Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Yesilkart Forum Facebook Grubumuzdan alinti:

    ✨New York - Pi Seven'da is duyurusu 👨🍳👩🍳 ✨

    (✅Ekleme: lutfen sadece calisma izni olan arkadaslar basvursun!)

    📢 New York eyaletinin baskenti Albany'nin kuzeyindeki Saratoga Springs'de bulunan Pizza 7 adli restoranimizda "pizza maker"🍕 ve mutfakta calisacak 👨🍳 arkadaslara ihtiyacimiz var.

    Isler full-time'dir ve calisacak arkadaslara kalacak yer de temin ediyoruz. Baslangic ucreti saatlik $10.40 + bahsisler, ilerleyen donemde tabii ki ucret artislari soz konusudur.

    Su an icin 2 elemana ihtiyacimiz var. Eger iyi seviyede ingilizce bilenler olursa on counter'da telefona bakacak arkadaslara da ihtiyacimiz var. An itibariyle 18 kisilik bir ekibiz, bunlardan 7 tanesi cifte vatandas (TC) ya da green card'lidir.

    Ilgilenenler bana (Mustafa Kesilmis)
    📱 +1 518 2568356 (cep)
    ☎ +1 518 5802000 (is yeri)
    numaralarindan ulasabilirler. Yakin zamanda 🇺🇸 ABD'ye gelecek 🇹🇷 Turkiye'deki arkadaslar da bana whatsapp uzerinden ulasabilirler.

    🛑 Ayrica birde "Red and White Transportation" adli bir tir sirketimiz var ve su anki 2 tirimiza bu senenin sonunda 2 tane daha tir ekleyecegiz 🚛🚛... Eger bu isle ilgilenenler olursa tir ehliyeti almakta da yardimci olabilirim.

    Adres: 7 Caroline street, Saratoga Springs, NY 12866

    Pi Seven
    Ilginize tesekkurler.


  • 10 dolar ne yaa 😃 türkler gittikleri yerde türklüğünü yine gösteriyor. delivery yapsan saatlik ücretin ortalama 17 doları buluyor ? 10 ne


  • @Spakender, içinde söyledi: Pi Seven Restoran'da Is Duyurusu (Saratoga / New York)

    10 dolar ne yaa 😃 türkler gittikleri yerde türklüğünü yine gösteriyor. delivery yapsan saatlik ücretin ortalama 17 doları buluyor ? 10 ne

    Hocam zaten iyi maaş verse Türkiye'den yeni gelecek arkadaşlar iletişime geçsin demez. Ordan bulur. 🙂


  • vizem mevcut değil eğer sponsor olursanız gelip çalışırım.


  • @Final-Approach aynen üstad, bende öyle düşünüyorum. Size yardımcı oluyoruz ayağına iyi sömürüyorlar türkleri gene. Türkiyeden eleman toplamaya, çalışan aramaya çıkan firmalar hiç samimi gelmiyor bana.


  • Hemen olumsuz dusunmeyin; belki iyi niyetli emekcilerdir!


  • Konu cok once acilmis ama nacizane dusuncemi paylasayim. Yeme icme sektorunde personel tutmak maalesef imkansiz. Uzun calisma saatleri ve surekli ayakta olmak bunun yaninda da calisma arkadaslari ve musterilerle surekli iletisim halinde olmak gercekten zor. Her insan yapmaz veya yapamaz. Acikcasi Amerikalilar yeme icme gibi hizmet sektorlerinde sadece patron olmayı veya calisan olacaksa en rahat olunabilecek calisma pozisyonlarini seciyorlar. Bu nedenle restoranlar eleman bulmakta zorluk cekiyorlar. Gocmenlerde turlu zorluguna ragmen bazen mecburiyetten bazende kazancinin nispeten yuksek olmasindan (tips faktoru) bu isleri seciyorlar. Ama en cok somurunun oldugu sektorde yeme icme sektoru. Az kazanmazsiniz, gecinirsiniz ama emeginize gore cokta kazanamazsiniz. Bir personel ise baslar 2-3 ay sonra ya isi birakir yada 1-2 dolar fazla veren yere gecer. Amerikali calisanlar ise genelde yuksek sezonda calisip belli bir para kazanip isi birakir. Personel devir orani yuksek oldugundan hiring veya wanted help yazilari yil boyunca ilan panosundan inmez.


