkiye'deki aile hekimi sistemi gibi mi? Acil bir durumda o doktorun randevusu beklenemez ki ama... Hemen harekete geçmek gerekiyor...


  • Türkiyede bu konuda bence çok ilerde hak vermek gerek biz gidiyoruz alıyoruz uzamn doktorda görüyorum doktorlarımıa güveniyorum çoğu çok iyi gerçekten , geçen kedi ısırdı hemen gittim 4 tane iğne yaptı haftada bir gel dedi yapalım dedi extra bir iğne yaptı hiç bir ücret odemedn çıktım .

    Bugunde bir abim Diş hastanesinde eşi ve kendinin dişlerini yaptırsı 20 yakın diş sanırım dolgu falan : 340 400 tl civarı ucret çıkmış tanesi 17 tl falan gibi .Doktor çok iyimiş eline sağlık dedi Ben ozele gidiyorum 175 veriyorum .

    Ama yinede sağlık alanında güzel diyorum bana göre tabi benım gördüğüm. Ben mersindeyim.


  • 1 saat kontrol altinda tutup ates dusurucu verip, ateşi 37 lere inince eve yolladilar, verdikleri ilaç mide bulantısı ( ki hic kullanmadık) ve ates dusurucu ( heryerden recetesiz alinabiliniyor) . İstanbul’da iken gece ates cikar cikmaz biz de solugu hastanede aliyorduk, burada sakin kalip sabaha randevu alip goturuyoruz, sanirim acil kavramimiz degisti. Sizin acilden tam kastiniz nedir? Amerika’daki saglik sistemini ben hıc sevmedim açıkcası ... medicare, obama care bilmiyorum belki avantajları vardır ancak ben gormedim duymadim daha ...belki başka arkadaslarin deneyimleri olmustur


  • Bu arada evet duzenli doktor aile hekimi büyüklere, genelde dahiliye uzmani oluyor, ama olmak zorunda da diil, kucuklere de cocuk doktoru

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konuyla ilgili yanıt yazacağım. Unutmamak için bu notu yazıyorum.


  • Bizim basimizdan gecen konu ise; benzer bir durum. Bebegimiz oldukca ateslenmisti ve aksam vaktiydi. Cok asiri olmasa goturmezdik fakat ciddi artmisti ve durmuyordu.
    Acildeki durumlari ve cikan faturalari bildigimiz icin Urgent Care'a gittik. Toplam 10dk'da bizim cocuga bakilip bir kac test yaparak sonucunda "Herhangi bir enfeksiyonu yok" denmesi icin $250 verdik. Orada bir doz Tylenol verdiler ve bizede Tylenol alin diye lutuf ettiler (Eczaneden $5 gidip alabiliyorsunuz). Hatirlarim da bir arkadasim var, Turkiye'de. Green Card'a basvurur her sene. Bu arkadas cocugunu 3 gunde bir acile goturur. Sanirim biraz fazla endiseliler. Bu arakadasim hep aklima gelir, acaba olurda buraya gelirse, ne yapar diye.

    Herneyse, bir ornek daha; gecen senenin sonuna dogru isyerinde bir kadin panik atak veya benzeri bir durum gecirdi. Ambulans cagirildi cunku bilincini kaybetti. Goturuldu hastaneye ve sadece panik atak oldugu cikti. $11bin fatura geldi kadina. Sanirim evde bir kere daha gecirmistir ayni atagi.

    Bunca zamandir gecmis yazilarima gozu takilan varsa bilir benim nasil dusuncelerim oldugunu. Fakat, saglik acisindan ABD bence Turkiye'nin yaninda, kim ne derse desin, tam bir facia ve hatta dahada otesi olmasidir.
    Bence bu ulkenin 2 sorunu var; ilki komple saglik sistemi, ikincisi sosyal haklar. Bu ikisi inanmak istemeyeceginiz kadar kotu sahsimca.

    -- Bazen dusunmuyor degilim, acaba Canada'mi yapsak rotamizi 🙂 Hem daha yuksek kultur ve nezaket seviyesi, hem ucretsiz saglik. Soğuğu olsada amerikan kültüründen çok uzak olmayan fakat daha insancıl güzel bir ülke.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bizim oğlumuz ABD'de birkaç defa ateşlendi. Hiçbirinde acile veya herhangi bir doktora götürmedik. Evde kulaktan ateş ölçen kaliteli bir cihazımız var. İki saatte bir ateşini kontrol etmek ve dönüşümlü olarak Tylenol ve Motrin vermek yeterli oluyor. Çocuğun sevdiği içeceklerden bol bol vermek ve dondurma gibi yüksek kalorili gıdalar vermek de yararlı olur. Ateş inatçı ise ve birkaç gün geçmezse o zaman gündüz normal bir doktora gitmeniz yeterli. Bunun çocuğu bir aile hekimine sağlıklı iken muayene ettirmeniz gerekiyor.
    Aslında Türkiye'de de benzer şekilde kontrol ediyorduk, bizim için değişen bir şey olmadı. Ateşi olan çocuğa serum takılması, antibiyotik verilmesi gibi bir şart yok. Herkes böyle inandığı için Türkiye'de aciller hiç boş kalmıyor.


  • @freeworld Amerika ‘da yaslilar nasil karsiliyorlar bu saglik masraflarini gercekten cok merak ediyorum. Kanada olayi bizim de aklimizdan geçmiyor diil, ielt se bile girdikte , yas 40 , konusma dusuk gelince, puan da asagilarda kaldi


  • Sadece doktora askerlik erteleme kağıdını doldurması için 250$ bayıldım. Yaptığı tek şey boyum kilom göz ve saç rengimi kağıda yazıp mühürlemek.
    Geçenlerdede diş çekimi için doktora gittik insaflı çıktı 385$aldı 🙂


  • @saulgoodman Açıkcası bu sorunun yanıtı çok net verilmemiş.
    Bizde önümüzdeki aylarda Amerika'ya giriş yapacağız fakat bu tarz bir durumda ne yapacağımızı tam olarak bilmiyoruz desem doğru olur. Yani evet ilk etapta evde düşürmeye çalışacağız peki ya düşmezse? Bizim gelmeden önce yaptırdığımız seyahat sağlık sigortası bu durumu kapsıyor mu? Yani yüksek ateş acil bir durum mu Amerika'da da? Yada seyahat sağlık sigortasındaki acil durum hastalık kapsamı nedir bilen var mı?


  • @TUNCAHM Seyahat saglik sigortasi kapsamini bilemem ama cocukda yuksek ates gibi durumlarda siz evde atesini dusuremiyorsaniz, mesai saatleri icerisinde cocugun kendi doktorundan ve kliniginden "hasta cocuk" adi altinda acil randevu alinabilir.

    Eger mesai saatleri disindaysa veya acil randevu verilemiyorsa, geriye 2 secenek kaliyor.

    1- En yakindaki acil servise goturmek. Aciller 24 saat aciklar.

    2- Urgent care adi verilen kliniklere goturmek. Urgent care merkezlerinin hepsi 24 saat acik degiller. Bazilari aksam 9 veya 10 da kapanir. Evden cikmadan once, internet uzerinden kontrol etmeniz veya telefon acmaniz gerekebilir.


  • @MySea, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?

    @TUNCAHM Seyahat saglik sigortasi kapsamini bilemem ama cocukda yuksek ates gibi durumlarda siz evde atesini dusuremiyorsaniz, mesai saatleri icerisinde cocugun kendi doktorundan ve kliniginden "hasta cocuk" adi altinda acil randevu alinabilir.

    Eger mesai saatleri disindaysa veya acil randevu verilemiyorsa, geriye 2 secenek kaliyor.

    1- En yakindaki acil servise goturmek. Aciller 24 saat aciklar.

    2- Urgent care adi verilen kliniklere goturmek. Urgent care merkezlerinin hepsi 24 saat acik degiller. Bazilari aksam 9 veya 10 da kapanir. Evden cikmadan once, internet uzerinden kontrol etmeniz veya telefon acmaniz gerekebilir.

    Çok teşekkürler.
    Peki yukarıda belirtmiş olduğunuz bütün seçeneklerde ücretli tedavi uygulanıyor sanıyorum ve sigorta poliçesi şart, doğru mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM sigortacı olarak sana cevap veriyim. Eğer standart yurtdışı sağlık seyahat yaptırırsan sadece yatarak tedavileri karşılar. Eğer kapsamlı olanı yaptırırsan bu sefer yatarak + ayakta tedavileri karşılar. Her iki türlüde olsa önce sen parayı ödüyorsun daha sonra faturaları Türkiye getirince sana ödeme yapıyorlar. Bu arada unutma 90 günlük seyahat yurtdışı sağlık sigortası karşılar. Her 90 günde bir Türkiye giriş yapıp çıkman gerekiyor.


  • @TUNCAHM

    Soyle aciklayayim:

    Acil servislerde hasta kabul edilince (herkesi kabul ederler), hemsireler/doktorlar hastayi ilk gordukten sonra, bir gorevli gelir ve hastanin sigorta bilgilerini, kimlik ve adres bilgilerini falan hepsini kayda alir. Sigorta yoksa ona gore kayit yapar. Hastane faturalari sonradan o kayit sirasinda vereceginiz adrese gonderilir. Yani acil servisde veya hastanede yatarken, herhangi bir odeme yapmazsiniz.

    Urgent care de ise durum biraz farkli. Ilk olarak hastayi kayit yaptiriyorsunuz. Kayit sirasinda yine sigorta bilgilerini, kimlik ve adres bilgilerini isterler. Sigorta yok derseniz veya sigortanizi kabul etmiyorlarsa (seyahat sigortalari hakkinda bilgim yok), genelde ucreti hemen orada odemenizi isterler veya doktor tedavi ettikten sonra, cikista odemenizi isterler.


  • @mysea ve @ayvalik10; çok tesekkurler degerli yanıtlarınız icin. o halde vize basvurusu sırasında eger seyahat saglık sigortası zorunlu değilse sdece kapsamlı genel saglık sigortası yaptıracagım. bu sekılde ödeme tutarını minimize ederiiz snırım. kapsamlı sigorta için öneriniz var mı, ben esim ve 4 yasındaki kızım için. bu konuda cok kararsız kaldık diyebılırım cunku gecmise yonelik rahatsızlıklarımızın da karsılanmasını istiyoruz.öneriniz olurmu??


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?

    @TUNCAHM sigortacı olarak sana cevap veriyim. Eğer standart yurtdışı sağlık seyahat yaptırırsan sadece yatarak tedavileri karşılar. Eğer kapsamlı olanı yaptırırsan bu sefer yatarak + ayakta tedavileri karşılar. Her iki türlüde olsa önce sen parayı ödüyorsun daha sonra faturaları Türkiye getirince sana ödeme yapıyorlar. Bu arada unutma 90 günlük seyahat yurtdışı sağlık sigortası karşılar. Her 90 günde bir Türkiye giriş yapıp çıkman gerekiyor.

    @ayvalik10 , tesekkurler. peki hocam, once parayı sen oduyorsun, daha sonra Turkıye'ye faturaları getirince bana odeme yapacaklarını belirtmişsiniz. bu noktada hastanede odeyecegm para sigortanın odemediği kısım olacaktır sanırım degıl mı? butun masrafları ilk etapta talep etmıyorlar degılmı? biraz acıklamanız mumkunmu?

  • ⭐⭐

    @TUNCAHM Yukarıda Sn. @MySea gerekli bilgileri vermiş. Bu başlığı açmamın üzerinden 3 seneden fazla zaman geçti. Kendi deneyimlerimden söz etmek gerekirse, Amerika size doktora veya acile gitmekte aceleci olmamayı öğretiyor.

    Çocuk ateşlenirse ne yapılır? Takip edilir. Yükselmesi önlenir. Ateş düşürücü verilir. Evde diğer bilinen yöntemler uygulanır.

    Gerekli durumlarda acil durumlara düşmeyi beklemeden gündüz saatlerinde kendi doktorundan acil randevu alabilir veya Urgent Care'e gidebilirsiniz.

    Emergency Room'a gitmekten burada hemen herkes kaçınıyor, çünkü çok pahalı. Ancak gerekirse tabii ki yapacak bir şey yok, gidersiniz.

    Buraya gelmeden bir seyahat sigortası yaptırırsınız. Düzenli kullandığınız ilaçlar varsa onlardan yanınıza bolca almayı unutmayın. Genel kapsamlı birkaç antibiyotik de getirebilirsiniz, burada onları reçetesiz alamazsınız. Ateş düşürücüler zaten marketlerde reçetesiz satılıyor, gerektiğinde onları kullanırsınız. Marketler gece gündüz açık.

    Diş tedavilerinizi, rutin kontrollerinizi vs. yaptırıp gelin. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum