Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @sir-altan pardon “kediyi satmak “ derken ? Ne kadar garip bir tabir bu böyle , söylediğiniz iki seçenek yüzünden götürmedim kedimi .
    Türkiye’de uzun bir süre kalacağız ve EVCİL HAYVANIMIZ DA bizim için bir aile bireyi olduğundan onu bırakacağımız kimse olmadığı için yanımızda getirdik . Evet biraz masraflı oldu ama içim rahat, gözümün önünde!

    ozur dilerim kasitli yazmadim,gercek olarak fiatlari yuksek olan cok kediler var,bilirim hayvan sevgisi baskadir, bir zamanlar benimde kopeklerim vardi,kedinizi turkiyeye goturmek bir hayli masrafli olmus,,,bizim buralarda evcil hayvanlar icin boarding yerleri vardir,kedi bir kac hafta emanet birakilabilinir, tabi uzun muddet icin masraflidir,


  • Merhaba daha önce Türkiye’ye kuş götüren var mı acaba aranızda kaç tane götürebiliyorum ve kargo bölümü onlar için güvenli mi bilen var mı acaba ?


  • Merhaba,
    Kedim ile Abd den Turkiyeye dönüş yapacağız. Kendisinin Turkiye pasaportu var kuduz asisi ve diğer tum asileri tam.
    ilgili sayfaları okudum ancak yakin zamanda tecrübe eden birisinden öğrenmek isterim. Anlatılanlar biraz karisik geldi acikcasi. Yardimci olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.


  • @itsmebb, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    Merhaba,
    Kedim ile Abd den Turkiyeye dönüş yapacağız. Kendisinin Turkiye pasaportu var kuduz asisi ve diğer tum asileri tam.
    ilgili sayfaları okudum ancak yakin zamanda tecrübe eden birisinden öğrenmek isterim. Anlatılanlar biraz karisik geldi acikcasi. Yardimci olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    Ayni soru bizim kedimiz icin de gecerli, yanitlari bekliyoruz.

    Buna benzer olarak merak ettigimiz diger bir konu da Turkiye'ye bikac ayligina ziyarete gitmek icin bu islemleri yerine getirecegiz. Sonrasinda Turkiye'den Amerika'ya donerken yine ayni sekilde Tarim Bakanliginin istedigi islemleri yapmamiz gerekli midir cikarken ulkeden ve Amerika'ya geri donerken? Multiple entry permit gibi birseyler var midir başvurabileceğimiz?


  • @Tkond
    Selamlar
    Seyehati gerceklestirebildiniz mi? Hangi evraklari istediler sizden bilgilendirebilirmisiniz? Veteriner belgesi ve form 7001 incelendi mi?

    Tesekkurler


  • Merhabalar,
    Eylul ayi icerisinde Turkiye`ye gitmeyi planliyorum. Fakat evcil hayvanimi da yanimda goturmek istiyorum. USDA sayfasindaki rehberde titer testi ile ilgili bilgiler tam net aciklanmis degil. Forumlarda okudugum kadariyla herkese farkli bir bilgi verilmis amerikadaki veterinerler tarafindan. Aranizda buu yil icerisinde evcil hayvanini turkiyeye goturen var mi acaba? Tecrubeleriniz nelerdir? Yardimci olursaniz cok sevinirim.


  • Kedilerimi Türkiye’ye götüreceğim abden lütfen nasıl bir süreç izlediniz bana anlatır mısınız iki kedim var Türk pasaportları aşıları vs var titre testi istiyorlar mı


  • Allah rızası için birisi bir tecrübesini yazsın. Kuduz testi sonuçları beklenenden uzun sürdü ne yapacağım bilmiyorum. Risk alıp türkiyede köpeğin karantinaya gireceğine dair kağıt alayım mı yoksa biletimi değiştirip bekleyeyim mi?


  • @Melis, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    Allah rızası için birisi bir tecrübesini yazsın. Kuduz testi sonuçları beklenenden uzun sürdü ne yapacağım bilmiyorum. Risk alıp türkiyede köpeğin karantinaya gireceğine dair kağıt alayım mı yoksa biletimi değiştirip bekleyeyim mi?

    Nerde alınacak karantinaya köpeğiniz barınak vs ise çok riske atılacak bir durum değil oralar hastalık kaynıyor.