  • Amerikada ki bahşiş kültürünü hesaba katmadan 10.40 a kitlenmiş arkadaşlar zannımca, saatlik 10.40 newyork gibi yerde kalacak yer temin ediliyor + bahşişler hafife alıncak rakam degil gibi 🙂


  • @ugurksknbck restoranin hizmet sekline gore tips cok degiskenlik gosteriyor. A la carte restoranlarda ve alkollu mekanlarda bahsisler havada ucusuyor. Ama fastfood sunulan hizmet yada self servis hizmetlerde tips cok dusuk.

    Hintli veya Kuzey afrikali yada arap nufusunun ugrak yeri olan restoranlarda calisirsaniz tipiniz cok cok az olur. Cunku onlar maalesef tip verme aliskanligina sahip degiller.

    Pizza deliveryde de hatiri sayilir tips kazanci olur.

    Bir arkadasimin lunch ve dinnerda ( saat 1 den 8 e kadar) 450 dolar tip aldigini biliyorum. Saatlik ucretine hic bakmiyor bile. En kotu gunlerinde 6-7 saatte 180 dolar tip alabiliyorlar. Tabi bunlar vergi ve diger kesintiler haric ( busser-host ve dishwasher’a belli bir yuzde ayiriyorlar)


  • Pizza delivery eger restaurantin yeri iyi bir muhite hitap ediyorsa ve satis orani yuksekse digerlerine gore daha iyi para yapabilir. Aylik $4K uzeri yapanlar var.


  • Kalacak yer de new york yüksekdir, bunu da hesaba katmak lazım.Ve bahşiş kültürü de gayet yaygın, yeni giden birine bu imkanı direk sunuluyorsa kötü taraftan değilde iyi taraflardan bakmak daha iyi. Bence.


  • abd de mutfakta çalışanlar bahşişten yararlanabiliyor mu ?


  • tip box var oradada


  • işletmeleden işletmeye değişir ama tip boxlarda yüzdelik sisteminde dağıtılır mutfağa pek bir şey düşmüyor.abd sistemini bilmiyorum .


  • @birumut Ya şahsi görüşüm, adam güzel güzel yazmış ihtiyacını.Fiyatta artış da olacağını belirtmiş.Burada hiç orası ile ilgili bilgisi olmadan giden insan da çok, tır için ehliyette bile yardım ederiz demiş. Size özelde değil cevabım genel olarak bence neden iyi taraflarından bakılmıyor, kaldı ki dediğim gibi kendi şartlarını yazmış kötümser bir bakış açısından çıkılması gerek diye düşünüyorum sadece,
    örnek yatacak yer vermiş.Pizza dükkanı yemek de hallolur. kişinin sadece kişisel ihtiyaçları kalır.ilk gidiş için tecrübesiz de olduğumuzu ve dil sorununu da eklersek bence düşünülmesi gereken bir teklif olur.


  • @Nothing-Man bahşiş sistemini merak ettim sadece .şartların durumu hakkında herkes için farklılık gösterir.


  • @birumut paket servis bahsislerinden pay aliyorlar. En azindan bizim restoranda oyle. Zaten mutfak calisanlarinin saat ucreti asgari ucretin cok ustunde. Bahsis almasalar bile kazanclari iyi. En az 22-25 dolar/saat basliyor. 40 dolarlara kadar cikabiliyor.


  • @roccorocco Siz Abd hangi eyalettesiniz ? Restoranda çalışmak nasıl ?


  • @roccorocco teşşekkürler bilgi için .saatlik 22, 25 dolar çok iyi .ilandaki rakam yarısını veriyor.


  • @Nothing-Man ben Seattle-Wa’ da yasiyorum.
    Restorancilik maalesef zor bir is. Uzun sure ayakta calismak musteriyi memnun etmek ve birde mutfaktaysan bunun on hazirligi falan daha da zor olabiliyor. Ben mutfakta degilim.
    Kazancli bir sektor. Amerikada iyi bir menu, ortalama bir fiyat ve hijyene dikkat edersen para kazanmamak icin bir sebep yok. Ulkede disarida yeme aliskanligi cok yaygin. Sadece amerikalilar degil gocmenlerde bu aliskanligi edinmis.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum