Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,
    Gunlerdir arastirdigim ama bulamadigim bir konu hakkinda bilginize ihtiyacim var.
    L1 vizesi ile abd ye gittigimizde 5 yil surenin sonunda vatandaslik hakkina sahip olabilir miyim?
    Bu hakka sahip olmak icin orda bulundugum surede green card basvurusu mu yapmam gerekiyor?
    L1 vizesi green karta evrilebilen bir vizedir bilgisi var ama nasil oldugu ile alakali bilgi bulamiyorum.

• @purplefish dogru basliktasiniz. sizin sureciniz isveren sponsorlugu ile green card almak uzerine olacak.
    L1 vizesi ile 5 yil sonunda vatandaslik hakki elde etmiyorsunuz. once green carda basvurup aldiktan sonra sure basliyor.

"L-1 Vizesi, uluslararası şirketlerin, çalışanlarını Amerika’daki şubelerine transfer etmek için başvurabilecekler geçici çalışma vizesidir.

Bu vize, uluslararası şirketlerin Amerika dışındaki ülkelerde bulunan nitelikli çalışanlarını Amerika’daki kuruluşlarında çalıştırmak için transfer etmesini ya da çalışanları aracılığıyla Amerika’da yeni bir şube açabilmelerini sağlar.

L-1 Vizesi, geçici bir çalışma vizesi olduğu için, vize sahibinin ABD'de kalış süresi sınırlıdır. Ülkede kalış için ilk kabulde 3 yıl verilmekte olup, iki yıllık uzatmalar ile yöneticiler 7 yıla, uzman personeller ise 5 yıla kadar L-1 vizesinden yararlanabilir.

Green Card ise Amerika’da daimî yaşama, çalışma, iş kurma ve eğitim alma imkanlarını sunan, Amerika’da sürekli oturum aldığınız bir izindir. ABD’de daimî oturum hakkı elde etmenin yanı sıra Amerika’da oturum izni sahibi olarak geçirdiğiniz 5 yılın sonunda ABD vatandaşı olmak için başvuruda bulunabilirsiniz."

• @btek14
    Bilgileriniz paylastiginiz icin cok tesekkur ederim🙏

• @purplefish rica ederim her sey gonlunuzce olur umarim.

• Merhabalar herkese , perm onayimi aldim sonunda 13,5 ay sonra ,haziran 2023 de basvuru yapmistim agustos 7 de onay aldim surec cok yavas ilerliyor simdi i-140 ye basvuru yapacagim ins sonrasinda da I-485 icin basvuru yapacagiz uumarim hersey yolunda gider sizce tahmini olarak ne zaman greencartimi alirim yazabilirseniz tahminlerinizi cok memnun olurum herkese iyi sanslar priority date im june 2023

• ⭐⭐

@Melike-Tas eb3 ise priority date şu an 2020.

• @Melike-Tas oncelikle hayirli olsun. Maalesef surec cok uzun. onayinizi almissiniz en azindan, tebrik ederim. bu hafta basinda eylul ayi bulteni yayinlandi ve visa bultenindeki tarihler 1 sene geriye giderek 1 aralik 2020 oldu. Avukatiniz zaten iyi bilir lakin yine de vurgulamak isterim, suanki sartlarda I-140 hemen file etmenize yada premium process kullanmaniza da gerek yok bence. cunku LC nizin 180 gun gecerliligi var. Yine uzun suren bu surecte en kotusunu dusunerek soyluyorum ama olaki Turkiye' ye donmeniz gerekir ve tekrar ABD ye gelmenizi gerektiren acil bir durum veya vb gerceklesme olasiligina karsin beklemenizde fayda var bence. Giris cikislarda sorun yasamamiz acisindan soyluyorum, eger bu tarz bir olasilik var ise. Yada boyle birsey olmaz dersenizde; simdiden premium process kullanmadan hemen file da edebilrisiniz. En azindan premium process ucreti odememis olursunuz. Karar sizin.
    green card icin tahminde bulunmak bile cok zor bence. Sahsi fikrim her ne kadar cok guvenmesemde mali yil baslangicinda yani ekim ayi bulteninde ufakta olsa bir umit ilerleme olursa yada onceki zamanlarda oldugu gibi final action degil de filling date gore file edilmesi isterne belki bu sure kisabilir. Tabi bunlar olasilik. Bence bu sorunuzun tahmini cevabini ekim ayi bulteni aciklandiktan sonra degerlendirsek daha saglikli olacagi gorusundeyim.
    Simdiden bol sans diliyorum surecinizde.

• Çok teşekkür ederim yorumunuz için , evet takip ediyorum sürekli bende visa bulletin’i EB3-skilled im ben , evet October da az da olsa bir değişim olacak gibi bakalım umarım hızlanır bende herkese bol şanslar diliyorum iyi dilekleriniz için de teşekkürler🙏🏻

• @Melike-Tas hayirli olsun. umarim surec cabucak sorunsuz sekilde ilerler. merakla ekim bultenini bekliyoruz umarim guzel ilerlemeler olur. sureci Amerika icinden mi takip ediyorsunuz yoksa TRden mi?

• Merhaba
    Eşim İş teklifi aldı ve kabul edip sözleşmeyi imzaladı.iş teklifi aden kurum eşimden I-40 formu için birtakım belgeler istedi ve EB-3 vizesi için işlemlere başlamak istediklerini belirttiler.ben ve çocuk için nasıl bir yol izlemeliyiz.bu konu hakkında yardım edecek olan var mı. şimdiden teşekkürler.

• @sehmus Merhaba, surece yeni baslayacaklar ise istenilen evraklar I-140 ile ilgili degildir diye tahmin ediyorum. cunku ilk basta Prevailing wage denilen bir surecten basyacaklar.
    Profiliniz hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz lutfen? Siz suan ABD de misiniz? ABD' de iseniz hangi vize turunuz var? Turkiye' de iseniz bir vizeniz var mi yada basvurmayi dusunuyor musunuz? vb sorulari cevaplarsaniz bir rota cizebilmek saglikli olur.
    Tesekkurler.

Bu arada EB3 sureci hakkinda guzel bir bilgilendirme. Surec icerisinde hepsinden gececeksiniz. Sayet okumadiysaniz okumanizi siddetle tavsiye ederim.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları

• @sehmus hicbir fikriniz ve deneyiminiz yoksa eb3 yada us immigration ile ingilizcede yoksa iyi bir avukat bulun derim. Eb3 en gicik cins bir hatada basa donulen her zaman en sikintili bir yol.Iyi planlama ve zaman sart .kendinizi gelistirin ama ben yaparim ne avukata para verecem diye de yapmayin .kolay gelsin

• @orhanozbekk merhaba.

• @orhanozbekk merhaba iş teklifi alan benim eşim kendis hemşire ve Filipinler vatandaşı.amerika ile ilgili herhangi bir vizemiz yok işimiz gereği Irak'ta özel Bir hastane ben yönetici eşim hemşire olarak çalışıyoruz.is teklifi mülakat ve en son iş ile ilgili sözleşmeyi kabul ettikten sonra case manager den Bir takım belgelerin kendisine iletilmesi için mail aldık.eşim açısından bir sorun Yok ama biz nasıl Bir yol izlemeliyiz.

• @Henry-bloor iş teklifi alan benim eşim.kendisi hemşire olarak çalışacak.ingilzce olarak Bir sorunum yok çünkü işim gereği sürekli İngilizce konuşuyorum ve eşim de Filipinler vatandaşı. biz nasıl Bir yol izlemeliyiz yani ben ve çocuk için

• @sehmus filipinliler en sikintili kumede kafadan bir 6 ila 10 sene koyun backlog ve Filipino oldugundan dolayi

• @Henry-bloor vize mülakat yerini Filipinler olarak belirlersek green card gibi dosya taşıma gibi bir durum var mı acaba?

• @sehmus, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@Henry-bloor vize mülakat yerini Filipinler olarak belirlersek green card gibi dosya taşıma gibi bir durum var mı acaba?

Alabiliyorsaniz daha tenha avrupada viyana gibi Hong Kong umman gibi yerlere alin ama sizden oturum yada ogrenci calsima vizesi isterler dosya tasima icin bag yoksa tasimada yok bu kategoride ben olsam eger avrupanyada uk yada Australia olayim yoksa ankara Yada filipinlerde kalirdim ama oranin istatisligine bakmak lazim.para varsa guc ve kafa da direk ogrenci olarak kari koca gidin ondan sonra basvurun statu degisiminde hem olayda avukat faktoru daha kolay olur hemde ulkeyi tanirsiniz iyi plan yapin cok net belirleyin salla pati yolda duzerim demeyin sakin

• @sehmus Anladim. Oncelikle sureciniz Prevailing wage ile baslayacak. Bu surec ortalama 6 ay civari suruyor. Bu surecte adiniz dahi gecmez. Bir sonraki ilan asamasi. yaklasik 2 ay ilanda yayinlacak. ucuncu asama isci sertifikasi yani labor certification. her gecen gun uzamakla birlikte, bu surec suanki sartlarda ortlama 13-15 ay civari. isci sertikasindan da onay aldiktan sonra I-140 denilen gocmenlik basvurunuz yapilacak. Iste bu file edilmeden once ABD olmaniz surecinizi kisaltmaniz acisindan size avantaj saglar. cunku I-140 file edilirse bu bir gocmenlik basvurusu oldugundan hem konsolosluk hemde CBP nin gorme durumu soz konusu. O yuzden surecinizi ABD icinden devam ettirmek istiyorsaniz I-140 file edilmeden once ABD ye giris yapabilecek bir vize turune sahip olmaniz avantaj saglar size. Aksini dusunerek, ABD ye gelemediginizi varsayarsak yine surecinize konsolosluk uzerinden de devam ettirebilirsiniz elbet ama maalesef bu durum sureciniizi biraz daha uzatacaktir. Konsolosluklardan gocmenlik icin mulakat tarihi almak maalesef cok uzun surebiliyor. Gruplardan tanidigim bir turk mayis ayinda EB3 vizesini aldi ve toplam sureci 6 yil surmus. Tabi araya covid donemide giriyor.

cozume gelecek olursak ve profilinize tam hakim olmasamda genel olarak onerim;
    suan nerede oldugunuzun bir onemi yok ve surecinizi biran once baslatin lutfen. yukarida bahsettigim I-140 asamasina kadar nereden baksaniz 2 sene geciyor ve bu surece kadar gerek bir calisma vizesi yada turist vizesi alacak profilini kendinize olusturun. Avrupa seyahatleri ile profilinizi destekleyip ve turist vize basvurusu yapmayi deneyebilirsiniz.

Turis vizesi alabilirseniz, ABD icinde E2 yatirimci vizesi ile hem ekonomik anlamda gelir elde ederken, diger yandan yasal statunuzu green card asamalariniz tamamlana kadar beklemis olursunuz.

Diger bir onerim; esinizin hemsire oldugunu soylediniz. Sayet esiniz denklik alabilirse, NCLEX sinavini gecebilirse H1C vizesie basvuru yapabilirsiniz. Esiniz bu vizeyi alirsa size de H4 vizesi saglar. Boylelikle green card surecinizi ABD icinde yasal olarak bekleyebilrisiniz.

Verdiginiz bilgiler isiginda bunlari oneririm size. Profiliniz hakkinda varsa daha fazla bilmek istediklerimiz ona gore revize edilebilir.

Surecinizde simdiden bool san diliyorum. Sorunuz olursa da lutfen cekinmeyin.

• @Henry-bloor BU aciklamaaniz yanlis oldu. Izninizle duzeltmek isterim.
    Suan vize bultenini kontrol ederseniz sayet, Final action ve Dates for filling chartlarinda hem skilled hemde unskilled kategorileri arasinda neredeyse bir fark yok denicelek kadar az. Sadece Dates for filling chartinda unskilled kategorisi 1 sene fark ediyor. geri kalan tum kategoriler neredeyse ayni. Arkadasi yanlis yonlendirmis olmayalim. Bilginiz olsun.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 4
  • 1388
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

167

48.1k
Users

4.7k
Topics

464.5k

| | | |