  • @Melis Melis Hanim merhabalar. Seyahatinizi gerceklestirdiniz mi acaba? 20 gun icerisinde biz de donus yapacagiz. Eger cevap verebilirseniz sormak istedigim bir iki sey var. simdiden cok tesekkurler


  • evcil hayvanını yakın zamanda götüren varsa tecrübesine ihtiyacımız var


  • Merhabalar, 8 ay önce Türkiye’den iki kedimizle Amerika’ya geldik. İki hafta sonra da dönüş yapacağız. Bütün forumları ve resmi websitelerini detaylı bir şekilde inceledim ve Türkiye orijinli kedi köpeklerin Amerika’dan dönüşünde USDA endorsement istenip istenmediğine dair herhangi bir bilgiye ulaşamadım. USDA resmi sitesindeki rehber U.S. origins kedi ve köpekler için. Yakın zamanda benim gibi gelip geri dönen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim


  • Merhabalar, ben bugun kedilerimle USA’dan Turkiyeye ucusumu gerceklestirdim. Cok fazla bilgi oldugu icin ve giderken cok stres oldugum icin gidecek olanlara yol gostermesi adina yazmak istiyorum.
    Oncelikle onemli olan kedilerinizin veya kopeklerinizin Turkiye orjinli mi yoksa Amerika orjinli mi oldugu. Eger kedileri daha once Turkiyeden getirdiniz ve Turkiyeye geri donecekseniz international health certificate yeterli oluyor(havalimaninda detayli bakiliyor) Turkiye tarim orman sitesinde belgeyi bulabilirsiniz.
    Eger kedinizi USA’den sahiplendiyseniz o zaman bu bahsettigim belgeyi USDA endorsement icin gondermeniz gerekiyor ve bunu ucusunuza 48 saat kala yapmaniz gerekiyor.


  • @ildemg bilgilendirmeniz icin cok tesekkurler.
    Tarim orman bakanliginin sitesine baktim ancak bahsettiğiniz belgeyi goremedim, paylasabilirseniz cok sevinirim. Bir de bahsettiginiz belgeyi Abd de kim doldurdu ve onayladi. Bilgilendirmeniz icin tekrar tesekkurler.


  • Merhaba ben de kısaca tecrübelerimi paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten çok stres olmuştum belki yardımcı olur,

    Ben türkiyeden iki kedim ile birlikte geldim, Connecticut da kaldım ve tekrar geri dönmek için kendime yakın olan bir veteriner ile iletişime geçtim, bana bütün belgelerde yardımcı olacaklarını ve endorsment gerektiğini söylediler (trden getirdiğim kedilerim için gerekmediğine dair net bilgiye ulaşamadığım için riske atmadım).
    Bu işlem için bulunduğunuz eyalette yetkili veteriner olması gerekiyor ve bana çalışan veterinerlerden birinin bu konuda yetkili olduğunu ve yardımcı olacaklarını söylemeleri üzerine işlemler için ziyaret ettim. Öncelikle amerikaya gelirken kuduz titrasyonu istenmiyor diye yaptırmadım, tabi aşıları karneleri vs her şeyleri tamamdı, dönüş tarihimden önce kuduz aşıları bir yılı dolduracağı için uçuş tarihimden bir ay öncesinde kuduz aşılarını yaptırdım. Normalde son 10 gün içinde veterinerin kedileri muayene edip, belgeleri doldurup, endorsment için yollaması gerekiyormuş, ayrıca yine riske atmamak için parazit aşısı da yapalım dediler ve uçuşuma yaklaşık 20 gün kala tekrar götürdüm, son 10 gün içerisinde bir daha getirmene gerek yok veteriner belgeleri doldurup göndericek, son 2 gün içerisinde de onaylanıp belge gelicek dediler. Direkt kaldığınız eve de gelebilir buraya da gelebilir dediler, ben onlara gelmesini ve onlardan gelip teslim almak istediğimi söyledim, adres bilgilerini vs ona göre girildi.

    Buraya kadar her şey güzel sıkıntı burdan sonra başladı,
    Uçuşa tam 10 gün kala veterinerim beni aradı ve belgeleri gönderdiğini ancak kuduz titrasyonu olmadığı için reddedildiğini söyledi. İlk muayenede kuduz aşısı için götürdüğümde türkiye kuralları katı sanırım titrasyon da istiyor resmi sitede öyle yazıyor yapalım mı diye sordu, ben de bunu riske ediceğimi, düzenli aşıları ve karneleri olduğu için büyük ihtimalle bir sıkıntı yaşamayacağımı, resmi sitedeki bilgilerin US origin kediler için olduğunu, en kötü karantina vs trde her türlü halledebileceğimi söyledim, ancak sertifika için gerekli mi diye sordum, değil dedi. E şimdi titrasyon yok ret yedik diyince benim baya moralim bozuldu. Bu arada kedi başına 200 usd ödedim sertifika için, aşılar vs toplam 500e çıktım. Peki dedim şimdi ne olucak, titrasyon hem pahalı (kedi başı yaklaşık 500 usd civarı olduğunu söyledi) hem geç çıkıyor benim 10 günüm kaldı, burada kedileri bırakacağım yer yok, bana çıkış yolu bulmalısınız sonuçta bu ihtimali konuştuk ve sıkıntı yok diye garanti verdiniz bana. Benim bir veteriner arkadaşım var seni ona yönlendiriyim bir de o yollasın belgeleri o zaman belki olur falan dedi, ben tam anlamadım, sen yollayınca olmuyor o yolladığı zaman ne farkedicek dedim lafı çevirdi cevap alamadım. Neyse aynı gün içinde yönlendirdiği veterinere gidince anladım işi, aynı soruyu ona sordum ve dedi ki, aslında benim veteriner başka eyaletten yeni gelmiş, bunu da bildirmediği için ret yemiş. Yönlendirdiği veteriner bu işi daha önce yaptığını uzun süredir bu eyalette olduğunu söyledi. Ayrıca tekrar reddedilme durumunda hemen haberleri olduğunu eğer ses çıkmazsa onaylandığı ve son iki gün kala belgeyi göndericeklerini söyledi. Ben tekrar ret durumu olursa en kötü ihtimalle sizden sağlık sertifikası alabilir miyim diye sordum, olur en kötü öyle yaparız endorsment olmadan o sertifikayla denersin diye söyledi. Ayrıca tekrardan sertifika ücreti almadı 20 usd sadece muayene ücreti ödedim ama o noktada artık zaten sıkıntı çıkmasın da ne olursa olsun kıvamındaydım. Sonuç olarak ondan 3 gün sonra yani uçuşumdan yaklaşık 1 hafta önce ilk götürdüğüm veterinerim aradı ve bir sorun olmadığını onaylandığını, uçuştan bir gün önce postaya verileceğini ve uçuş günü sabahtan belgenin ulaşmış olucağını söyledi, öyle de oldu, son gün onaylanmış endorsment muhabbeti olan sertifikaları geldi, thy ile newark havalimanından istanbula kedilerin biri kabinde hard case ile diğeri ise yanımda sağ salim geldik. Havalimanında belgelere çok ayrıntılı bakılıyor yazmış herkes ama bir kişi kabaca kontrol etti sadece ona da bu endorsment gerekli miydi diye sordum ancak tam bilgi alamadım, bir daha gittiğimde belki sadece veterinerden belge alıp dönerim diyordum eğer net bir şey öğrenebilseydim ancak şu an bilemiyorum, başka tecrübeleri olanlar paylaşırsa belki daha netleştirebiliriz, trde ise kimse ne belge sordu ne bişi öyle kedilerle yürüyüp çıktım.

    Kısacası endorsment sertifikasını alıcaksanız veterinerin yetkili olduğuna emin olun, resmi sitelerinde hangi eyalette hangi veterinerin yetkili olduğunu paylaşmışlar oradan kontrol edebilirsiniz, tabi ben başıma geldikten sonra baktım ve evet ilk veterinerin adı başka eyalette ikinci götürdüğüm veterinerin ise Connecticut da ismi yazıyordu, ondan dolayı da biraz stres sıkıntı yaşamış oldum. Umarım sizlere de yardımcı olabilmişimdir iyi forumlar.


  • @Abdullah-Turan Bilgiler için çok teşekkürler. Titre testi olmadan Türkiye’ye girebildiniz değil mi?


  • @Abdullah-Turan oncelikle bilgilendirmeniz icin tesekkurler. Yasadiginiz durumun aynisini ben de yasadim TR donusu icin yetkili veterenirden seyahat edebilir belgesi almam gerektigi, titre testi yaptirmam gerektigi vs. soylendi. Listeden bakip bir veterinere gittik korkunctu kediye hic bakmadi bile ilkel sartlarda bir kagit yazip 100 dolar aldi ustune titrasyon testi yapilmasi gerektigini soyledi ben de sizin gibi bunun US menseili kediler icin oldugunu soyledim ve risk aldim. Havalimaninda (Miami) sadece kedinin karnesine baktilar dediginiz gibi Istanbul havalimaninda ise kimse bir seye bakmadi. Abd getirirken bilgiler kesin ancak Turkiyeye donuste kedi ile alakali kesin bir bilgi hic bir yerde bulamadim ben. Benim de tecrubem bu sekilde oldu


  • Merhabalar,
    Kedimi amerikadan sahiplendim turkiyeye goturmek istiyorum formu okudum fakat burdaki veterinerlere kedi pasaport diyince maalesef yardimci olmuyorlar.

    USAda sahiplendiğim kedimi türkiyeye götürme şartları nelerdir.

    Certificate yeterli oluyor mu yoksa pasaport çıkarmam mı gerekiyor


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 4
  • 9
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum